Cum se evaluează software-ul de contabilitate

Alegerea software-ului contabil potrivit pentru compania dvs. este importantă pentru productivitatea, acuratețea și linia de fund general. Software-ul potrivit va păstra toate datele dvs. de afaceri și financiare accesibile și organizate. Software nou este în mod constant dezvoltat și comercializat corporațiilor mari și întreprinderilor mici. Poate fi greu de înțeles software-ul înainte de a obține o șansă de ao folosi. Evaluați software-ul contabil prin determinarea ce fel de caracteristici aveți nevoie pentru propria dvs. contabilitate, obținerea unor demonstrații fiabile despre modul în care funcționează software-ul și solicitarea altor utilizatori cât de bine funcționează programul.

Pași

  1. Imagine intitulată Evaluarea software-ului de contabilitate Pasul 1
1. Identificați cerințele dvs. de contabilitate. Faceți o listă cu toate funcțiile contabile desfășurate de afaceri.
  • Luați în considerare nevoile dvs. globale, precum și cerințele interne. Dacă compania dvs. face afaceri în întreaga lume, veți avea nevoie de un program care include diverse valute și poate sprijini tranzacțiile financiare internaționale.
  • Imagine intitulată Evaluarea software-ului de contabilitate Pasul 2
    2. Uită-te la caracteristicile oferite de software-ul de contabilitate pe care îl aveți în vedere. Acestea ar trebui să acopere toate nevoile dvs. de bază și să ofere opțiuni care să vă ajute funcțiile contabile și financiare să funcționeze fără probleme.
  • Imagine intitulată Evaluarea software-ului de contabilitate Pasul 3
    3. Determinați dacă software-ul contabil este compatibil cu sistemul dvs. de operare, rețea și alte programe și aplicații de calculator.
  • Fă-ți departamentul de tehnologie a informațiilor cu echipa de contabilitate pentru a stabili dacă software-ul contabil poate fi integrat în sistemul curent.
  • 4. Aflați dacă software-ul este ușor de utilizat. În majoritatea întreprinderilor, toată lumea de la șeful financiar al grefierului de plată utilizează software-ul contabil în loc. Vrei să fie ușor de înțeles și de a folosi pentru toată lumea.
  • Imagine intitulată Evaluarea software-ului de contabilitate Pasul 5
    5. Evaluați valoarea suportului pe care o veți obține de la furnizor. Doriți să vă asigurați că cumpărați software de contabilitate care va fi actualizat și actualizat când este necesar.
  • Înțelegeți procesul de a obține ajutor atunci când aveți probleme cu software-ul. Ar trebui să existe o linie de sprijin disponibilă, cu o persoană live gata să ajute la depanarea problemelor pe care le-ați putea întâlni.
  • Căutați și asistență online și desktop. Un bun program software de contabilitate va avea sfaturi de ecran, un indice de ajutor, tutoriale și demonstrații online. Căutați manuale de utilizare tipărite și digitale care sunt clare și ușor de accesat și înțeleg.
  • Imagine intitulată Evaluarea software-ului de contabilitate Pasul 6
    6. Evaluați securitatea programului software. Datele dvs. financiare sunt sensibile, așa că doriți să vă asigurați că siguranța și confidențialitatea este garantată. Acest lucru poate fi complicat când majoritatea software-ului de contabilitate este bazată pe web.
  • Așteptați caracteristici avansate de securitate, cum ar fi autentificarea autentificării și criptarea datelor.
  • Imagine intitulată Evaluarea software-ului de contabilitate Pasul 7
    7. Solicitați o demonstrație. Furnizorii sunt adesea dispuși să vină la biroul dvs. și să ofere o demonstrație cu privire la modul în care funcționează software-ul.
  • Au mai mulți oameni diferiți în echipa ta să încerce afară. Comparați-l cu modul în care funcționează software-ul dvs. actual, precum și alte programe pe care le aveți în vedere.
  • Imagine intitulată Evaluarea software-ului de contabilitate Pasul 8
    8. Cereți un proces gratuit. Unele companii vă vor permite să încercați software-ul gratuit pentru câteva săptămâni sau luni. Singura modalitate de a ști cu adevărat dacă software-ul va satisface nevoile dvs. este de ao folosi zilnic pentru o perioadă de timp.
  • Imagine intitulată Evaluarea software-ului de contabilitate Pasul 9
    9. Citiți recenzii și discutați cu alți clienți. Acest lucru vă va ajuta să stabiliți dacă software-ul contabil furnizează promisiunile sale și să determine dacă există provocări pentru a anticipa.
  • Imagine intitulată Evaluarea software-ului de contabilitate Pasul 10
    10. Gândiți-vă la bugetul dvs. Comparați prețurile fiecărui program software contabil pe care îl luați în considerare și măsurați ceea ce obțineți pentru banii dvs.
  • sfaturi

    Puneți împreună o echipă sau o grupare de lucru pentru a vă ajuta să evaluați software-ul de contabilitate. Această echipă ar trebui să includă oameni din toate departamentele care vor folosi software-ul, inclusiv finanțe, IT, resurse umane, operațiuni și administrație.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar