Cum să decodeze scoarțele câinelui

Înțelegerea a ceea ce încearcă câinele dvs. de a comunica cu latch-urile sale poate fi o sarcină dificilă, deoarece este practic ca să învăț o nouă limbă. Cu toate acestea, poate fi un proiect important și distractiv pentru ca un proprietar de câine să încerce. Câinele dvs. poate semnala o varietate de lucruri cu latch-urile, de la entuziasm, tristețe, furie, la confuzie. Dacă luați timp pentru a decoda laturile câinelui, acordarea atenției la temporizare, pitch și volum, atunci vă va ajuta să înțelegeți mai bine animalul dvs. de companie. Acest nou nivel de înțelegere poate chiar să vă aprofundeze legătura cu câinele dvs.

Pași

Metoda 1 din 3:
Identificarea diferitelor tipuri de scoarțe
  1. Imaginea intitulată Decodați câinele
1. Să înțeleagă varietatea de lucruri pe care un câine ar putea încerca să le comunice. Pentru a înțelege ce spune câinele dvs., trebuie mai întâi să cunoașteți gama largă de lucruri pe care le comunică. Câinele dvs. poate încerca să dea o alarmă, să vă atragă atenția, arătând teritoriul, salutându-vă sau altcineva, arătând frica sau frustrarea, exprimându-și frustrarea sau pur și simplu un comportament compulsiv.
  • Dacă înțelegeți gama largă de lucruri, câinele dvs. ar putea încerca să comunice, va fi mai ușor să-i decodificați laturile.
  • Imaginea intitulată Decodați câinele
    2. Distinge între scoarțe, mârâie și urle. Câinele dvs. are probabil o mare varietate de sunete. Dacă sunteți interesat să decodificați scoarțele câinelui dvs., veți avea mai întâi nevoie să distingeți între scoarțe și alte tipuri de zgomote. Cu toate acestea, aceste alte zgomote comunică și anumite lucruri.
  • În general, mârâile și urlele sunt mai lungi, zgomote mai susținute decât laturi.
  • Urlă la câinii care sunt lăsați singuri indică de obicei anxietatea de separare sau singurătatea. Cu toate acestea, urlă poate fi, de asemenea, utilizată pentru a semnala nevoia de atenție sau ca un avertisment privind preocupările legate de mediu, cum ar fi Thunder.
  • Imaginea intitulată Decodați câinele
    3. Diferențiază între scoarța unică sau șirurile de coacăre repetate. O singură coajă este un act de a obține atenție, dar nu este la fel de urgent sau serios ca atunci când câinele dvs. scapă în mod repetat. Un câine care se latră în mod repetat și nu se va opri, își arată insistența.
  • Dacă un câine este cu adevărat încântat, acesta poate vocaliza despre el prin lătratul în mod repetat. Grupurile de scoarțe repetate pot semnala entuziasm sau bucurie la fel de mult ca nefericirea sau furia.
  • Imaginea intitulată Decodați câinele
    4. Urmăriți poarta câinelui. Dacă într-adevăr doriți să aveți o înțelegere profundă a zgomotului câinelui dvs., încercați să le urmăriți în timp. S-ar putea să fiți în măsură să înțelegeți cum ar putea fi legați loviturile câinelui dvs. legate de fazele vieții sale, cum ar fi atunci când ciclul său de reproducere se schimbă sau când trece prin schimbări de viață stresante.
  • Faceți o listă cu diferite tipuri de scoarțe pe care le-ați auzit și faceți o abreviere pentru fiecare tip. Acest lucru vă va permite să vă îndreptați rapid într-un calendar sau un jurnal ce face câinele dvs. fără a lua o mulțime de timp.
  • Metoda 2 din 3:
    Înțelegerea diferitelor caracteristici ale unei coajă
    1. Imaginea intitulată Decodați câinele
    1. Ascultați lungimea scoarțelor. Există o mare diferență între mesajul comunicat de o scoarță scurtă sau lungă. O urgență de semnalizare scurtă a canalului, în timp ce o coajă mai lungă este mai puțin urgentă. O coajă mai lungă poate semnala nemulțumirea generală sau nefericirea, în timp ce o explozie scurtă este menită să acorde o atenție imediată din cauza furiei sau a alertei.
    • O coajă mai lungă se poate transforma într-o mârâie sau într-un howl. Aceasta semnalează, de asemenea, o problemă mai puțin acută decât o coajă mai scurtă.
  • Imaginea intitulată Decodați câinele
    2. Acordați atenție rezistenței scoarței. Puterea scoarțelor, cunoscută și la amplitudine, vă poate spune multe despre ceea ce încearcă câinele dvs. să comunice. În general, cu cât scoarța mai tare, cu atât mai importantă și mai sensibilă la câinele crede că mesajul său este. De exemplu, un câine care crede că există un intrus care vine în casa ta va lămus foarte tare pentru a obține, și atenția imediată a intrusului.
  • Când judecați amplitudinea scoarței câinelui tău, rețineți că judecați puterea numai pe laturile obișnuite ale câinelui tău și nu pe scoarțele altor câini. Este coaja pe care o evaluați volumul normal al câinelui sau este tare și mai persistent? Acest lucru vă poate spune despre cât de gravă câinele gândește mesajul său este.
  • Imaginea intitulată Decodați câinele
    3. Ascultați pitchul coastei. Pitch este o altă parte a coastei câinelui dvs. care vă poate oferi o mulțime de informații. Acest aspect, totuși, poate fi mai greu de identificat, așa că vă poate lua ceva timp pentru a putea să vă diferențieți între un teren scăzut și un nivel ridicat, mai ales dacă nu auziți foarte bine.
  • Un pas scăzut va indica de obicei frica sau agresiunea într-un câine. Acest pas semnalează puterea și că un trespasser ar trebui să se teamă de câine.
  • O lămâie de coajă înaltă, entuziasm sau bucurie.
  • Metoda 3 din 3:
    Conectarea scoarței în condiții și limbajul corpului
    1. Imaginea intitulată Decodați câinele
    1
    Urmăriți cum se mișcă câinele în timp ce bate. În timp ce numai loartele vă pot spune foarte mult, privindu-vă la limbajul corpului în combinație cu Barks vă poate spune mult mai mult. Dacă sunteți în stare să vă uitați la corpul câinelui dvs. în timp ce latinează pentru a face o evaluare mai bună.
    • De exemplu, un câine care se latră în mod repetat și cu voce tare poate fi încântat sau poate fi păzit împotriva cuiva sau ceva. Cu toate acestea, dacă vedeți că câinele este într-o poziție defensivă și arătând și dinții, atunci știți că păzind.
  • Imaginea intitulată Decodați câinele
    2. Căutați condiții care ar putea influența poarta câinelui. Dacă câinele dvs. se latră ar trebui să încercați să vă dați seama ce încearcă să vă comunice. Dacă înțelegeți condițiile care solicită o coajă specifică, atunci este posibil să puteți schimba acest lucru în jurul data viitoare când câinele face coaja și înțelege că semnalează această condiție.
  • De exemplu, ar putea să vă spun că cineva este la ușa din față. Dacă puteți identifica coaja specifică câinele dvs. când cineva vine la ușă, apoi data viitoare când câinele dvs. face coaja, veți ști că cineva este la ușă.
  • Imaginea intitulată Decodați câinele
    3. Luați notă de laturi care semnalează nevoile specifice ale corpului. Barks poate fi foarte conectat la ceea ce dorește câinele sau așteaptă în anumite momente ale zilei. Dacă știți că câinele dvs. se latră într-un anumit motiv, luați timp pentru a identifica exact modul în care sună coaja la faptul că o puteți identifica în diferite circumstanțe.
  • De exemplu, dacă câinele dvs. trebuie să fie lăsat să meargă la baie în fiecare dimineață, să acorde o atenție la ceea ce sună coaja ca, astfel încât să puteți identifica aceeași coajă mai târziu.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar