Cum să curățați un candelabru de cristal

Curățarea fiecărei părți a unui candelabru de cristal poate fi o sarcină dificilă, orientată spre detalii. Cu toate acestea, este important să vă curățați periodic candelabrul pentru a menține calitatea reflexivă a luminii care o face atât de strălucitoare. Aflați cum să curățați corect un candelabru de cristal pentru a continua să vă bucurați de ea ca o piesă de declarație în casa dvs. Aceste metode vor funcționa pe candelabrele de cristal autentic, precum și pe cele făcute cu sticlă sau plastic.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea cu cristale pe
  1. Imagine intitulată Curățați un candelabru de cristal Pasul 1
1. Opriți lumina și lăsați bulbii să se răcească. Opriți comutatorul de lumină care controlează alimentarea pentru candelabru. Așteptați până când becurile de pe dispozitivul dvs. se simt reci la atingere.
  • Puteți deconecta energia electrică ca o precauție suplimentară, dar numai acest lucru dacă sunteți încrezător în operarea întrerupătorului casei dvs. sau aveți asistență de la un electrician informat. Nu trebuie să ajustați nicio cablare electrică în acest proces.
  • Imagine intitulată Curățați un candelabru de cristal Pasul 2
    2. Pregătiți zona. În timp ce așteptați ca bulbii să se răcească, pregătiți spațiul de lucru. Plasați o prelată sau o cârpă de picătură peste podea sub candelabru și configurați o scară de sterilă sau mai înaltă sub candelabru.
  • Pentru a preveni scăderea și ruperea pieselor, puteți să așezați o pătură groasă pentru a absorbi căderea.
  • Asigurați-vă că scăriul dvs. este la o înălțime care este confortabilă pentru a ajunge la toate părțile candelaborei.
  • Imagine intitulată Curățați un candelabru de cristal Pasul 3
    3. Utilizați o cârpă de curățare din sticlă și o cârpă de bumbac curată. Lucrând pe scara dvs. unde puteți ajunge la candelabru, pulverizați un dispozitiv de curățare a sticlei sau un candelabru specific pe o cârpă de bumbac care este curată și moale. Ștergeți fiecare cristal cu cârpa umedă, apoi uscați imediat cu o cârpă uscată separată.
  • Încercați să purtați un șorț cu buzunare în timp ce lucrați, astfel încât să puteți păstra cu ușurință curățătorul, cârpele și alte livrări.
  • În loc de două cârpe, puteți purta două mănuși de bumbac moale pentru un control mai bun și dexteritate. Pulverizați o mănușă cu dispozitivul de curățare pentru a șterge cristalele în jos și păstrați cealaltă mănușă curată pentru a le usca. Dacă aveți o mulțime de cristale, este posibil să doriți mai multe perechi de mănuși.
  • Imagine intitulată Curățați un candelabru de cristal Pasul 4
    4. Curățați cu atenție toate cristalele. Lucrați în jurul candelabruului pentru a curăța fiecare cristal cu curățătorul și cârpa, ștergând cu cârpă umedă sau mănușa și uscarea cu cea curată.
  • Când curățați cristalele, întotdeauna pulverizați mai întâi pe o cârpă, mai degrabă decât direct pe dispozitivul de fixare.
  • În timpul curățării, nu răsuciți sau rotiți candelabrul pentru a accesa fiecare parte sau parte. Acest lucru ar putea deteriora sau slăbi părțile sau suporturile, riscând căderea și ruperea. În schimb, coborâți cu atenție și mutați scara pentru a vă poziționa în locul potrivit pentru a ajunge și a curăța fiecare parte separat.
  • Imagine intitulată Curățați un candelabru de cristal Pasul 5
    5. Curățați cadrul. Ștergeți cadrul și orice alte părți ale candelabruului dvs. cu o cârpă uscată sau un dispozitiv de curățare a candelabru adecvat sau un dispozitiv de curățare metal.
  • Asigurați-vă că utilizați un aparat maiicat care este destinat tipului de metal sau alt material pe care cadrul de candelabru este făcut din altfel, altfel efectuați riscul de a decolora sau de ao face.
  • Curățați orice cârlige metalice sau elemente de fixare pentru cristalele cu o cârpă uscată, deoarece curățătorul poate să scadă sau să strângă finisajul de pe ele.
  • Imagine intitulată Curățați un candelabru de cristal Pasul 6
    6. Becurile cu lumină de praf ușor. Curățați becurile de lumină din dispozitivul dvs. cu o cârpă curată și uscată. Asigurați-vă că toate bulbilor sunt înșurubate în mod corespunzător și nu apar rumenite sau decolorate.
  • Dacă orice becuri sunt diminuate, ars, rupte sau lipsesc, profitați de această ocazie pentru a le schimba cu becuri noi de putere adecvată.
  • Dacă un bec pare să aibă mai multe pete încăpățânate, îl puteți curăța foarte ușor cu o cârpă umedă cu curatare sau înlocuiți în întregime becul.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea cu cristalele oprite
    1. Imagine intitulată Curățați un candelabru de cristal Pasul 7
    1. Opriți lumina pentru a lăsa bulbii să se răcească. Opriți alimentarea care controlează candelabrul dvs. Așteptați să faceți o lucrare până când becurile de pe dispozitivul dvs. se simt reci la atingere.
    • Nu aveți nevoie să deconectați energia electrică, ci puteți ca o precauție suplimentară, deoarece acest pas implică dezasamblarea dispozitivului de fixare. Deconectați alimentarea din cameră numai dacă sunteți încrezători în operarea întrerupătorului casei dvs. sau aveți asistență de la un electrician informat. Nu trebuie să ajustați nicio cablare electrică în acest proces.
  • Imagine intitulată Curățați un candelabru de cristal Pasul 8
    2. Pregătiți zona. În timp ce așteptați ca bulbii să se răcească, pregătiți spațiul de lucru. Plasați o pătură groasă pe podea sub candelabru, precum și pe o masă din apropiere sau de orice suprafață pe care intenționați să o plasați pe piese de candelabru pe. Configurați o scară de steril sau mai mare în siguranță sub candelabru.
  • O pătură sau o cârpă grea sau o cârpă este esențială pentru spațiul de lucru, deoarece va înmuia să aterizeze și să împiedice spargerea în cazul unor piese care se încadrează în timpul dezasamblului. Dacă nu aveți una, pliați peste o altă cârpă de mai multe ori pentru a face mai groasă.
  • Asigurați-vă că scăriul dvs. este la o înălțime care este confortabilă pentru a ajunge la toate părțile candelaborei.
  • Inspectați candelabrul dvs. și faceți fotografii din mai multe unghiuri și distanțe diferite, astfel încât să vă amintiți cum să o reasamblați mai târziu.
  • Imagine intitulată Curățați un candelabru de cristal Pasul 9
    3. Dezasamblați cu atenție candelabru. Îndepărtați cu atenție fiecare cristal din candelabru și plasați-l pe o suprafață din apropiere care este stabilă și acoperită cu o pătură sau o cârpă groasă.
  • Puteți dezasambla alte părți mai mari ale candelabruului sau puteți lua întregul dispozitiv complet dacă este posibil să faceți acest lucru în siguranță și fără a afecta cablajul sau părțile fragile ale candelaborei.
  • Este posibil să aveți nevoie de clești de ac sau un instrument similar pentru a dezactiva fiecare piesă de cristal, în funcție de candelabru. De asemenea, le puteți folosi pentru a remodela elementele de fixare a cristalului în timpul reasamblării pentru a le întări.
  • Imagine intitulată Curățați un candelabru de cristal Pasul 10
    4. Curățați cu atenție cristalele. Umpleți o chiuvetă cu apă caldă și o cantitate mică de săpun blând. Line chiuveta cu o cârpă sau un prosop pentru a oferi umplutură. Puneți cristale în chiuveta căptușită și frecați fiecare separat cu degetele în apa de săpun înainte de clătire și plasarea pe un prosop moale și curat.
  • Aveți grijă să împiedicați cristalele să se atingă unul împotriva celuilalt sau împotriva suprafețelor dure ale chiuvetei pentru a evita crăparea sau chippingul.
  • Nu este nevoie să utilizați un burete sau o perie pentru a curăța cristalele cu apa de săpun și, de fapt, acest lucru ar putea să-i zgâriească.
  • Uscați cristalele cu o cârpă moale, absorbantă imediat după clătire. Acest lucru este esențial pentru prevenirea formării petelor de apă uscată.
  • Imagine intitulată Curățați un candelabru de cristal Pasul 11
    5. Curățați cadrul și alte părți. Dacă aveți nevoie, curățați cadrul, bulbilor și orice alte părți ale candelaborului cu o cârpă moale și uscată. Înlocuiți becurile dacă sunt diminuate, rupte sau decolorate.
  • Este posibil să puteți utiliza aceeași apă cu săpun sau alt aparat de curățat pe cadru sau alte părți ale candelabruului. Verificați mai întâi despre varietatea de metal sau alt material pe care sunt făcute să găsească mai curat pentru el.
  • Asigurați-vă că ați uscat complet orice umiditate care a rămas în prize de bec sau alte zone de conectare electrică. Uscați cât mai bine puteți cu o cârpă, apoi lăsați părțile să se usuce mai mult timp de câteva ore înainte de ansamblu, dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Curățați un candelabru de cristal Pasul 12
    6. Reasamblați candelabrul. Lucrați din fotografiile sau memoria dvs. pentru a înlocui toate părțile, becurile și cristalele în cazul în care aparțin dispozitivului de fixare.
  • În timp ce asamblați, lucrați de sus în jos și de la interior pentru a pune toate piesele înapoi împreună.
  • Metoda 3 din 3:
    Știind când să vă curățați candelabrul
    1. Imagine intitulată Curățați un candelabru de cristal Pasul 13
    1. Încercați să curățați la fiecare 12 luni. Scopul este de a vă curăța candelabrul cu metoda "cristale pe" sau "cristale off" în fiecare an pentru un dispozitiv care rămâne strălucitor și luminos.
    • Observați candelabrul dvs. periodic pentru praful vizibil, cristale tulbure sau pete. Acestea sunt toate indicațiile pe care ar trebui să vă curățați imediat dispozitivul.
    • Curățați mai des dacă candelabrul dvs. este situat într-o bucătărie, deoarece va construi mai mult grăsime și un murdar decât în ​​alte zone ale casei. Intrarea sunt o altă zonă în care un candelabru poate avea nevoie de o curățare mai frecventă.
  • Imagine intitulată Curățați un candelabru de cristal Pasul 14
    2. Decide cu privire la o adâncime adâncă sau superficială. Dacă nu v-ați curățat niciodată candelabrul, optați pentru o curățare profundă, efectuând metoda "Cristale off". În caz contrar, metoda "cristalele on" intensive mai puțin intensive va fi de obicei suficientă pentru curățarea regulată.
  • Alegeți o cea mai profundă, în special dacă există pete încăpățânate sau o calitate inferioară, lapte la cristalul care nu este îndepărtat de un simplu praf.
  • Imagine intitulată Curățați un candelabru de cristal Pasul 15
    3. Praf între curățenie. Pentru a vă face curățenia mai lungă, utilizați o pene moale sau labswool Duster pentru a curăța cu praf ușor din cadru și cristale. Veți avea nevoie de o treaptă, dar nu aveți nevoie să dezasamblați dispozitivul de fixare.
  • O regulă generală bună este de a praf la fiecare câteva luni sau ori de câte ori observați un strat vizibil de praf sau de rău pe cristale, cadru sau becuri.
  • Este, de asemenea, o idee bună de a praf înainte de orice curățare umedă, deoarece puteți îndepărta praful mai mare și particulele de murdărie înainte de timp.
  • sfaturi

    Utilizați numai cârpe uscate, moi, de bumbac pentru curățare. Evitați prosoapele de hârtie sau cârpele de curățare brute, deoarece acestea pot zgâria cu ușurință cristalul.
  • Dacă este posibil, consultați un site manual sau un produs de producător pentru candelabru pentru a vedea dacă are sfaturi sau avertismente despre curățarea corectă.
  • Dacă candelabrul dvs. încă mai caută șablină chiar și după curățare, contactați producătorul sau o altă sursă care vinde cristale de schimb sau părți.
  • Avertizări

    Lucrul cu tensiune mare este periculos. Consultați un electrician calificat dacă intenționați să eliminați componentele electrice sau să reglați firele în orice parte a candelabruului dvs.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Glass Cleaner sau Cleaner Chandelier
    • Mănuși de bumbac moale sau cârpe (cel puțin două)
    • Târg, pânză de cădere sau pătură groasă
    • Scară sau sterpoldadă

    Pentru metoda "Cristale off":

    • Săpun ușor și o chiuvetă curată
    • Prosoape moi
    • O cameră digitală (opțional)
    • Clești de ac (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar