Cum să găsiți circumferința unui cerc utilizând zona sa

Formula pentru calcularea circumferinței (C) a unui cerc, C = PD sau C = 2πr, este simplă dacă cunoașteți diametrul cercului (D) sau raza (R). Dar ce faci dacă știi doar zona cercului? La fel ca multe lucruri din matematică, există mai multe soluții la această problemă. Formula C = 2√πa este proiectată pentru a găsi circumferința unui cerc utilizând zona (A). Alternativ, puteți rezolva ecuația A = πr în sens invers pentru a găsi r, apoi conectați-l în ecuația circumferinței. Ambele ecuații oferă același rezultat.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind ecuația circumferinței
  1. Imaginea intitulată Găsiți circumferința unui cerc utilizând zona sa pasul 1
1. Configurați formula C = 2√πa pentru a rezolva problema. Această formulă calculează circumferința unui cerc dacă cunoașteți numai zona. C reprezintă circumferința și reprezintă zona. Setați această formulă în sus pentru a începe rezolvarea problemei.
  • Simbolul π, care înseamnă PI, este o zecimală repetată care are mii de valori ale locului. Pentru simplitate, utilizați 3.14 pentru a reprezenta pi.
  • Din moment ce trebuie să convertiți oricum PI la forma sa numerică, dop 3.14 în ecuația de la început. Scrieți-l ca c = 2√3.14 x A.
  • Imaginea intitulată Găsiți circumferința unui cerc utilizând zona sa pasul 2
    2. Conectați zona în poziția ecuației. Din moment ce știți deja zona cercului, conectați-l în poziția O. Apoi continuați să rezolvați problema utilizând ordinea operațiunilor.
  • Să spunem că zona cercului este de 500 cm. Configurați ecuația ca 2√3.14 x 500.
  • Imaginea intitulată Găsiți circumferința unui cerc utilizând zona sa pasul 3
    3. Multiplicați Pi de zona cercului. În ordinea operațiunilor, operațiunile din interiorul simbolului rădăcinii pătrate merg mai întâi. Multiplicați piul în zona cercului pe care l-ați conectat. Apoi, conectați acest rezultat în ecuație.
  • Dacă ecuația noastră a fost 2√3.14 x 500, apoi 3.De 14 ori 500 este de 1.570. Acest lucru face acum ecuația 2√1,570.
  • Imaginea intitulată Găsiți circumferința unui cerc utilizând zona sa pasul 4
    4. Găsi rădăcină pătrată din suma. Există mai multe modalități de a calcula rădăcina pătrată. Dacă utilizați un calculator, apăsați funcția √ și introduceți numărul. De asemenea, puteți rezolva problema cu mâna folosind factorizarea primului.
  • Rădăcina pătrată de 1.570 este 39.6.
  • Imaginea intitulată Găsiți circumferința unui cerc utilizând zona sa pasul 5
    5. Înmulțiți rădăcina pătrată cu 2 pentru a găsi circumferința. În cele din urmă, completați formula prin înmulțirea rezultatului cu 2. Acest lucru vă lasă cu un număr final, care este circumferința cercului.
  • Multiplicați 39.6 cu 2, care este de 79 de ani.2. Aceasta înseamnă că circumferința este de 79.2 cm, și ați rezolvat ecuația.
  • Metoda 2 din 2:
    Rezolvarea problemei în rezervă
    1. Imaginea intitulată Găsiți circumferința unui cerc utilizând zona sa pasul 6
    1. Configurați formula A = πr. Aceasta este formula pentru a găsi zona unui cerc. A reprezintă zona și R reprezintă raza. În mod normal, îl veți folosi dacă ați știut raza, dar puteți, de asemenea, conectați zona pentru a reversa-rezolva ecuația.
    • Din nou, utilizați 3.14 pentru a reprezenta pi.
  • Imaginea intitulată Găsiți circumferința unui cerc utilizând zona sa pasul 7
    2. Conectați zona în poziția ecuației. Utilizați oricare dintre numărul pe care îl cunoașteți reprezintă zona cercului. Puneți-o în partea stângă a ecuației în poziția O.
  • Să presupunem că zona cercului este de 200 cm. Formula ar fi 200 = 3.14 x R.
  • Imaginea intitulată Găsiți circumferința unui cerc utilizând zona sa pasul 8
    3. Împărțiți ambele părți ale ecuației cu 3.14. Pentru a rezolva ecuațiile ca acesta, eliminați treptat pașii din partea dreaptă, efectuând operațiile opuse. De când știți valoarea lui PI, împărțiți fiecare parte prin această valoare. Acest lucru elimină piul din partea dreaptă și vă oferă o nouă valoare numerică pe partea stângă.
  • Dacă vă împărțiți 200 cu 3.14, rezultatul este de 63.7. Acest lucru face noua ecuație 63.7 = R.
  • Imaginea intitulată Găsiți circumferința unui cerc utilizând zona sa pasul 9
    4. Găsi rădăcină pătrată a rezultatului pentru a obține raza cercului. Apoi, scăpați de exponentul din partea dreaptă a ecuației. Opusul lui Squaring Un număr este găsirea rădăcinii pătrate a numărului. Găsiți rădăcina pătrată a fiecărei părți a ecuației. Acest lucru elimină exponentul din partea dreaptă și vă oferă raza din partea stângă.
  • Rădăcina pătrată de 63.7 este 7.9. Acest lucru face ca ecuația 7.9 = R, ceea ce înseamnă că raza cercului este de 7.9. Acest lucru vă oferă toate informațiile de care aveți nevoie pentru a găsi circumferința.
  • Imaginea intitulată Găsiți circumferința unui cerc utilizând zona sa pasul 10
    5
    Găsiți circumferința a cercului folosind raza. Există 2 formule pentru a găsi circumferința (c). Primul este c = πd, unde d este diametrul. Înmulțiți raza cu 2 pentru a găsi diametrul. Al doilea este c = 2πr. Multiplicați 3.14 cu 2, apoi îl înmulțiți de rază. Ambele formule vă oferă același rezultat.
  • Folosind prima opțiune, 7.9 x 2 = 15.8, diametrul cercului. Acest diametru de timp 3.14 este 49.6.
  • Pentru a doua opțiune, configurați ecuația ca 2 x 3.14 x 7.9. În primul rând, 2 x 3.14 este 6.28, și înmulțit cu 7.9 este 49.6. Observați modul în care ambele metode vă dau același răspuns.
  • Comunitatea Q & A

    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Pot să am o explicație a modului de a găsi circumferința unui cerc utilizând zona?
      Donagan
      Donagan
      Top answerwer
      După cum sa explicat mai sus: (1) împărțiți zona cu 3.14 (pi). (2) Găsiți rădăcina pătrată a acestui număr. Aceasta este raza. (3) multiplicați cu 6.28 (de două ori PI). Asta e circumferința.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este de ajutor 28Alpful 97
    • Întrebare
      Încă nu am reușit. Ați putea da o explicație mai bună?
      Donagan
      Donagan
      Top answerwer
      Ai dat zona. Împărțiți-vă de PI (3.14). Care vă oferă pătratul razei. Găsiți rădăcina pătrată. Asta e raza. Dublu-o. Asta e diametrul. Multiplicați de pi (3.14). Asta e circumferința.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este de ajutor 41helpful 71
    • Întrebare
      Cum găsesc rădăcina pătrată?
      Donagan
      Donagan
      Top answerwer
      Utilizați un calculator, dacă acest lucru nu este interzis. În caz contrar, a se vedea Thearticle Calculați o rădăcină pătrată cu mâna.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este util 21helpful 28
    Vedeți mai multe răspunsuri

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar