Cum de routere cascade

O modalitate bună de a vă extinde rețeaua cu fir sau fără fir este la routerele cascadă. O cascadă de router înseamnă că 2 sau mai multe routere sunt conectate unul cu celălalt printr-un cablu Ethernet. Există două modalități de a cascade router: Conectați un port Ethernet pe cel de-al doilea router la un port Ethernet de pe primul loc sau conectați portul de Internet de pe cel de-al doilea router la un port Ethernet de pe primul.

Pași

Metoda 1 din 2:
Conectarea Ethernet la Ethernet (LAN la LAN)
  1. Imagine intitulată Routere cascadă Pasul 1
1. Desemnați ce routere vor fi primar și care vor fi secundare. Modemul dvs. principal este routerul cu o conexiune directă la Internet sau modem. Router-ul dvs. secundar va fi conectat la Internet prin routerul principal.
  • În general, ar trebui să utilizați cel mai curent router ca router principal.
  • Imagine intitulată Routere cascadă Pasul 2
    2. Conectați routerul secundar în.Conectați un adaptor de ca la routerul secundar și conectați-l într-o priză electrică lângă un computer pe care îl puteți utiliza pentru a configura routerul secundar.
  • Imagine intitulată Routere cascadă Pasul 3
    3. Conectați computerul direct la routerul secundar.Utilizați un cablu Ethernet toplug într-unul din porturile Ethernet numerotate de pe partea din spate a routerului și la un port Ethernet de pe computer. Asigurați-vă că nu este conectat la routerul principal.
  • Imagine intitulată Routere cascadă Pasul 4
    4. Accesați meniul de configurare web al routerului. Conectați-vă la adresa IP a routerului secundar cu un browser web.
  • În funcție de marca routerului dvs., este posibil să trebuiască să navigați la o anumită adresă URL pentru a accesa meniul de configurare bazat pe router. Consultați manualul de utilizare al routerului sau site-ul producătorului pentru a afla ce este adresa IP pentru routerul dvs.192.168.1.1 este una dintre cele mai frecvente adrese IP Router.
  • Este posibil să fie necesar să vă conectați la meniul de configurare al routerului."Admin" este cel mai comun nume de utilizator și / sau parolă.Consultați manualul utilizatorului sau site-ul producătorului pentru a afla mai multe despre cum să vă conectați la pagina de configurare a routerului.
  • Imagine intitulată Routere cascade Pasul 5
    5. Modificați adresa IP a routerului secundar. Căutați această opțiune în cadrul setărilor IP locale. Cheia aici este să vă asigurați că router-ul dvs. secundar are o altă cifră finală decât adresa IP a routerului dvs. primar.
  • Un exemplu IP pentru routerul dvs. principal este 192.168.1.1. Deci, un exemplu de adresă IP a routerului secundar ar putea fi 192.168.1.2.
  • Imagine intitulată Routere cascadă Pasul 6
    6. Opriți setările serverului DHCP secundar ale routerului.Meniul de configurare este diferit pentru fiecare marcat și model de router.Acest lucru poate fi adesea găsit sub "Înființat", "Setari avansate", "Setari de retea", ect.Citit "Cum se configurează un router pentru a utiliza DHCP" Pentru a afla mai multe despre cum să localizați setările DHCP ale routerului.
  • Imagine intitulată Routere cascadă Pasul 7
    7. Asigurați-vă că ruterul dvs. secundar este setat la modul de operare router. Acest lucru este adesea localizat într-un meniu de setări avansate.
  • Imagine intitulată Routere cascadă Pasul 8
    8. Conectați routerul secundar la routerul principal.Utilizați un cablu Ethernet pentru a conecta oricare dintre porturile Ethernet numerotate de pe routerul principal.Apoi conectați celălalt capăt al acelui cablu într-un port Ethernet numerotat pe partea din spate a routerului secundar. Routerele dvs. sunt acum cascadate.
  • Metoda 2 din 2:
    Conectarea Ethernet la Internet (LAN la WAN)
    1. Imagine intitulată Routere cascadă Pasul 9
    1. Conectați routerul secundar.Utilizați adaptorul de ca care a venit cu routerul pentru a conecta la o priză electrică lângă un computer pe care îl puteți utiliza pentru a configura routerul secundar.
  • Imagine intitulată Routere cascade Pasul 10
    2. Conectați computerul la routerul secundar.Utilizați un cablu Ethernet pentru a vă conecta la unul dintre porturile numerotate de pe routerul secundar.Conectați celălalt capăt la un port Ethernet de pe computer.
  • Imagine intitulată Routere cascadă Pasul 11
    3. Accesați meniul de configurare bazat pe web.Introduceți adresa IP a routerului secundar într-un browser web pentru a accesa adresa IP a routerului.
  • 192.168.1.1 este una dintre cele mai frecvente adrese IP Router.Dacă acest lucru nu funcționează, consultați manualul utilizatorului sau site-ul producătorului pentru a afla cum să vă conectați la pagina de configurare a routerelor.
  • Este posibil să fie necesar să vă conectați la meniul de configurare al routerului."Admin" este cel mai comun nume de utilizator și / sau parolă.Consultați manualul utilizatorului sau site-ul producătorului pentru a afla mai multe despre cum să vă conectați la pagina de configurare a routerului.
  • Imagine intitulată Routere cascadă Pasul 12
    4. Modificați adresa IP locală. Cea de-a doua cifră a adresei IP locale ar trebui să fie diferită de routerul dvs. primar.
  • Dacă adresa dvs. IP primară este 192.168.0.1 Apoi adresa IP a routerului secundar ar trebui să fie ceva de genul 192.168.2.1.
  • Imagine intitulată Routere cascadă Pasul 13
    5. Salvați modificările adresei IP. Deconectați routerul secundar de pe computer.
  • Imagine intitulată Routere cascadă Pasul 14
    6. Conectați ruterul dvs. primar la router secundar. Utilizați un cablu Ethernet pentru a vă conecta la unul dintre porturile numerotate de pe routerul principal.Apoi conectați celălalt capăt al cablului în portul de internet al routerului secundar. Routerele dvs. sunt acum cascadate.
  • sfaturi

    Când conectați portul de internet al routerului secundar la portul Ethernet al routerului principal, puteți determina ce dispozitive de router se conectează de când vor avea segmente IP diferite.
  • Când conectați portul Ethernet al celui de-al doilea router la portul Ethernet al Routerului primar, dispozitivele care se conectează la oricare dintre router vor fi pe același segment IP LAN.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar