Cum se schimbă un bec de plafon

Schimbarea unui bec de lumină poate părea ca un non-brainer, dar înlocuirea unui bec într-un dispozitiv de acoperire a tavanului poate fi complicat. Din fericire, există o mulțime de modalități de a depana chiar și cea mai dificilă fixare. Indiferent dacă bulbul tău ars este incandescent, încastrat, sau fluorescent, luați întotdeauna măsuri de precauție pentru a evita rănirea. Utilizați un scaun sau scară de pas robustă, opriți comutatorul de lumină și nu gestiona becul până când este rece la atingere.

Pași

Metoda 1 din 3:
Înlocuirea unui bec standard
  1. Imagine intitulată Schimbarea unui bec de plafon Pasul 1
1. Opriți dispozitivul de fixare și lăsați becul să se răcească. Înainte de a schimba orice bec, asigurați-vă întotdeauna că ați oprit comutatorul de lumină. Becurile standard incandescente și cu halogen sunt prea calde pentru a atinge, deci lăsați-i să se răcească înainte de a încerca să le înlocuiască. Ar putea dura cel puțin 15 până la 20 de minute pentru ca un bec să se răcească la temperatura camerei.
  • Înainte de a atinge becul, țineți partea din spate a mâinii aproape de ea. Fără ao atinge, folosiți mâna pentru a măsura cât de fierbinte este.
  • Becurile fluorescente nu sunt prea calde și nu au nevoie de timp să se răcească. Ele sunt concepute pentru a produce lumină fără a renunța la multă căldură.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec de plafon Pasul 2
    2. Utilizați o scară sau scaun pas pentru a ajunge la dispozitivul de lumină. Nu încercați să stați pe un scaun sau un alt obiect nu atât de robust. Dacă nu puteți ajunge la bec cu un scaun de pas, utilizați o scară A-Frame.
  • Pentru standardul de la 8 la 9 FT (2.4 la 2.7 m) Plafoane, puteți ajunge cel mai probabil la bec folosind un scaun de pas fără ajutor. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie să urcați în sus pe o scară pentru a schimba un bec, este înțelept să aveți un helper să țineți scara.
  • Utilizați o scară din fibră de sticlă, deoarece metalul conduce la electricitate și ar putea duce la electrocutare.
  • Nu stați niciodată pe pasul de sus al unei scări sau a scaunului pasului.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec de plafon Pasul 3
    3. Slăbiți șuruburile dacă înlocuiți becul într-un dispozitiv sau un ventilator de cupolă. Cele mai multe corpuri de plafon din cupola de sticlă au cel puțin 1 șurub care păstrează cupola în poziție. Dacă schimbați becul într-un dispozitiv de fixare, localizați șurubul de pe partea în care domul îndeplinește plafonul. Pentru un ventilator de tavan, verificați baza cupolei unde se conectează la corpul ventilatorului.
  • Țineți cupola în poziție pe măsură ce rotiți șurubul în sens invers acelor de ceasornic pentru ao slăbi. În loc să îndepărtați complet șurubul, slăbiți-l până când puteți scoate cupola. Veți avea un timp mai ușor de îndepărtat cupola fără ao scăpa și nu va trebui să vă ocupați de încercarea de a scoate șurubul înapoi în gaură.
  • Dacă cupola dvs. nu are șuruburi, verificați vârful în centrul cupolei. Vedeți dacă îl puteți transforma în sens invers acelor de ceasornic - vârful ar putea ascunde o piuliță și un bolț care asigură cupola. Asigurați-vă că țineți cupola pe măsură ce slăbiți șurubul.
  • Dacă dispozitivul dvs. nu are o cupolă de sticlă sau un capac, puteți sări peste dreptul la îndepărtarea becului.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec de plafon Pasul 4
    4. Scoateți o cupolă încăpățânată cu bandă de duct, dacă este necesar. Deșurubați acoperirea sticlei în sine dacă există șuruburi sau șuruburi care îl țin în poziție. Dacă capacul este blocat, rupeți o lungime de 6 in (15 cm) de bandă de conducte. Țineți capetele benzii și îndoiți secțiunea de mijloc în jumătate pentru a face un mâner.
  • Nu lăsați capetele benzii să se atingă reciproc pe măsură ce pliați secțiunea de mijloc. Rezultatul trebuie să fie un mâner în formă de T realizat de secțiunea mijlocie pliată cu 2 muchii lipicioase pe ambele părți.
  • Repetați pașii pentru a efectua altă bandă de bandă. Lipiți mânerele benzii la capacul de sticlă, apoi utilizați-le pentru a roti capacul în sens invers acelor de ceasornic.
  • De asemenea, puteți încerca să pulverizați un lubrifiant, cum ar fi WD-40, în jurul marginii capacului unde se află în carcasa sa. Utilizați o atașare a duzei subțiri pentru a ajunge la crevoarea strânsă între capac și carcasa acesteia.
  • Imagine intitulată Schimbați un bec de plafon Pasul 5
    5. Luați becul vechi din soclu. Verificați dublu că dispozitivul este oprit și becul este rece la atingere. Rotiți becul în sens invers acelor de ceasornic, în timp ce îl trageți din soclu.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec de plafon Pasul 6
    6. Achiziționați un bec de înlocuire cu o putere potrivită. Verificați pentru marcaje pe bulbul vechi care indică puterea sa. Dacă nu aveți un bec de potrivire la îndemână, cumpărați un bec nou cu aceeași putere ca cea veche.
  • Dacă înlocuiți un bec cu incandescență standard, luați în considerare înlocuirea acestuia cu un bec CFL (Fluorescent Compact) sau LED cu o putere potrivită. Aceste alternative utilizează 75 până la 80% mai puțină energie decât un bec incandescent.
  • Imagine intitulată Schimbați un bec de plafon Pasul 7
    7. Instalați noul bec. Introduceți noul bec în soclu, apoi rotiți-l în sensul acelor de ceasornic până când este strâns. Aveți grijă să nu o transformați cu prea multă forță sau s-ar putea rupe.
  • Înainte de a pune scara sau scaunul pasului departe, rotiți dispozitivul de fixare pentru a verifica dublu că becul funcționează. Dacă nu porniți, încercați un nou bec sau verificați întrerupătorul de circuit. Dacă toate celelalte nu reușește, poate fi necesar ca dispozitivul să fie înlocuit.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec de plafon Pasul 8
    8. Înlocuiți cupola sau orice alt capac, dacă este necesar. În timp ce o aveți în jos, ștergeți cupola sau acoperiți cu clemă de sticlă. Asigurați-vă că este uscat, apoi înlocuiți-l prin inversarea pașilor pe care ați luat-o pentru ao elimina.
  • Dacă capacul se șurubează într-o carcasă, verificați firele și cele din carcasă. Dacă există o acumulare, curățați firele, astfel încât veți avea un timp mai ușor înșurubați capacul înapoi în poziție.
  • Dacă capacul este fixat prin șuruburi sau șuruburi, țineți-l în poziție cu o mână în timp ce strângeți șurubul sau șurubul cu celălalt. Recrutați un ajutor dacă aveți probleme în a face ambele în același timp.
  • Metoda 2 din 3:
    Schimbarea unui bec încastrat
    1. Imagine intitulată Schimbarea unui bec de plafon Pasul 9
    1. Verificați un inel metalic care conține becul în poziție. Unele becuri încastrate sunt fixate de un guler de reținere, care se suprapune cu fața bulbului. Dacă nu există guler, ar trebui să existe un spațiu mic între bec și carcasă. Dacă nu există spațiu și vedeți un inel metalic care se suprapune marginea bulbului, scoateți gulerul pentru a înlocui becul.
    • Nu uitați să utilizați o scară sau scaun pas pentru a verifica un guler metalic. În plus, asigurați-vă că dispozitivul este oprit și becul este rece.
    • Dacă nu vedeți un inel metalic și există un spațiu mic între bec și carcasă, puteți sări peste dreptul la îndepărtarea becului.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec de plafon Pasul 10
    2. Scoateți gulerul de reținere prin răsucire în sens invers acelor de ceasornic, apăsând un buton sau scoateți șuruburile. Înainte de a încerca să eliminați gulerul, verificați dacă îl puteți răsuci în sens invers acelor de ceasornic. Pentru unele corpuri încastrate, împingeți ușor în sus pe măsură ce rotiți carcasa 1/4 până la 1/2 rândul său în sens invers acelor de ceasornic. Bulbul și soclul se eliberează și pot fi scoase din carcasă.
  • Utilizați presiunea luminii când încercați să rotiți gulerul. Dacă nu este proiectat să răsucească, dându-i o remorcă tare ar putea provoca daune.
  • Pentru modelele mai noi, apăsați pur și simplu un buton mic de eliberare sau scoateți un șurub pentru a scoate gulerul de reținere. Proiectele mai vechi utilizează un inel metalic încărcat cu arc, pe care îl puteți opri cu atenție cu o șurubelniță cu capul plat.
  • Pentru a scoate un inel încărcat cu arc, introduceți șurubelnița între inelul exterior și gulerul de reținere. Aveți grijă să nu loviți becul, să aplicați o presiune ușoară spre interior asupra gulerului.
  • Gulerul încărcat cu arc se extinde pentru a menține bulbul în poziție. Scopul tău este să-l spargi spre interior pentru a face inelul mai mic, așa că eliberează din carcasă. Încercați să păstrați o mână pe guler, astfel încât să nu cadă atunci când îl eliberați, becul va fi în continuare conectat la soclu, așa că nu va cădea.
  • Imagine intitulată Schimbați un bec de plafon Pasul 11
    3. Scoateți becul prin rotirea în sens invers acelor de ceasornic. Dacă aveți un dispozitiv de fixare cu un guler, pur și simplu răsuciți becul din priză după îndepărtarea gulerului. În timp ce sunt mai greoaie, un avantaj al gulerelor este că puteți scoate atât becul, cât și soclul. Acest lucru facilitează prinderea și răsucirea becului.
  • În funcție de tipul de bec, rotiți-l 1/4 sau 1/2 rotiți în sens invers acelor de ceasornic sau continuați să îl rotiți până când este în afara soclului.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec de plafon Pasul 12
    4. Utilizați banda de duct pentru a răsuci un bec care nu are un guler. Luminări fără gulere nu lasă prea multă cameră între bec și carcasă pentru degetele. Pentru a obține o prindere pe bec, faceți un mâner cu bandă de 6 in (15 cm) de bandă de conducte. Țineți capetele și îndoiți banda în jumătate pentru a face un mâner din secțiunea de mijloc.
  • Nu lăsați capetele benzii de canal să atingă reciproc - ar trebui să aveți un mâner în formă de T cu 2 capete lipicioase pe ambele părți. Lipiți capetele la bec, prindeți secțiunea de mijloc pliată a benzii, rotiți-o în sens invers acelor de ceasornic, apoi scoateți-o din priză.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec de tavan Pasul 13
    5. Cumpărați un nou bec care se potrivește cu cel vechi. Cu atât de multe tipuri de becuri încastrate cu LED-uri disponibile, găsirea înlocuirii corecte poate fi dificilă. Dacă nu cunoașteți bulbul specific, aduceți cel vechi la magazinul hardware sau la domiciliu. Căutați un bec de potrivire cu aceeași putere ca cea veche.
  • Dacă nu găsiți un meci la magazin, întrebați un angajat pentru a ajuta la găsirea becului drept.
  • Imagine intitulată Schimbați un bec de plafon Pasul 14
    6. Instalați noul bec. Becuri încastrate cu LED-uri cu 2 sau 3 pronguri, linia vârfurilor cu găuri în priză, apoi răsuciți în sensul acelor de ceasornic. Alternativ, dacă nu există vârfuri, introduceți pur și simplu capătul bulbului în priză, apoi rotiți-l în sensul acelor de ceasornic. Dacă aveți un dispozitiv de fixare fără guler și nu puteți obține o prindere pe bec, utilizați mânerul cu bandă de canal pentru ao răsuci înapoi în poziție.
  • După instalarea becului, răsturnați comutatorul și verificați pentru a vă asigura că funcționează.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec de plafon Pasul 15
    7. Înlocuiți gulerul de reținere, dacă este necesar. Pentru a înlocui gulerul, inversați pașii pe care l-ați luat pentru ao elimina. Fie răsuciți-l în sensul acelor de ceasornic înapoi în poziție, conduceți șurubul înapoi sau strângeți inelul de metal încărcat cu arc înapoi în carcasă.
  • Metoda 3 din 3:
    Înlocuirea unui bec fluorescent
    1. Imagine intitulată Schimbarea unui bec de plafon Pasul 16
    1. Scoateți difuzorul dispozitivului de fixare. Difuzorul este capacul plastic care se potrivește peste carcasă. Pentru luminile fluorescente care nu sunt încastrate, ridicați și trageți marginea difuzorului de pe o buză pe carcasa dispozitivului. Dacă dispozitivul dvs. este încastrat, utilizați o șurubelniță pentru a opri benzi de metal care cad în difuzorul.
    • Dacă nu sunteți sigur cum să scoateți difuzorul, împingeți cu atenție și trageți un capăt al difuzorului și încercați să vă simțiți dacă captează o buză pentru a rămâne în poziție. Împingeți-l în sus spre tavan, apoi trageți ușor marginea difuzorului spre exterior, astfel încât să puteți glisa peste buză.
    • Rețineți pașii pe care îi luați pentru a elimina difuzorul, astfel încât veți avea un timp mai ușor de reinstalat.
    • Amintiți-vă să stați pe o scară robustă sau scaun în loc de un scaun. Scara sau scaunul pas ar trebui să fie suficient de înalt, astfel încât să puteți ajunge confortabil la dispozitivul de fixare fără a sta pe vârfuri.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec de tavan Pasul 17
    2. Deconectați becul prin răsucirea a 90 de grade. Asigurați-vă că opriți comutatorul de lumină înainte de a schimba becul. Țineți becul lung, tubular cu ambele mâini și rotiți-l la 90 de grade sau 1/4 rândul său, în sens invers acelor de ceasornic. Acest lucru va alinia vârfurile cu fante în prize, astfel încât să puteți scoate becul. Coborâți un capăt direct din priză, apoi trageți becul din dispozitivul de fixare.
  • Becurile fluorescente nu creează prea multă căldură, deci ar trebui să fie răcoritoare la atingere. Pentru a rămâne în siguranță, țineți partea din spate a mâinii dvs. lângă bec pentru a verifica căldura.
  • Deoarece becurile fluorescente sunt atât de lungi, este ușor să pierdeți un capăt și să loviți accidental ceva. Acordați atenție obiectelor înconjurătoare și gestionați cu atenție bulbul.
  • Când un bec fluorescent trebuie înlocuit, se strecoară sau capetele devin gri sau negru.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec de plafon Pasul 18
    3. Achiziționați un bec de înlocuire potrivite. Verificați în interiorul dispozitivului de iluminare pentru o etichetă de informații. Ar trebui să vă spună lungimea și puterea bulbului de care veți avea nevoie. Dacă nu aveți un înlocuitor la îndemână, mergeți la magazinul hardware sau de îmbunătățire a casei pentru a achiziționa un bec nou cu aceeași lungime și putere.
  • Dacă nu vedeți un autocolant de informații, puteți măsura întotdeauna lungimea vechii bulb sau verificați-o pentru marcaje care indică lungimea și puterea.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui bec de plafon Pasul 19
    4. Aliniați vârfurile noului bulb cu deschiderea în soclu. Căutați fante înguste din prize în care se potrivesc vârfurile bulbului. Glisați vârfurile de pe un capăt în fantă, apoi glisați vârfurile celuilalt capăt în poziție. După glisarea, ambele capete în priză, rotiți întregul bulb 1/4 rotiți în sensul acelor de ceasornic.
  • Verificați dacă funcționează lumina înainte de a înlocui difuzorul. Dacă nu funcționează, opriți comutatorul de lumină și verificați dublu conexiunea dintre vârfuri și prize. Dacă încă nu funcționează, este posibil să fie nevoie să înlocuiți prizele.
  • Imagine intitulată Schimbați un bec de plafon Pasul 20
    5. Înlocuiți difuzorul dispozitivului de fixare. Dacă dispozitivul de fixare nu este încastrat, plasați o margine lungă a difuzorului peste buza care rulează lungimea dispozitivului de fixare. Păstrând marginea blocată deasupra buza, rotiți difuzorul pentru a aduce cealaltă margine lungă spre dispozitivul de fixare. Trageți cu grijă marginea difuzorului, apoi glisați-o peste bară pentru ao fixa dispozitivului.
  • Pentru corpurile de fluorescente încastrate, țineți difuzorul în poziție, apoi îndoiți rama metalică înapoi peste marginile difuzorului.
  • sfaturi

    Dacă ați achiziționat un singur bec nou, utilizați pachetul pentru a elimina cu ușurință și în siguranță de becul vechi. În caz contrar, plasați becul într-o pungă de unică folosință, o cutie sau ziar înainte de ao arunca în coșul de gunoi. Becurile sunt fragile și nu ați dori ca nimeni să fie tăiat pe shards de sticlă.
  • Becurile fluorescente și CFL ar trebui să fie reciclate corespunzător - în unele jurisdicții care le aruncă în gunoi obișnuit este ilegală. Pentru a găsi o agenție locală de colectare a deșeurilor sau un magazin de hardware care oferă reciclare în magazin, vizitațihttp: // căutare.Pământ911.COM.
  • Avertizări

    Nu încercați să eliminați un bec rupt de la o priză fără oprirea alimentării din cutia de siguranțe sau a întrerupătorului de circuit. După oprirea puterii, utilizați o pereche de clești de nas de ac pentru a întoarce cu atenție baza bulbului în sens invers acelor de ceasornic din priză. Purtați mănuși pentru a vă proteja mâinile de sticlă spartă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar