Cum să intrați în fotografierea filmului pe un buget strâns

Mulți fotografi care au crescut pe camerele digitale doresc să încerce fotografia de film, dar sunt reticente în acest sens din cauza costului de a cumpăra o cameră și de a obține film dezvoltat. Aici, atunci, este un ghid pentru fotografiere pe un buget strâns.

Pași

1
Cumpărați o cameră foto și lentile ieftine. Verifica eBay sau alte site-uri de licitații online pentru a găsi o cameră folosită. Există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a găsi cea mai bună cameră foto la un preț bun:
O mică cameră SLR de film Nikon F55, piticată de o enormă Nikon Digital Slr. Cumpărați un SLR de plastic ieftin de plastic Dacă aveți deja lentile compatibile pentru aceasta (dacă aveți un SLR digital, de exemplu). Camere de consum de plastic, cum ar fi Nikon F55 și Canon EOS 300 de vânzare pentru prețuri absurd scăzute. Puteți să le împușcați prost, dar rezultatele pe care le veți obține de la aceste camere mici vor fi identic Pentru cei pe care l-ați obține de la un SLR mult mai mare și mai greu, care costă treizeci de ori mai mult.

Feriți-vă, totuși, de lentilele care sunt proiectate special pentru SLR-urile digitale, care de obicei au senzori mai mici decât filmul de 35 mm. Acestea nu se vor monta pe camera dvs. (cum ar fi cu lentilele Canon marcate cu EF-S) sau nu vor acoperi întregul cadru 36x24mm (lentilele DX Nikon).
  • Lentilele de zoom de bază de tip Autofocus de câțiva ani sunt, de asemenea, necostisitoare.Ele nu sunt bune pentru lumina scăzută și nu sunt mari în lumina moderată scăzută permis de deschideri maxime, dar la fel de bun ca alții la F / 8 până la F / 16 (trecut, difracția limitează rezoluția tuturor lentilelor) cazuri triviale, cum ar fi cu zidurile de cărămidă.Lentilele de autofocus vă pot ajuta să economisiți bani din imaginile pierdute dacă aveți probleme cu concentrarea manuală și sunt mult mai bune pentru subiecții în mișcare (pe care SLR-urile de film autofocus le pot urmări și prezice, deși SLR-urile digitale sunt mult mai bune pentru a captura momente decisive singure prin explozii de fotografii , cum ar fi în sport).
  • Camere și lentile de la sistemele foto învechite, ca aceasta Canon A-1 și 50mm f / 1.8, vinde pentru prețuri absurd ieftine. Cumpărați într-un sistem învechit. Cererea de lentile de la sistemele foto învechite, adică cei complet incompatibili cu SLR-urile digitale de astăzi, este mult mai scăzută, deoarece nimeni nu le cumpără pentru utilizare cu digital. Câteva exemple sunt camerele de montare Canon FD (cum ar fi Canon A-1 și T90) și camerele de focalizare Mololta.
  • Lentilele primare în lungimi normale focale sunt foarte ieftine și mai clare decât lentilele care costă de mai multe ori mai mult. Cumpărați lentile primare simple. "Prim" înseamnă o lentilă de o distanță focală fixă ​​(i.E. nu zoom). "Simplu" înseamnă lentile care sunt ușor de fabricat. Lentilele foarte largi și / sau foarte rapide costă mai mult, deoarece au nevoie de optică foarte complexă - lentile de viteză sensibilă în lungimi normale focale nu necesită o optică complexă și, în consecință, sunt mult mai ieftine. Cele mai bune dintre toate, acestea vă vor permite să trageți în mai puțină lumină și să obțineți imagini mai clare decât ați fi cu un obiectiv mai lent, mai scump și mai greu Zoom. Uită-te în jur de 28 mm f / 2.8, 50mm f / 1.8 (sau f / 2 dacă vă uitați la Pentax) și 135mm F / 2.8.
  • Alternativ, nu cumpărați o cameră foto. Probabil știți deja mai mulți oameni care au o cameră de film veche, neutilizată sau doi pe care ați putea să o convingeți să vă împrumutați unul sau chiar să vă dați-vă.
  • 2. Trage film negativ color. Filmul negativ color poate fi dezvoltat foarte ieftin aproape de orice film de diapozitiv necesită un proces foarte diferit numit E-6, care doar un număr foarte mic de laboratoare foto fac. Nu veți obține aceleași culori punchie pe care le puteți obține pe filmul de diapozitive (deși câteva filme negative, cum ar fi Kodak Ektar 100, se apropie), dar atunci nu va trebui să scoateți un împrumut bancar pentru a plăti pentru fiecare rolă la fie dezvoltate, fie. Pe de altă parte, diapozitivele au nevoie doar de procesare și apoi pot fi văzute direct pe un proiector, dar cu film ați putea dori imprimate, care pot fi costisitoare. (Dacă intenționați să scanați la digital, aveți nevoie doar de negative.)

    Dacă vă place aspectul filmului alb-negru, există câteva filme care pot fi dezvoltate în procesul standard C-41 utilizat pentru filmele negative color. Căutați Kodak BW400CN (relativ scăzut contrast, excelent pentru fotografiile oamenilor) și Ilford XP2 (contrast ridicat).
  • Filmul de diapozitive are o latitudine mult mai mică latitudine și, prin urmare, o rată de eșec mult mai mare decât filmul de imprimare, cu excepția cazului în care unul este în mod constant foarte precis, care nu se potrivește multor tipuri de subiecte.Proiectarea filmului de diapozitive distruge-o într-o chestiune de ore - emisiunile regulate de diapozitive fac treptat longevitatea imaginilor.
  • 3. Stick la 35mm. În timp ce alte formate de film vor oferi mai multă suprafață (și, în consecință, mai multă rezoluție și mai puține cereale la o anumită extindere), multe minute nu vor putea să se dezvolte și / sau să o scaneze, ceea ce înseamnă că va trebui să mergi la a mult mai scump laborator pentru a fi dezvoltat.
  • Tehnica corectă cu un film lent, cum ar fi Fuji Velvia sau Kodak Ektar, o expunere corectă, o diafragmă moderată și o viteză moderată a declanșatorului sau o trepiedă, pot produce fotografii foarte ascuțite, cu un vechi SLR de 35 mm sau chiar un punct frumos și -Shoot (care ar trebui să aleagă o diafragmă moderată sau mică și o viteză de declanșare moderată până la ridicată pe cont propriu în lumină puternică).
  • 4. Cumpărați o mulțime de film. Cumpărați cât de mult vă puteți permite. Ca orice altceva, cumpărând lucruri în vrac mult mai ieftin. De asemenea, dacă cumpărați film care este aproape de data expirării, este mai ieftin.Împingeți-l strâns în plastic și aruncați-l în congelator. Va păstra ani de zile.Doar asigurați-vă că îl dezghețați în plastic - altfel veți obține condensarea pe film.
  • Chiar păstrate într-un congelator, filmul se deteriorează în cele din urmă și film de mare viteză - ISO 400 și mai sus - se deteriorează mai repede.Filmul expirat de lungă durată nu merită necazul de fotografiere și costul dezvoltării, cu excepția cazului în care cineva dorește efecte speciale mai sărace decât o cameră digitală digitală ieftină.
  • 5. Nu cumpărați un scaner. Laboratorul dvs. deține un echipament incredibil de scump și aproape toți vor avea un scaner construit în mini-laboratorul lor. Cele mai multe laboratoare vor obține rezultate excelente cu scanările lor automate. A face cumparaturi prin apropiere.
  • 6
    Film de filmare Pentru ce este mai bine la. Filmul este nepotrivit pentru acțiune (sport, mișcarea sălbatică și așa mai departe), care necesită temporizare divizată și, de obicei, au nevoie de mai multe fotografii luate într-o secundă. Care devine costisitoare - obțineți un SLR digital pentru acest tip de lucru. Pe de altă parte, film este Mare pentru fotografii, cum ar fi peisaje, statui și plante.
  • 7. Ieșiți când lumina este bună. Sens, nu Trage în lumina soarelui de dimineață. Lumina mare se întâmplă în dimineața devreme și seara târzie, într-o fereastră de o oră înainte și după apusul soarelui și răsăritul soarelui. Cu cât este mai bine lumina, cele mai puține imagini mediocre pe care le vei lua, ceea ce înseamnă mai mulți câștigători pe roll, ceea ce înseamnă că nu tragi orbește tone de film în speranța de a obține unul sau două bune, care vă economisește bani!
  • 8
    Gândiți-vă înainte de a trage. Mai degrabă decât tragerea orb, învățați vedea. Petreceți câteva minute de rafinare și simplificarea compoziției. Mai mulți câștigători pe roll înseamnă că veți cheltui mai puțin pe film.
  • 9. Trageți un cadru la un moment dat. Dacă aveți o cameră cu motor, setați-o în modul său unic. Dacă aveți o unitate de conectare cu motor, lăsați-o acasă (sau păstrați-o pe camera dvs., dar opriți-o, pentru că arată Serios Cool). Vă puteți găsi cu ușurință luați mai multe fotografii ale aceluiași lucru dacă aveți un monstru cu motor de ardere la film. Rolul tău nu va merge până acum, ceea ce înseamnă că vei pierde bani.
  • 10. Dacă nu sunteți sigur de expunere, cum ar fi cu un subiect din spate, err spre supraexpunere cu film de imprimare color (cu excepția cazului în care viteza obturatorului ar trebui să fie atât de lentă încât să provoace Blur).Dacă doriți o imagine mai închisă, puteți să o ajustați pe un computer, dar nu puteți adăuga detalii care nu sunt acolo.Două sau trei opriri deasupra nu ar trebui să arunce cea mai mare parte din cele mai importante momente.(Ați putea expune expunerea, dar acesta este un articol despre cum să obțineți rezultate decente pentru ieftine.)
  • 11. Nu primiți printuri. Dacă sunteți în căutarea de a vă arăta lucrarea pe internet, următorul proces funcționează de obicei destul de mai ieftin: doar scoateți scanările la un CD și dacă există ceva într-adevăr ca și cum le puteți obține întotdeauna imprimate mai târziu la un preț foarte rezonabil.CV-urile de farmacie, magazinul de depozitare Costco, precum și fotografia procesorului de poștă electronică se vor procesa și vor scana în mod ieftin fără a le tipări.Fotografia lui Costco și Dwayne tind să aibă mai mulți angajați cunoștinți în orice moment și să utilizeze o rezoluție mai mare.
  • 12. Merge mai mult dezvoltare timp. Dacă nu sunteți nerăbdători, mai degrabă decât să mergeți pentru o oră în curs de dezvoltare, să-l dezvoltați în ziua următoare sau poate că mai mult de câteva zile dacă sunteți extrem de răbdători.

    Pe de altă parte, unele laboratoare vă vor oferi un film gratuit dacă mergeți la o oră în curs de dezvoltare. Uneori, acestea dau rezultate superbe, deci luați unul pentru o rotire.
  • sfaturi

    Filmul continuă mai mult dacă îl stocați în frigider sau la temperaturi scăzute.
  • Filmul infraroșu păstrează nedefinit în congelator.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Cont online pentru retailerul bazat pe Internet (I.E Amazon, e-bay)
    • Camera de film
    • Film
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar