Cum se calculează volumul unei sfere

O sferă este un obiect geometric perfect rotund, care este tridimensional, cu fiecare punct de pe suprafața sa echidistant din centrul său. Multe obiecte utilizate în mod obișnuit, cum ar fi bilele sau globurile, sunt sfere. Dacă doriți să calculați volumul unei sfere, trebuie doar să găsiți raza sa și conectați-o într-o formulă simplă, v = ⁴/₃πr³.

Pași

  1. Imaginea intitulată Calculați volumul unei sfere Pasul 1
1. Notați ecuația pentru calcularea volumului unei sfere. Aceasta este ecuația: V = ⁴/₃πr³. În această ecuație, "V" reprezintă volumul și "R" reprezintă raza sferei.
  • Imaginea intitulată Calculați volumul unei sfere Pasul 2
    2. Găsiți raza. Dacă vi se administrează raza, atunci puteți trece la următorul pas. Dacă ți-ai dat diametrul, atunci poți să-l împărțiți cu două pentru a obține raza. Odată ce știi ce este, scrie-l jos. Să spunem raza cu care lucrăm este de 1 inch (2.5 cm).
  • Dacă vă administrați numai suprafața sferei, atunci puteți găsi raza prin găsirea rădăcinii pătrate a suprafeței împărțită la 4π. În acest caz, r = rădăcină (suprafața / 4π)
  • Imaginea intitulată Calculați volumul unei sfere Pasul 3
    3. Cube raza. Pentru a cubi raza, înmulțiți-o pur și simplu de trei ori, sau ridicați-o la a treia putere. De exemplu, 1 inch este într-adevăr doar 1 inch (2.5 cm) x 1 inch (2.5 cm) x 1 inch (2.5 cm). Rezultatul de 1 inch este într-adevăr doar 1, deoarece 1 înmulțit de sine orice de câte ori va fi 1. Veți reintroduce unitatea de măsură, inci, când declarați răspunsul final. După ce ați făcut acest lucru, puteți conecta raza cubată în ecuația inițială pentru calcularea volumului unei sfere, V = ⁴/₃πr³. Prin urmare, V = ⁴/₃π x 1
  • Dacă raza a fost de 2 inci (5.1 cm), de exemplu, la cubul IT, ați găsi 2, care este de 2 x 2 x 2 sau 8.
  • Imaginea intitulată Calculați volumul unei sfere Pasul 4
    4. Înmulțiți raza cubată cu 4/3. Acum că ați conectat R, sau 1, în ecuație, puteți multiplica acest rezultat cu 4/3 pentru a continua să conectați ecuația, V = ⁴/₃πr³. 4/3 x 1 = 4/3. Acum, ecuația va citi V = ⁴/₃ x π x 1, sau V = ⁴/₃π.
  • Imaginea intitulată Calculați volumul unei sfere Pasul 5
    5. Înmulțiți ecuația prin π. Acesta este ultimul pas pentru a găsi volumul unei sfere. Puteți lăsa π așa cum este, indicând răspunsul final ca V = ⁴/₃π. Sau, puteți conecta π în calculator și vă puteți înmulți valoarea cu 4/3. Valoarea lui π (aproximativ 3.14159) x 4/3 = 4.1887, care poate fi rotunjită la 4.19. Nu uitați să vă prezentați unitățile de măsurare și să precizați rezultatul în unitățile cubice. Volumul unei sfere cu raza de 1 este 4.19 In.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Asigurați-vă că măsurătorile dvs. sunt toate în aceeași unitate. Dacă nu sunt, va trebui să le convertiți.
  • Rețineți că "*" Simbolul este folosit ca un semn de multiplicare pentru a evita confuzia cu variabila "X".
  • Dacă aveți nevoie doar de o parte dintr-o sferă, cum ar fi jumătate sau un sfert, găsiți mai întâi volumul complet, apoi multiplicați de fracțiunea pe care doriți să o găsiți. De exemplu, pentru a găsi volumul unei jumătăți de sferă cu un volum 8, veți multiplica 8 cu o jumătate sau împărțiți 8 cu 2 pentru a obține 4.
  • Nu uitați să utilizați unități cubițate (e.G. 31 ft³).
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Calculator (motiv: calcularea problemelor care ar fi enervante să facă fără ea)
    • Creion și hârtie (nu este necesar dacă aveți un calculator avansat)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar