Cum de a alege între o pisică și un câine

Ați avut întotdeauna un vis de a deține un animal, dar circumstanțele nu au fost niciodată dreptate? Credeți că ați ajuns în cele din urmă în viața voastră, unde aveți timp și energie pentru a da altceva? Acesta este momentul perfect pentru a lua în considerare adăugarea unui animal de companie în viața voastră. Cu toate acestea, după această primă decizie, apare o altă posibilitate complicată: ce animal de companie să obțină. Dacă nu sunteți sigur dacă un câine sau o pisică este cel mai bun pentru dvs., există câțiva factori pe care îi puteți lua în considerare pentru a vă ajuta să vă decideți.

Pași

Metoda 1 din 3:
Având în vedere stilul dvs. de viață
  1. Imagine intitulată Alegeți între o pisică și un câine Pasul 1
1. Evaluați cât de ocupați sunteți. Dacă nu sunteți acasă foarte des și sunt adesea ocupați cu munca, o pisică ar putea fi o opțiune mai bună pentru dvs. Cele mai multe pisici nu depind de tine atât de mult pentru companie și sunt bine cu timp singur. În plus, ei folosesc o cutie de gunoi, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji că ei împiedică casa când nu sunteți acasă.
  • Câinii necesită mai mult timp. Câinii au nevoie de 30-60 de minute de exercițiu zilnic. Dacă nu, ei vor învăța obiceiuri proaste, cum ar fi lătratul excesiv, tendințe distructive, hiperactivitate, zgâriere sau mușcătură. De asemenea, trebuie să fie scoase de câteva ori pe zi.
  • Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să obțineți o pisică dacă sunteți acasă doar să dormiți. Acest lucru ar fi crud pentru pisica ta, care va avea nevoie de o interacțiune și de îngrijire de la tine, cum ar fi apă proaspătă zilnic și unghii și îngrijire de blană. Ele sunt doar o întreținere mai scăzută pe o bază zilnică decât câinii.
  • Imaginea intitulată Alegeți între o pisică și un câine pas cu 2
    2. Gândiți-vă la timpul liber. Dacă aveți o mulțime de timp liber și doriți să o cheltuiți cu un animal, un câine este o opțiune mai bună. De fapt, majoritatea câinilor își doresc atenție și nu-i place să rămână singuri prea mult timp. Dacă doriți un animal de companie pe care îl puteți ieși afară și de a alerga, du-te înot, sau doar unul mai aventuros, a lua un câine.
  • Dacă preferați un stil de viață mai sedentar, gândiți-vă la un câine mic, care este mai puțin predispus la exerciții excesive. Acest tip de stil de viață este, de asemenea, bun pentru o pisică.
  • Dacă călătoriți de la domiciliu foarte mult, va trebui să organizați îngrijirea animalelor de companie. Dacă vă lăsați câinele acasă, va avea nevoie de un Watcher pentru animale de companie să vină la casa dvs. de cel puțin două ori pe zi pentru ao lăsa să o iasă și să o hrănească. Cu toate acestea, o pisică poate merge pentru o zi sau două fără a fi verificată atâta timp cât are suficientă mâncare și apă la dispoziția lui.
  • Imaginea intitulată Alegeți între o pisică și un câine pasul 3
    3. Uită-te la finanțele tale. Câinii și pisicile nu sunt ieftine. Ambele animale de companie au nevoie de lucruri de bază, cum ar fi mâncarea, apa și îngrijirea veterinară consecventă. Pisicile au nevoie de așternut, o cutie de gunoi, posturi de zgâriere și jucării pentru a rămâne animale fericite și sănătoase. Câinii au nevoie de mai multe alimente, jucării și transportatori pentru călătorii. Este, în general, mai ușor să luați o pisică cu dvs. sau să găsiți un sitter de pisică, dar adesea câinii trebuie să fie kennați, ceea ce reprezintă o cheltuială suplimentară.
  • Unele pisici, în special cele cu blană lungi sau groasă, vor avea nevoie de îngrijire regulată sau o periaj zilnic. Puteți plăti pentru a face acest lucru sau este posibil să fie nevoie să faceți timp pentru a face singur.
  • Pisica medie costă 1035 dolari primul an pentru a deține. Pentru câini, un câine mic are o medie de 1314 dolari în primul an și un câine mare are o medie de 1843 $. Aceasta include îngrijirea zilnică, precum și vaccinări și neutru sau sparging. Acest lucru nu ia în considerare nici o îngrijire de urgență.
  • Metoda 2 din 3:
    Privind aranjamentele voastre de viață
    1. Imaginea intitulată Alegeți între o pisică și un câine pasul 4
    1. Luați în considerare dimensiunea casei dvs. Unde locuiți poate avea, de asemenea, impact la ce animal aveți. Pisicile fac bine în majoritatea mediilor, indiferent dacă locuiți într-o casă mică sau într-un conac cu o curte uriașă. Câini, în funcție de cât de mari sunt, necesită mai mult spațiu. De asemenea, ajută la a avea o curte dacă aveți un câine, ceea ce înseamnă că o puteți lăsa să o joace și să-și facă afacerea în curtea din spate uneori.
    • Dacă locuiți într-un apartament, gândiți-vă la un câine mic sau o pisică. În aceste cazuri, mulți proprietari vor solicita un depozit suplimentar pentru a acoperi orice leziune potențială făcută proprietății lor de către animalul dvs. de companie.
  • Imaginea intitulată Alegeți între o pisică și un câine Pasul 5
    2. Gândiți-vă la cei care trăiesc cu dvs. Când vă decideți dacă doriți un animal de companie, trebuie să vă gândiți la oamenii care trăiesc cu dvs. Dacă oamenii sunt familia dvs. sau alte semnificative, decizia de a avea un animal de companie va fi probabil una pe care o faceți împreună. Trebuie să vă dați seama de preferințele tuturor și ceea ce simt despre diferitele tipuri de pisici și câini.
  • Dacă locuiți cu un coleg de cameră, va trebui să luați în considerare nevoile și dorințele lor despre obținerea unui animal de companie. Pot să se ocupe de un catelus rambunptiv, o pisică în roaming sau un câine mare în casa ta? Trebuie să luați în considerare calitatea vieții lor atunci când decideți să obțineți un animal de companie.
  • De asemenea, trebuie să stabiliți dacă oamenii din casa dvs. sunt dispuși să vă ajute să aveți grijă de animal în timp ce sunteți departe de muncă, școală sau călătorii.
  • Imagine intitulată Alegeți între o pisică și un câine pasul 6
    3. Căutați alergii. Înainte de a obține un animal de companie, trebuie să verificați dacă membrii familiei sau colegii de cameră au alergii de pisici sau de câine. Nu doriți ca un coleg de cameră sau un membru al familiei să fie mizerabil sau să vă atașați la un animal de companie pe care nu îl puteți păstra. Pentru a verifica înainte de a obține un animal de companie, vizitați prietenii sau familia care au pisici și câini separat, astfel încât să puteți decide care o persoană ar putea fi alergică la.
  • Dacă nu aveți prieteni cu animale de companie, vizitați societatea umană pentru a juca cu animalele lor.
  • Nimic nu este mai puternic decât să renunțe la un animal de companie iubit, deoarece cineva din familie are alergii, astfel încât întotdeauna să fie sigur înainte de adoptarea sau cumpărarea unui animal de companie.
  • Metoda 3 din 3:
    Alegerea tipului de animal de companie
    1. Imagine intitulată Alegeți între o pisică și un pas de câine 7
    1. Cercetați rase diferite. Înainte de a putea obține un animal de companie, trebuie să găsiți rasa potrivită de animal pentru dvs. Gândiți-vă la tipurile de rase pe care le credeți că doriți și apoi să le cercetați. Puteți face acest lucru online, prin veterinarul dvs. sau vorbind cu oamenii informați.
    • Acest lucru se aplică ambelor specii. Unele pisici au nevoie de mai multă atenție decât altele. Unii câini sunt mai vocali decât alții. Unele rase tind să aibă temperaturi mai slabe decât altele. Toate aceste detalii sunt importante dacă doriți să găsiți un animal de companie care vă va potrivi.
    • Dacă nu sunteți sigur, încercați programul de selectare a jocului de câini a Clubului American Kennel sau lista de verificare a Societății Americane Humane despre selecția de rasă de pisici.
  • Imaginea intitulată Alegeți între o pisică și un câine pasul 8
    2. Verificați temperamentul. Tipul de animal pe care îl doriți poate depinde de temperamentul lor sau de capacitățile fizice. S-ar putea să doriți un catel rambunptiv care să se transforme într-un câine mare, care are nevoie de o mulțime de exerciții fizice, mai ales dacă sunteți o persoană foarte activă. Dacă sunteți mai mult o plimbare în parc, luați în considerare o mică rasă de câini care se bucură de o activitate mai lentă.
  • Pisica poate fi foarte temperamental. Dacă doriți ca un animal de companie să dețină, să-i petreci și să se amestece cu tot timpul ori de câte ori doriți, este posibil să aveți nevoie să obțineți un câine mic. Dacă vrei un animal care se va strânge cu tine și te iubește pe tine când vrea, dar nu tot timpul, o pisică ar putea funcționa mai bine pentru tine.
  • Imaginea intitulată Alegeți între o pisică și un câine pasul 9
    3. Obțineți un animal de companie. Odată ce ați examinat toți factorii și știți că vă puteți ocupa de un animal de companie, trăiți în locul potrivit pentru un animal de companie și știți ce fel doriți, trebuie să alegeți un animal de companie. Petreceți timp de căutare pentru animalul perfect pentru dvs. Căutați internetul sau secțiunile clasificate pentru a găsi animale de companie pentru vânzare. Aceasta este o metodă bună dacă doriți un animal special. De asemenea, vizitați societatea locală de umane sau de salvare pentru a lua în considerare adoptarea unui animal de companie bine și sănătos.
  • Dacă găsiți unul care vă place, contactați proprietarul sau adăpostiți oamenii pentru a le informa că sunteți interesat de animal. Apoi, reveniți la loc în fiecare zi pentru câteva zile pentru a petrece timp cu animalul. Acest lucru vă va ajuta să vă adaptați înainte de a vă duce acasă.
  • Unele adăposturi și proprietari vă vor lăsa să luați animalul ca animal de companie pentru o vreme până când vă familiarizați cu ceea ce este ca ea și decideți că doriți să o păstrați.
  • sfaturi

    Petreceți timpul de gândire prin decizia dvs. de a adopta un animal de companie. Acest lucru este mult timp, pe tot parcursul vieții pentru animale, angajament. Nu luați decizia ușor sau nu plecați pe un capriciu.
  • Dacă nu vă puteți permite un animal de companie, voluntar la salvarea locală a animalelor sau a societății umane pentru a fi în jurul animalelor. În plus, faceți un serviciu valoros pentru acele animale de companie fără proprietari.
  • Animalele pură au un potențial mai mare de probleme de sănătate decât o mutt. Faceți cercetarea dvs. asupra oricăror probleme potențiale de sănătate pentru rasa pe care o alegeți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar