Cum să controlați părul câinelui în casa dvs

Câinii îți pot îmbogăți viața în atâtea moduri, dar vărsarea lor tinde să creeze o neplăcere în casă. Din fericire, îngrijirea regulată și curățarea ocazională vă poate păstra casa de a fi depășită cu părul câinelui. Periați câinele la fiecare 1-2 săptămâni, scăldați câinele ocazional și luați-le la un groomer când au nevoie de o tunsoare. De asemenea, puteți obține slipcovers pentru a proteja mobilierul sau pentru a cumpăra un vid robotic pentru a îndepărta părul pentru dvs. Țineți minte, vărsarea excesivă poate fi un simptom al unei stări medicale, deci luați-vă prietenul canin la un veterinar dacă observați că ei aruncați un munte anormal.

Pași

Metoda 1 din 3:
Periajul și curățarea câinelui în mod regulat
  1. Imagine intitulată părul câinelui în casă Pasul 1
1. Periați stratul câinelui dvs. o dată la fiecare 1-2 săptămâni pe baza rasei lor. Utilizați peria de îngrijire pentru a vă îngriji în mod regulat câinele. Începând cu gâtul lor, curățați ușor de la cap și spre coada lor. Acoperiți fiecare zonă de 3-4 ori pentru a vă asigura că ridicați orice blănuri libere. Periați ușor vârful capului și în jurul lor posterioare. Dacă câinele dvs. are o haină groasă pe burtă, periați ușor de la baza gâtului spre partea din spate a subbeliziei lor.
  • Păstrați o cutie de gunoi sau o pungă de plastic în apropiere, astfel încât să puteți goli peria odată cu acumularea unei cantități mari de blană.
  • Dacă aveți o rasă lungă, periați haina câinelui dvs. o dată la 4-7 zile. Rasele cu părul scurt tind să facă bine cu o îngrijire bijuteu.
  • Poate părea că faceți problema de vărsare mai rău dacă vă periați haina câinelui și nu ați făcut-o pentru o vreme. Stick cu el. În timp, veți observa mai puțin părul care plutește în jurul casei dvs.
  • Imagine intitulată părul de câine de control în casa Pasul 2
    2. Utilizați o perie de păr pe rasele cu părul scurt. Tipul periei pe care îl utilizați este esențial pentru a obține rezultate pozitive atunci când vă periați puii. O perie de păr funcționează cel mai bine pentru a elimina părul mai subțire fără să-l trimită în zbor peste tot. Pe măsură ce vă periați, părul rigid cu ridicați firele libere și aglomerările mai mici de păr.
  • Utilizați o perie de păr proiectată special pentru câini. O perie de păr umană tinde să fie prea rigidă, iar periile tind să fie prea scurte pentru majoritatea câinilor.
  • Imagine intitulată Părul de câine de control în casa Pasul 3
    3. Optați pentru o perie slicker pentru straturi medii sau lungi. O perie de slicker are părul subțire, flexibil, cu margele la capăt pentru colectarea unor aglomerări mari de păr. Acest lucru îl face ideal pentru rasele cu părul mai lung, deoarece margele din partea de jos a fiecărui masaj de păr rădăcini de păr în timp ce vă periați câinele. O perie de slicker este, de asemenea, ideală pentru rasele cu păr wirt sau moale.
  • Pentru câini și mutts mixte, evaluați părul pe cont propriu, prin rularea degetelor prin el. Lungimea vă va spune dacă câinele dvs. are păr lung sau scurt. Textura vă va informa dacă este wiry, matasy sau standard.
  • Dacă încheietura mâinii dvs. este obosită de toată periajul, obțineți un picior de câine cu același tip de păr ca peria normală. Aceste piepteni se înfășoară în jurul mâinii cu o curea și facilitează menținerea controlului în timp ce pieptenești.
  • Imaginea intitulată părul câinelui de control în casa pasului 4
    4
    Scăldați câinele O dată la 2-4 luni. O baie periodică de catelus face minuni pentru vărsare, deoarece apa și șamponul întăresc părul câinelui în timp ce spălați firele moarte. Luați câinele la cadă o dată la 2-4 luni și utilizați un șampon de câine pentru a închide blana corpului lor. Utilizați apă caldă pentru a spăla câinele cu mâna sau utilizați un burete. Clătiți și uscați-vă bine câinele. Odată uscat, periați părul pentru a îndepărta toate firele rămase de blană liberă.
  • Păstrați apa de pe fața câinelui și din ochii lor. Nu numai că apa în față nu reușește să-i ajute, poate irita cele mai sensibile caracteristici ale corpului lor.
  • Dacă câinele dvs. urăște băile, îi recompensează cu tratamente pentru a intra în cadă, șezând încă și se usucă. De-a lungul timpului, pe măsură ce se obișnuiesc cu băile, încet vă dau seama de tratamentele dvs. până când sunt confortabile cu băi.
  • Dacă observați că pielea câinelui dvs. începe să se usuce, să le vedeți zgârierea mai frecvent decât în ​​mod normal, sau se simte ca blana lor este mai subțire decât ar trebui să fie, tăiat înapoi pe băi. Scăldarea excesivă poate usca pielea unui câine.
  • Avertizare: Nu folosiți șamponul uman pe un câine. Șamponul uman are un echilibru greșit al pH-ului și folosește substanțe chimice parfumate care nu sunt sigure pentru câini. Șamponul uman este mai probabil să provoace o reacție alergică sau să se usuce pielea câinelui. Stick cu șampoane care sunt proiectate special pentru câini.

  • Imagine intitulată părul câinelui în casă Pasul 5
    5. Luați câinele la un groomer pentru o decupare la fiecare 3-6 luni. Dacă vă puteți permite excursii regulate la groomer, luați câinele dvs. pentru a vă curăța, tăiat și scăldat este o modalitate excelentă de a vă asigura că acestea nu se dau foarte mult la domiciliu. Un groomer profesionist va face o slujbă fenomenală de a scăpa de excesul de blană și de a împiedica părul lung să cadă în viitorul apropiat prin tăierea lor înapoi.
  • Prețul serviciilor unui câine Groomer variază în funcție de statutul lor și pe serviciile pe care le solicitați. Câinii mai mari cu părul mai gros costă, de asemenea, mai mult la mire decât câinii mai mici cu haine mai subțiri.
  • Dacă banii nu sunt o problemă, luați câinele dvs. pentru a vă îngriji o dată la fiecare 4-6 săptămâni este modul ideal de a evita vărsarea în casă.
  • Metoda 2 din 3:
    Îndepărtarea părului eficient
    1. Imagine intitulată părul de câine de control în casa pasul 6
    1. Îndepărtați părul din mobilier și îmbrăcăminte cu o rolă de scame. De îndată ce vedeți părul de câine blocat la mobilier sau îmbrăcăminte, utilizați o rolă de scame pentru ao trage. Pentru a utiliza o rolă de scame, îndepărtați coada vechea prin ruperea acestuia de la marginea perforată. Apoi, rotiți cilindrul la capătul mânerului în suprafața murdară, tragându-l înapoi și înapoi ca aspixați.
    • Situația de vărsare din casa dvs. va ieși repede din mână dacă lăsați părul să se grăbească în timp.
    • Există role supradimensionate cu tampoane mai mari pe ele pentru suprafețe mai mari. Obțineți unul dintre acestea dacă utilizați frecvent rolele pe canapele mari sau jachete grele.

    Bacsis: Rolele de scame nu sunt deosebit de scumpe. Cumpărați-le în vrac și depozitați-le în intrare sau dulap, astfel încât să aveți întotdeauna o rezervă de rezervă pentru a merge.

  • Imagine intitulată Părul de câine de control în casa Pasul 7
    2. Mătură în mod regulat și optează pentru o mătură de blană specializată dacă aveți nevoie de una. Măturat podelele împiedică grămezi mari de păr de la adunarea în colțuri și sub mobilier. Utilizați o mătură pentru a mătură podelele cel puțin o dată pe săptămână. Dacă vărsatul iese din mână chiar și cu măturări regulate, cumpărați o mătură specială de blană. Aceste mături au părul de cauciuc care captează în mod natural blană de câine și vă vor face mai ușor să păstrați blănurile rătăcite să cadă din păr când vă mișcați.
  • Imagine intitulată părul câinelui în casă Pasul 8
    3. Vidați mocheta în mod regulat cu un aspirator puternic. Chiar dacă nu vedeți părul de companie pe mochetă, există probabil o cantitate mare de blănuri încorporate în fibrele covorului dvs. dacă nu vidați frecvent. Obțineți un vid de înaltă calitate și curățați-vă covoarele cu atenție cel puțin o dată pe săptămână pentru a vă asigura că eliminați orice păr prins în covoare.
  • Mutați mobilierul în jurul valorii, după cum este necesar pentru a vă asigura că scoateți părul care a fost construit în orice tabel sau scaune.
  • Imagine intitulată părul câinelui în casă Pasul 9
    4. Acoperiți mobilierul în alunecări lavabile pentru al proteja de păr. Un slipcover este un tampon de țesături care acoperă mobilierul pentru al proteja de uzură. Achiziționați slipcovers personalizate pentru mobilierul dvs. dintr-un magazin de mobilier sau cumpărați câteva slipcovers generale dintr-un magazin Big Box. Acoperiți mobilierul pe care câinele dvs. le place să stea și să spală slipul o dată pe săptămână pentru ao menține blană.
  • Slipcoversele generale pe care le cumpărați dintr-o cutie mare se deplasează peste o mare parte din mobilierul dvs., dar nu o vor acoperi complet. Ele sunt concepute în principal pentru a menține mobilierul în condiții de siguranță de la animalele de companie.
  • Metoda 3 din 3:
    Obținerea creativității
    1. Imagine intitulată Părul de câine de control în casa Pasul 10
    1. Păstrați pături lavabile peste punctele populare ale câinelui. Dacă câinele dvs. are un loc de somn preferat în casa dvs., puneți o pătură mică sau un prosop peste loc. După fiecare 2-3 sesiuni de napping, aruncați pătură sau prosop în șaibă și înlocuiți-o cu o pătură nouă sau un prosop. Aceasta este o modalitate bună de a reduce cantitatea de păr liber într-o anumită secțiune a casei dvs.
    • Există pături de păr specializate pe piață care atrag părul liber și le păstrează capturați în pătură. Acestea sunt o opțiune excelentă dacă nu vă deranjează să cumpărați unul.
  • Imagine intitulată Părul de câine de control în casa Pasul 11
    2. Cumpărați un vid robotic pentru a elimina părul câinelui fără prea mult efort. Un vacuum robotic este un disc motorizat cu un senzor care curăță automat podelele dvs. pentru dvs. Ele sunt un instrument excelent pentru curățarea părului câinelui și puteți porni pur și simplu în timp ce lucrați, vizionați TV sau faceți un pui de somn și lăsați robotul să-ți elibereze podelele. Achiziționați un vid robotic de la un magazin de la domiciliu sau online.

    Bacsis: Câinele dvs. poate avea o reacție prea entuziastă sau adversă la un disc mic care se deplasează pe pământ și făcând zgomot. Dacă puiul tău nu se poate controla în jurul vidului, le-ai înscris sau ia-le pe o plimbare în timp ce robotul îți curăță casa.

  • Imagine intitulată Părul de câine de control în casa Pasul 12
    3. Schimbați dieta câinelui pentru a vedea dacă își curăță vărsarea. Un strat sănătos necesită o dietă sănătoasă. Inspectați-vă mâncarea de câine pentru a vedea dacă conține proteine ​​16-20% și 10-15% grăsime. Dacă mâncarea dvs. este mai mare sau mai mică decât cea în proteine ​​și grăsime, încercați să vă schimbați brandul de hrană pentru câini pentru a vedea dacă câinele dvs. se oprește la vărsare la fel de mult. Pentru rasele care au vărsat în mod natural multe, schimbarea dietei nu va ajuta cu adevărat, dar dacă câinele dvs. aruncând mai mult decât ar trebui să fie, aceasta este o soluție minunată.
  • Când vă schimbați dieta câinelui, obțineți animalul de companie obișnuit cu noul aliment, introducându-l lent în timp. Începeți prin a face noua alimente 10% din fiecare castron alimentar pe care le dați. Apoi, mutați până la 20% a doua zi. Continuați să vă deplasați până când le-ați înlocuit complet alimentele.
  • sfaturi

    Dacă vă gândiți să obțineți un câine și sunteți îngrijorați de modul în care veți păstra părul de a obține peste tot, uitați-vă la rase cu o tendință scăzută de a vărsa. Bichon Figes, Schnauzers, Maltezuri și Poodles sunt cunoscute pentru a vărsa foarte puțin.

    Avertizări

    Luați câinele la un medic veterinar licențiat dacă vărsați o sumă anormală. Excesul de vărsare poate fi un semn de tulburări tiroidiene, malnutriție și diabet zaharat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar