Cum să administrezi o lovitură de gripă

Experții spun că o lovitură anuală de gripă este cel mai bun pariu pentru prevenirea gripei, dar nu este 100% eficient. În mod obișnuit, fotografia anuală de gripă vă va proteja împotriva 3 sau 4 tulpini de virus care se așteaptă să fie predominante că sezonul de gripă. Cercetările sugerează că fotografiile de gripă sunt de obicei date în brațul superior și puteți obține un tip specific recomandat pentru grupul dvs. de vârstă. Din fericire, fotografiile de gripă sunt destul de ușor de administrat.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea de vaccinare
  1. Imagine intitulată Administrați o lovitură de gripă Pasul 1
1. Evitați seringile vaccinului preumplut.Termenul "Seringile vaccinului preumplute", În acest caz, nu se referă la seringi de vaccin gripal fabricate în mod specific ca doze individuale de către producătorul de vaccin și, în schimb, se referă la mai multe seringi individuale de doze umplute fie flacoane cu doză unică sau multi-doză înainte ca pacienții să ajungă la clinică. Dacă executați o clinică de gripă, încercați să nu utilizați seringi de vaccin preumplut. Acest lucru poate ajuta la evitarea erorilor de administrare.
  • Centrele pentru controlul bolii (CDC) sugerează că persoana care administrează vaccinul ar trebui să fie cea care o trage din flacon.
  • Imagine intitulată Administrați o lovitură de gripă Pasul 2
    2. Luați măsuri de siguranță ale pacientului. Înainte de administrarea vaccinului, doriți să luați mai multe măsuri de precauție cu pacientul, inclusiv asigurarea faptului că nu a avut deja vaccinarea anuală. Acest lucru vă poate ajuta să vă asigurați că pacientul nu este supraexpus la virus sau are o istorie a reacțiilor rele la vaccin.Întrebați întotdeauna despre alergii pentru a evita administrarea unui medicament unui pacient cu reacții anterioare.Dacă pacientul este neclar, solicitați o înregistrare medicală formală.Utilizați întotdeauna un proces de identificare cu două pas, solicitând numele pacientului și data nașterii pentru a asigura pacientul potrivit că primește injecția.
  • Obțineți o copie a istoricului medical al pacientului.Acest lucru poate preveni erorile medicale.
  • Întreabă-l pe pacient dacă a avut o istorie de reacții rele la împușcat gripa. Febra, amețeli sau dureri musculare pot fi efecte secundare frecvente ale primului împușcat împotriva gripei și ar trebui să dispară cu timpul. Semnele de alergie severă pot include dificultăți de respirație, urticarie, șuierătoare, slăbiciune și amețeli sau palpitații de inimă.Aceste simptome sunt grave și ar trebui evaluate imediat.
  • Vaccinul gripal Flublok poate fi o opțiune bună pentru acei oameni care au avut reacții alergice în trecut. Se prepară fără utilizarea ouălor, care uneori poate fi cauza unei reacții alergice. De asemenea, nu utilizează virusul real al gripei pentru a crea un vaccin.
  • Imagine intitulată Administrați o lovitură de gripă Pasul 3
    3. Furnizați pacientului o declarație de informații despre vaccin (VIS). Fiecare persoană care primește o lovitură de gripă trebuie sa Primiți această declarație. Aceasta explică tipul de vaccin pe care l-au primit și modul în care funcționează pentru a le menține în siguranță și elimină epidemiile de gripă.
  • Documentul Data la care ați furnizat pacientului declarația. Scrieți-l în diagrama pacientului sau în altă înregistrare de vaccinare, dacă este disponibilă. Adresați-vă pacientului dacă are întrebări înainte de a continua să administreze doza. În recordul medical, este important să se includă data de expirare a vaccinului și numărul de lot în cazul în care aceste informații sunt necesare în viitor.
  • Centrele pentru controlul bolilor oferă, de asemenea, copii ale VIS pe site-ul lor informativ.
  • Imagine intitulată Administrați o lovitură de gripă Pasul 4
    4. Spălați-vă pe mâini. Utilizați săpun și apă pentru a vă spăla mâinile înainte de a da o injecție de orice fel. Acest lucru poate ajuta la prevenirea răspândirii virusului gripei sau a oricărei alte bacterii pe care le aveți sau pe pacient.
  • Nu aveți nevoie de săpun special pentru a vă curăța mâinile, orice tip va face - Cu toate acestea, se recomandă utilizarea unui săpun antibacterian, dacă este posibil. Spălați-vă bine mâinile cu săpun și apă caldă timp de cel puțin 20 de secunde.
  • Dacă vă place, utilizați un dezinfectant de mână după ce v-ați spălat mâinile pentru a ucide orice alte bacterii, ați pierdut.
  • Partea 2 din 3:
    Injectarea vaccinului
    1. Imagine intitulată Administrați o lovitură de gripă Pasul 5
    1. Curățați zona în care veți administra fotografia. Cele mai multe vaccinuri de gripă sunt injectate pe mușchiul deltoid al brațului drept. Folosind un strat de alcool nou deschis, curățați ușor zona deltoidă a brațului superior. Acest lucru vă poate ajuta să vă asigurați că nici o bacterie nu intră în locul injectării.
    • Asigurați-vă că utilizați un tampon de alcool cu ​​doză unică.
    • Dacă persoana are un braț mare sau foarte păros, luați în considerare utilizarea a două plăcuțe de alcool pentru a vă asigura că zona deltoidă este curată.
  • Imaginea intitulată Administrați o lovitură de gripă Pasul 6
    2. Selectați un ac curat, cu un singur utilizare. Alegeți un ac adecvat pentru dimensiunea pacientului dvs. Asigurați-vă că este un ac de unică folosință care a fost sigilat înainte de vaccin, care poate ajuta la prevenirea răspândirii bolilor.
  • Utilizați un ac de la 1 la 1.5" (2.5 până la 3 ani.8 cm) în lungime pentru un adult care cântărește 132 kg (60 kg) sau mai mult. Acesta este un ac de dimensiuni standard, 22 - 25 ecartament.
  • Utilizați un ac 5/8" (1.58 cm) în lungime pentru copii și adulți care cântăresc mai puțin de 132 kg (60 kg). Întindeți pielea strâns când utilizați un ac mai mic.
  • Imagine intitulată Administrați o lovitură de gripă Pasul 7
    3. Așezați acul pe o nouă seringă. Odată ce ați selectat acul de dimensiuni adecvate pentru pacientul dvs., plasați-l pe seringa în care veți umple vaccinul. Asigurați-vă că selectați o nouă seringă de unică folosință pentru a minimiza riscul de infectare a pacientului cu bacterii sau alte boli.
  • Imagine intitulată Administrați o lovitură de gripă Pasul 8
    4. Umpleți seringa cu vaccinul împotriva gripei. Folosind un flacon de vaccin de gripă sau TIV-IM, umpleți seringa cu doza corespunzătoare pentru pacientul dvs. Vârsta pacientului determină suma corespunzătoare a dozei.
  • Dați 0.25 ml (0.05 TSP) Pentru copiii de la 6 luni la 35 de luni în vârstă.
  • Dați 0.5 ml (0.1 TSP) Pentru toți pacienții cu vârsta peste 35 de luni.
  • Pentru adulți vârsta de 65 de ani și mai mult, puteți da 0.5 ml de doză mare TIV-im.
  • Dacă nu aveți 0.Seringile de 5 ml, puteți utiliza două single 0.25ml seringi.
  • Imagine intitulată Administrați o lovitură de gripă Pasul 9
    5. Injectați acul în mușchiul deltoid al pacientului. Adunați mușchiul deltoid al pacientului între degete și țineți-l oarecum strâns. Adresați-vă pacientului care este mâna lui dominantă și injectați vaccinul în brațul opus pentru a ajuta la prevenirea durerii. Dacă aceasta este prima dată când administrează o lovitură de gripă, ar trebui să aveți o asistentă medicală este monitorizată tehnica dvs.
  • Găsiți cea mai groasă parte a deltoidului, care este adesea deasupra armei și sub acromion, sau partea superioară a umărului. Ghidați ferm acul în deltim într-o acțiune netedă. Ar trebui să fie la un unghi de 90 de grade față de piele.
  • Pentru un copil sub patru ani, injectați fotografia în mușchiul quadricep exterior, deoarece nu au suficientă mușchi în zona deltoidă.
  • Imaginea intitulată Administrați o lovitură de gripă Pasul 10
    6. Administrați vaccinul până când seringă este goală. Asigurați-vă că livrați întreaga cantitate de vaccin în seringă. Pacientul dvs. are nevoie de doza completă pentru eficacitatea optimă.
  • Dacă pacientul dvs. prezintă semne de disconfort, calmează sau distrage atenția vorbind cu ea sau a pune un spectacol de televiziune.
  • Imaginea intitulată Administrați o lovitură de gripă Pasul 11
    7. Scoateți acul de la pacientul dvs. Odată ce administrați întreaga doză, scoateți acul din pacient. Aplicați presiunea la locul injectării pentru a minimiza durerea și pentru a acoperi cu bandaj.
  • Spuneți pacientului că o anumită durere este normală și nu ar trebui să fie cauza unei alarme.
  • Asigurați-vă că scoateți acul și aplicați simultan presiunea.
  • Puteți alege să acoperiți locul de injectare cu un bandaj. Este posibil să găsiți că acest lucru calmează și mulți pacienți.
  • Imaginea intitulată Administrați o lovitură de gripă Pasul 12
    8. Documentați vaccinul în recordul medical al pacientului sau în înregistrarea imunizării. Includeți data și locul de vaccinare. Pacientul va avea nevoie de aceste înregistrări în viitor și puteți, de asemenea, dacă rămâneți îngrijitorul lor principal. Acesta poate ajuta la asigurarea faptului că pacientul nu primește prea multe doze sau supraexpunerea vaccinului.
  • Imagine intitulată Administrați o lovitură de gripă Pasul 13
    9. Informați părinții copiilor mici că vor necesita oa doua lovitură. Pentru copiii între șase luni și opt ani, oa doua doză de vaccin poate fi necesară la patru săptămâni după prima doză. Dacă copilul nu a fost niciodată vaccinat sau istoricul său de vaccinare este necunoscut sau dacă nu a primit cel puțin două doze de vaccin înainte de 1 iulie 2015, atunci va trebui să urmeze o a doua lovitură.
  • Imagine intitulată Administrați o lovitură de gripă Pasul 14
    10. Instruiți pacientul să raporteze orice reacție adversă. Spuneți pacientului dvs. să fie conștient de orice reacție adversă din vaccin, cum ar fi febra sau durerile. Deși cele mai multe efecte secundare vor dispărea singure, dacă sunt grave sau persistente, instruiți pacientul să vă contacteze.
  • Asigurați-vă că aveți disponibil un protocol medical de urgență dacă se întâmplă o situație de cea mai gravă. În plus, aveți informații despre contactele de urgență ale pacientului.
  • Partea 3 din 3:
    Prevenirea gripei
    1. Imagine intitulată Administrați o lovitură de gripă Pasul 15
    1. Spălați-vă frecvent mâinile. Una dintre cele mai eficiente modalități de a împiedica gripa este o spălare profundă și frecventă. Acest lucru minimizează răspândirea bacteriilor și a virusului gripei de pe suprafețele pe care mulți le ating.
    • Utilizați un săpun și apă ușoară și spălați-vă mâinile în apă caldă timp de cel puțin 20 de secunde.
    • Utilizați un dezinfectant de mână dacă nu sunt disponibile săpun și apă.
  • Imagine intitulată Administrați o lovitură de gripă Pasul 16
    2. Acoperiți nasul și gura când tuse sau strănut. Dacă aveți gripa și ieșirea comună, acoperiți atât nasul cât și gura când ați tuse sau strănut. Dacă este posibil, tuse sau strănut într-un țesut sau un escroc al cotului pentru a evita contaminarea mâinilor.
  • Acoperirea nasului și a gurii minimizează riscul de a răspândi gripa la cei din jurul vostru.
  • Asigurați-vă că vă dezinfectați cu o spălare de mână după ce strănutați, tuse sau suflați nasul.
  • Imagine intitulată Administrați o lovitură de gripă Pasul 17
    3. Stați departe de spațiile aglomerate. Gripa este foarte contagioasă și se răspândește cel mai ușor în locurile în care mulțimile se adună. Rămâneți departe de spațiile aglomerate vă poate ajuta la minimizarea riscului de a contracta gripa.
  • Asigurați-vă că vă spălați mâinile după atingerea oricărui lucru în spațiile aglomerate, cum ar fi mânerele în transportul public.
  • Dacă aveți gripa, stați acasă timp de cel puțin 24 de ore pentru a minimiza riscul de a răspândi gripa la alții.
  • Imagine intitulată Administrați o lovitură de gripă Pasul 18
    4. Dezinfectați frecvent suprafețele și spațiile comune. Germenii se răspândesc cu ușurință în locuri precum băi sau pe suprafețe de bucătărie. Curățarea și dezinfectarea acestor spații frecvent poate ajuta la prevenirea răspândirii virusului gripei.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă cineva care este imunocompromis are nevoie de un vaccin de gripă, trebuie să fie printr-o lovitură de gripă care conține un virus mort - nu ceața de gripă - și trebuie să fie autorizată de practicianul lor de asistență medicală.
  • Lucrătorii medicali pot avea un risc ridicat pentru contractarea și răspândirea gripei dacă nu primesc o lovitură de gripă. Plumb de exemplu și asigurați-vă că vă vaccinați în fiecare sezon.
  • Dacă vă îngrijiți de cineva care este imunocompromis, asigurați-vă că vă vaccinați pentru protecția acelei persoane. Poate că nu este suficient de bine pentru a primi împușcat gripa, astfel încât toate persoanele din jurul lor trebuie să fie vaccinate pentru a-l proteja.
  • Avertizări

    Nu vaccinați copiii care sunt mai mici de șase luni. Încurajați părinții și alți îngrijitori de sugari să fie vaccinați în schimb.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Declarație de informații despre vaccinuri (VIS)
    • Tampoane de alcool
    • Mănuși
    • Ac
    • Seringă
    • Vaccinul împotriva gripei (TIV-IM)
    • Chiuveta, săpun și apă și / sau sanitare de mână.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar