Cum se schimbă un bob de lumină într-o lumină încastrată

Un bec încastrat se află la spălare cu tavanul sau cu altă suprafață, făcându-l aproape imposibil de apucat și deșurubați-l cu mâna. Ca și în cazul multor alte probleme în care aveți nevoie pentru a obține o aderență, banda de duct este una dintre cele mai ușoare soluții. Dacă acest lucru nu funcționează, este posibil să încercați câteva abordări diferite pentru a elimina gulerul de reținere în jurul bulbului.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind banda de duct
  1. Imaginea intitulată Schimbați un bob de lumină într-o lumină încastrată Pasul 1
1. Așteptați până când becul este rece. Dacă lumina a fost recent, așteptați până când este rece la atingere. Acest lucru nu ar trebui să dureze mai mult de cinci minute pentru un bec normal. Luminile cu halogen pot dura douăzeci de minute.
  • Imaginea intitulată Schimbați un bob de lumină într-o lumină încastrată 2
    2. Îndepărtați o bandă de bandă de conducte. Banda ar trebui să fie de aproximativ 12 cm (30 cm) lungime sau jumătate atâta timp cât brațul tău.
  • Imaginea intitulată Schimbați un bob de lumină într-o lumină încastrată 3
    3. Ori peste fiecare capăt al benzii de canal. Îndoiți o scurtă secțiune a benzii de canal și fixați-o la sine. Repetați pe cealaltă parte. Acestea pliate "mânere" ar trebui să fie suficient de lungă pentru a prinde, cu un segment lipicios între ele.
  • Dacă o găsiți mai ușor, puteți înfășura banda de canal într-un cerc, cu adezivul din exterior. Faceți cercul suficient de mare pentru a vă potrivi mâinii prin el.
  • Imaginea intitulată Schimbați un bob de lumină într-o lumină încastrată Pasul 4
    4. Lipiți banda de canal la becul. Țineți mânerele benzii de canal și apăsați segmentul lipicios pe suprafața plană a becului încastrat.
  • Imagine intitulată Schimbați un bob de lumină într-o lumină încastrată Pasul 5
    5. Răsucire pentru a deșuruba. Odată ce banda se lipeste de becul, ar trebui să aveți suficientă pârghie pentru ao pierde. Aproape toate becurile folosesc filetarea cu șurub standard, astfel încât rotiți becul în sens invers acelor de ceasornic să-l deșurubeze.
  • Dacă nu este în buget, citiți metoda de mai jos pentru a elimina gulerul înconjurător.
  • Imaginea intitulată Schimbați un bob de lumină într-o lumină încastrată Pasul 6
    6. Finalizați deșurubarea de mână. Odată ce becul a apărut suficient pentru a prinde părțile laterale, scoateți banda de duct. Este mai rapid în acest moment pentru a roti becul cu mâna.
  • Imagine intitulată Schimbați un bob de lumină într-o lumină încastrată Pasul 7
    7. Înlocuiți becul cu aceeași metodă. Înșurubați noul bulb de lumină cât mai departe, cu mâna. Când este aproape de culoare, lipiți pe banda de conductă și rotiți în sensul acelor de ceasornic pentru a strânge la o potrivire sigură.
  • Metoda 2 din 2:
    Îndepărtarea unui guler de reținere
    1. Imaginea intitulată Schimbați un bob de lumină într-o lumină încastrată Pasul 8
    1. Stinge lumina. Lăsați becul să se răcească la temperatura camerei înainte de a vă ocupa.
  • Imaginea intitulată Schimbați un bob de lumină într-o lumină încastrată Pasul 9
    2. Căutați un inel metalic în jurul bulbului. Multe corpuri încastrate țin becul cu un guler metalic. Acestea sunt adesea detașabile, dar urmați instrucțiunile de mai jos pentru a evita deteriorarea plafonului.
  • Acest lucru nu este neapărat inelul mare care deține în întregul dispozitiv, deși poate fi. Uită-te îndeaproape pentru un al doilea inel de spălare împotriva becului.
  • Imagine intitulată Schimbați un bob de lumină într-o lumină încastrată Pasul 10
    3. Taie vopsea dacă este necesar. Dacă cineva a pictat peste inel, poate să distrugă bucăți de gips carton atunci când o deșurubați. Pentru a evita acest lucru, tăiați vopseaua în jurul inelului cu un cuțit de utilitate, lucrați împotriva gulerului. Acum încercați pașii de mai jos până când găsiți unul care funcționează pentru modelul dvs.
  • Imaginea intitulată Schimbați un bob de lumină într-o lumină încastrată Pasul 11
    4. Căutați un șurub sau un buton. Dacă aveți noroc, gulerul dvs. este pur și simplu ținut în poziție de către un cuplu de șuruburi. Unele modele au un buton mic metalic, pe care îl împingeți sau glisați lateral pentru a elibera dispozitivul de fixare.
  • Imaginea intitulată Schimbați un bob de lumină într-o lumină încastrată Pasul 12
    5. Testați dacă gulerul răsucește sau scoate. Unele modele pot fi răsucite sau trase manual. Utilizați numai presiunea luminii, cu excepția cazului în care ați confirmat că aceasta este abordarea dorită cu un manual sau producător. Iată două exemple de corpuri de iluminat pe care le puteți elimina în acest fel:
  • Luminile cu halogen încastrate moderne au adesea un guler de plastic cu trei file. Apăsați degetele împotriva acestor file și rotiți în sens invers acelor de ceasornic. Odată ce aveți acces la bec, prindeți baza și firul și vă îndepărtați.
  • Unele corpuri de iluminat cu LED-uri încastrate pot fi trase direct din tavan. Urmăriți-vă degetele, deoarece un clip de metal ascuțit va apărea în jos de la margine, pe măsură ce apare dispozitivul. Puteți apoi să deconectați becul din fir.
  • Imaginea intitulată Schimbați un bob de lumină într-o etapă de lumină încastrată 13
    6. Scoateți inelul cu o șurubelniță. Unele corpuri mai vechi de halogen folosesc un inel metalic mic, dințată, fără fixare specială. Introduceți cu atenție o șurubelniță cu cap cu cap între inel și becul de lumină și opriți-vă spre exterior. Există un decalaj în ring, astfel încât să-l puteți elibera în exterior și să-l trageți cu grijă cu degetele. Prindeți baza becului și răsuciți ușor cele două vârfuri din prong pentru ao elimina.
  • Aveți grijă să nu chipați sticla cu șurubelnița.
  • Imaginea intitulată Schimbați un bebeluș într-o lumină încastrată Pasul 14
    7. Scoateți un inel blocat. Dacă nu există nici un dispozitiv de fixare evident pentru inel, dar refuză să se răsucească, poate fi blocat. Încercați să împingeți ușor pe becul cu un cuplu de degete din fiecare mână. În cazul în care bulbul se întoarce mai departe în tavan, apăsați degetele în afară față de părțile opuse ale inelului. Încercați să rotiți inelul în timp ce apăsați pentru a vă îmbunătăți aderența.
  • Dacă acest lucru nu funcționează, iar modelul dvs. are trei file mici pe gulerul din plastic, strângeți una dintre file cu o pereche de clești. Împingeți cu cleștii pe măsură ce împingeți o altă filă cu mâna.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Pentru lumini în locuri înalte, ridicați un pol de schimbător de becuri de la un magazin hardware. Alegeți un model cu capătul cupei de aspirație pentru a prinde lumina.

    Avertizări

    Pentru a evita un șoc electric, asigurați-vă că lumina este oprită înainte de a introduce noul bec.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Bulb de lumină încastrată
    • Banda adeziva
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar