Cum de a tăia părul câine labe

Când blana de pe fundul piciorului unui câine începe să se afle în calea plăcuțelor de labe, poate fi dificil pentru cainele dvs. să se miște. Plăcuțele de labele moale vă permit ca câinele să obțină tracțiune, de prindere suprafețe slick și să se miște liber fără a aluneca peste tot. Dacă blana de pe laba crește peste tampoanele de labe, este timpul să scoateți foarfecele de câine și să tăiați părul în exces. În timp ce acest proces nu este deosebit de complicat, este important să aveți grijă atunci când tăiați în jurul plăcuțelor de labe, deoarece o rană deschisă poate duce la o infecție. În general, este cel mai bine să folosiți foarfece rotunde care sunt concepute special pentru caini pentru a reduce șansa care vă reduce animalul de accident.

Pași

Partea 1 din 2:
Îndepărtați în jurul tampoanelor de labe
  1. Imagine intitulată Cut Dog Law Pasul 1 Pasul 1
1. Tăiați părul labe dacă acoperă plăcuțele de labe sau le vedeți alunecare. Blana de pe labele câinelui vă ajută să vă protejați pielea. În general, nu aveți nevoie să tăiați blana de laba dacă nu observați blana care acoperă tampoanele de labe pe fundul picioarelor lor. Când se întâmplă acest lucru, părul poate călători câinele în sus și îi determină să alunece pe suprafețele slicker. Acesta este un semn comun pe care trebuie să-l tăiați părul pe picioarele sale.
  • Ratele cu părul scurt pot avea nevoie doar de o ușoară tăiere o dată la 2-3 ani. Ratele cu părul lung pot necesita tăierea labei la fiecare 4-6 luni. Depinde într-adevăr de rasa de câine specifică și de calitatea hainei sale.
  • Îndepărtați labele câinelui când este într-un docil și o dispoziție plăcută. Dacă este extrem de încântat sau mai ales agitat, va fi mult mai greu să-l luați pentru a ține în continuare în timp ce tăiați labele.
  • Imagine intitulată Cut Dog Paw Pasul 2
    2. Apucați prima laba în timp ce câinele dvs. este în picioare sau culcat. Dacă câinele dvs. este în picioare, trageți piciorul din spate departe de corpul său și unghi-o ușor spre tine. Dacă câinele dvs. preferă să se culce, rotiți-l pe spate sau pe partea pentru a-și păstra laba ridicată și vă îndreptată spre tine. Dacă este pe partea sa și nu va rămâne pe spate, unghi-o laba cu blândețe spre tine. Dă-ți câinele o mulțime de laudă dacă cooperează!
  • Nu apucați cu forța și țineți câinele. Dacă devine încurcat sau rezistă atunci când încercați să țineți laba, faceți-o încet. Primul atingeți câinele dvs. pe o parte a piciorului că este confortabil, apoi lucrați treptat mai aproape de laba. Lăudați-vă câinele când vă acceptă atingerea. Ar trebui să se obișnuiască să-și manipuleze labe în timp.
  • Faceți mai întâi picioarele din spate. Câinele dvs. vă poate tăia dacă începeți cu labele din față și nu este în starea de spirit pentru o îngrijire, dar probabil se va relaxa până când ajungeți la labele din față dacă începeți în spate.
  • Dacă câinele tău îi iubește pe burtă, înruricând un prieten pentru a da pupurilor niște paturi blânde, în timp ce tăierea este o modalitate foarte bună de ao păstra încă.
  • Bacsis: Câinele dvs. este foarte probabil să se întindă sau să se ridice de mai multe ori în timp ce faceți acest lucru, astfel încât să aveți nevoie să vă ajustați prinderea de mai multe ori pe parcursul tăierii părului. Trageți întotdeauna foarfecele sau mașinile de tăiat de la câine în timp ce se mișcă pentru a evita tăierea accidentală.

  • Imagine intitulată Cut Dog Law Pasul 3
    3. Ridicați părul cu un pieptene mici, moale. Obțineți o perie mică, cu păr moale sau pieptene destinate îngrijirii câinilor. Țineți paba constantă și periați părul între tampoanele labei departe de centrul piciorului pentru ao ridica. Pe partea de sus a piciorului, răspândiți degetele de la picioare și periați părul spre gleznă. Ridicarea părului în sus face mult mai ușor să taie orice păr sau aglomerări de blană care se ascund între tampoane și degetele de la picioare.
  • Cu atât pieptenele sunt mai mici, cu atât va fi mai ușor acest lucru. La magazinul de animale de companie, căutați piepteni proiectați pentru câini mici cu haine fine. Acestea au tendința de a fi cea mai bună opțiune atunci când vine vorba de pieptarea părului labe.
  • Imagine cu titlu de păr tăiat Pasul 4 Pasul 4
    4. Tăiați părul între tampoanele de labe cu foarfece mici, cu vârf rotund. Apucați niște foarfece mici, rotunde, concepute pentru îngrijirea câinilor. Îndepărtați cu atenție părul lipind peste tampoanele de labe. Începeți în centrul piciorului și lucrați la lamele între fiecare pad de label pentru a tăia excesul de păr. Lucrați încet și folosiți mâna liberă pentru a răspândi tampoanele de la labe de părul pe care îl tăiați.
  • Groomorii profesioniști utilizează de obicei mașini electrice pentru a tăia părul între tampoane, dar este mult mai ușor de utilizat foarfece dacă o faci singur. Pieptenele largi ale vârfului unui aparat de ras este destul de dificil de navigat în jurul plăcuțelor dacă nu aveți experiență.
  • Avertizare: Luați-vă timpul în timp ce faceți acest lucru. Este extrem de important să nu tăiați plăcuțele de labele unui câine. Dacă faceți, luați câinele la veterinar cât mai curând posibil. O incizie sau o tăietură pe un pad de labe poate duce la o infecție.

  • Imagine intitulată Cut Dog Law Pasul 5 Pasul 5
    5. Îndepărtați părul înapoi până când este spălat cu tampoanele labei. Continuați să tăiați părul între tampoanele de labe. Îndepărtați părul expus suficient de departe, astfel încât blana între tampoane să se strecoare cu suprafața plăcuțelor labe. Este important să nu eliminați toată blănurile, deoarece protejează pielea câinelui când merge.
  • Puteți spune dacă părul între tampoanele sale este tăiat suficient de departe, prin rularea degetului peste suprafața tampoanelor. Veți putea să vă simțiți dacă blana se termină la aceeași înălțime ca și tampoanele de labe.
  • Imagine cu titlu de păr tăiat Pasul Pasul 6
    6. Ridicați părul în afara tampoanelor pentru ao tăia înapoi. Ridicați blănurile din jurul părții exterioare a plăcuțelor de labele fie cu mâna, fie cu pieptene. Îndepărtați părul înapoi cu foarfecele, astfel încât blana să nu se desprindă de marginile labei câinelui tău. Lucrați într-o direcție de la un colț al călcâiului, în jurul unghiilor și înapoi la cealaltă parte a călcâiului pentru a vă asigura că tăiați întreaga margine a piciorului lor.
  • Imagine intitulată Cut Dog Law Pasul 7 Pasul 7
    7. Îndepărtați covorașele, nodurile și tangurile prin perierea sau tăierea acestora. Dacă găsiți chipuri de noduri, covorașe sau blănuri încurcate, încercați mai întâi periajul problemei de 3-4 ori. Dacă puteți elimina problema cu pieptene, tăiați părul înapoi la fel ca restul labei. Dacă problema nu poate fi combată, tăiați complet blana problematică folosind foarfecele sau un set mic de mașini electrice. Pentru a utiliza Clippers, le porniți, setați-le la cea mai mică setare de putere și periați ușor blana pe care doriți să o tăiați cu marginea apoasă a mașinilor de tuns.
  • Covoarele și tanurile sunt deosebit de problematice atunci când se întreabă între tampoanele de labe, deoarece au tendința de a provoca dureri atunci când sunt prea mari.
  • Este mai bine să utilizați un cost electric pentru covoare deosebit de dificile. Tăierea unui covor foarte dur cu foarfece poate irita pielea câinelui dvs. ca lamele au tras părul din piele.
  • Partea 2 din 2:
    Eliminarea părului de la degetele de la picioare
    1. Imagine cu titlu de păr tăiat Pasul 8 Pasul 8
    1. Utilizați foarfecele pentru a tăia părul deasupra picioarelor. Flip laba câinelui pentru a ajunge la vârful piciorului. Utilizați o perie moale sau pieptene mici pentru a peria părul deasupra labei în sus. Răspândiți degetele de la picioare apăsând ușor pe jumătatea din față a padului de labei de mijloc și periați și acest păr. Îndepărtați părul între degetele de la picioarele câinelui, folosind foarfecele. Dacă există o mulțime de păr pe partea de sus a labei, tăiați-l înapoi la lungimea dorită până când este uniformă.
    • Aveți mult mai multă libertate atunci când vine vorba de lungimea blănurilor deasupra piciorului. Doar dacă nu este extrem de rece, puteți tăia această blănuri pentru a fi o lungime pe care o doriți. În general, blana de pe picioare ar trebui să fie uniformă cu restul blănurilor pe piciorul câinelui.
  • Imagine intitulată Cut Dog Law Hair Pasul 9
    2. Îndepărtați orice fire de păr care se lipesc de la labe. Inspectați cu atenție câinele și căutați părul individual pe care ați pierdut-o. Verificați din nou între tampoanele de labe, răspândiți degetele de la picioare și inspectați marginile din jurul piciorului. Taie orice fire de păr liber cu foarfecele tale.
  • Imagine intitulată Cut Dog Law Parul Pasul 10
    3
    Îndepărtați unghiile câinelui După tăierea părului labe, dacă este necesar. Din moment ce deja manipulați picioarele puilor, acum este perfect pentru a tăia unghiile câinelui dacă trebuie să fie tăiate. Luați niște mașini de unghii de câine și tăiați înapoi din față /4 în (0.64 cm) de primul cui. Doar tăiați vârful unghiului pentru a evita tăierea în nervii și vasele de sânge din interiorul toenailului câinelui. Repetați acest proces pentru fiecare alt cui de pe laba.
  • Este mai bine dacă tăi vârful unghiei la un unghi de 45 ° față de partea din spate a labei. Acest lucru va reduce dramatic șansele pe care le tăiați nervul în interiorul fiecărui cui.
  • Chiar trebuie doar să plictisiți vârful unghiului. Câinii au nervi și vase de sânge care conduc prin centrul de toenails și este esențial ca să nu le deteriorați.
  • Fiți foarte atenți în timp ce tăiați unghiile spatelui câinelui, deoarece poate fi foarte dificil să vedeți rapid (pachetul de nervi și vasele de sânge) în unghiile din spate. Dacă aveți vreo îndoială, luați câinele la un veterinar sau într-un groomer pentru o declanșare sau doar să depuneți unghiile cu un bord de emeer.
  • Avertizare: Dacă un cui începe sângerarea, dați laba câinelui într-o sodă de copt sau amidon de porumb. Acest lucru va ajuta la oprirea sângerării. Dacă sângele nu se va opri, înfășurați piciorul în tifon și puneți o cizmă de câine pe picior. Dacă sângele continuă să curgă după 3-5 minute, luați câinele la veterinar.

  • Imagine cu titlu de păr tăiat câine Pasul 11
    4. Repetați acest proces pe celelalte 3 labe. După ce ați tăiat părul și tăiați unghiile pe primul picior, repetați acești pași pe celălalt lab. Odată ce labele din spate sunt făcute, faceți acest lucru pe cele 2 labe din față.
  • sfaturi

    Unele rase cu părul scurt, aproape niciodată nu au nevoie de părul de la labe. Trebuie doar să faceți acest lucru dacă blana începe să scadă peste tampoanele de labe.
  • Dacă sunteți în stare să vă îngrijiți câinele în mod profesional, acesta este cel mai bun mod de a obține picioarele câinelui tăiat. Câinii tind să-și rătăcească picioarele în jurul valorii de dacă cineva își ține picioarele, ceea ce face tăierea laws un fel de riscant - un groomer profesionist nu va avea nici o problemă care să manipuleze blana de laba, totuși!
  • Blana de pe laba unui câine tinde să fie foarte fină, iar curățarea mizeriei poate fi un fel de durere. Așezați un prosop mare sub câinele dvs. pentru a vă asigura că curățarea este o briză.
  • Vă puteți tăia labele câinelui dvs. oriunde în casa dvs., dar este mai bine să faceți acest lucru într-o zonă pe care câinele dvs. se bucură să agătească și să elibereze să le păstreze într-o stare de spirit pozitivă.
  • Apucați o pungă din tratarea preferată a câinelui dvs. și folosiți un ton calm pentru a vă calma câinele și păstrați-l calm. Dați câinii dvs. un tratament și o recompensă verbală pentru fiecare 2-3 minute de un comportament bun în timp ce vă tăiați blana de laba. Acest lucru vă va încuraja câinele să se relaxeze în timp ce vă manipulați picioarele delicate și sensibile.
  • Acest lucru este deosebit de important la începutul acestui proces atunci când primești câinele în poziție pe prosop pentru a-ți accesa picioarele. Dacă câinele dvs. este bine pregătit, dublați tratamentele după utilizarea comenzii "Lotare" sau "Paw" pentru ao face în poziție.
  • Avertizări

    Pentru câinii cu picioare sensibile sau pui care rezistă îngrijirii, este mult mai sigur să aveți blana de law tăiată de un profesionist. Groomers sunt folosite pentru a lucra cu câini dificili și tăierea unui pad de labe poate duce la infecții grave și probleme medicale.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Prosop
    • Câine tratează
    • Foarfece de câine
    • Dog-sigură
    • Clipper electric
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar