Cum să aplicați o tracțiune a pielii

Cercetările sugerează că tracțiunea pielii poate ajuta la reducerea durerii, spasmelor musculare și umflarea în timp ce vă vindecați dintr-o fractură osoasă sau deformitate osoasă. Tracția de piele implică utilizarea benzilor de bandă, bandaje sau cizme de tracțiune pentru a vă menține oasele într-o poziție fixă. Tipul de tracțiune a pielii Furnizorul dvs. de asistență medicală recomandă depinde de locația osului dvs. afectat. Studiile arată că tracțiunea poate ajuta unii pacienți, dar nu funcționează în același mod pentru toată lumea. Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să decideți dacă este tratamentul potrivit pentru dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Asigurarea unei tracțiuni sigure și consecvente
  1. Imagine intitulată Aplicați o etapă de tracțiune a pielii 1
1. Curățați și radeți piciorul.Utilizați săpunul și apa pentru a curăța membrele.Asigurați-vă că ați curățat întregul membre, nu doar site-ul rănirii. Rade pielea pacientului oriunde vor fi aplicate curele de tracțiune. Un aparat de ras unic ar trebui să fie suficient. Ștergeți orice săpun rămas sau cremă de ras cu o cârpă umedă și apoi se usucă cu un prosop curat. Asigurați-vă că membrul este complet uscat.
  • Cereți pacientului dacă acestea sunt alergice la adeziv dacă tracțiunea adezivă a pielii a fost prescrisă (acest lucru este destul de neobișnuit).
  • Imagine intitulată Aplicați o etapă de tracțiune a pielii 2
    2. Nu aplicați tracțiunea cutanată la pielea deteriorată.Evitați utilizarea tracțiunii pielii pe un pacient care are tăieturi, zgârieturi sau incizii chirurgicale în care ar trebui să aplicați înfășurarea. În mod similar, nu utilizați tracțiunea pielii pe un pacient care se confruntă cu ulcere sau amorțeală.
  • Imagine intitulată Aplicați o tracțiune a pielii Pasul 3
    3. Administrați analgezicele dacă sunt prescrise. Pe măsură ce tracțiunea pielii poate fi dureroasă, a fost probabil planificată o strategie de gestionare a durerii.Asigurați-vă că orice medicament necesar este administrat și documentat.
  • Imagine intitulată Aplicați o etapă de tracțiune a pielii 4
    4. Explicați procedura. Spuneți pacientului de ce tracțiunea pielii a fost prescrisă și cum îi va ajuta.Procedura necesită mai multă explicație decât unele altele, deoarece experiențele vizuale și tangibile asociate cu tracțiunea pielii pot fi înfricoșătoare. Dacă administrează tracțiunea pielii la un copil, explicați și procedura pentru ei.
  • De exemplu, explicați ce este fiecare piesă a aparatului de tracțiune spunând ceva asemănător "Acest material se numește legat de tracțiune. Aderă la piele și vă ajută să vă trageți osul în poziția corectă." sau "Vom rula acest cord de tracțiune prin această scripetă și vom atașa o cantitate mică de greutate care vă va ajuta să vă păstrați piciorul în aliniere."
  • Metoda 2 din 3:
    Aplicarea tracțiunii pielii la un picior
    1. Imagine intitulată Aplicați o tracțiune a pielii Pasul 5
    1. Aplicați legarea de tracțiune. Ridicați ușor piciorul îndreptat și trageți-l departe de corpul pacientului în direcția tălpii lor.Aplicați tracțiunea începând cu, dar nu mai sus, linia de fractură. Executați legați o parte a piciorului, în jurul unui 3 inch (7.5 cm) distribuitor, iar partea de altă parte a piciorului. Distribuitorul trebuie să se extindă la aproximativ 6 cm (15 cm) dincolo de sfârșitul piciorului pacientului. Cureaua suplimentară sub picior va apărea ca o etriere liberă.
    • În loc de un distribuitor, instalația dvs. poate fi echipată cu o spumă și un etrier de metal care poate fi îndoit în jurul călcâiului și gleznei piciorului rănit și înfășurat pe curea.
  • Imaginea intitulată Aplicați o tracțiune a pielii Pasul 6
    2. Pad gleznele în timp ce înfășurați piciorul.În acest moment, veți înfășura cu atenție piciorul în ambalajul sau tifonul crepului. După cum faceți acest lucru, părțile laterale ale gleznei și orice alte zone osoase, cum ar fi părțile laterale ale genunchiului. Înfășurați piciorul în spirale alternative în loc de cercuri consistente pentru a reduce etanșeitatea.Începeți la gleznă și mișcați în sus în roți lente, chiar și în rotațiile.Încheiați învelișul chiar înainte de sfârșitul benzii adezive. Bandajul nu ar trebui să treacă prin fractură.
  • Dacă utilizați un etrier, asigurați-vă că este, de asemenea, înfășurat în siguranță în poziție deasupra benzii de tracțiune.
  • Imagine intitulată Aplicați o tracțiune a pielii Pasul 7
    3. Ridicați piciorul. De obicei, tracțiunea cutanată este utilizată în tandem cu rezistență la greutate care ajută la aplicarea presiunii piciorului prin banda adezivă.Dacă utilizați și greutăți, ridicați piciorul. Dacă este posibil, faceți acest lucru prin ridicarea capătului patului în care piciorul se odihnește. Odată ridicat, atașați un cablu de tracțiune prin împrăștieri la mijlocul benzii adezive.
  • Imagine intitulată Aplicați o etapă de tracțiune a pielii 8
    4. Aplicați rezistență ponderată așa cum este prescrisă.Dacă se utilizează o tracțiune ponderată a pielii, un medic va fi prescris o cantitate specifică de greutate care trebuie atașată la capătul cablurilor de tracțiune.În funcție de rănire, acest cablu de tracțiune poate funcționa peste capătul patului cu greutățile agățate mai jos.Alternativ, unele scenarii pot solicita utilizarea sistemelor de scripete, cu greutatea pe o parte și piciorul suspendat pe celălalt.
  • Nu depășiți niciodată 11 lbs. (4.99 kg) de greutate.
  • Este posibil să fie necesar să scurtați cablul de tracțiune pentru a vă asigura că greutatea este suspendată în aer, spre deosebire de odihnă pe podea sau pe pat.
  • Metoda 3 din 3:
    Monitorizarea pacientului
    1. Imagine intitulată Aplicați o etapă de tracțiune a pielii 9
    1. Reduceți presiunea pentru a menține pielea sănătoasă.Starea pielii pacientului trebuie monitorizată în mod constant.În special, se pot dezvolta blistere și răni de presiune. Verificați picioarele, tocurile și fundul pacientului pentru răni sau disconfort de la menținerea unei poziții constante. Puneți un prosop sau pernă laminat sub călcâiul pacientului pentru a ușura presiunea nedorită. În plus, încurajați pacientul să-și ajusteze ușor poziția o dată pe oră.
    • Dacă utilizați adezivul, urmăriți o erupție cutanată sau o altă reacție alergică, deoarece presiunea indusă de tracțiune poate provoca o reacție la pacienții care nu știu că sunt ușor alergici.
    • Scoateți și resetați greutatea, inclusiv etrierul, o dată la câteva ore pentru a verifica starea pielii.
    • Schimbați imediat foi umede.
  • Imaginea intitulată Aplicați o tracțiune a pielii Pasul 10
    2. Înregistrați observațiile neurovasculare pe oră. Problemele neurovasculare și / sau sindromul compartimentului se pot dezvolta de la împachetări prea strânse. Aveți grijă de semne că circulația sângelui a încetinit, cum ar fi decolorarea sau amorțeala. Scoateți folia și reaplicați dacă există semne neurovasculare în timpul aplicării tratamentului cutanat.Contactați echipa ortopedică dacă circulația nu se întoarce rapid.
  • Imagine intitulată Aplicați o etapă de tracțiune a pielii 11
    3. Păstrați pacientul distras.Deși sunt în mare parte imobil, încercați să păstrați pacientul activ. Să se așeze când pot și să citească, să facă meșteșuguri, să joace jocuri sau să se uite la televizor. Acest lucru va îmbunătăți confortul, precum și igiena. Mai mult, constipația poate apărea și de la imobilitate.
  • Dacă pacientul raportează dureri constante, asigurați-vă că programele de medicație au fost păstrate și contactați un medic dacă simțiți că aceste programe ar putea fi necesare pentru a fi revizuite.
  • Avertizări

    Evitați ambalarea în modele circulare în jurul membrelor rănite, deoarece acest lucru poate întrerupe cu ușurință circulația. Acest lucru este cauzat când ambalajul este înfășurat prea strâns.
  • Deoarece acest tratament modifică permanent structura osoasă a pacientului, aplicarea tracțiunii pielii trebuie făcută întotdeauna sub supravegherea unui chirurg ortoped.
  • Tracțiunea cutanată poate provoca cu ușurință blistere la pacienții mai în vârstă. Nu utilizați această opțiune de tratament dacă pacientul dvs. este mai mare de 50 de ani.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar