Cum să faci o boltă de parkour

Parkour, un sport și o filozofie cu o mișcare eficientă a corpului uman în centrul său, oferă o mare varietate de salturi distractive. Boltele sunt un subset deosebit al acelor salturi pe care le veți putea folosi pentru a vă obține peste obstacole, cum ar fi balustrade, perverse și alte tipuri de bariere. Există variații nesfârșite ale bolților de parkour, dar dacă stăpâniți seiful de siguranță de bază (cunoscut și ca un seif de trepte) și Vault de viteză, atunci veți fi capabili să vă aduceți în siguranță și rapid peste multe tipuri diferite de obstacole. Apoi, puteți trece la alte seifuri mai complicate, cum ar fi seiful invers!

Pași

Metoda 1 din 3:
Făcând o boltă de siguranță
  1. Imaginea intitulată face un pas de parkour pas pas 1.Jpeg
1. Găsiți un obstacol de bază la înălțimea taliei. Alegeți un obstacol ca un balansier, o margine sau orice alt obstacol pe care îl veți putea plasa confortabil un picior și o mână pentru a vă ridica peste voi. Asigurați-vă că există spațiu pe cealaltă parte pentru a vă usca în timp ce practicați seiful de siguranță.
  • Seiful de siguranță este una dintre primele bolți pe care trebuie să le învățați în Parkour. Este o seif de bază pe care o puteți efectua cu un impuls mic sau deloc pentru a vă aduce peste obstacole regulate.
  • Seiful de siguranță este o mișcare bună de utilizat atunci când nu sunteți suficient de încrezător pentru a utiliza un alt tip de boltă pentru a trece peste ceva. După cum sugerează numele, vă va ajuta să vă asigurați în siguranță în cealaltă parte.
  • Imaginea intitulată face un parkour boltă pasul 2.Jpeg
    2. Plasați o mână și un picior care sunt opuși reciproc pe partea de sus a obstacolului. Stați în fața obstacolului. Plasați mâna stângă și piciorul drept pe obiect sau mâna dreaptă și piciorul stâng pe obiect.
  • Scopul este de a crea suficientă echilibru între mâna și piciorul pentru a vă ridica în sus și peste obstacole. Practicați-vă mâna și piciorul pe obstacole până când vă simțiți confortabil cu mișcarea și simțiți-vă suficient de echilibrată pentru a vă deplasa pentru a vă întoarce peste obstacole.
  • Imaginea intitulată face un boltă de parkour pas 3.Jpeg
    3. Săriți ușor și aduceți-vă celălalt picior prin mijloc. Sprijiniți greutatea cu mâna și piciorul care se află pe obstacole. Sari suficient, astfel încât să vă puteți mișca celălalt picior prin mijlocul celeilalte părți ale obstacolului.
  • Puteți utiliza 2 mâini pentru a vă ajuta să echilibrați dacă simțiți că aveți nevoie de o mai mare stabilitate.
  • Imaginea intitulată Faceți un pas de parkour Pasul 4.Jpeg
    4. Teren pe piciorul pe care l-ai adus prin mijloc urmat de celălalt picior. Lăsați impulsul de a-ți schimba piciorul prin mijlocul să te transporte pe obstacole. Eliberați-vă mâna și urmați cu celălalt picior pe măsură ce vă aterizați pe picior pe care l-ați învârtit.
  • Puteți începe să practicați această mișcare foarte lentă, deoarece nu trebuie să mergeți până la obstacole pentru a efectua seiful. Odată ce vă simțiți confortabil, puteți să vă accelerați treptat.
  • Bacsis: Odată ce stăpâniți seiful de siguranță, puteți adăuga variații. Încercați să o faceți de la mai departe, alergând până la obstacol sau să săriți în sus și departe de obstacole, mai degrabă decât doar vase.

    Metoda 2 din 3:
    Efectuarea unei seifuri de viteză
    1. Imagine intitulată Faceți un pas de parkour Pasul 5.Jpeg
    1. Alerga spre un obstacol pe care îl simți confortabil sărind. Alegeți un obstacol de înălțime medie (la aproximativ înălțimea taliei) ca o balustradă, o marcă de beton sau alt tip de barieră. Alerga spre el pentru a construi un impuls pentru seif.
    • Seiful de viteză este o boltă de parkour care este utilizată pentru a ajunge la obstacole scăzute până la înălțime medie rapidă și fără probleme în timp ce rulează. Îl puteți folosi în timp ce vă apropiați de obstacole sau dintr-un unghi (numit o boltă leneșă).

    Bacsis: Va ajuta la învățarea seifului de siguranță înainte de a începe să practicați seiful de viteză. Puteți transforma seiful de viteză într-o seif de siguranță la jumătatea drumului prin plasarea piciorului dominant pe obstacol în timp ce treceți și vă mișcați piciorul non-dominant.

  • Imaginea intitulată Faceți un pas de parkour pas 6.Jpeg
    2. Lansați terenul cu piciorul dvs. non-dominant pe măsură ce ajungeți la obstacole. Săriți un picior când sunteți destul de aproape pentru a ajunge confortabil în obstacole. Împingeți-vă înainte, în primul rând, pentru a începe să vă deplasați în sus și peste obstacole.
  • De exemplu, dacă aveți dreptate, atunci săriți de pe piciorul stâng.
  • Imaginea intitulată Faceți un parkour Vault pas 7.Jpeg
    3. Loviți piciorul dominant în sus pentru a vă ajuta corpul să treacă peste obstacole. Îndoiți celălalt genunchi și învârtiți piciorul în sus și în afara laterală, astfel încât să puteți șterge obstacolul. Aduceți piciorul pe care l-ați lansat în sus și în aceeași parte, astfel încât să puteți obține întregul corp peste barieră.
  • De exemplu, dacă ați lansat piciorul stâng, îndoiți genunchiul drept și învârtiți piciorul drept în sus și în jos în partea dreaptă, urmată de piciorul pe care l-ați lansat (care va fi aproape drept de când ați sărit de pe ea ).
  • Imagine intitulată Faceți un pas de parkour pas 8.JPEG
    4. Plasați mâna non-dominantă pe obstacol în timp ce vă ridicați la sol. Nu așezați mâna pe obstacol înainte ca ambele picioare să fie în afara solului. Utilizați-vă mâna pentru a peria suficient de obstacol pentru a vă ajuta să vă duceți înainte de el.
  • De exemplu, dacă ați sărit de pe piciorul stâng, atunci plasați mâna stângă pe obstacol în timp ce seiful.
  • Vrei doar ca mâna ta să acționeze ca un stabilizator, pe măsură ce impulsul tău te duce peste barieră. Nu puneți toată greutatea pe ea sau nu o utilizați pentru a vă împinge.
  • Imagine intitulată Faceți un Vault Parkour Pasul 9.Jpeg
    5. Permiteți-vă impulsului înainte de obstacole. Swing piciorul pe care l-ai sărit peste barieră, urmat de celălalt picior. Corpul superior va trece peste barieră chiar înainte de a face picioarele. Încercați să zburați peste obstacol cât mai drept posibil, astfel încât nu veți mai ateriza la un unghi.
  • Dacă v-ați sărit de pe piciorul stâng, atunci în acest moment piciorul stâng va veni peste obstacolul aproape perpendicular pe el cu piciorul îndreptat spre dreapta. Mâna stângă va fi abia atingerea obiectului pentru a vă menține echilibrat, iar piciorul drept va fi deasupra piciorului stâng cu piciorul orientat spre spate.
  • Dacă observați că aveți nevoie de mai mult sprijin pentru a rămâne echilibrat, puteți să atingeți piciorul care se află în exterior împotriva barierului pentru o mai mare stabilitate pe măsură ce treceți peste obstacole. Odată ce vă simțiți confortabil acest lucru, puteți continua să practicați până când veți putea șterge bariera fără să vă atingeți piciorul.
  • Imagine intitulată face un boltă de parkour pas 10.Jpeg
    6. Pune piciorul pe care l-ai lansat drept în jos în timp ce treceți. Adu-ți piciorul non-dominant înapoi, cu degetele de la picioare îndreptate direct, de îndată ce ștergi bariera. Scopul de a ateriza în aceeași direcție pe care l-ați sărit.
  • Dacă vă aduceți mai întâi piciorul stâng, atunci vă va trasa în mod natural corpul spre stânga și piciorul drept va urma costumul astfel încât să puteți ateriza drept.
  • Imaginea intitulată Faceți un parkour Vault Pas 11.Jpeg
    7. Teren pe picior și continuați într-o alergare dreaptă din seif. Atingeți pământul cu piciorul pe care l-ați sărit de la început. Imediat îl urmați prin aterizarea celuilalt picior în fața acesteia și rupeți într-o alergare pentru a vă menține impulsul.
  • Dacă ați sărit de pe piciorul stâng, atunci piciorul stâng va lovi mai întâi la sol, urmată de piciorul drept în fața ei și puteți trece într-o alergare.
  • Metoda 3 din 3:
    Încercarea unei seifuri inverse
    1. Imagine intitulată face un boltă de parkour pas 12.jpeg
    1. Alerga spre un obstacol la o viteză controlată. Alegeți un obstacol pe care îl puteți obține în mod confortabil pentru a practica. Abordați-l prin rularea la o viteză constantă și controlată. Cu cât abordarea dvs. este mai controlată, cu atât va fi mai controlată rotirea dvs.
    • Dacă rulați prea repede, s-ar putea să ajungeți la rotire și să aveți o aterizare proastă.
    • Bolta inversă este, de asemenea, cunoscută sub numele de seiful de 360 ​​sau caiul de baril.

    Bacsis: Alegeți un obstacol cu ​​o suprafață plană pentru a practica. Va fi mult mai ușor să vă pivotați peste el, deoarece mâna dvs. se poate odihni pe suprafață mai stabilă.

  • Imaginea intitulată Faceți un parkour Vault Pas 13.Jpeg
    2. Puneți mâna care este pe partea opusă a direcției pe care doriți să o rotiți pe obstacole. De exemplu, plasați mâna stângă pe partea superioară a obstacolelor dacă doriți să vă rotiți corpul în dreapta. Puneți-vă mâna dreaptă dacă doriți să vă rotiți în stânga.
  • S-ar putea să doriți să practici cu cea mai puternică mână până când veți obține atârnătatea acestuia, atunci puteți practica să faceți seiful în ambele direcții. Cea mai puternică mână este de obicei mâna ta dominantă.
  • Imaginea intitulată face un boltă de parkour pas cu pas 14.jpeg
    3. Săriți înainte cu ambele picioare simultan și vă puneți picioarele în sus. Plantați-vă picioarele pe pământ în același timp în care vă puneți mâna pe obstacole. Puneți greutatea pe mâna dvs. și săriți înainte, aducând ambele genunchi spre piept.
  • Toate acestea trebuie să se întâmple într-o secundă secundă, astfel încât să practici într-un obstacol ușor și într-un ritm lent până când obțineți mișcările în jos.
  • Imagine intitulată Faceți un parkour Vault Pas 15.Jpeg
    4. Puneți cealaltă mână în jos pe obstacol și treceți greutatea la ea. Puneți mâna pe partea laterală a corpului pe care o rotiți spre. Schimbați greutatea de pe cealaltă mână și pe această mână pentru a vă ajuta să începeți să vă rotiți în această direcție.
  • Imagine intitulată Faceți un parkour Vault Pasul 16.Jpeg
    5. Utilizați mâna ca o pivotă și rotiți corpul spre acea parte. Răsuciți-vă corpul și leagăn picioarele și peste obstacolul în direcția mâinii pe care o pivotezi. Lăsați-vă cu prima mână pe care ați pus-o jos.
  • De exemplu, dacă vă pivotați pe mâna dreaptă, apoi răsuciți trunchiul și vă învârtiți picioarele afară și în spatele dvs. spre dreapta pentru a vă întoarce peste obiect.
  • Privind peste umăr în direcția opusă din care vă rotiți, vă va ajuta corpul în mod natural să se rotească. De asemenea, veți putea vedea solul mai devreme înainte de a ateriza.
  • Imagine intitulată Faceți o boltă de parkour pas 17.jpeg
    6. Rotiți 360 de grade în aer peste obstacole și aterizați pe ambele picioare. Lăsați-vă momentul să vă rotiți tot drumul în timp ce zburați peste obstacole. Aduceți picioarele înapoi spre pământ și arătați drept înainte când ajungeți la cealaltă parte a obstacolului. Apoi, aterizați pe ambele picioare și continuați să alergați.
  • Va trebui să practicați să găsiți momentul potrivit care vă permite să rotiți perfect 360 de grade. Odată ce ați făcut, puteți folosi și acest truc pentru a vă încetini impulsul când faceți parkour runde.
  • sfaturi

    Practicați seiful de siguranță înainte de a încerca seiful de viteză și alte seifuri mai complicate.
  • Seifuri mai avansate pe care le puteți încerca după ce ați stăpânit acestea includ dash, maimuță, leneș și poarta boltă.
  • Începeți cu obstacole mici, scăzute și lucrați până la cele mai mari atunci când stăpâniți tehnica.
  • Practica de a face bolți folosind cealaltă parte a corpului tău odată ce le-ai făcut în jos folosind partea mai confortabilă.
  • Avertizări

    Aveți grijă atunci când practicați bolțile Parkour. Asigurați-vă că aveți un spațiu clar de aterizare și alegeți obstacole pe care vă simțiți confortabil atunci când învățați să vă răniți.
  • Acoperirea inversă poate fi foarte dezorientată, așa că nu încercați peste orice obstacole cu o picătură pe cealaltă parte.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar