Cum se schimbă un bec de iluminat de cale

Dacă una dintre luminile de pe iluminarea piesei nu mai funcționează, de obicei, trebuie doar să înlocuiți becul pentru a lucra din nou. Pentru a schimba un bec de iluminat, va trebui mai întâi să determinați cum să o scoateți din dispozitivul de fixare și ce tip de bec este. Apoi, puteți scoate becul mort, obțineți un înlocuitor adecvat și puneți noul bec în poziție.

Pași

Partea 1 din 3:
Eliminarea becului existent
  1. Imagine intitulată Schimbați un bec de iluminat de pistă Pasul 1
1. Stinge lumina. Pornirea luminii se asigură că nu există nici o șansă de a fi șocat când tu Schimbați becul. Asigurați-vă că oricine din aceeași cameră nu știe, de asemenea, să nu transforme lumina înapoi în timp ce lucrați la el.
  • Dacă scoateți un bec cu incandescență sau cu halogen, va trebui să așteptați 5-10 minute după oprirea luminii pentru ca bulbul să fie suficient de rece pentru a se ocupa. Un bec LED, pe de altă parte, va fi întotdeauna suficient de rece pentru a se ocupa.
  • Imagine intitulată Schimbați un bec de iluminat de pistă Pasul 2
    2. Determinați dacă trebuie să dezactivați dispozitivul de fixare pentru a obține becul. În funcție de tipul de iluminare de pistă pe care o aveți, este posibil să fie necesar să luați lumina de pe pistă înainte de a scoate becul. În general, dacă puteți doar deșurubați becul din partea din față a dispozitivului, atunci nu este nevoie să o luați în jos. Dacă aveți nevoie să luați o copertă sau o bucată de pe dispozitivul de fixare pentru a ajunge la becul, este probabil mai ușor să o scoateți de pe pistă înainte de a schimba becul.
  • Dacă aveți instrucțiunile livrate împreună cu sistemul de iluminat, consultați-l pentru informații. De asemenea, puteți cerceta dispozitivul de fixare online dacă este deosebit de greu de dat seama.
  • Pentru a lua un sistem de evacuare a unui sistem de iluminare de pistă, de obicei trebuie să rotiți baza luminii. Slăbiți orice șuruburi, pini sau inele de blocare care îl păstrează în poziție pe pistă și apoi rotiți dispozitivul în sens invers acelor de ceasornic 90 de grade. Totul ar trebui să iasă din loc și să iasă în mână.
  • Imagine intitulată Schimbați un bec de iluminare de pistă Pasul 3
    3. Scoateți becul din priza de lumină. Becurile incandescente, CFL și LED-uri tradiționale sunt îndepărtate prin deșurubarea lor în sens contrar acelor de ceasornic. Cu toate acestea, iluminarea piesei are adesea becuri de specialitate care sunt deșurubate, deconectate sau răsucite și blocate în loc. Inspectați becul înainte de a încerca să o scoateți dacă puteți identifica modul în care acesta este eliminat. Mutați-l pe partea laterală și trageți-l cu ușurință, urmărind pentru a vedea dacă apare o mișcare. Cu una dintre aceste mișcări, becul ar trebui să înceapă să se miște.
  • Este posibil să fie necesar să luați o acoperire de pe bec pentru ao accesa. Dacă nu puteți vedea suprafața becului, explorați dispozitivul de fixare pentru a afla cum să ajungeți la el. Capacele sunt de obicei ținute în poziție cu un șurub sau clip mic de set.
  • Dacă nu este auto-explicativ modul în care becul este decuplat, consultați instrucțiunile de instalare livrate împreună cu dispozitivul de fixare.
  • Partea 2 din 3:
    Alegerea unui bec de înlocuire
    1. Imagine intitulată Schimbați un bec de iluminare de pistă Pasul 4
    1. Urmați instrucțiunile de putere ale dispozitivului de fixare. Uită-te la interiorul socket-ului de lumină pentru o etichetă. Această etichetă vă spune că becul maxim de putere pe care îl puteți utiliza în lumină. Este important să nu puneți un bec într-un dispozitiv de iluminare care are o putere mai mare, deoarece acest lucru ar putea crea un pericol de incendiu sau o defecțiune în lumină.
    • Toate corpurile de iluminat au o putere pe care sunt evaluați. Această evaluare ia în considerare cantitatea de alimentare a pieselor de fixare a luminii se poate manipula și căldura care va fi produsă când lumina este aprinsă.
  • Imagine intitulată Schimbați un bec de iluminat de pistă Pasul 5
    2. Achiziționați un bec care se potrivește cu cel care a ars. Când schimbați un bec, este adesea mai ușor să cumpărați pur și simplu același bec. Pentru un bec specializat, luați becul care a ars cu dvs. la magazin, astfel încât să puteți identifica o înlocuire adecvată.
  • Asigurați-vă că atât forma becului, cât și partea de legătură a becului se potrivește cu cea veche. Acest lucru vă va asigura că alegeți Alegeți becul drept.
  • Dacă aveți un bec de becuri în casa dvs., treceți prin ea pentru a găsi un bec care se potrivește cu cel care a ars.
  • Imagine intitulată Schimbați un bec de iluminare de pistă Pasul 6
    3. Utilizați un bec eficient din punct de vedere energetic, dacă este posibil. Dacă dispozitivul de iluminare este compatibil cu o varietate de tipuri de becuri, explorați opțiunile. Este posibil să existe un bec care vă va oferi la fel de mult ca și cel mai vechi bulb, dar va folosi mai puțină energie pentru ao produce. De exemplu, dacă iluminatul dvs. de cale utilizează în prezent becuri tradiționale incandescente, luați în considerare înlocuirea acestora cu becuri LED.
  • Dacă ați dorit mai multă lumină de ieșire din iluminarea piesei, utilizarea becurilor eficiente din punct de vedere energetic vă poate ajuta și cu acest obiectiv. Din moment ce atrag mai puțină energie, puteți utiliza un bec mai luminos și îl păstrați în continuare sub valoarea maximă pentru dispozitivul de fixare.
  • Partea 3 din 3:
    Instalarea noului bec
    1. Imagine intitulată Schimbați un bec de iluminat de pistă Pasul 7
    1. Introduceți noul bec în soclu. Puneți baza noului bec în soclul dispozitivului de fixare. Apoi răsuciți-l sau unghi-o în poziție, în funcție de tipul de bec pe care îl utilizați. Instalați noul bec cu mișcarea opusă pe care ați folosit-o pentru a scoate becul vechi. Aveți grijă să nu strângeți sau să deteriorați altfel becul prin manipularea de aproximativ.
    • Cu becuri cu halogen cu cuarț, este important să nu atingeți suprafața cu mâinile goale. Uleiul din mâinile tale vor determina ca bulbul să nu reușească prematur. Uită-te la ambalajul bulbului pe care l-ați cumpărat și, dacă becul nu trebuie să fie atins direct, puneți o mănușă înainte de a deschide pachetul și atingerea acestuia.
  • Imagine intitulată Schimbați un bec de iluminare de pistă Pasul 8
    2. Reintroduceți lumina în pistă, dacă este necesar. Introduceți capătul de conectare al luminii în pistă. Rotiți baza luminii în sensul acelor de ceasornic până când nu poate fi deplasată suplimentar, de obicei 90 de grade.
  • Dacă dispozitivul dvs. are un știft sau un șurub care este utilizat pentru ao fixa, înșurubați-l sau împingeți-l în poziție pentru a fixa dispozitivul de fixare.
  • Imagine intitulată Schimbați un bec de iluminat de pistă Pasul 9
    3. Porniți lumina pentru a vă verifica munca. Odată ce noul bec este în poziție, rotiți întrerupătorul de lumină. Dacă noul bec este în stare de funcționare și a fost instalat corect, lumina ar trebui să fie aprinsă.
  • Dacă lumina nu pornește, este posibil să aveți o problemă cu conexiunea de pe pistă, conexiunea becului sau becul în sine. Opriți comutatorul și încercați să reintroduceți mai întâi dispozitivul de fixare. Dacă acest lucru nu funcționează, verificați dacă becul este ferm în vigoare. Dacă aceste remedii nu funcționează, puneți un nou bec în dispozitivul de fixare.
  • 4. Aruncați becurile cu lumină corectă. În timp ce becurile incandescente și led pot merge în gunoi (în majoritatea locurilor, în funcție de municipalitatea dvs.), CFLS nu poate. Cu toate acestea, este posibil să puteți recicla tipurile mai noi de becuri. Consultați programul local de reciclare pentru a afla dacă becul dvs. specific poate fi reciclat.
  • Cele mai multe becuri pot fi reciclate la locațiile de drop-off sau IKEA.
  • Este deosebit de important să reciclați becurile care conțin mercur, cum ar fi CFLS. Dacă aceste becuri sunt puse în gunoi, ele pot ajunge la contaminarea mediului (inclusiv alimentarea cu apă) cu Mercury.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar