Cum de a scăpa de un câine stângaci

Băundind câinele dvs. este o parte necesară pentru a fi un bun proprietar de animale de companie. Toți câinii se murdăresc și dezordine, așa că trebuie să fie scăldată în mod regulat. Unii câini, cu toate acestea, sunt mai dificil de scăldat decât alții. Dacă aveți un câine stângaci, este posibil să trebuiască să luați câteva măsuri de precauție suplimentare pentru a obține timp de baie fără o mulțime de probleme.

Pași

Metoda 1 din 3:
Încălziți câinele tău stângaci afară
1. Dă-ți câine o baie afară. Un câine stângaci va crea în mod inevitabil o mizerie în casa ta în timpul băii. Băundind câinele tău stâng în aer liber în loc de interior este o modalitate excelentă de a ajuta la minimizarea daunelor aduse casei dvs.
  • Dar asigurați-vă că vă scăldați câinele în afara când vremea permite vremea. Dacă este prea rece sau plouă, probabil că ar trebui să renunțați la această opțiune.
  • 2. Periați-vă câinele. Este important să vă spălați câinele înainte de a vă da o baie. Acest lucru va ajuta la eliminarea oricărei blănuri libere și pentru a scăpa de orice încurcătură necorespunzătoare în părul câinelui tău.
  • Periajul câinelui tău clumsy în prealabil va ajuta, de asemenea, să facă o baie mai ușoară pentru că nu va trebui să lupți cu încurcările din blana câinelui tău în timp ce sunt umede.
  • Scopul de a peria haina câinelui dvs. cel puțin o dată pe săptămână, astfel încât părul său nu este mat.
  • Imagine intitulată se blochează un câine stângaș 3
    3. Asigurați-vă câinele. Dacă vă dați câinelui o baie afară, asigurați-vă că o faceți în siguranță. Câinele dvs. ar trebui să fie conținut cumva, astfel încât să nu poată fugi. Probabil că te-ai simți teribil dacă câinele tău a fost speriat de la baie și a fugit de acasă.
  • Puteți încerca să vă scăldați câinele într-o curte împrejmuită. Sau ați putea lega leșia câinelui la ceva robust, astfel încât să nu poată scăpa.
  • 4. Luați măsurile de precauție corespunzătoare. Când vă spălați animalul de companie, este important să urmați câteva orientări de bază pentru a vă ajuta să vă păstrați în siguranță animalul și fericit. Nu doriți să faceți nimic pentru a vă face pe animalul dvs. de companie incomod în timpul băii.
  • Asigurați-vă că păstrați apa și șamponul din ochii și urechile animalului. Expunerea la aceste elemente poate stârni ochii animalului tău și le face să se simtă durere.
  • În timpul băii, utilizați apă caldă în loc de apă prea caldă sau prea rece. Aceste temperaturi extreme ar putea să vă rănească animalul de companie, dar vor provoca cu siguranță disconfort.
  • Utilizați cantitatea potrivită de șampon. Folosirea prea multor șampon poate provoca excesul de spumă care intră în ochii și urechile animalului dvs. mai ușor sau provoacă suprafețe suplimentare care pot fi periculoase pentru animalul dvs. de companie. Utilizați 1-4 linguri de șampon, în funcție de dimensiunea câinelui dvs.
  • 5. Spălați câinele. Utilizați furtunul pentru a obține blănurile câinelui umed cu apă. Turnați un șampon de câine în mână și începeți să strângeți blana umedă a câinelui. Lucrați în blănuri, pornind de la în urmă și lucrează spre cap. Aveți grijă să păstrați șamponul din ochii și urechilor câinelui.
  • După ce ați terminat să strângeți șamponul, utilizați furtunul pentru a clăti ușor săpunurile din haina câinelui.
  • Aveți grijă să păstrați o prindere fermă pe câinele dvs., astfel încât să nu se sperie și să se îndepărteze.
  • 6. Prosopul uscați câinele. De când vă aflați afară, lăsați câinii tăi să scuture excesul de apă afară. Și apoi prosopul uscați câinele astfel încât să fie uscat și confortabil mai devreme. Frecați ușor prosopul pe stratul câinelui pentru a vă ajuta să eliminați apa suplimentară.
  • Asigurați-vă că nu există apă rămase în urechile câinelui atunci când uscarea prosopului, deoarece acest lucru poate duce la infecție.
  • Metoda 2 din 3:
    Îngrijirea câinelui tău stângaci în baie
    1. Imagine intitulată se blochează un câine stângace pas 7
    1. Utilizați o suprafață nefolosită. Pentru a face timpul să se mai sigure și mai ușor pentru câinele tău stângaci, ar trebui să folosești un fel de suprafață de nefumători. Acest lucru vă va asigura că puiul dvs. nu se va aluneca și se rănește în cada de baie Slick sau pe podeaua de baie umedă.
    • Încercați să utilizați una din acele bathmes nonslipi care intră în interiorul căzilor de cadă. Sau ați putea pune un prosop în interiorul cadă și unul pe podea chiar în afara casei.
  • 2. Puneți câinele în cadă. Ridicați câinele și puneți-o ușor în cadă. Asigurați-vă că câinele dvs. este cu fața în jos, astfel încât să poată sta pe picioare într-o poziție confortabilă în timpul băii.
  • Dacă aveți un câine suficient de mic, vă puteți scălda în chiuveta de bucătărie în loc de cadă. Doar asigurați-vă că puii dvs. se potrivește în siguranță în chiuvetă.
  • De asemenea, puteți ajunge în duș cu câinele dvs. pentru a vă scălda, astfel încât să nu vă faceți griji că încercați să rămâneți uscați în timpul procesului.
  • 3. Șampon câine. Puneți niște șampon de câine în mână și începeți să-l strângeți peste haina câinelui. Lucrați ușor săpunul în blană. Vorbiți ușor la câinele dvs., în timp ce faceți acest lucru pentru al reasigura în acest timp, probabil că este incomod.
  • Asigurați-vă că utilizați șamponul de câine atunci când vă dați câinelui dvs. o baie deoarece nu va usca pielea câinelui și, ca și haina ca și șamponul oamenilor.
  • 4. Clătiți câinele. Utilizați capul de duș pentru a clăti ușor șamponul din haina câinelui. Utilizați mâna pentru a ajuta la curățarea părului. Asigurați-vă că presiunea apei nu este prea forțată, deoarece acest lucru ar putea face ca câinele să fie incomod.
  • Dacă capul de duș este prea uimitor pentru câinele dvs., puteți să o clătiți folosind o ceașcă. Umpleți paharul cu apă și turnați-l peste haina de săpun a câinelui. Utilizați mâna pentru a vă ajuta să ieșiți. Repetați acest lucru până când tot șamponul este în afara hainei câinelui.
  • Imagine intitulată se blochează un câine de dimensiuni medii Pasul 6
    5. Prosopul uscați câinele. Luați câinele din cadă și utilizați un prosop pentru a usca ușor câinele, așa că nu numai că picură umed. Nu frecați câinele prea tare cu prosopul. Să fie suficient de ferm pentru a vă ajuta să eliminați o parte din excesul de apă.
  • Unii oameni le place să folosească uscătoare de suflare pe câinele lor după o baie, dar zgomotul și senzația pot fi uimiți la câțiva câini. Așa că este probabil cel mai bine să vă uscați doar câinele dvs. stângaci.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind alte metode de baie
    1. Imagine intitulată se blochează un câine stângace pas 12
    1. Luați câinele la groomer. Dacă câinele dvs. este foarte stânjenit și nu doriți să vă ocupați de timpul băii, puteți să vă luați câinele la groomer și să plătiți pentru ca ei să vă scaldă câinele. Dacă vă puteți permite, aceasta este o modalitate excelentă de a minimiza hassle de baie un câine stângace în timp ce vă asigurați că câinele dvs. este scăldat în mod regulat.
    • Desigur, s-ar putea să nu fie o opțiune pentru toată lumea. Amintiți-vă că va trebui să plătiți groomerul pentru a vă scălda câinele pentru dvs.
  • Imagine intitulată se blochează un câine stângace pas 13
    2. VET-ul dvs. se îmbăiește câinele. S-ar putea să vă gândiți să vă scăldați pe câinele dvs. la biroul medicului veterinar dacă câinele dvs. este deosebit de stângace și greu de manevrat. Din nou, aceasta este o opțiune pe care vi se va cere să plătiți, deci ar trebui să luați în considerare situația dvs. financiară înainte de a vă decide cu privire la acest curs de acțiune.
  • Această opțiune ar putea fi deosebit de utilă pentru dvs. dacă câinele dvs. este greu de greu de manevrat în timpul băii.
  • Imagine intitulată se blochează un câine stângace Pasul 14
    3. Adresați-vă unui prieten să vă ajute. Uneori aveți nevoie doar de un set suplimentar de mâini pentru a vă ajuta în timp ce vă scăldați câinele stâng. Dacă aveți un prieten prezent, ele vă pot ajuta la menținerea câinelui dvs., ajută la minimizarea mizeriei și ajutați-vă câinele să se simtă mai sigure în timpul întregului proces.
  • Acest lucru ar trebui să fie un prieten de încredere că câinele dvs. este deja confortabil în jur. În caz contrar, câinele dvs. va fi făcut mai nervos de străin și poate acționa chiar mai degrabă decât de obicei.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar