Cum se ajustează viteza obturatorului

Viteza obturatorului este una dintre cele mai de bază și fundamentale lucruri care intră Luând o fotografie mare. Dacă declanșatorul este deschis mai mult timp, senzorul de imagine va fi expus la lumină mai mult timp. Cu o viteză scurtă de declanșare, senzorul de imagine va fi expus la lumină pentru mai puțin timp. Schimbarea vitezei de declanșare cu o singură notă mai rapidă sau o singură notă mai lentă se numește ajustarea acestuia prin "pas."Când ridicați viteza obturatorului cu un pas, faceți înjumătățită timpul în care declanșatorul este deschis și când coborâți viteza obturatorului cu un pas, dublați timpul în care declanșatorul este deschis pentru declanșator.

Pași

Partea 1 din 2:
Selectarea unei viteze de declanșare
  1. Imagine intitulată Reglarea vitezei de declanșare Pasul 1
1. Utilizați o viteză rapidă de declanșare în condiții luminoase de fotografiere. Este important să reglați viteza obturatorului pentru a găzdui lumina pe care o fotografiați. Utilizați o viteză de declanșare mai rapidă decât 1/250 de secundă (e.G., 1/500 sau 1/1000) Dacă fotografiați în lumină naturală luminată, naturală. Acest lucru va expune în mod adecvat imaginea fără a copleșam senzorul de imagine cu lumină. O perioadă mai lungă de expunere va supraexpune fotografia și va lăsa să se spală.
  • Vitezele de declanșare sunt indicate ca fracțiuni de secundă. De exemplu, viteza de declanșare ar putea fi 1/125, 1/600 sau 1/200. Unele camere vor lăsa număratorul și dau doar jumătatea inferioară a fracției. În acest caz, ați avea de-a face cu vitezele de declanșare de 125, 600 sau 200.
  • Expresia "Timp de expunere" se referă doar la perioada în care obturatorul este deschis. Este deschis pentru o perioadă mai lungă de timp pentru o expunere mai lungă și mai puțin timp pentru o expunere mai scurtă.
  • Imagine intitulată Reglarea vitezei de declanșare Pasul 2
    2. Optați pentru o viteză mai lungă a obturatorului în condiții de fotografiere slabă. Dacă fotografiați în interior sau seara, utilizați o viteză mai lungă de declanșare. Chiar dacă fotografiați în interior în timpul orelor de zi, încercați o viteză de declanșare de 1/30 dintr-o secundă sau mai lungă (e.G., 1/20 sau 1/10 de secundă). O viteză mai mare va asigura că suficientă lumină pentru a expune corect fotografia senzorului de imagine.
  • Oricând ajustați viteza obturatorului aparatului foto, utilizați senzorul de lumină încorporat pentru a vedea dacă veți expune senzorul de imagine la suficientă lumină.
  • Imagine intitulată Reglarea vitezei de declanșare Pasul 3
    3. Alegeți vitezele de declanșare mai mari de o secundă în situații cu lumină scăzută. Fotografii foarte rar utilizează viteze extrem de lente ca una, două sau treizeci de secunde. Utilizați numai aceste viteze dacă fotografiați în lumină foarte scăzută. De exemplu, dacă fotografiați fotografii ale lunii noaptea, este posibil să trebuiască să părăsiți declanșatorul deschis timp de 10-30 de secunde.
  • Ori de câte ori aveți declanșatorul deschis mai mult de 1/30 dintr-o secundă, veți vedea o mișcare de cameră în imagine, deoarece mâinile oamenilor nu pot avea o cameră perfect perfectă. Asa de, Setați camera pe un trepied Dacă utilizați o viteză de declanșare lentă.
  • Imagine intitulată Reglarea vitezei de declanșare Pasul 4
    4. Selectați o viteză de declanșare mai mare de 1/500 pentru captarea mișcării. Dacă capturați un grup de oameni care sărind în aer sau să facă fotografii ale prietenului dvs. Skateboarding, alegeți o viteză de declanșare rapidă pentru a îngheța mișcarea într-o imagine statică. Acest lucru va da fotografiei unui aspect clar și va captura poziția exactă a subiectului fotografiei în momentul în care ați blocat imaginea. Dacă găsiți că 1/500 este puțin prea lent, încercați să utilizați 1/1000 sau 1/2000.
  • Când fotografiați cu o viteză rapidă de declanșare, de obicei nu trebuie să utilizați un trepied. Deși mâinile tuturor au o mișcare foarte ușoară naturală atunci când țineți o cameră, declanșatorul nu va fi deschis pentru suficient timp pentru a înregistra această scădere ușoară.
  • Imagine intitulată Reglarea vitezei de declanșare Pasul 5
    5. Încercați o viteză de declanșare mai mare de 1/250 pentru a oferi fotografiei dvs. un blur artistic. Dacă fotografiați, spuneți, un câmp de flori sau un prieten care rulează de-a lungul unei plaje, ați putea dori să lăsați subiectul fotografiei ușor pentru a da imaginii un sentiment de mișcare și energie. Fotografirea cu o viteză de declanșare ușor mai mare va capta puțin din mișcarea subiectului în timp ce declanșatorul este deschis. Dacă aparatul foto nu captează suficient neclar când fotografiați la 1/250, încercați un timp de expunere mai lung ca 1/100.
  • Asigurați-vă că utilizați un trepied când fotografiați imagini care captează mișcarea. Dacă țineți camera cu mâna, fundalul împușcăturii va blur, de asemenea, pe măsură ce mâinile se agită ușor. Acest lucru va da fotografiei un aspect global neclare.
  • Imagine intitulată Reglarea vitezei de declanșare Pasul 6
    6
    Potriviți viteza de declanșare Cu setarea ISO și a diafragmei. Setarea diafragmei aparatului foto (cunoscută și sub numele de F-stop) determină cât de mare este gaura mică care permite lumina pe senzorul de imagine și este o componentă importantă atunci când încercați să expuneți în mod corespunzător o fotografie. Utilizați senzorul de lumină al camerei dvs. pentru a figura setările care vor duce la o expunere bună a imaginii dvs.
  • Numărul ISO se referă la viteza de film pe care camera dvs. este setată să o imite. Numerele ISO inferioare (E.G., 200 sau 400) necesită mai multă lumină pentru a expune corect, în timp ce numerele ISO mai mari (e.G., 800 sau 1.600) necesită o lumină relativ mică.
  • De exemplu, dacă fotografiați 800 de film ISO (sau aveți refluxul digital cu un singur lentile unic [DSLR] setat la 800 ISO), utilizând o deschidere a F / 2 (Wide) și o viteză de declanșare de 1/500 (rapid) va permite aproximativ aceeași cantitate de lumină ca fotografierea cu o deschidere a f / 11 (îngustă) și o viteză de declanșare de 1/15 (lentă).
  • Imagine intitulată Reglarea vitezei de declanșare Pasul 7
    7. Trageți cu o deschidere largă și o viteză scurtă de declanșare pentru o adâncime scurtă a câmpului. În fotografie, adâncimea câmpului se referă la cât de multă adâncime a imaginii este focalizată. O profunzime "lungă" a câmpului înseamnă că fundalul este focalizat, în timp ce o adâncime "scurtă" înseamnă că numai prim-planul este focalizat. Având o scurtă adâncime de câmp este ideală pentru imagini care arată doar subiectul și încearcă fundalul.
  • De exemplu, utilizați o diafragmă de f / 2 și o viteză de declanșare de 1/1000 pentru a închide fundalul și a lăsa doar subiectul în focalizare.
  • Dimpotrivă, dacă doriți o adâncime lungă de câmp, utilizați o diafragmă mică și o viteză lungă de declanșare. Acest lucru va face ca întreaga imagine - în prim plan și fundal. Aceasta este o opțiune populară pentru fotografiile peisajului.
  • Partea 2 din 2:
    Setarea vitezei de declanșare
    1. Imagine intitulată Reglarea vitezei de declanșare Pasul 8
    1. Puneți camera dvs. în modul "TV" dacă preferați să nu selectați F-STOP. Camera dvs. trebuie să aibă un 1 inch (2.5 cm) Apelare largă de selecție din partea din dreapta sus, care vă permite să selectați cât de mult control aveți asupra setărilor de expunere ale camerei. Dacă utilizați modul "TV" (valoarea timpului) (cunoscută și sub denumirea de modul de prioritate a declanșatorului), veți selecta viteza obturatorului și camera va alege automat un F-Stop corespunzător.
    • Aceasta este o selecție bună dacă sunteți un fotograf mai puțin experimentat sau nu aveți timp să se potrivească cu STOP-ul F la viteza obturatorului (E.G., Dacă fotografiați o lovitură de acțiune).
    • Dacă fotografiați în modul TV și alegeți o viteză de declanșare prea rapidă sau lentă pentru condițiile de iluminare, F-Stopul va clipi sau va prezenta un semn de eroare pentru a indica faptul că nu puteți utiliza viteza de declanșare.
    • Termenii "diafragmă" și "f-stop" sunt utilizați interschimbabil - ambele se referă la același lucru.
  • Imagine intitulată Reglarea vitezei de declanșare Pasul 9
    2. Utilizați modul "Manual" dacă doriți control complet asupra expunerii. Dacă răsuciți cadranul de selecție în modul "M" (Manual), veți putea selecta manual atât viteza obturatorului cât și F-stop. Aceasta este o opțiune bună de a utiliza dacă doriți să vă bucurați cu adâncimea fotografiei și dacă aveți o mulțime de timp pentru a configura fotografia (e.G., Dacă fotografiați un subiect static).
  • Mai vechi DSLRS și camerele de filme de reflux (SLR) cu un singur lentile) pot avea doar un mod complet manual și un mod complet automat. În acest caz, selectați modul complet manual pentru a avea controlul asupra vitezei de declanșare.
  • Imagine intitulată Reglarea vitezei de declanșare Pasul 10
    3. Găsiți viteza implicită de declanșare de pe afișajul imaginii camerei. Odată ce ați selectat modul de fotografiere, aruncați o privire la ecranul digital de pe spatele camerei. Ar trebui să afișeze viteza obturatorului pe care camera este acum setată la. În majoritatea cazurilor, aceasta va fi viteza implicită a obturatorului.
  • De exemplu, multe DSLRS au o viteză de declanșare implicită de 1/320.
  • Imagine intitulată Reglarea vitezei de declanșare Pasul 11
    4. Faceți clic pe cadranul din partea dreaptă sus a camerei pentru a regla viteza obturatorului. Majoritatea modelelor DSLR au un cadran mic, în sus pe partea dreaptă a camerei, chiar lângă butonul declanșator. Deplasați Dial un clic pe partea dreaptă pentru a încetini viteza obturatorului cu o singură oprire și un clic pe stânga pentru a accelera viteza obturatorului cu o singură oprire.
  • Dacă fotografiați în modul TV, aparatul foto va selecta F-Stop care va expune cel mai bine imaginea cu viteza de declanșare pe care ați ales-o.
  • sfaturi

    În funcție de marca și modelul camerei foto, schimbarea vitezei de declanșare ar putea funcționa ușor diferit decât procesul descris mai sus. Consultați manualul proprietarului dvs. pentru mai multe informații.
  • Marea majoritate a camerelor SLR care sunt vândute sunt digitale. Lucrul frumos despre fotografiere cu un DSLR este că puteți experimenta cu viteze diferite de declanșare pentru a afla ce arată cel mai bine fără a pierde film scump!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar