Cum să prindeți o șopârlă comună a casei și să o păstrați ca un animal de companie

Doriți să păstrați o șopârlă de casă ca un animal de companie? Lizardurile pot face animale de companie excelente deoarece sunt "întreținere redusă."Sunt liniștiți, nu foarte murdari, și nu au nevoie de multă atenție sau spațiu. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu încercați să prindeți o șopârlă sălbatică și să o păstrați ca un animal de companie. Capturarea unei șopârle sălbatice va determina șopârla să se simtă stresată și poate muri ca rezultat.

Pași

Partea 1 din 4:
Pregătirea unei case pentru noul dvs. animal de companie
  1. Imaginea intitulată prinde o șopârlă comună a casei și o păstrează ca un pas de companie 1
1. Obțineți un acvariu de sticlă și adăugați un ecran de sus. Se recomandă un 24 cu 12 cu 12 inci (61 cu 30 cm) sau un rezervor mai mare. Asigurați-vă că ați sigilat orice deschideri în care șopârla dvs. ar putea scăpa.
  • Imaginea intitulată prinde o șopârlă comună a casei și o păstra ca un pas de companie 2
    2. Utilizați o lumină UVB sau o placă de încălzire stabilită la scăzut pentru a încălzi noua locație a animalului dvs. de companie la temperaturile corespunzătoare. Șopârlele sunt creaturi cu sânge rece care se bazează pe căldura exterioară pentru a funcționa. Rezervorul trebuie să fie de minimum de 80 ° F (27 ° C) la un capăt cu o zonă de basking cu o temperatură de aproximativ 95 ° F (35 ° C).
  • Nu folosiți roci încălzite deoarece pot provoca o șopârlă pentru a se supraîncălzi.
  • Imaginea intitulată prinde o șopârlă comună a casei și o păstra ca un pas de companie 3
    3. Alegeți o podea ușor de curățat. Prosoape de hârtie și ziare sunt opțiuni ieftine care funcționează bine pentru șopârlele mai mici și mijlocii și sunt ușor de schimbat. Dacă doriți să vă spălați șopârla, adăugați aproximativ jumătate de inch, amestecat cu nisip. Mențineți temperatura corespunzătoare. De asemenea, trebuie să știți ce sex este gecko (bărbat sau femeie).
  • Imaginea intitulată prinde o șopârlă comună a casei și o păstra ca un pas de companie 4
    4. Creați bariere vizuale cu plante vining, ramuri mai mici, bucăți de coajă sau casete ascunse. Lizardul tău îi place să se apere prin ascunderea.
  • Partea 2 din 4:
    Prindeți o șopârlă comună a casei
    1. Imaginea intitulată prinde o șopârlă comună a casei și o păstra ca un pas de companie 5
    1. Localizați o zonă lângă casa dvs., unde vedeți șopârle în mod regulat. Șopârle ca căldura și lumina soarelui, deci căutați pete în aer liber însorite.
  • Imaginea intitulată prinde o șopârlă de casă comună și o păstrează ca un pas de companie 6
    2
  • Setarea unei capcane: Găsiți o cutie inodoră, acoperiți-o cu folie de plastic și tăiați o fantă. Plasați caseta într-o locație în care ați văzut șopârle și adăugați momeală de insecte live. Verificați capcana de două sau trei ori pe zi. Poate dura câteva zile pentru a prinde șopârla, așa că asigurați-vă că înlocuiți momeala după cum este necesar.
  • Folosind un pol de pescuit de șopârlă: Source un stick care este la cel puțin 3 picioare (0.91 m) și o bucată lungă de ață dentară. Legați atașa dentară la un capăt al bățului. Faceți un nod de alunecare din celălalt capăt cu o buclă suficient de mare pentru a se potrivi în jurul gâtului unei șopârle. Abordați șopârla la alegerea dvs. încet și fixați ușor bucla în jurul gâtului. Cel mai bun moment pentru a prinde șopârle este la începutul zilei, deoarece nu au avut șansa de a se încălzi și se vor mișca mai încet.
  • Imaginea intitulată prinde o șopârlă comună a casei și o păstra ca un pas de companie 7
    3. Identificați noul dvs. șopârlă utilizând o resursă cum ar fi Lumea animală. Geckos, anoli și skinks sunt tipuri comune de șopârle care pot face animale de companie bune.
  • Partea 3 din 4:
    Manipularea noii șopârle
    1. Imaginea intitulată prinde o șopârlă comună a casei și o păstrează ca un pas de companie 8
    1. Manipulați cu atenție noul animal de companie. Șopârle, ca orice alt animal, poate simți durerea. Unele semne că șopârla dvs. se simte inconfortabil includ mușcătura, înfrângerea în jur, ghemuirea și zgomotul.
  • Imaginea intitulată prinde o șopârlă comună a casei și o păstra ca un pas de companie 9
    2. Scoateți-vă șopârla în mână și țineți capul delicat între degetul mare și arătătorul dvs.
  • Alternativ, strângeți-o în mână în timp ce apucați unul dintre picioarele sale din față între degetul mare și arătătorul tău. Cu această metodă, șopârla dvs. este probabil să se lupte și vă poate mușca.
  • Imaginea intitulată prinde o șopârlă comună a casei și o păstrează ca un pas de companie 10
    3. Plasați o mână ușor peste spatele șopârlăi voastre. Utilizați cealaltă mână pentru a vă prinde șopârla în jurul părților sale, cu o presiune suficientă pentru ao menține.
  • Imaginea intitulată prinde o șopârlă comună a casei și o păstrează ca un pas de companie 11
    4. Asigurați-vă că sprijiniți greutatea corporală a șopârlă și le permiteți să se simtă confortabilă. Fiți liniștiți și faceți mișcări netede.
  • Partea 4 din 4:
    Grijă pentru noua dvs. șopârlă
    1. Imaginea intitulată prinde o șopârlă comună a casei și o păstra ca un pas de companie 12
    1. Furnizați apă pentru șopârla dvs. zilnic. În funcție de tipul de șopârlă, un container de apă superficială, un castron de bubbler (pentru șopârle care nu beau apă), sau scufundarea zidurilor cuscarului zilnic vor funcționa (pentru șopârlele arboreale și deșert) ca surse de apă.
  • Imaginea intitulată prinde o șopârlă comună a casei și o păstra ca un pas de companie 13
    2. Achiziționați insecte, cum ar fi greiefice vii sau viermi de masă și waxworms de masă larve de la magazinul de animale de companie pentru a vă hrăni șopârla 5 până la 7 ori pe săptămână. Asigurați-vă că ați cumpărat insecte de dimensiunea corespunzătoare pentru șopârla dvs.
  • Începeți cu 6 insecte pentru a vedea câte animalul dvs. de companie va mânca. "Resturi" alimentele pot fi periculoase pentru șopârla dvs., în timp ce este adormit, deci este important să nu puneți prea multe insecte în rezervor.
  • Imaginea intitulată prinde o șopârlă comună a casei și o păstrează ca un pas de companie 14
    3. Curățați rezervorul ori de câte ori mirosește mustatea sau vedeți deșeurile animale.
  • Scoateți pardoselile. Dacă este hârtie, aruncați originalul și înlocuiți cu prosoape de hârtie sau ziar. Dacă este pietriș sau covor, spălați parchetul existent și setați înapoi în cușcă.
  • MIST CUG CU CU CLEANER. Un bun de curățare este un amestec care este un alcool parte și două părți apă cu o picătură sau două lichide de spălat vase. Ștergeți cușca uscată.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă șopârlă scapă, căutați-o imediat.
  • Pentru reproducere: Asigurați-vă că aveți suficient spațiu și un singur bărbat. Cea mai bună combinație de reproducere este un bărbat și patru femei.
  • Nu vă eliberați șopârla înapoi în sălbăticie după ce a fost o lungă perioadă de timp în captivitate.
  • Nu păstrați mai mult de o șopârlă masculină.
  • Nu păstrați un gecko cu o șopârlă pentru copii, pentru Gecko va mânca șopârla copilului.
  • Avertizări

    Scoateți gâtul șopârlă din corzile polului cât mai repede posibil sau ar putea să se lupte și să se sufle.
  • Asigurați-vă că luați măsuri de precauție adecvate la manipularea noului animal de companie. Șopârla dvs., ca toate animalele, poate purta boli și poate provoca infecții.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar