Cum să curățați paturile de câine cu oțet

Oțetul este o modalitate ieftină, ușoară de a curăța și de a dezodoriza așternutul câinelui tău. Pentru spălarea regulată, adăugați 1/2 cană (120 ml) de oțet alb (sau oțet de cidru de mere) la un ciclu de spălare cu apă caldă, în plus față de un detergent slab. Pentru mirosuri puternice, adăugați o ceașcă completă de oțet. Pentru a spăla un pat plin de câine, umpleți cada cu apă caldă, detergent și oțet și înmuiați. Păstrați așternutul câinelui în stare proaspătă, spălându-l în fiecare săptămână sau două și prin pulverizarea zilnic cu un amestec chiar de oțet și apă.

Pași

Metoda 1 din 3:
A face o spălare de rutină
  1. Imagine intitulată Lenjerie de pat curat cu oțet Pasul 1
1. Eliminați patul. Scoateți păturile sau capacul patului de câine din fața locului de dormit a câinelui. Rețineți dacă așternutul miroase suficient de rău pentru a justifica o curățare mai intensă. Plasați elemente în mașina de spălat.
  • Dacă observați pete pe așternut, tratați-le cu o îndepărtare a patului înainte de spălare.
  • Imagine intitulată Linge de câine curat cu oțet Pasul 2
    2. Alegeți setările pentru mașina de spălat. Căutați orice etichete de îngrijire pe așternutul câinelui care ar putea oferi instrucțiuni specifice de curățare. Dacă nu sunt enumerate instrucțiuni speciale, alegeți un ciclu de spălare a apei calde. Adăugați un detergent ușor, în cantitatea normală recomandată pentru o singură încărcare.
  • Imagine intitulată Linge de câine curat cu oțet Pasul 3
    3. Adăugați oțet. Se adaugă 1/2 cană (120 ml) de oțet alb la distribuitorul de balsam al mașinii. Porniți ciclul de spălare. Dacă aparatul dvs. nu are un distribuitor de balsam, executați mașina ca de obicei și adăugați oțetul la începutul ciclului final de clătire.
  • Dacă mirosul de pe așternutul câinelui dvs. este deosebit de puternic, adăugați o ceașcă completă de oțet la ciclul final de clătire.
  • Imagine intitulată Lenjerie de pat curat cu oțet Pasul 4
    4. Uscați așternutul. Dacă este posibil, atârnați așternutul câinelui pe o linie de îmbrăcăminte pentru a usca - aerul în aer liber va ajuta la neutralizarea mirosurilor și va fi împrospătată de așternut. Dacă uscarea liniei nu este o opțiune, aerul uscați elementele în interior sau utilizați uscătorul de haine. Dacă alegeți cea de-a doua opțiune, asigurați-vă că ați curățat cu atenție capcana de scame pentru a elimina toate părul de companie.
  • Evitați utilizarea foilor de uscător, care pot irita pielea câinelui.
  • Imagine intitulată Paturi de câine curat cu oțet Pasul 5
    5. Curățați mașina. După spălarea așternutului câinelui în mașina de spălat, curățați mașina pentru a elimina orice mirosuri persistente sau părul de companie. Adăugați o ceașcă de 1/2 de înălbire a clorului. Rulați un ciclu complet de spălare a apei calde.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea unui pat de câine de spumă sau introduceți
    1. Imagine intitulată Linge de câine curat cu oțet Pasul 6
    1. Umpleți cada. Dacă patul câinelui dvs. nu are așternut detașabil, va trebui să înmuiați întregul pat (sau introducerea pernei) pentru ao curăța. Umpleți cada plină de apă caldă.Adăugați un detergent de rufe și o ceașcă de 1/4 (60 ml) de oțet de cidru de mere sau oțet alb.
    • Pentru a elimina mirosul foarte puternic, adăugați o ceașcă de oțet 1/2.
  • Imagine intitulată Pedrea curată câine cu oțet Pasul 7
    2. Scoateți patul. Puneți patul de spumă al câinelui (sau inserția pernei de spumă a patului) în cadă. Asigurați-vă că este complet scufundată. Înmuiați patul timp de 10-15 minute.
  • Imagine intitulată Paturi curate câine cu oțet Pasul 8
    3. Clătiți patul. Scurgeți complet baia. Clătiți patul de câine sau perna sub apă caldă. Stoarce patul până când toate săpunul este clătit.
  • Imagine intitulată Paturi curate câine cu oțet Pasul 9
    4. Uscați patul. Scoateți patul sau introducerea pernei din cadă. Dacă vremea permite, plasați patul afară să se usuce. Dacă nu, puneți lângă un încălzitor să se usuce în interior.
  • Metoda 3 din 3:
    Păstrarea paturilor proaspete
    1. Imagine intitulată Lenjerie de pat curat cu oțet Pasul 10
    1. Spălați-vă în mod regulat. Pentru a păstra paturile câinelui dvs. proaspăt, spălați-l în fiecare săptămână sau la fiecare două săptămâni. Achiziționați un detergent ușor fără coloranți sau parfumuri, ceea ce poate provoca iritarea pielii pentru animalul dvs. de companie. În mod ideal, căutați un detergent de specialitate PET online.
  • Imagine intitulată Linge de câine curat cu oțet Pasul 11
    2. Scăldați câinele în mod regulat. Cea mai bună modalitate de a vă menține curat așternutul câinelui este să vă păstrați câinele curat. Îmbogățiți-vă câinele ocazional - în interimare, puteți folosi șervețele pentru copii pentru a șterge haina câinelui și pentru a-și împrospăta blana. În plus, periați-vă câinele în mod regulat pentru a îndepărta murdăria, resturile și alergenele care contribuie la miros.
  • Nu vă scăldați câinele prea des, deoarece acest lucru întrerupe nivelul pH-ului pielii sale. Acesta este motivul pentru care șervețele PET sunt o alternativă bună - nu modifică nivelul pH-ului pielii caninei. Săptămânul săptămânal este recomandat numai pentru cazurile de dermatită severă.
  • Imagine intitulată Lenjerie de pat curat cu oțet Pasul 12
    3. Utilizați un spray de deodorizare pe bază de oțet. Umpleți o sticlă de pulverizare cu un amestec egal de apă și oțet alb. Spray lenjeria câinelui dvs. zilnic pentru a menține mirosul proaspăt. Evitați pulverizarea înaintea timpului de culcare sau de somn obișnuit al câinelui, astfel încât așternutul are timp suficient pentru a se usca.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar