Cum să dezvolți filmul într-o cameră întunecată

Fotografia de film este o modalitate excelentă de a captura fotografii personale, unice și de lungă durată. Primul pas în transformarea expunerilor capturate pe camera dvs. de film în imprimări fizice este dezvoltarea filmului. Luarea timpului pentru a vă dezvolta corect filmul este critică dacă doriți ca amprentele dvs. să se întoarcă frumos. Pentru a vă dezvolta filmul, veți avea nevoie de unele instrumente de bază și chimicale de bază, precum și accesul la o cameră întunecată.

Pași

Partea 1 din 4:
Încărcarea filmului
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea filmului într-o cameră întunecată 1
1. Luați rola de film pe care doriți să o dezvoltați din camera dvs. În funcție de tipul de cameră pe care îl utilizați, este posibil să fie necesar să deveniți filmul în casetă folosind mânerul din partea laterală a camerei. Nu deschideți filmul odată ce o scoateți sau lumina va ruina toate fotografiile dvs.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului într-o cameră întunecată 2
    2. Adu-ți filmul în camera întunecată și a înființat zona de lucru. Nu vă faceți griji cu privire la întoarcerea luminilor încă. Din moment ce veți lucra în întuneric complet, doriți să vă configurați în prealabil, astfel încât tot ceea ce aveți nevoie este chiar în fața dvs. Pentru a încărca și a dezvolta negativul filmului, veți avea nevoie de:
  • Un boboc de film. Tamburul este ceea ce veți încărca filmul pe o dată că o scoateți din casetă.
  • Un rezervor de film. Un rezervor de film este un container de plastic sigilat, pe care îl veți dezvolta pe film negativ.
  • Un deschizător de casete. Veți folosi deschizatorul casetei pentru a deschide filmul astfel încât să îl puteți încărca pe bobină.
  • Foarfece. Veți avea nevoie de foarfece pentru a tăia filmul de pe casetă.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului într-o cameră întunecată 3
    3. Opriți luminile și deschideți caseta de film cu deschizatorul. În acest moment, nu ar trebui să existe lumină în camera întunecată. Dacă puteți vedea în fața dvs., există prea multă lumină. Pentru a deschide caseta, cârligul marginea capacului sub deschiderea casetei. Apoi, îndoiți caseta în lateral până când capacul apare.
  • Asigurați-vă că telefonul dvs. este oprit și lăsat departe, astfel încât să nu se aprindă și să distrugă filmul.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului într-o cameră întunecată
    4. Luați filmul din casetă și tăiați-l cu foarfece. Descoperiți filmul până când ajungeți la caseta mică din plastic din centru. Apoi, tăiați prin film unde se întâlnește cu bucata de bandă care atașează filmul în plastic. De când este întuneric, va trebui să vă simțiți unde este banda cu degetele.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului într-o cameră întunecată
    5. Încărcați filmul pe bobină. Pentru a încărca filmul, începeți prin menținerea bobinei într-o mână și la capătul filmului în cealaltă. Apoi, găsiți fâșia de pe marginea bobinei cu degetele și glisați filmul în ea. Odată ce sfârșitul filmului este sigur pe bobină, răsuciți partea laterală a bobinei înainte de a vâna restul filmului pe el.
  • Când ați terminat, tot filmul ar trebui să fie înfășurat în siguranță în jurul tamburului. Nu ar trebui să existe niciun film care lipsește.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului într-o cameră întunecată
    6. Așezați tamburul în rezervorul de film. În primul rând, glisați miezul detașat al rezervorului prin gaura din centrul bobinei. Apoi, plasați tamburul plat în partea de jos a rezervorului, astfel încât miezul să se țină în centru. Acoperiți rezervorul cu capacul și strângeți-l în poziție prin rotirea acesteia.
  • Partea 2 din 4:
    Adăugarea dezvoltatorului, baie de oprire și fixer
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea filmului într-o cameră întunecată
    1. Rotiți luminile aprinse și amestecați 1 dezvoltator de film cu 1 parte apă. Programul de film și amestecul de apă este ceea ce veți folosi pentru a vă dezvolta filmul negativ în rezervor. Aveți nevoie de suficientă amestec pentru a umple complet rezervorul. Suma exactă pe care ar trebui să o amestecați depinde de dimensiunea rezervorului de film, dar este de obicei aproximativ 16 uncii fluid (470 ml) de dezvoltator de film și 16 uncii fluid (470 ml) de apă.
    • Se amestecă dezvoltatorul și apa într-un recipient metalic sau plastic, nu în rezervorul de film. Nu aveți nevoie să amestecați dezvoltatorul și apa împreună.
    • Puteți găsi un dezvoltator de film online sau la magazinul dvs. local de fotografie.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului într-o cameră întunecată 8
    2. Utilizați un termometru pentru a măsura temperatura amestecului. Temperatura dezvoltatorului de film și a amestecului de apă determină cât de mult va trebui să se dezvolte filmul. Odată ce știți temperatura amestecului, consultați instrucțiunile producătorului pentru filmul dvs. pentru a vedea cât timp va trebui să se dezvolte. Fiecare tip de film este diferit, deci este important să citiți instrucțiunile care au venit cu a ta.
  • Dacă nu găsiți timpul de dezvoltare pentru marca dvs. de film, încercați să le căutați online.
  • Filmul are nevoie de obicei 8.5 până la 11 minute pentru a se dezvolta.
  • Imaginea intitulată Dezvoltarea filmului într-o cameră întunecată
    3. Se toarnă amestecul în rezervorul de film și setați un cronometru. Trageți capacul superior din plastic de pe rezervor pentru a dezvălui orificiul în formă de pâlnie de dedesubt. Nu deșurubați capacul mai mare care etanșând rezervorul închis. Se toarnă amestecul de dezvoltator și apă direct în gaura din capac. Odată ce tot amestecul este în rezervor, acoperiți gaura cu capacul din plastic și setați imediat un cronometru pentru totdeauna pe film trebuie să se dezvolte.
  • Imaginea intitulată Dezvoltarea filmului într-o cameră întunecată
    4. Agită periodic filmul așa cum se dezvoltă. Agitarea filmului înseamnă rotirea rezervorului în mod continuu cu mâinile pentru a ajuta la răspândirea dezvoltatorului în jur. Pentru a vă agita corect filmul, va trebui să utilizați următorul program:
  • Primul minut de dezvoltare: agitati filmul timp de 30 de secunde. Apoi, plasați rezervorul pe o suprafață plană timp de 20 de secunde. După 20 de secunde, agitați filmul pentru restul de 10 secunde din primul minut.
  • Al doilea minut de dezvoltare: lăsați rezervorul de film să se odihnească pe o suprafață plană timp de 50 de secunde. Apoi, agitați filmul în ultimele 10 secunde ale celui de-al doilea minut.
  • Minutele ulterioare de dezvoltare: repetați aceleași momente de agitație și de odihnă pe care le-ați folosit în cel de-al doilea minut de dezvoltare pentru fiecare minut până când filmul este terminat în curs de dezvoltare.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului într-o cameră întunecată
    5. Se toarnă amestecul de dezvoltator din rezervorul de film. Luați capacul superior din plastic de pe rezervor, astfel încât să puteți goli amestecul. Puteți să vărsați amestecul în jos o scurgere a chiuvetei.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului într-o cameră întunecată 12
    6. Umpleți rezervorul cu baie de oprire și agitați-l timp de 30 de secunde. Baia de oprire este un amestec chimic lichid care oprește dezvoltarea filmului. Odată ce rezervorul dvs. este umplut cu baie de oprire, agitați-o timp de 30 de secunde pentru a ajuta amestecul să se răspândească în cursul rezervorului.
  • Puteți găsi baie de oprire online sau la magazinul dvs. local de fotografie.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului într-o cameră întunecată 13
    7. Se toarnă baia de oprire și umpleți rezervorul cu fixer. Fixer este ultima chimică utilizată în procesul de dezvoltare. Vă ajută să vă stabilizați filmul, astfel încât să poată fi expus la lumină fără a fi ruinat. Odată ce rezervorul de film este umplut cu fixer, sigilați-l și urmați același program de agitație pe care l-ați folosit pentru amestecul dezvoltatorului. Numărul exact de minute pe care ar trebui să lași fixatorul în rezervor depinde de tipul de film pe care îl utilizați, dar este de obicei între 3-5 minute.
  • Puteți găsi filmul Fixer online sau la magazinul dvs. local de fotografie.
  • Partea 3 din 4:
    Clătiți și uscarea filmului
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea filmului într-o cameră întunecată 14
    1. Goliți fixatorul și clătiți filmul cu apă rece. Acum că filmul dvs. a fost înmuiat în fixer, este sigur să luați capacul de pe rezervor și să trageți bobina de film afară. Clătiți bine filmul cu apă timp de câteva minute pentru a elimina orice substanțe chimice rămase.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului într-o cameră întunecată
    2. Înmuiați bobina de film într-un recipient umplut cu agent de umectare timp de 30 de secunde. Agenții de umectare ajută apă să se rostogolească pe film mai ușor atunci când se usucă. Dacă nu utilizați un agent de umectare, filmul dvs. ar putea dezvolta marcajele de bule sau bule pe ea.
  • Puteți găsi un agent de umectare online sau la magazinul dvs. local de fotografie.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului într-o cameră întunecată
    3. Luați filmul de pe tambur și desfaceți-l. Pentru a scoate filmul de pe bobină, răsuciți părțile laterale ale bobinei în direcții opuse și apoi trageți-le în afară, astfel încât tamburul separă în 2 bucăți. Apoi, glisați filmul de pe tambur și desfaceți-l cu degetele.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului într-o cameră întunecată 17
    4. Agățați filmul până la uscat. Utilizați un clip pentru a închide filmul undeva în sus în cazul în care se poate usca, ca pe o linie de îmbrăcăminte sau un suport de sârmă. Clip un capăt al filmului la suprafața pe care o suspezi și atașați un alt clip la celălalt capăt pentru a cântări filmul în jos, așa că este întins.
  • Lăsați filmul să se usuce timp de câteva ore înainte de ao dezvălui.
  • În cazul în care întunericul în care vă aflați are un uscător de film, atârnați filmul în interiorul ei pentru a accelera timpul de uscare. Cu un uscător, poate lua doar filmul de 20 de minute să se usuce.
  • Partea 4 din 4:
    Stocarea filmului dvs. dezvoltat
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea filmului într-o cameră întunecată 18
    1. Curățați filmul cu un filme de curățare pentru a elimina orice dungi. Odată ce filmul este complet uscat, puneți-l pe o suprafață plană și examinați-l pentru marcajele de stres. Dacă vedeți orice, înmuiați un prosop de hârtie în curator de film și ștergeți-l ușor pe suprafața filmului pentru a îndepărta dungiile.
    • Puteți găsi filmul Cleaner online sau la magazinul local de fotografie.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului într-o cameră întunecată
    2. Tăiați filmul în benzi de 5 negative. Tăierea filmului în benzi mai mici vă va permite să stocați filmul în mâneci din plastic până când sunteți gata să le imprimați. Utilizați foarfece pentru a tăia filmul în benzi de 5 de-a lungul liniilor împărțind negativul.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea filmului într-o cameră întunecată
    3. Glisați benzile de film în mâneci din plastic pentru protecție. Este important să păstrați filmul dvs. dezvoltat în siguranță până când sunteți gata să îl transformați în imprimări. Manșoanele din plastic vor păstra umiditatea, murdăriile și resturile de la intrarea pe film. Lăsați filmul în manșoanele din plastic până când sunteți gata să faceți niște amprente din negativele dvs.
  • Depozitați manșoanele din plastic într-un liant sau folder când ați terminat.
  • Puteți găsi mâneci de film din plastic online sau la magazinul local de fotografie.
  • Ghid de imprimare

    Proces imprimabil pentru dezvoltarea filmului

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Practicați utilizând caseta de deschidere, tamburul și rezervorul de film în afara camerei întunecate de câteva ori, deci sunteți mai pregătiți să le folosiți în întuneric.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Rolă de film
    • Rezervor de film
    • Opener de casete
    • Dezvoltator de film
    • Termometru
    • Container metalic sau plastic
    • Foarfece
    • Temporizator
    • Baie de fixare
    • Fixer
    • Solutie de inmuiere
    • Clipuri
    • Mâneci de film din plastic
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar