Cum se ajustează balansul de alb al camerei digitale

Imagine intitulată lewis_white_balance_996
Imagine intitulată lewis_white_balance_996

Setarea balansului de alb pe care o alegeți poate face sau întrerupe o fotografie. Această setare vă permite să compensați diferențele ușoare de culoare în diferite tipuri de lumină sau să faceți mai calde culorile sau mai cooler să se potrivească cu starea de spirit intenționată a fotografiei dvs. Odată ce știți cum să o utilizați, vă veți întreba cum ați făcut vreodată.

Pași

1. Înțelegeți ce echilibru alb este și cum afectează imaginea camerei digitale. Diferite tipuri de iluminare arată același lucru cu sistemul vizual uman (deși odată ce fotograf, știți că există o diferență, veți căuta și observați-o peste tot!). Creierul nostru îl compensează automat, astfel încât un lucru alb va arăta alb sub orice lumină. Dar un subiect la umbră este puțin Bloser decât același subiect în lumina zilei luminoase, iar lightbulbii incandescenți sunt foarte portocalii comparativ cu ambele.

Oamenii care trag filmul trebuie să utilizeze filtre colorate pe lentilele lor (sau să folosească filme speciale). O cameră digitală poate modifica digital informațiile de culoare de la senzorii săi pentru a compensa diferitele culori provenite din diverse surse de lumină. Setarea care controlează modul în care și în ce măsură acest lucru se face este numit echilibru alb. În afară de compensarea condițiilor de culoare, totuși, controlul balansului de alb poate fi utilizat pentru culori calde sau răcoroase pentru efectul artistic.

Cele mai multe camere au un control al balansului de alb și vor avea toate sau unele dintre următoarele setări:
Imagine intitulată pictograma Balance albă de alb. Camera dvs. va apela acest lucru sau AWB
Balanța automată de alb. Pictograma pentru acest lucru este fie "AWB" sau "A". Camera va analiza imaginea și va seta automat balansul de alb.
  • Imagine intitulată
    Lumina zilei. Aceasta este pentru fotografiere în lumina directă a soarelui.
  • Imagine intitulată
    Lumină tulbure. Lumina dintr-o zi acoperită este oarecum mai rece (Bluer) decât este în lumina directă a soarelui, astfel încât această setare compensează încălzirea fotografiei.
  • Imagine intitulată
    Umbră. Subiecții în zone umbrite vor fi ușor mai bluer decât lumina zilei (și Bluer decât cu vremea excesivă, astfel încât acest set compensează încălzirea culorilor chiar mai mult. De asemenea, puteți utiliza această setare pentru a obține culori calde chiar și în lumina zilei. (Fotografia din partea de sus a paginii compară auto" cu setarea umbrelor.)
  • Imagine intitulată
    Flash. Lumina flash este ușor mai rece decât lumina zilei, folosind această setare va încălzi imaginea un pic mic în comparație cu "Lumina zilei" Setare. Acest lucru se aplică numai pentru situațiile în care blițul este unic Sursa de iluminare. Dacă echilibrați lumina ambientală și a blițului, iar iluminatul ambiental are nevoie, de asemenea, de corectare, atunci este posibil să fie necesar să utilizați filtre colorate pe bliț pentru a se potrivi cu iluminarea ambientală și apoi utilizați o setare a balansului de alb adecvat pentru iluminarea ambientală.
  • Imagine intitulată Icoana balansului de alb Tungsten
    Tungsten. Lumina de la becurile de tungsten este substanțial mai portocalie decât lumina zilei, astfel încât aparatul foto compensează adăugând albastru la imagine.
  • Imagine intitulată pictograma Balance albă fluorescentă
    Lumina fluorescenta. Lămpile fluorescente sunt oarecum mai roșii decât lumina zilei (mai puțin decât becurile de tungsten, totuși), astfel încât această setare va compensa prin răcirea oarecum a imaginii.
  • Imagine intitulată pictograma pentru balansul de alb presetat. Utilizarea camerelor Nikon
    Presetarea balansului de alb. Faceți o fotografie a ceva de culoare neutră sub iluminat, atunci aparatul foto scade efectiv culoarea imaginii menționate din fotografiile ulterioare. Aceasta este adesea singura modalitate de a obține rezultate bune sub "economie de energie" iluminat. Acesta poate avea adesea rezultate mai exacte sub iluminare artificială decât setările balansului de alb dedicate acestui tip de iluminare.

    Setarea acestui lucru diferă de la aparatul foto la cameră, deci citiți manualul. Puteți utiliza fie o carte gri, fie o expodisc (sau Asigurați-vă propriul "expodisc" cu un filtru de cafea).
  • Imagine intitulată
    Balanța manuală de alb. Acest lucru vă permite să specificați o temperatură de culoare pentru care să corectați. Camerele Nikon numesc acest lucru "K"- pe majoritatea camerelor, puteți specifica temperatura prin rotirea cadranului de comandă frontală.
  • Unele camere compacte nu au setări de echilibrare albă în întregime și le pun ca moduri de scenă. Va trebui să vă dați seama de efectele dvs. A "Frunziş" modul va pregia în mod obișnuit culorile spre verde, "Apus de soare" le va face calde, "Frunzele de cădere" va încălzi și imaginea.
  • 2. Găsiți controlul balansului de alb pe camera dvs. Consultați manualul dvs. pentru detalii, dar aici sunt câteva sugestii:
  • SLR-urile digitale vor avea de obicei un buton pe partea superioară sau din spate a camerei care spune "WB". Țineți butonul în jos în timp ce rotiți unul dintre butoanele de comandă, pentru ao ajusta. (SlR-urile digitale mai ieftine Nikon omit acest lucru.)
  • Pe compactele tale, în general, este îngropat destul de adânc în meniuri, pentru că într-adevăr nu vor să te deranjezi cu ea, dar poți ajunge acolo. Apăsați meniul și este, în general, în modul de fotografiere sau în modul de fotografiere, veți găsi balansul de alb sau WB și încă o dată, apăsați butonul și alegeți balanța de alb pe care doriți să o utilizați.
  • Dacă controlul balansului de alb nu face nimic sau dacă nu îl puteți găsi în meniurile dvs., ar putea însemna că sunteți într-o "Scenă" sau modul automat care blochează acest control. Încercați să fotografiați într-un semi-automat Modul de expunere, Ca și programul.
  • 3. Încercați-vă "Auto", "Lumina zilei", "Nor" și "Umbra" Setările balansului de alb în lumina zilei. De cele mai multe ori culorile vor fi prea cool "Auto", și veți găsi, de asemenea, că lucrurile vor arăta mult mai frumos în celelalte setări. Aceasta diferă de camera la cameră - unele camere (în mod specific Telefoane pentru camere) au algoritmi teribil de balans de alb în unele setări.
  • 4. Încercați să utilizați dvs "noros" și "umbră" Setări pentru a obține culori calde, chiar și în lumina zilei! Așa cum a spus, aceste setări sunt destinate să compenseze lumina Bluer, dar le puteți folosi pentru a vă încălzi și culorile. Camerele au algoritmi de corecție a culorilor încorporați, nu au artiști încorporați - nu știu că fotografia dvs ar trebui să fi cald.
  • 5. Utilizați ornamentele de balansare albă pentru a obține culorile perfecte. S-ar putea să găsiți, de exemplu, că, în anumite tipuri de iluminat interior, camera dvs. foto aproape obține echilibrul alb perfect în ea "Auto" setarea, dar ar putea face cu a fi un mic răcitor sau că apusurile dvs. de soare ar fi perfecte dacă ar fi un pic mai cald. Aici este cazul în care balansul de alb (numit "Ajustarea Hue" Pe unele camere) Intrați: Vă permite să luați unul dintre presetările balansului de alb al camerei și să le ajustați ușor mai cald sau mai răcitor pentru a obține rezultate perfecte. Pe toate, dar cele mai ieftine Nikon SlRS, Puteți face acest lucru ținând apăsat butonul balansul de alb și prin rotirea față Dial de control. Multe camere nu au această ajustare în întregime.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Controlul balansului de alb are doar un efect asupra imaginii dvs. dacă fotografiați JPEGS. Dacă fotografiați un format brut, atunci oferă doar un indiciu pentru software-ul dvs. de procesare brută cu privire la modul în care ar trebui să setați echilibrul culorilor. Puteți modifica echilibrul culor al JPEGS în Post, dar schimbările de culoare extreme sunt cele mai bune fie cu fișiere crude, fie cu cameră în cameră.
  • Controlul balanței de alb nu poate corecta în mod adecvat pentru unele surse de lumină. Iluminarea de sodiu, așa cum este utilizată în Streetlamps în multe părți ale lumii, dă lumină într-o gamă foarte îngustă a spectrului și astfel nu poate fi corectată fără a scoate în întregime culoarea. Încercați să vă uitați la o mașină verde și o mașină albastră sub lumina portocalie: vor arăta aproape la fel! "Economie de energie" Becurile de lumină sunt un exemplu mai puțin extrem, iar cele mai multe camere (posibil toate) nu au o setare de echilibru albă pentru a corecta acest lucru.
  • Puteți face ca fotografia să arate că a fost luată noaptea prin setarea "Tungsten" Setarea balansului de alb și subexpunerea deliberată a fotografiei dvs. de oriunde de la 1 la 3 opriri. Acesta este un truc vechi folosit la Hollywood numit "zi pentru noapte".

  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar