Cum se calculează amortizarea pe brevete

Brevetele permit inventatorilor drepturile exclusive de a produce și de a-și vinde noile invenții, atâta timp cât este nou, nu este evident și util. Metoda în care întreprinderile alocă costul acestor active necorporale pe o perioadă de timp este considerat amortizarea activelor. Formula de calculare a amortizării unei brevete este similară cu calculele de amortizare liniară pentru alte active necorporale.

Pași

Partea 1 din 3:
Înțelegerea brevetelor ca un bun necorporal
  1. Imagine intitulată Calculați amortizarea pe brevetele Pasul 1
1. Definiți brevetele ca un tip de activ necorporal. Similar cu un drepturi de autor, mărci comerciale, nume comerciale, licență de franciză, licență guvernamentală etc., Brevetele sunt considerate a fi "Intangibil."O companie are doar drepturile la un brevet pentru o perioadă limitată de timp.
  • Exemple de active corporale sunt terenuri, clădiri, vehicule și echipamente.
  • Imaginea intitulată Calculați amortizarea pe brevetele Pasul 2
    2. Definiți durata de viață utilă. Aceasta este durata de timp în care un activ este considerat a fi utilizat pentru proprietarul său. De exemplu, atunci când o companie farmaceutică primește un brevet pe un nou medicament, este doar pentru o anumită perioadă de timp, cum ar fi 20 de ani. După aceea, alte companii farmaceutice pot produce același tip de medicament. Prin urmare, viața sa utilă este de 20 de ani. Dacă aveți nevoie să estimați durata de viață utilă a unei mărci comerciale, cum ar fi Kleenex, puteți căuta informații pe Internet pentru estimări ale vieții utile a mărcilor similare.
  • Valoarea brevetului depinde de durata vieții sale utile, fie de viața juridică a acesteia, oricare dintre acestea este mai scurtă, dar nici nu se poate întinde mai mult de 40 de ani.
  • Viața juridică a brevetului este perioada în care brevetul este protejat de lege, în timp ce durata de viață utilă este cât timp se așteaptă ca compania să utilizeze brevetul de fabricare sau de vânzare a bunurilor sau serviciilor protejate de brevet.
  • Durata de viață utilă ar putea fi teoretic nedefinită, în timp ce viața juridică a brevetului are o limită stabilită. Pe de altă parte, compania poate constata că viața lor utilă așteptată este mai scurtă decât viața juridică, în special într-o industrie în evoluție rapidă. În ambele cazuri, este folosit cel mai scurt dintre cele două vieți.
  • Imaginea intitulată Calculați amortizarea pe brevete Pasul 3
    3. Defini amortizare vs. depreciere. Atât amortizarea, cât și deprecierea se referă la răspândirea costului unui activ asupra duratei sale de viață utilă. Această sumă anuală este raportată cu privire la bilanțul și declarația de venit al unei companii. Amortizarea se referă la răspândirea costului unui Intangibil active peste viața sa utilă. Deprecierea se referă la răspândirea costului unui a tangibil active în viața sa estimată. Deoarece brevetele sunt intangibile, ele sunt amortizate.
  • Numai elementele care au o durată de viață economică identificabilă pot fi amortizate. Alte active necorporale care au o durată de viață nedeterminată nu sunt amortizate, dar în schimb sunt evaluate pentru relevanță sau distrugere din când în când. Dacă aceste active nu prezintă niciodată o scădere a relevanței sau distrugerii de orice fel, activele de viață nedeterminate vor rămâne permanent în bilanțul dvs. Un exemplu de viață nedeterminată, un activ neamorizat ar fi un serviciu de descărcare a muzicii digitale. Atâta timp cât serviciul este liber de distrugere și continuă să fie relevant din punct de vedere economic, rămâne într-un bilanț.
  • Partea 2 din 3:
    Calcularea amortizării asupra brevetelor
    1. Imaginea intitulată Calculați amortizarea pe brevetele Pasul 4
    1. Determinați costul inițial al brevetului însuși.Costul inițial al brevetului se bazează pe invenția în care aparține brevetul și compararea sa cu invențiile anterioare ale naturii similare. Pentru acest exemplu, costul inițial al brevetului va fi de 100.000 de dolari.
    • De asemenea, ați putea adăuga toate costurile de cercetare și dezvoltare suportate pentru a proiecta invenția.
    • Costurile de cercetare și dezvoltare sunt cheltuieli până la probabil beneficiile economice viitoare, atunci costurile viitoare (denumite costuri de inginerie și dezvoltare) sunt capitalizate (adăugate la contul de brevet imobiliar intangibil) și amortizate.
    • Costurile brevetului depășesc cu mult costul inițial al dezvoltării. Unele dintre costurile de reglementare includ costul cererii de brevet, costurile de urmărire penală pentru a verifica originalitatea și o taxă de emitere. Taxele de întreținere sunt de asemenea percepute la fiecare 3.5, 7.5 și 11.5 ani pentru a continua validitatea brevetului. Există, de asemenea, o taxă de depunere care depinde de numărul de revendicări asociate aplicației specifice invenției, care de obicei variază de la 400 la 1000 $ sau mai mult. Cele mai mari tarife pentru majoritatea solicitanților de brevete sunt acuzațiile făcute de avocatul sau agentul de brevetare care pregătește cererea de brevet efectivă.
  • Imagine intitulată Calculați amortizarea pe brevetele Pasul 5
    2. Determinați data de începere a brevetului. Amortizarea brevetelor începe atunci când este achiziționată sau când este disponibilă pentru utilizare. De exemplu, aceasta ar fi data la care a fost achiziționat un brevet sau când aprobarea a fost primită de la U.S. Oficiul de brevete.
  • Imagine intitulată Calculați amortizarea pe brevete Pasul 6
    3. Obțineți durata de viață utilă a brevetului estimată. Va trebui să aflați durata brevetului. De exemplu, imaginați-vă că brevetul dvs. pentru o invenție va fi protejat timp de 10 ani, după cum sa menționat când brevetul a fost acordat pentru prima dată. Aceasta va fi durata de viață utilă a brevetului dvs.
  • Cu toate acestea, durata de viață utilă a unui brevet ar putea schimba în timp datorită lucrurilor, cum ar fi avansurile în tehnologie. De exemplu, dacă ați presupus că brevetul a fost util de 20 de ani, dar după 10 ani avansuri tehnologice au făcut brevetul dvs. inutil, puteți cheltui (scrieți) valoarea rămasă.
  • Imagine intitulată Calculați amortizarea pe brevetele Pasul 7
    4. Calculați amortizarea brevetului. Împărțiți valoarea costului inițial al brevetului de durata utilă așteptată a brevetului. Rezultatul este amortizarea brevetului. Pentru acest exemplu, costul inițial este de 100.000 de dolari, iar durata de viață utilă este de 10 ani - de aceea amortizarea brevetului este de 100.000 $ / 10 ani = suma de amortizare a brevetului de 10.000 $ pe an.
  • Partea 3 din 3:
    Înregistrarea amortizării privind situațiile financiare
    1. Imaginea intitulată Calculați amortizarea pe brevetele Pasul 8
    1. Înregistrați cantitatea de amortizare a bilanțului companiei. Un element de linie va exista pe bilanțul pentru activele necorporale. O linie sub acest lucru va spune "Mai puțină amortizare." Înregistrați suma de amortizare cumulată în acest element de linie și o scăpără din valoarea activelor necorporale.
    • Pentru a înregistra, efectuați o înregistrare de creditare a contului de brevet de amortizare acumulată pentru valoarea amortizării.
    • Alternativ, multe companii aleg pur și simplu să crească contul de brevet direct pentru valoarea amortizării.
  • Imaginea intitulată Calculați amortizarea pe brevetele Pasul 9
    2. Înregistrați suma care este amortizată pe an cu privire la declarația de profit și pierdere a societății. Aceasta se numește "Cheltuieli de amortizare" și este considerat un cost de a face afaceri care este scăzută din venituri. Este de obicei inclus în sub "depreciere și amortizare" linia element.
  • Un debit echivalent la creditul efectuat în ultimul pas ar trebui să se facă în contul de cheltuieli de amortizare (în ambele cazuri).
  • Imaginea intitulată Calculați amortizarea pe brevetele Pasul 10
    3. Păstrați înregistrări bune. Ar trebui să păstrați documentarea tuturor facturilor, granturilor de brevete, costurile de cercetare și dezvoltare și orice altceva referitor la valoarea sau durata de viață utilă a brevetului timp de cel puțin șapte ani pentru viitoarele scopuri de audit. Observați datele pe care toate brevetele au fost dobândite și costul pentru fiecare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar