Cum să obțineți părul de câine de pe mobilier

Părul de câine are o modalitate de a lipi cu încăpățânare la tapițerie, dar cu un pic de răbdare puteți să-l eliminați cu ușurință folosind produse de uz casnic. Puteți aspija părul câinelui din mobilier, puteți utiliza o rolă de scame sau o bandă adezivă, puteți utiliza o cârpă umedă sau o pereche de mănuși de cauciuc umed și puteți elibera câteva fire de păr încăpățânați cu o periuță de dinți veche. Dacă aveți o problemă persistentă cu părul câinelui pe mobilierul dvs., încercați să păstrați părul câinelui de pe mobilier în primul rând. Groom câinele dvs. mai regulat, antrenează să nu urce pe mobilier, să acopere mobilierul cu o foaie sau un prosop sau să consultați un medic veterinar despre medicamentele de pierdere a părului care ar putea atenua problema.

Pași

Metoda 1 din 2:
Obțineți părul de câine de la mobilier
  1. Imagine intitulată Obțineți părul de câine de pe mobilier Pasul 1
1. Utilizați o rolă de scame. Puteți să rotiți acest dispozitiv peste suprafața mobilierului pentru a ridica părul câinelui. Puteți găsi o rolă de scame la orice magazin de droguri sau magazin alimentar. Puteți folosi o rolă de scame pe mobilier, îmbrăcăminte și chiar câinele în sine. Adezivul nu este suficient de puternic pentru a afecta pielea, mobilierul sau hainele.
  • Imagine intitulată Obțineți părul de câine de pe mobilier Pasul 2
    2. Utilizați banda. Aplatizați o secțiune de bandă lipicioasă împotriva mobilierului, lăsați-o să stea câteva momente și să o îndepărtați pentru a îndepărta părul de câine încăpățânat. Utilizați secțiuni largi de bandă pentru a face procesul să meargă mai repede. Banda de bandă și banda de mascare sunt alegeri bune. Este posibil să trebuiască să faceți de multe ori pentru a obține toate părul.
  • Luați în considerare făcându-vă o rolă de fixare improvizată folosind bandă, de preferință mascare sau bandă de conducte. Rupeți o bucată generoasă de bandă și puneți-o în jurul mâinii, astfel încât partea lipicioasă să se confrunte cu.Apoi bate mobilierul în care părul este astfel încât părul să se desprindă cu banda. Este posibil să aveți mai multe bucăți de bandă în funcție de cât de mult există părul.
  • Aveți grijă să utilizați banda de duct (și alte tipuri deosebit de puternice de bandă) pe mobilierul care este acoperit în vopsea sau un alt furnir subțire. Dacă utilizați banda de duct, nu lăsați-o mai mult de câteva secunde. Adezivii puternici s-ar putea îndepărta vopseaua din mobilier.
  • Imagine intitulată Obțineți părul de câine de pe mobilier Pasul 3
    3. Utilizați o cârpă umedă. Eliminarea părului de companie de pe orice suprafață de pânză este ușoară dacă utilizați un prostii umede. Ștergeți perne sau îmbrăcăminte într-o singură direcție, iar părul se va ridica. De asemenea, puteți încerca un mop de burete umed pentru a elimina părul de companie de pe covoare. Din nou, ștergeți într-o singură direcție, iar părul se va strânge și poate fi ușor preluat de mână.
  • Imagine intitulată Obțineți părul de câine de pe mobilier Pasul 4
    4. Vacuum mobilierul. Utilizați furtunul detașabil al unui aspirator, utilizați un vid mic manical sau ridicați un vid pe suprafața unei canapele sau scaunului. În funcție de tipul de mobilier, aspirarea poate sau nu poate funcționa.
  • Pentru a facilita aspirarea mobilierului, utilizați o racletă de ferestre pentru a colecta cea mai mare parte a blănii într-un singur loc. Pur și simplu rulați raclee peste mobilier în același mod în care ați o fereastră.Împingeți toate blănurile într-un singur loc pe canapea, apoi vidați-l.
  • Dacă există o cantitate foarte mare de blană, nu-l aspiră. Acest lucru poate bloca vidul sau chiar le-a deteriorat.
  • Luați în considerare utilizarea unui aspirator de șampon pentru țesături. Asigurați-vă că produsul dvs. de șampon PET este sigur de utilizat pe mobilier.
  • În viitor, luați în considerare perierea câinelui mai frecvent sau acoperind mobilierul preferat al câinelui cu pături pentru a preveni vărsarea excesivă.
  • Imagine intitulată Obțineți părul de câine de pe mobilier Pasul 5
    5. Utilizați o periuță de dinți. Pentru doar câteva fire de păr agresive, încercați să utilizați o periuță de dinți veche. Părul de câine este greu de curățat din părul de perie, deci nu utilizați o periuță de dinți pe care intenționați să o utilizați pentru orice altceva.
  • Pentru o opțiune mai ușoară, căutați o perie de îndepărtare a blănurilor, care este mai mare decât o periuță de dinți. Este special conceput pentru a colecta blană liberă. Puteți găsi o perie de îndepărtare a blănurilor la magazinul local de animale de companie sau online.
  • Imagine intitulată Obțineți părul de câine de pe mobilier Pasul 6
    6. Nu lăsați casa dvs. să devină prea uscată. Electricitatea statică și umiditatea scăzută fac ca părul animalului deja enervant atât de rău. Atenuarea acestor doi factori și blana va rămâne mai prietenoasă decât dușmanul.
  • Imagine intitulată Obțineți părul de câine de pe mobilier Pasul 7
    7. Îndepărtați părul de companie de pe tapițerie și țesături cu mănuși de cauciuc. Purtați o pereche de mănuși de cauciuc de unică folosință și lăsați-le cu apă, astfel încât părul se va lipi. Rulați-vă mâna peste suprafață pentru a atrage părul. Pur și simplu clătiți mănușa atunci când este acoperit cu părul și repetați după cum este necesar. Dacă nu aveți mănuși de cauciuc la îndemână, încercați un burete ușor umed. Această metodă nu utilizează o mulțime de bandă inutilă.
  • Ca altă opțiune, utilizați o grămadă de îngrijire a animalelor de companie sau o mănușă, dacă aveți unul. Aceste mănuși sunt foarte eficiente pentru colectarea blană.
  • Puteți, de asemenea, să pulverizați un amestec de apă și de balsam de țesături pe mobilierul tapițat, apoi ștergeți părul.
  • Pentru a elimina părul de companie din mobilierul din lemn, utilizați o cârpă moale și mobilier polonez sau pulverizare anti-statică. Sprayul va elimina încărcătura electrică, făcând îndepărtarea mai ușoară și diminuând probabilitatea ca părul să se reintegi.
  • Metoda 2 din 2:
    Împiedicați vărsarea pe mobilier
    1. Imagine intitulată Obțineți părul de câine de pe mobilier Pasul 8
    1. Acoperiți mobilierul. Mulți oameni folosesc foi de plastic pentru a-și păstra mobilierul. Cu toate acestea, această metodă este adesea privită ca inutilă sau incomod din cauza zgomotului, disconfortului și opacității plasticului.
    • De asemenea, puteți lua în considerare răspândirea unui prosop vechi sau o pătură în care câinele dvs. îi place să se așeze. Puteți spăla prosopul ori de câte ori doriți, și îl puteți pune la dispoziție atunci când oaspeții vin să viziteze.
    • Dacă câinele dvs. tinde să urce pe o anumită bucată de mobilier și se întinde în același loc, este posibil să puteți păstra părul de pe acel mobil prin protejarea locului. Unele magazine de animale de companie vând acoperitoare de mobilier fabricate pentru câini.
  • Imagine intitulată Obțineți părul de câine de pe mobilier Pasul 9
    2. Groom câinele tău. Luați în considerare perierea câinelui mai frecvent, oferindu-i tunsori și oferindu-i băi. Utilizați o perie de îngrijire pentru a combina părul liber.
  • Periajul câinelui aproximativ două zile pe săptămână se taie dramatic cantitatea de tumbleweeds de blană care se rostogolește prin camera de zi.
  • Dă-ți câine o tunsoare o dată pe lună. Poate înceta să vărsăm atât de multă blănuri dacă preluați controlul asupra procesului.
  • Dați câinii dvs. o baie o dată sau de două ori pe lună sau cât de frecvent doriți. După baie, lăsați-o să rămână afară timp de aproximativ o oră să se usuce.
  • Luați în considerare punerea unui stoc sau a unui șosete subțiri peste furtunul de vid și apoi aspirarea câinelui. S-ar putea să nu fiți capabil să-l aduceți în continuare.
  • Imagine intitulată Obțineți părul de câine de pe mobilier Pasul 10
    3
    Învățați câinele dvs. să nu urce pe mobilier. Dacă câinele dvs. nu va înceta să urce pe tot patul sau pe canapea, încercați să vă antrenați animalul pentru a dormi pe podea în schimb. Scârțâie câinele când urcă pe mobilier și clarifică faptul că este greșit. Dacă sunteți ferm și persistent, vă puteți recupera câinele și păstrați părul de pe mobila dvs. cu totul. Țineți cont de faptul că, dacă câinele dvs. aruncă o mulțime, este posibil să aveți nevoie de aspirație frecvent pentru a păstra părul câinelui de pe podea.
  • 4. Consultați-vă pe veterinarul dvs. Dacă credeți că câinele dvs. ar putea pierde părul pentru un motiv medical, consultați un veterinar pentru ajutor. VET dvs. poate prescrie medicamente pentru pierderea parului sau poate fi capabil să identifice o altă condiție tratabilă care provoacă părul-cădere.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Faceți acest lucru aproximativ o dată pe săptămână sau cel puțin de două ori pe lună, nu va dura atâta timp de fiecare dată.
  • Acest lucru funcționează și pentru îndepărtarea părului de companie de la haine.
  • Dacă încercați să obțineți blana de pe mobilier din lemn, pulverizați mai întâi mobilierul cu un spray anti-static de praf. Acest lucru va neutraliza încărcătura electrică pe mobilier, făcându-l mai ușor de îndepărtat blana.
  • Ca altă opțiune, puteți folosi un balon pentru a ridica blana de pe canapea. Suflați balonul, apoi glisați-l peste suprafața canapelei. Staticul de pe balon va trage în sus.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar