Cum de a usca erupția cu iute de iederă

Este o situație familiară: mergeți la o plimbare plăcută în pădure și obțineți o erupție cutanată roșie câteva zile mai târziu. Poison Ivy este de obicei ușor de observat, dar dacă nu plătiți atenția sau periați accidental împotriva unui arbust otrăvitor sau sumac (copac), puteți obține o erupție urâtă, care poate, în unele cazuri, să creeze blistere. Deoarece zgârierea poate răspândi erupția, este important să evitați iritarea erupției cutanate în timp ce îl uscați rapid. Odată ce ați scăpat de erupție cutanată, învățați cum să evitați plantele otrăvitoare pe planurile naturii viitoare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Spălarea și liniștea pielii
  1. Imagine intitulată Ury up otrăvit Ivy erupție etapă 1
1. Spălați-vă pielea. De îndată ce îți dai seama că ai intrant în contact cu Ivy otrăvit, spălați-vă pielea foarte bine. Utilizați o mulțime de apă caldă și cu săpun. Dacă puteți, spălați în primele 30 de minute de atingere a iedera otrăvitoare. Dacă sunteți încă în aer liber, găsiți un flux sau un pârâu. Așezați zona afectată în apa curgătoare timp de cel puțin 10 minute.
  • De asemenea, ar trebui să spălați sub unghiile.
  • Dacă vă spălați acasă, spălați toate hainele și încălțămintea sau cizmele.
  • Imagine intitulată Ury up otrăvire Ivy erupție etapă 2
    2. Evitați atingerea erupției cutanate. O erupție cutanată otrăvitoare se poate răspândi cu ușurință prin zgâriere sau atingere. Dacă ați intrat în contact cu Ivy otrăvit sau aveți o erupție cutanată, nu atingeți nicăieri în jurul ochilor, gurii sau genitalelor. Toate părțile unei plante de iederație otrăvitoare (chiar și plante moarte) conțin un alergen uleios numit Unshiol. Acest lucru provoacă o erupție cutanată sau blistere dacă vine în contact cu pielea sau o respirați.
  • Dacă obțineți o erupție cutanată în jurul ochilor, gurii sau genitalelor, ar trebui să vă vedeți imediat medicul dumneavoastră.
  • Imagine intitulată Ury up otrăvire Ivy erupție pas cu pas 3
    3. Înmuiată într-o baie astringentă. Dacă aveți blistere de la iedera otrăvitoare, nu le întrerupeți niciodată deschiși, deoarece acest lucru vă crește riscul de infectare și cicatrizare. În schimb, înmuiați blisterele într-o baie cu o soluție de soluție Burow. Puteți cumpăra un produs care conține această soluție de sulfat de aluminiu și acetat de aluminiu la o farmacie sau farmacie. Înmuiați blisterele timp de 20 de minute de cel puțin două sau trei ori pe zi.
  • Înmuierea în soluția lui Burow acționează ca un astringent care poate reduce dimensiunea blisterelor și poate ajuta să le uscați afară.
  • Imagine intitulată Ury up otrăvire Ivy erupție etapă 4
    4. Înmuia într-o baie. Umpleți un șosete sau genunchi de nylon cu oțel de ovăz tăiat. Legați șoseaua umplută pe robinetul cadăului. Rulați o baie rece, astfel încât apa să intre prin fulgi de ovăz și în cadă. Înmuiați în baia de ovăz cât timp și cât de des vă place.
  • Studiile au arătat că ovazul este minunat pentru liniștirea erupției cutanate și ameliorarea mâncării. Cu cât îți zgâriați mai puțin erupția, cu atât mai devreme se va usca.
  • De asemenea, puteți achiziționa un produs de baie de ovăz pe care îl amestecați pur și simplu în cadă.
  • Imagine intitulată Ury Up Poison Ivy Rash Pasul 5
    5. Utilizați comprese răcoroase. Înmuiați un prosop de bumbac curat în apă rece și stoarceți apa suplimentară. Așezați cârpa rece peste erupție cutanată atâta timp cât rămâne rece. Când se încălzește, pur și simplu rulați pânza sub apă rece și scoateți-o din nou. Puteți face acest lucru cât de des vă place.
  • Pentru a face o compresă astringentă care se usucă cu erupția, preparați o oală de ceai. Înmuiați un prosop curat în ceaiul răcit și aplicați-l cu erupția cutanată.
  • Când temperatura corpului este mai mare, erupția dvs. poate părea mâncărime. Aplicarea unei comprese răcoroase poate face rash mai puțin mâncărime și vă poate liniști pielea.
  • Metoda 2 din 3:
    Aplicând tratamente topice
    1. Imagine intitulată Ury up otrăvit Ivy erupție pas cu pas 6
    1. Aplicați un produs anti-mâncărime și uscare. Odată ce ați spălat alergenul uleios de pe piele, trebuie să aplicați un produs pentru a ușura mâncarea și pentru a ajuta la uscarea rapidă a erupției cutanate. Puteți achiziționa loțiune de calamină și cremă de hidrocortizonă (OTC) (OTC) (OTC) la o farmacie sau farmacie. Calamina va usca orice ucejus sau plâns venind de la erupția dvs. de iederă otrăvitoare. Hydrocortizonul ameliorează roșeața, umflarea și mâncărimea cauzată de Ivy otrăvitor.
    • Puteți achiziționa loțiune de calamină și cremă de hidrocortizonă (OTC) (OTC) (OTC) la o farmacie sau farmacie.
  • Imagine intitulată Ury Up Poison Ivy Rash Pasul 7
    2. Ia un antihistaminic. Încercați antihistaminice OTC cum ar fi bromfeiramina, cetirizina, clorfeniramina sau difenhidramina. Acestea pot ajuta la blocarea alergenului care provoacă reacția dvs. la iedera otrăvitoare. S-ar putea să doriți să luați diphenhidramină noaptea, deoarece vă poate face somnolență și utilizați loratadină sau cetirizină în timpul zilei.
  • Urmați întotdeauna instrucțiunile de dozare ale producătorului.
  • Imagine intitulată Ury Up Poison Ivy Rash Pasul 8
    3. Aplicați un astringent uscat. Poate fi dificil să lași un blister Ivy otrăvit numai dacă blisterul este mare. Pentru a scoate fluidul în blister și a reduce dimensiunea blisterului, faceți o pastă astringentă. Combinați soda de copt cu suficientă apă pentru a face o pastă și aplicați-o direct la erupția cutanată sau blistere. Sau dacă erupția cutanată este mare, adăugați o ceașcă de bicarbonat de sodiu la o cadă de apă rece și înmuiați-l timp de cel puțin 30 de minute.
  • Pentru erupții cutanate mai mici, cu oțet de vrăjitoare sau oțet de cidru de mere pe erupție cutanată. Puteți, de asemenea, să înmuiați o geantă de ceai verde sau negru în apă și să aplicați sacul de ceai direct la erupție cutanată.
  • Imagine intitulată Ury Up Poison Ivy Rash Pasul 9
    4. Obțineți tratament medical. În timp ce cea mai gravă parte a unei erupții de ivalue otrăvitoare este primele câteva zile, se va șterge în câteva săptămâni. Dacă erupția cutanată acoperă o mare parte din corpul dvs. sau mâncărimea este foarte severă (chiar și după încercarea tratamentelor), sunați la medicul dumneavoastră. Este posibil să aveți nevoie de steroizi sau antihistamine orale cu prescripție medicală. De asemenea, trebuie să sunați la medicul dumneavoastră dacă:
  • Aveți o temperatură de peste 100.4 ° F (38 ° C)
  • Erupția cutanată este purtă sau are scaburi galbene moi
  • Mâncărimea se înrăutățește sau vă împiedică să dormiți
  • Erupția nu pare să se îmbunătățească în câteva săptămâni
  • Metoda 3 din 3:
    Recunoașterea și evitarea ieșirii otrăvitoare
    1. Imagine intitulată Ury Up Poison Ivy Rash Pasul 10
    1. Distinge între iedera otrăvitoare și alte plante cu frunze. Ivy otrăvit, de obicei, crește ca o viță de vie sau un arbust și are aglomerări de trei frunze. S-ar putea să fi auzit rima: "Frunzele de trei, să fie."Dar alte plante cresc, de asemenea, ca trei frunze dintr-o singură tulpină (cum ar fi Blackberry, Zmeura și Boxul). Principala diferență este că, în planta de iederă otrăvitoare, frunzele mijlocii sau centrale crește de la o stem mai mare. Ieviunea otrăvitoare este de obicei lucioasă și frunzele ar putea avea tulpini roșii sau frunze roșiatice.
    • Pentru a determina dacă o plantă este otrăvit IVY, căutați tendriluri păroase pe vița principală. Acestea au lăsat planta să urce și să crească.
  • Imagine intitulată Ury up otrăvire Ivy erupție cupă 11
    2. Aflați ce cresc în zona dvs. Plantele de iederă otrăvitoare pot crește pe tot parcursul anului și pe parcursul majorității Statelor Unite. De exemplu, regiunea dvs. poate avea sumac otrăvit sau stejar. Următoarele regiuni au aceste plante otrăvitoare:
  • Ievy otravă estică: aceste viță de vie cresc pe pământ și pot urca
  • Ievia de otravă vestică: aceste viță de vie cresc doar pe teren
  • Pacific Oak Oak: Aceasta crește ca un arbust, viță de vie și de alpinism
  • Atlantic Orage Oak: Aceasta este o viță de vie și arbuști (dar nu foarte comună)
  • Sumacul otrăvitor este un copac mic găsit de obicei în zonele umede
  • Imagine intitulată Up-up Ivy erupție cutanată Pasul 12
    3. Verificați pielea pentru o erupție cutanată. Dacă ați intrat în contact cu Ivy otrăvire, va apărea o erupție cutanată în câteva minute (12-24 ore) de atingere a alergenului uleios (Unshiol). Erupția va fi, de obicei, roșie, mâncărime și umflată. Erupția dvs. ar putea avea, de asemenea, dungi dacă ați periat împotriva plantei. Blisterele pline de fluid pot, de asemenea, să se formeze, dar nu răspândesc erupția cutanată.
  • Nu fi surprins dacă durează până la trei zile pentru a se dezvolta o erupție de otrăvire.
  • Imagine intitulată Ury up Ivy erupție cutanată Pasul 13
    4. Purtați îmbrăcăminte de protecție. Dacă știți că veți fi drumeții într-o zonă cu iedera otrăvită sau veți fi curățați planta din curte, purtați haine care împiedică perierea uleiului împotriva pielii. Purtați pantaloni lungi și cămăși, șosete, cizme și mănuși de vinil.
  • Dacă hainele voastre au intrat în contact cu Ivy otrăvit, spălați-vă hainele cât de repede puteți și să evitați să atingeți hainele cu mâinile goale. De asemenea, ar trebui să vă spălați pantofii și orice unelte în aer liber pe care le-ați folosit pentru a șterge iedera otrăvitoare.
  • Imagine intitulată Gestionarea disfuncției comportamentale la câinii mai în vârstă Pasul 12
    5. Urmăriți unde se rătăcește animalele de companie. Dacă aveți un animal de companie care îi place lui Romp prin perie sau vieți în aer liber, fiți conștienți de faptul că ar putea purta petrolul pe blană. Dacă uleiul intră în contact cu pielea (burta unui câine, de exemplu), animalul dvs. de companie poate suferi, de asemenea, o erupție cutanată. Dar dacă doar perie de plantă și de a obține uleiul pe blană, ei nu vor fi afectați. Dacă mergeți la animale de companie sau țineți-le, totuși, vă veți expune pe petrol și puteți suferi o erupție cutanată.
  • Încercați să păstrați un ochi pe animalele de companie atunci când sunt în aer liber. Dacă le vedeți că vin în contact cu Iviza otrăvitoare, purtați mănuși de protecție și le dați o baie pentru a îndepărta uleiul din blană și pentru a le împiedica să o răspândească.
  • Imagine intitulată Up Up Poison Ivy Rash Pasul 14
    6. Aplicați o barieră cu blocuri de iedera. Înainte de a merge pe o plimbare în pădure, poate doriți să aplicați un produs de îngrijire a pielii care împiedică uleiul de iederă otrăvitoare de la pielea dvs. Puteți achiziționa o barieră de blocuri de iederă dintr-o farmacie. Căutați un produs care conține o soluție de 5% de Bentoquatam. Aplicați crema groasă cu 15 minute înainte de a vă întâlni IVY otrăvitoare.
  • Reaplicați bariera de la Ivy-Block la fiecare patru ore. Pentru a scoate crema, spălați-l folosind săpun și apă. Evitați utilizarea cremei de barieră pe copii sub șase ani.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar