Cum să fii un adolescent creștin mare

Acest articol vă va ajuta să deveniți un adolescent creștin mare - fie că sunteți un băiat sau o fată, aceasta este pentru dvs. Au o viață creștină adolescentă mare, plăcută!

Pași

  1. Imaginea intitulată Fii un mare adolescent creștin Pasul 1
1. Fii rezonabil și considerat: corectitudinea dvs. ar trebui să fie vizibilă pentru ceilalți.Aceasta include faptul că este sobru, fără excese.
  • "Limba dvs. (cuvintele) are puterea vieții și a morții - cei care iubesc să vorbească vor profita de consecințe." (depresie, incitare, furie, judecată, duritate, nedreptate, neadevărat, sarcasm, logică inversă, medie, ură și chiar: ducând la rănire, război nedrept,...).
  • Spuneți ceea ce este adevărat în dragoste. Nu cusuțați, să frați, rant sau rave. Stați ferm și înalt, fără a fi inutil "Rău". Dacă vă alunecați în mânie sau nonsens - cereți scuze - înseamnă și mergeți înainte.
  • Imaginea intitulată Fii un mare adolescent creștin Pasul 2
    2. Iubesc pe alții.Ascultă mai mult. Fi pozitiv - fiți entuziasm despre speranța pe care o aveți. Fii corect, fără tratarea oamenilor fără discriminare, indiferent, dar îi tratați individual, fără a colora toată lumea cu o perie largă.
  • Imaginea intitulată Fii un mare adolescent creștin Pasul 3
    3. Luați o Biblie cu dvs. aproape de oriunde veți merge: Fie că este mall-ul sau arcada cu fratele sau sora ta mică.
  • Citiți Biblia în fiecare dimineață și în fiecare noapte sau oricând pentru răspunsurile la întrebările spirituale.Ar fi util să avem două Biblii: o Biblie de studiu pentru casă și un cadou Biblist pentru călătorii, pe care le puteți da departe dacă cineva are nevoie de ea.
  • Creați un notebook de studiu biblic.
  • Imaginea intitulată Fii un mare adolescent creștin Pasul 4
    4. Rugați-vă în fiecare dimineață, în fiecare noapte, înainte de fiecare masă, când aveți îndoieli, când sunteți speriat, când aveți nevoie de ajutor spiritual sau doar oricând puteți.
  • Dacă altcineva vine la dvs. cu o problemă, oferiți-vă să vă rugați cu ei.Ai fi surprins de cât de util poate fi din punctul lor de vedere.
  • Imaginea intitulată Fii un mare adolescent creștin Pasul 5
    5. Du-te la slujirea bisericii de duminică dimineața, Sunday Night Church Service, Miercuri de noapte Biserica Biserică, și orice alt serviciu de biserică, cum ar fi: Nașterea live, revigorarea, studiul biblic și / sau baptismele.
  • Imaginea intitulată Fii un mare adolescent creștin Pasul 6
    6. Vorbiți cu alții despre Isus - ați fi surprins cât de mult poate face o singură persoană.
  • Confruntarea cu prietenii și familia despre subiecții sensibili ca acesta este un mod sigur de a le face să se simtă iritat sau incomod. Deci, fiți răbdători și atenți la sentimentele lor, evitați subiectele care sunt deosebit de emoționante pentru ei și nu le critică direct.Practicând o idee despre ce să spună în prealabil este, de asemenea, o idee bună de a vă asigura că transmiteți ceea ce încercați într-un mod care să nu fie judecător și mai ușor pentru ei să asculte.Depinde de ei să-l primească pe Hristos ca pe Domnul și Mântuitorul lor, dar puteți fi de susținere.
  • Imaginea intitulată Fii un mare adolescent creștin pasul 7
    7. Donați ceva timp, bani și posesiuni "altora în nevoie din ajutorul tău, dând toate dvs haine vechi la o persoană nevoiașă, o familie sau locuri precum bunăvoința, armata de mântuire, veterani americani cu dizabilități (DAV) etc. Ocazional, voluntar și fac zilnic, caritate personală a dvs.În Evanghelii, Isus comenzi: "Iubim unul pe altul." -- zicală "Dacă nu aveți dragoste, atunci nu sunteți nimic din a mea."
  • Imaginea intitulată Fii un mare adolescent creștin Pasul 8
    8. Încercați să fiți cât mai naturali posibil, pentru că Dumnezeu a făcut omenirea așa cum ne-a dorit, în chipul Său și vrea să ne îmbunătățim.
  • Dumnezeu nu vrea să încercăm să ne schimbăm noi superficial -- cu lucruri cum ar fi colorant de păr ciudat, piercing-uri corporale și tatuaje.

    Dar, dacă ați făcut tot ceea ce ați venit la Hristos, utilizați totul în avantaj pentru a ajunge la oamenii asemănători cu dvs, care se poate simți în afara locului cu cel mai genelel și propriu de mari creștini, care nu o primesc...
  • Fiți bine îngrijiți, aveți grijă de corpul dvs. și să vă purtați bine atât în ​​postură, cât și în încredere.Curățenia și îngrijirea se aplică și îmbrăcămintei dvs., toate acestea vă vor ajuta să faceți o impresie bună, indiferent de gustul dvs. în haine. Investiți puțin timp în piele bună și îngrijirea părului zilnic - pentru a vă îmbunătăți aspectul, în mod natural.
  • Fete, rochie de succes, modest: înseamnă că încercați să evitați fuste mini, rochii scurte, vârfuri reduse, vârfuri fără mâneci și / sau pantaloni scurți scurți. Purtarea unor astfel de îmbrăcăminte nu este deosebit de greșită pentru confortul dvs., dar este cu siguranță greșit să provoace un alt frate creștin să se poticnească prin dorința de corpul vostru doar pentru că doriți să vă simțiți mai mult "confortabil". Purtând haine modeste, nu la fel de limitatoare cum credeți că hainele modeste pot fi în continuare potrivite stilului dvs. personal destul de frumos. Luați în considerare vizitarea unui magazin de departament - cu cineva a cărui gust în îmbrăcăminte pe care îl respectați - pentru a încerca lucruri noi și vedeți ce stiluri și culori arata mai bine pe tine.
  • Fete, un machiaj mic poate spori frumusețea naturală. Tot ce aveți nevoie pentru uzura zilnică este un pic de rimel maro sau negru maro, luciu de buze și roșie într-o umbră măgulitoare.Încercați Concealer, dacă aveți acnee - sau utilizați pulbere, dacă aveți pielea grasă - aveți grijă să nu exagerați.O mică fard de ochi, Eyeliner și Lipliner natural / Ruj sunt pentru ocazii speciale. Cheia este de a spori, nu învinge, ceea ce ți-a dat Dumnezeu.
  • Imaginea intitulată Fii un mare adolescent creștin Pasul 9
    9. Dacă nu ați deja deja salvat: cereți lui Isus în dvs Inima (Ființa dvs. de bază) și cereți-o primiți Duhul Sfânt- Doar du-te la predicatorul sau un alt adult de încredere, cum ar fi un părinte, profesor de școală duminicală, sau chiar părintele unui prieten și întreabă unul să te ajute să fii salvat.
  • Nu de lucru, ci prin primirea cadoului gratuit, "prin credință prin harul lui Dumnezeu"- astfel încât, după ce acceptați planul lui Dumnezeu, atunci veți lucra și veți extinde în mod activ, pentru că noi "Iubiți pe alții așa cum ne-a iubit prima dată", Si deasemenea "Faceți bine lucrări bune" pentru fiecare dintre noi, pe măsură ce acceptați și treceți acea har (favoarea nemeritată) asupra altora și pentru că sunteți îndreptățiți și iertați liber de Dumnezeu - pentru tot ce ați făcut vreodată sau faceți vreodată. Realizați că veți obține ceea ce plantați în propria voastră viață și în viața altora -- "Veți culege ceea ce semănați", într-un alt mod de a exprima acest lucru.
  • Imaginea intitulată Fii un mare adolescent creștin Pasul 10
    10. Urmărirea fiind salvată: ar trebui să fii botezat și să trăiești pentru Isus, căutând cel mai bun plan de Dumnezeu, pentru tot ce faci.
  • Încurajați-i pe alții să fie salvați și botezați.
  • Urmați pe Isus și Cele Zece Porunci tot timpul.
  • Iubeste-l pe Dumnezeu! Arătați-l prin iubirea altora - ajutându-i pe cei care au nevoie. Oricine poate spune că îi iubesc pe Dumnezeu, dar arată și că faci prin acțiuni și cuvinte.
  • Onoarea tatălui tău și mama ta în orice moment, indiferent cât de greu ar putea fi.Argumentând frumos cu ei, nu poate fi plăcut, dar vine cu un adolescent și un om. Doar asigurați-vă că rezolvați orice conflict care apar, luați inițiativa de a face acest lucru, dacă este necesar și încercați cel mai bine să rămâneți în termeni buni cu ei
  • Nu furați sau înșelătoare. Fii sincer, nu pierdeți respirația sau timpul de ucidere.
  • Creați un site web creștin și / sau articole cu notele dvs. și alte informații ca mărțimile inspirate și versetele biblice.Dacă aveți un Facebook, Twitter sau o altă platformă de social media, puteți lua în considerare și plasarea versetelor acolo pentru prietenii dvs. pentru a vedea și a vorbi despre cât de mult a făcut Dumnezeu pentru tine.
  • Imaginea intitulată Fii un mare adolescent creștin Pasul 11
    11. Găsiți prietenii potriviți: Cu alte cuvinte, faceți prieteni care vor fi un sistem bun de sprijin pentru dvs. și să vă încurajați să fiți cel mai bun sine, nu o persoană complet diferită.
  • Fii prietenos cu toată lumea. Cu toate acestea, evitați căderea sub influențele rele ale tulburărilor, backstabbers, mincinoși sau bullieri.
  • Nu lupta cu ceilalți. Întotdeauna întoarceți celălalt obraz. Nu mârâi.
  • Încercați să vă mențineți calmul când este stresat. Fiți energizați, entuziaști și inspirați, dar nu frenzied - au o margine trăind prin credință (nu prin vedere), fără a permite dispoziții sau sentimentele să vă schimbe perspectivele!Cu toate acestea, cunoașterea și anxietatea este o emoție umană și nu există nici o modalitate de ao evita în întregime.
  • Găsiți modalități liniștite de a reduce anxietatea, tristețea, furia etc.Activitățile precum sportul, scrierea și desenul pot face un mare la ajutor să vă ușurați că devin o distragere a atenției.Dacă aveți nevoie de ajutor și cunoașteți lucrurile în afara controlului, nu vă fie frică să întrebați.De asemenea, amintiți-vă că plânsul este o modalitate naturală și sănătoasă de ameliorare a stresului, încercați doar să o faceți singur, fie cu oameni pe care îi cunoașteți.
  • Fii pacenaker. Nu intrați în dezacorduri dure cu oamenii, indiferent dacă este fizică sau nu. Dacă există insulte directe, discriminare, agresiune sau orice altceva intenționează să rănească, a trecut prea departe.
  • Nu bârfe despre alte persoane. Poate cineva să rănească pe cineva și pe tine, când îți taie alții fără un motiv bun.
  • Nu fi niciodată un bully - Cyber, verbal sau fizic.
  • Dacă vedeți o altă persoană care este agresată pentru orice motiv, nu vă fie frică să vă ridicați.Cotele sunt, vor fi foarte recunoscătoare pentru ajutorul dvs. și vor admira curajul.
  • Nu stați în situații abuzive sau toxice. Singurul lucru pe care îi datorezi pe cineva care iese din calea lor să vă rănească este o lovitură din viața voastră.
  • Nu evitaople deoarece au o religie sau ideologie diferită.Mulți dintre acești oameni nu vă vor presa să vă schimbați cine sunteți și puteți învăța multe de la astfel de prietenii.
  • Demonstrează respectul, corectitudinea și bunătatea altora în orice moment.
  • Fii respectuos pentru bătrânii tăi în orice moment.
  • Fiți eliberați de frică, ură și rușine trăind în Hristos.
  • Imaginea intitulată Fii un mare adolescent creștin Pasul 12
    12. Oferiți-vă să faceți lucruri de genul copiilor mai tineri în școala de duminică:
  • Oferiți să cântați special la serviciul dvs. bisericesc.
  • Voluntar, cum ar fi: în grădinița sau camera copilului în timpul serviciului de duminică.
  • Voluntar pentru a ajuta profesorii în timpul VBS (școala biblică de vacanță).
  • Imaginea intitulată Fii un mare adolescent creștin Pasul 13
    13. Fii activ și implicat în lucruri bune cu familia și prietenii. Au învățare distractiv, de lucru și să facă treburi la domiciliu și să vă ajute familia și prietenii.
  • Stabiliți un bun exemplu pentru copii și adolescenți mai tineri.Dacă nu vă simțiți confortabil cu fratele sau sora ta făcând ceva, nu o faceți singur.
  • Faceți tot ce este mai bun în școală. Faceți un efort bun pentru a studia din greu și pentru a vă iubi școala, vă va răsplăti bine după absolvire.
  • Dacă aveți un loc de muncă, fiți un lucrător diligent, completați toate sarcinile la timp și încercați să vă întâlniți cu șeful și colegii dvs.
  • Nu intrați într-un obicei de a trăi on-line, cu social media sau în camere de chat sau jocuri tot timpul.
  • Nu alegeți sau nu uitați la filme sau videoclipuri necorespunzătoare - crud, sângeroase, violente, umplute, hard-core, vulgar, explicit de multe feluri, unele includ: "R, R-17, X, XXX, porno",...
  • Evitați să ascultați muzică brută - bandă, violentă, ură sau spune prostii, I.E.: Cussing ca ""Bi-Atch", glorificând "Ho", "Pimp"..." sau alt conținut inadecvat (nedemn de timpul și atenția dvs.).
  • Rămâneți loiali lui Dumnezeu și să vă străduiți să fiți cel mai bun sine [acum].
  • sfaturi

    Dacă aveți îndoieli cu privire la îmbrăcămintea dvs., schimbați-le- nu purta asta.
  • Câțiva pași ai acestui articol sunt destinați în cea mai mare parte pentru fete.
  • Când vă alegeți hainele, întrebați-vă această întrebare: aș purta acest lucru la biserică? Dacă răspundeți "Nu," atunci știi că asta nu ar trebui să poți purta. Dacă răspundeți "da," Apoi hainele pe care le-ați ales sunt cel mai probabil modeste.
  • Frumos, nu lăsa pe alții să te pună jos pentru că ești creștin. Fii ferm și demn de încredere, întoarcerea harului / nu urăște pentru acrimonia / ura lor.
  • "Iubiți-l pe Dumnezeu cu toată inima, sufletul, mintea și tăria." Isus a spus să facă asta, serios. Dar, evident, Nu, nu putem face acest lucru sau altceva în viața atât de bine sau perfect În puterea noastră - motiv pentru care avem nevoie de harul perfect al lui Dumnezeu, "Puterea lui Dumnezeu pentru mântuire".
  • Isus a spus "Ați auzit "iubiți-vă vecinul" - dar spun: "Iubiți-vă dușmanul"!", dar noi putem nu Întotdeauna faceți asta foarte bine și cu siguranță nu perfect - așa că avem încredere în Hristos "plata pentru defectele noastre" și să primească harul lui Dumnezeu, întinzându-ne mila și harul față de alții în adevăr.
  • Pentru încurajare, citiți exemple de alți tineri care au fost ajutați de Isus.
  • Amintiți-vă - Dumnezeu vrea întotdeauna să vorbească cu noi și ne aude tot timpul.
  • Este bine să mergeți fără machiaj sau cu totuși, vă rog. Amintiți-vă, lucrurile superficiale nu contează.
  • Cereți Duhului Sfânt să vă ghideze mereu căile și să vă învețe la fiecare punct din viață.
  • Amintiți-vă că Isus este regele de mai sus toți împărații. S-ar putea să nu încercați să vă rog, dar încercați să vă rog.
  • Avertizări

    Faceți alegeri responsabile. Lucrurile pe care le pictați o imagine a personajului tău, așa că nu faci alegeri pe care le vei regreta.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Biblie
    • Jurnalul sau notebook-ul de studiu biblic
    • Pen / creion
    • (Opțional) carte de rugăciuni sau devoționale
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar