Cum se schimbă becurile cu halogen

Dacă becul dvs. cu halogen nu a încetat să funcționeze, este probabil momentul potrivit pentru a fi înlocuit. Când schimbați un bec de halogen, este important să nu atingeți bec direct cu degetele. Opriți sursa de alimentare înainte de a scoate orice carcasă de protecție care ține becul. Trageți becul din dispozitivul de fixare și instalați unul nou prin căptușirea vârfurilor, astfel încât se potrivesc în interiorul canelurilor. Odată ce becul dvs. este împins înapoi în poziție, sunteți gata să porniți alimentarea și să vă bucurați de noua dvs. lumină.

Pași

Partea 1 din 3:
Oprirea puterii și colectarea esențialelor
  1. Imagine intitulată Schimbarea becurilor de lumină halogen Pasul 1
1. Opriți sursa de alimentare pentru a vă asigura că nu vă răniți. Opriți alimentarea dacă lumina dvs. este conectată prin perete sau deconectați sursa de lumină dacă este posibil. Dacă aveți vreodată îndoieli cu privire la faptul dacă lumina este cu adevărat oprită sau nu, opriți alimentarea utilizând cutia de siguranțe pentru a fi sigur.
  • Dacă nu porniți sursa de alimentare, puteți obține electrocutat sau rănit grav datorită energiei electrice în becul luminos.
  • Căutați caseta de siguranțe În garaj, subsol sau dulap. Uneori pot fi atașați la casa dvs. în aer liber. Puteți dezactiva comutatorul principal de alimentare din cutia de siguranțe, care va fi cel mai mare comutator. De asemenea, puteți tăia puterea în camera specifică în care lucrați dacă cutia de siguranțe este etichetată cu fiecare cameră.
  • Imagine intitulată Schimbarea becurilor de lumină halogen Pasul 2
    2. Acoperiți mâinile cu mănuși sau o cârpă, astfel încât să nu atingeți becul. Atingerea unui bec cu halogen cu mâinile goale poate ruina bulbul sau poate face o durată mai scurtă de timp datorită uleiurilor de pe degete. Puneți mănuși de țesătură subțire sau acoperiți-vă mâna cu o cârpă, astfel încât sunteți gata să schimbați becul.
  • Asigurați-vă că mâinile sunt uscate înainte de a atinge becul, chiar dacă vor fi acoperite.
  • Imagine intitulată Schimbarea becurilor cu halogen Pasul 3
    3. Utilizați un scaun sau scară stabil pentru a schimba becurile greu accesibile. Deoarece multe becuri cu halogen sunt în tavan sau corpuri de iluminat înalt, poate fi necesar să găsiți ceva robust să stați mai ușor pentru a ajunge la becul cu ușurință. Utilizați un scaun de pas sau scaun care vă susține suficient încât puteți vedea și ajunge ușor la becul.
  • Evitați să stați pe vârful dvs. de la picioare pentru a ajunge la becul de lumină - trebuie să fiți stabili și echilibrați să îl înlocuiți corect.
  • Imagine intitulată Schimbarea becurilor cu halogen Etapa 4
    4. Lăsați becul să stea timp de cel puțin 10 minute să se răcească înainte de ao atinge. Becurile de lumină halogen pot deveni foarte calde când sunt pe. După oprirea luminilor, așteptați aproximativ 10 minute pentru ca becul să se răcească înainte de a începe să îl schimbați.
  • Faceți un test de atingere rapidă pentru a vedea dacă bulbul este suficient de rece după ce au trecut 10 minute.
  • Dacă schimbarea becului cu halogen, vă cere să dezactivați becul folosind un Pong Metal, este cel mai bine să așteptați 20 de minute pentru ca metalul să se răcească.
  • Imagine intitulată Schimbarea becurilor cu halogen Pasul 5
    5. Înlocuiți becul de halogen cu un bec de același tip. Există mai multe tipuri diferite de becuri cu halogen, cum ar fi un G4, G9, GU10, și așa mai departe. Asigurați-vă că ați achiziționat înlocuirea corectă pentru becul dvs., notați tipul specific, precum și cu puterea veche. Dacă nu sunteți sigur ce tip de bec de halogen aveți, deșurubați-l de la dispozitivul său de fixare și căutați etichetarea care vă va spune exact ce fel este.
  • Luminile sunt adesea marcate cu autocolante sau alte etichete care vă spun tensiunea, puterea și tipul specific de bec de halogen.
  • De exemplu, becurile cu halogen G4 și G9 sunt foarte mici, în timp ce becurile GU10 și MR16 sunt mai mari și adesea găsite în plafoane din jurul casei.
  • Partea 2 din 3:
    Scoaterea becului cu halogen
    1. Imagine intitulată Schimbarea becurilor cu halogen Pasul 6
    1. Slăbiți becul prin răsucire sau tragere a incintei, dacă este necesar. Unele becuri cu halogen pot fi trase direct, în timp ce altele vor fi ținute în loc cu lucruri precum un clip sau un inel exterior. Strângeți clema metalică împreună pentru a scoate dispozitivul de fixare sau pentru a răsuci inelul exterior spre stânga până când dispozitivul de fixare iese.
    • Utilizați cleștele nasului pentru a scoate clema metalică, dacă doriți.
    • Dacă vedeți trei lovituri distanțate uniform în jurul ornamentului, prindeți ornamentele folosind loviturile și răsuciți dispozitivul de fixare spre stânga pentru al scoate.
    • Puneți deoparte orice clipuri sau carcase pe care le-ați eliminat, astfel încât să nu le pierdeți.
  • Imagine intitulată Schimbarea becurilor cu halogen Etapa 7
    2. Aduceți cablajul în jos, astfel încât să puteți vedea conexiunea. După ce vă răsuciți sau trageți pe linia de fixare, becul ar trebui să se slăbească din tavan sau alt dispozitiv, rămas atașat la tavan de către cablare. Trageți becul aproape de dvs., astfel încât să puteți vedea soclul pe care becul este atașat la.
  • Pe măsură ce vă uitați la socket-ul atașat la cablaj, vedeți dacă becul va necesita răsucire pentru ao slăbi sau dacă îl puteți trage direct.
  • Dacă bulbul are nevoie de răsucire, soclul va fi rotunjit și închis în jurul valorii de capătul becului. Un bec care trebuie să fie scos nu va avea o priză reală în jurul ei.
  • Imagine intitulată Schimbarea becurilor cu halogen Pasul 8
    3. Trageți becul cu halogen direct dacă nu necesită răsucire. Tipuri mai mici de becuri de lumină halogen, cum ar fi un G9 sau G4, nu necesită răsucire pentru a le elimina. Pur și simplu prindeți bulbul folosind degetele acoperite sau un instrument și trageți direct spre exterior. Pronunții se vor pierde din crestături, iar becul va fi complet eliminat.
  • Imagine intitulată Schimbarea becurilor cu halogen Pasul 9
    4. Răsuciți becul spre stânga și trageți-l, dacă este necesară răsucire. Dacă aveți nevoie să răsuciți becul pentru ao slăbi, veți vedea că becul este atașat de un disc rotunjit. Prindeți becul și răsuciți-l într-o singură mișcare spre stânga. Acest lucru ar trebui să elibereze becul. Trageți becul direct spre exterior și va veni complet slăbit.
  • Este adesea necesar să răsuciți becul pentru becuri mai mari de halogen, cum ar fi un GU10 sau MR16.
  • Cele două vârfuri se vor pierde de pe discul rotund după ce vă răsuciți și trageți spre exterior.
  • Partea 3 din 3:
    Instalarea noului bec
    1. Imagine intitulată Schimbarea becurilor cu halogen Pasul 10
    1. Scoateți noul bec din ambalaj cu degetele încă acoperite. Pentru că acum gestionați bulbul de brand nou, este deosebit de important să vă amintiți să nu atingeți becul cu degetele goale. Luați noul bec de halogen din ambalajul său, verificați dublu pentru a vă asigura că acesta este tipul potrivit care se va potrivi cu dispozitivul specific.
  • Imagine intitulată Schimbarea becurilor cu halogen Pasul 11
    2. Aliniați vârfurile pentru a se potrivi corect în caneluri și împingeți-le înăuntru. Noul dvs. bec de halogen va avea două vârfuri la fel ca cel vechi. Liniați vârfurile în sus, astfel încât acestea să se încadreze în canelurile dispozitivului de fixare. Împingeți spre interior până când canelurile sunt conectate complet.
  • Pronunții ar trebui să aibă nevoie doar de o apăsare ușoară pentru a se deplasa în caneluri. Dacă trebuie să împingeți din greu și încă nu intră, verificați dacă există ceva ca o mică bucată de metal care își blochează calea.
  • Imagine intitulată Schimbarea becurilor cu halogen Pasul 12
    3. Răsuciți becul cu halogen spre dreapta pentru ao bloca în poziție, dacă este necesar. Dacă ar fi trebuit să răsuciți becul la stânga pentru al scoate din cablaj și de fixare, va trebui să-l răsuciți spre dreapta pentru ao bloca înapoi în poziție odată ce vârfurile sunt atașate. Răsuciți-l spre dreapta până când nu se mai mișcă și este reatașat la cablaj.
  • Imagine intitulată Schimbarea becurilor cu halogen Pasul 13
    4. Reatașați orice acoperire de protecție pe care ați eliminat-o mai devreme. Țineți lumina în dispozitivul de fixare cu o mână și utilizați cealaltă mână pentru a retaua orice acoperire sau inele metalice. Dacă avea un inel metalic, împingeți inelul înapoi în jurul bulbului până când acesta face clic pe. Dacă ați deșurubat tăierea în jurul luminii pentru al scoate, apăsați tamponul astfel încât să fie spălat cu dispozitivul de fixare și să-l răsuciți spre dreapta pentru a le retaua.
  • Utilizați clești pentru a reataja firul metalic, dacă se dorește, facilitând împingerea inelului metalic rotund în poziție.
  • Imagine intitulată Schimbarea becurilor cu halogen Pasul 14
    5. Porniți puterea pentru a vedea dacă noile dvs. becuri de lumină funcționează. Odată ce becul cu halogen este complet instalat, puteți conecta înapoi în orice cabluri pe care le-ați deconectat anterior. Rotiți sursa de alimentare înapoi și bucurați-vă de lumina halogenului nou instalat.
  • sfaturi

    Înfășurați becul vechi de halogen în hârtie înainte de ao pune în coșul de gunoi pentru a preveni deteriorarea datorită sticlei sparte.

    Avertizări

    Evitați atingerea becului cu halogen folosind degetele sau poate înceta să funcționeze.
  • Porniți luminile și sursa de alimentare înainte de a începe să schimbați becul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar