Cum să vă îngrijiți camera dvs

Camerele de toate tipurile sunt dispozitive foarte orientate spre precizie. De la orientările generale de îngrijire la scenariile în timp real, acest ghid vă va spune tot ce trebuie să știți pentru a menține o cameră sănătoasă de ani de zile.

Pași

Metoda 1 din 3:
Echipamente de îngrijire a camerelor generale
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru camera dvs. Pasul 1
1. Geanta pentru camera foto. Componenta de bază a protejării camerei. O modalitate convenabilă și adesea ieftină de a proteja împotriva murdăriei, a prafului și a acelor căderi neașteptate. Branduri cum ar fi Lowepro se specializează în a face pungi de cameră de bună calitate.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru camera foto 2
    2. Capacul lentilei. Acest lucru ar trebui să vină deja cu camera dvs., deci este gata să utilizați oriunde și oricând. Înlocuiți întotdeauna capacul aparatului foto atunci când nu îl utilizați - praful se va rezolva cu ușurință pe o lentilă expusă! Lentilele sunt accesorii opționale care au experimentat fotografi. Ele oferă, de asemenea, mici protecție împotriva pericolelor ca nisipul zburător.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru camera foto 3
    3. Cârpă de curățare.Acest lucru ar trebui să fie curat, uscat și realizat din material adecvat. Cârpele de curățare cu microfibră ultrafine sunt cele mai bune - elimină simultan tot felul de praf și particule, e.G. semne de deget, spoturi de grăsime, fără a lăsa dungi și murdărie.
  • Metoda 2 din 3:
    Eticheta generală a camerei
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru camera ta Pasul 4
    1. Lăsați bateriile atunci când nu utilizați camera pentru o perioadă lungă de timp. Acest lucru poate salva durata de viață a bateriei necesare pentru situații mai importante.
  • Imagine intitulată Îngrijirea camerei dvs. Pasul 5
    2. Nu lăsați camera expusă în lumina soarelui strălucitoare toată ziua, deoarece acest lucru se încălzește totul. Căldura poate rupe / topi unsoarele lubrifiante, care vor trece și va afecta hardware-ul. Piesele camerei se vor extinde, de asemenea, când se încălzesc.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru camera foto Pasul 6
    3. Pentru a adăuga la acest lucru, temperaturile la rece sunt un zgomot. Ambele extreme de temperatură pot fi dăunătoare permanent la camere. Păstrați camera caldă în condiții reci și răciți în temperaturi mai calde.
  • Imagine intitulată Îngrijirea camerei dvs. Pasul 7
    4. Utilizați o curea de cameră. Acestea sunt mai des decât cele furnizate cu camere și sunt o altă parte vitală pentru siguranță. Dacă camerele mici, elegante, elegante și de filmare sunt ceea ce utilizați, poate că nu este pentru dvs. Cu toate acestea, cu camere mai mari, o curea este necesară pentru a evita consecințele momentelor bruște atunci când aparatul foto alunecă din mână.
  • Metoda 3 din 3:
    Apă și nisip
    1. Imagine intitulată Îngrijirea camerei dvs. Pasul 8
    1. Dacă apa intră în contact cu aparatul foto, lucrul imediat de făcut ar fi să-l ștergeți cu o cârpă de curățare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru camera foto 9
    2. Cele mai multe camere nu sunt impermeabile și, prin urmare, nu au protecție la instanțe precum acestea. Apa poate deteriora hardware-ul aparatului foto și poate face inevitabil inutil - i.E. o distrugă permanent! Asigurați-vă că o cârpă de curățare este întotdeauna la îndemână și încercați să evitați să vă îmbibați între timp!
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru camera foto Pasul 10
    3. Unii fotografi pot depana această problemă mult cu experiență - de exemplu, faceți fotografii de păsări marine de pe o barcă de pe coastă. Înfășurați o pungă de plastic în jurul camerei foto strâns și apoi tăiați porțiunile de dimensiuni adecvate pentru ecran și ecranul LCD (în funcție de preferințele dvs. pentru vizualizare). Când acoperind camera cu aceasta, înfășurați o bandă de cauciuc strâns în jurul proeminenței obiectivului pentru a fixa sacul acolo.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru camera dvs. Pasul 11
    4. Acum veți putea să faceți fotografii în astfel de condiții marine. Deși obiectivul este încă expus (pentru aceasta puteți aplica un filtru UV simplu și puteți șterge curat între intervale), corpul camerei nu va fi infectat cu apă. Folosind o pungă de plastic este o modalitate foarte simplă și ieftină de a realiza acest lucru. Fotografi subacvatici, asta nu este cu siguranță pentru tine totuși! Tehnica sacului de plastic care fotografie în condiții ploioase.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru camera ta Pasul 12
    5. Un alt factor major de a privi când folosiți o cameră la plajă este nisip. Aceste particule fine de rocă și cochilii vă pot zgâria lentilele cu cel mai simplu dintre brize. Deși acest lucru nu este probabil, ați putea dori să luați în considerare acoperirea obiectivului în timp ce nu vă angajați în fotografie - alternativ, puneți-l în sacul camerei! Aveți grijă și când utilizați camera pe nisip, puteți pune un prosop dedesubt pentru a împiedica intrarea în hardware.
  • sfaturi

    Dacă obiectivul dvs. se întâmplă să fie deteriorat, iar cârpa dvs. de curățare nu este în măsură să o repare, ați putea să cumpărați lichid de curățare a lentilelor cu ușurință pe cârpă, apoi încercați să ștergeți problema.
  • Pungi pentru camere nu pot însemna doar pungi ieftine de plastic! Plătiți puțin puțin bani pentru un sac de cameră realizat din materiale durabile - cu excepția cazului în care, desigur, sacul este furnizat împreună cu camera foto. Cu toate acestea, unele pungi de cameră foarte de înaltă calitate sunt vândute pentru prețuri rezonabile ridicate. Cumpărați în funcție de bugetul și preferința dvs.
  • Perii de suflare pot fi cumpărate la cele mai multe magazine de fotografie. Ele sunt folosite pentru a scăpa de nisip și murdărie fără a fi nevoie să vă folosească mâinile sau situațiile care nu pot fi ajutate de o cârpă de curățare, e.G. Particulele de nisip au rămas blocate în interiorul capacului lentilelor etc.
  • În cele din urmă, acest articol este sfat, nu instrucțiuni. Ajutorul enumerat aici este opțional, nu este obligatoriu.
  • Dacă plouă (și acest lucru nu ar trebui să fie un factor de împingere) și doriți să faceți o fotografie, alunecați camera sub jersey sau jacheta când nu o utilizați sau dacă camera este compactă puneți-o într-un buzunar.
  • Trepiedele nu numai că îmbunătățesc dramatic fotografiile, dar oferă, de asemenea, o salvgardare pentru a proteja împotriva căderii pe teren.
  • Înainte de a pune capacul lentilei, asigurați-vă întotdeauna că obiectivul camerei dvs. este curat.
  • Avertizări

    Nu luați limitele camerei dvs. prea departe. De exemplu, dacă doriți să fotografiați unde se închide, este posibil să doriți să achiziționați o cameră subacvatică sau o carcasă din plastic!

    Lucruri de care veți avea nevoie

    • Un aparat foto
    • Geanta pentru camera foto
    • Capacul lentilei
    • Curea de cameră
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar