Cum de a usca lemnul pentru prelucrarea lemnului

Când lemnul este tăiat de la un copac viu, este saturat cu umiditate. Deoarece această apă se usucă din lemn, lemnul va contracta în formă inegal, datorită formelor și dimensiunilor diferite ale celulelor lemnului. Prin urmare, pentru a vă menține proiectele de prelucrare a lemnului de la deformare, crăpare sau devenind distorsionați, trebuie să uscați bine lemnul înainte de ao folosi. Învățați cum să uscați lemnul pentru prelucrarea lemnului este un proces simplu și necostisitor, dar necesită o perioadă lungă de așteptare pentru lemnul umed în special.

Pași

  1. Imagine intitulată Lemn uscat pentru prelucrarea lemnului Pasul 1
1. Achiziționați un contor de umiditate. Nu există un test vizual sau tactil precis pentru determinarea conținutului de umiditate al lemnului. Pentru a vă asigura că lemnul dvs. este suficient de uscat pentru prelucrarea lemnului, veți avea nevoie de un instrument mic portabil numit un metru de umiditate. Acest instrument are 2 sonde metalice mici care sunt atinse împotriva lemnului pentru a produce o citire de umiditate exprimată ca procent din volumul sau greutatea lemnului.
  • Imagine intitulată Lemn uscat pentru prelucrarea lemnului Pasul 2
    2. Testați conținutul de umiditate al lemnului. Utilizați contorul de umiditate conform instrucțiunilor producătorului. Conținutul acceptabil de umiditate pentru majoritatea proiectelor de prelucrare a lemnului este de aproximativ 6 sau 7%. Dacă lemnul dvs. dă o citire mult mai mare decât asta, veți ști că trebuie să se usuce înainte de a fi utilizat.
  • Imagine intitulată Lemn uscat pentru prelucrarea lemnului Pasul 3
    3. Așezați un rând de autocolante pe care să se usuce lemnul. "Autocolante" sunt pur și simplu 1" X 2" (25 x 50 mm) bucăți de cherestea care sunt folosite pentru a furniza fluxul de aer între placile pe care le uscați. Așezați fiecare autocolant de aproximativ 16 cm (40 cm) și aliniați-le paralel unul cu celălalt. Veți avea nevoie de suficiente autocolante pentru a susține întreaga lungime a plăcilor pe care le uscați.
  • Imagine intitulată Lemn uscat pentru prelucrarea lemnului Pasul 4
    4. Stack primul strat de panouri. Setați cu atenție primul strat de plăci din lemn deasupra autocolantelor, rulându-le perpendicular pe autocolante. Lăsați un centimetru sau la un spațiu între fiecare placă pentru a permite creșterea fluxului de aer.
  • Imagine intitulată Lemn uscat pentru prelucrarea lemnului Pasul 5
    5. Continuați stivuirea autocolantelor și a plăcilor. Apoi, veți plasa un alt rând de autocolante pe partea de sus a plăcilor, cătindu-le direct cu setul anterior de autocolante. Continuați autocolantele și panourile alternative până când ați cazat tot lemnul pe care trebuie să-l uscați. Ar trebui să aveți acum un teanc frumos de panouri de lemn care sunt separate unul de celălalt în toate direcțiile de a furniza circulația.
  • Imagine intitulată Lemn uscat pentru prelucrarea lemnului Pasul 6
    6. Poziționați o foaie mare de placaj peste stivă. Va trebui să aplicați o presiune descendentă la stivă pentru ao menține de la deformare în sus pe măsură ce se usucă. Pentru a face acest lucru, plasați o foaie groasă de placaj pe partea de sus a unui set final de autocolante. Stack câteva blocuri de beton sau alte obiecte grele deasupra placajului pentru o greutate suplimentară.
  • Această configurare este, de asemenea, ideală pentru a deflecta ploaia dacă uscați lemnul în aer liber.
  • Nu acoperiți lemnul de uscare cu o prelată sau altă țesătură de exploatare, deoarece acest lucru tinde să prevină fluxul de aer și să capcaneze în umiditate.
  • Imagine intitulată Lemn uscat pentru prelucrarea lemnului Pasul 7
    7. Așteptați ca lemnul să se usuce. Timpii de uscare variază pe scară largă pe baza temperaturii, umidității și condițiilor de ventilație, dar, desigur, puteți verifica mereu lemnul cu metrul de umiditate pentru a determina disponibilitatea sa. O regulă generală este că va fi nevoie de un an de uscare pentru fiecare inch (25 mm) de grosime a bordului.
  • sfaturi

    În mod ideal, lemnul ar trebui să fie uscat într-o locație uscată, rece și bine ventilată. Locațiile umede sau mai calde vor crește timpul de uscare necesar.
  • Lemnul poate fi uscat în interior sau în aer liber. Dacă uscarea lemnului în interior, luați în considerare plasarea unui ventilator de cutie în cameră pentru a mări circulația aerului și a accelera procesul de uscare.
  • Avertizări

    Imagine cu titlu uscat
    Regula tradițională pentru cherestea de uscare a aerului este de a permite un an de uscare a timpului de uscare per centimetru de grosime a lemnului la cherestea uscată cu aer. În situațiile în care lemnul verde trebuie procesat în plăci utilizabile (în special în cazul cherestelor mai groase), un cuptor este frecvent utilizat pentru a controla procesul de uscare. În timp ce există diferite tipuri de cuptoare folosite pentru a usca cherestea, premisa de bază este de obicei aceeași: o cameră sau o cameră izolată mare este utilizată pentru a echilibra și a controla umiditatea, temperatura și fluxul de aer până la aducerea în siguranță și eficient la un conținut acceptabil de umiditate. Dar uscarea cuptorului poate, de asemenea, să introducă stresuri interne în lemn - în special dacă se utilizează un program necorespunzător pentru cuptor sau dacă măsurile corective nu sunt utilizate - rezultând o condiție cunoscută sub numele de caz-întărire.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Menterul de umiditate
    • Placi de lemn
    • 1" X 2" (25 x 50 mm)
    • Placaj
    • Blocuri de beton
    • Fanul cutiei (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar