Cum să focalizați o cameră

Thisewill vă învață cum să vă concentrați camera dacă utilizați un DSLR sau un smartphone. Obținerea focusului chiar într-o fotografie poate face sau sparge fotografia, iar vestea bună este de fapt foarte simplu să faceți odată ce știți cum funcționează diferitele caracteristici și setări. Mai jos am acoperit tot ce trebuie să știți, astfel încât să puteți ieși acolo și să capturați fotografia perfectă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Utilizarea focalizării manuale pe un DSLR
  1. Imagine intitulată Focus o cameră foto 1
1. Răsturnați comutatorul pe lentilă la "MF."Verificați partea laterală a DSLR (reflex digital cu un singur lentile) sau lentile SLR pentru un comutator mic etichetat" AF - MF "sau" A - M."Dacă comutatorul este setat la" AF, "sau focalizarea automată," flip-o la "MF" sau focalizare manuală.
  • În timp ce vă obișnuiți să fotografiați în Manual, încercați să fotografiați încă subiecți, cum ar fi flori sau alte obiecte. Va fi mult mai greu să vă concentrați manual dacă fotografiați obiecte în mișcare sau oameni.
  • Când setați la focalizarea automată, apăsarea butonului declanșatorului se adaptează automat focalizarea. În modul manual, veți roti inelul de focalizare pe lentilă.
  • Asigurați-vă că ați comutat camera foto la focalizarea manuală înainte de a răsuci inelul de focalizare. Reglarea inelului de focalizare în timp ce aparatul foto este în focalizare automată, poate deteriora obiectivul.
  • Imagine intitulată Focus o cameră foto 2
    2. Răsuciți inelul de focalizare până când subiectul dvs. este ascuțit. Veți găsi 2 inele în jurul unei lentile de zoom DSLR. Cel mai apropiat de corpul camerei controlează zoom, iar unul spre capătul controlului obiectivului se concentrează. Peer în vizor, răsuciți inelul de focalizare, și urmăriți diferite părți ale loviturii focalizate.
  • Redați-vă cu funcția de focalizare pe măsură ce observați modul în care se schimbă fotografia pentru a obține o senzație de ajustare manuală.
  • Căutați 2 scale de numere marcate "FT" și "M" în jurul inelului de focalizare. Numărul afișat prin fereastra de vizualizare sau aliniat cu un semn vă spune unde se concentrează obiectivul. Dacă vedeți 1.25 pe vizualizator sau aliniat cu o săgeată, obiecte 1.25 ft (0.38 m) departe de lentile sunt focalizate.
  • Când vă concentrați asupra subiectului dvs., încercați să vă asigurați că focalizarea este pe ochii lor, astfel încât ochii lor să pară frumos și clar. Apoi, puteți crea un aspect diferit prin ajustarea diafragmei.
  • Dacă utilizați o deschidere largă, puteți crea o focalizare moale în fundal. În acest fel, subiectul va fi în continuare în centrul atenției, dar fundalul din spatele lor va fi neclar.
  • Imagine intitulată Focus o cameră foto 3
    3. Utilizați modul Live View pentru a regla regula focalizarea. Vizorul sau fereastra mică pe care o priviți în timp ce luați o fotografie, nu oferă întotdeauna cea mai bună reprezentare a focusului. Dacă aparatul foto are un ecran LCD, comutați la modul Live View pentru a efectua o verificare finală. Urmăriți fotografia pe ecranul LCD și răsuciți inelul de focalizare până când subiectul devine ascuțit.
  • Majoritatea fotografiilor preferă să privească prin vizor atunci când fac fotografii. Ținând camera la fața dvs., se bazează și minimizează mișcarea. Puteți să luați fotografia utilizând vizorul, dar utilizați ecranul LCD pentru a vă regla focalizarea.
  • Rețineți că, odată ce ați setat focalizarea, trebuie să păstrați camera la distanță de subiect. Subiectul va deveni nefocalizat dacă se mișcă în afara intervalului observat pe inelul de focalizare. Din acest motiv, autofocusul este cel mai bun pentru obiectele în mișcare.
  • Imagine intitulată Focus o cameră foto 4
    4. Măsurați distanța de la un subiect încă la obiectivul pentru focalizare perfectă. Amintiți-vă că numerele de pe inelul de focalizare vă spun unde se concentrează obiectivul. Pentru focalizarea perfectă, setați distanța de focalizare, apoi poziționați-vă subiectul exact la distanța de la lentilă.
  • De exemplu, dacă luați un portret, plasați camera pe un trepied, setați focalizarea la 3 ft (0.91 m) și poziționați sitter exact acea distanță de obiectivul camerei.
  • Măsurarea funcționează bine într-o setare de studio cu obiecte statice, dar probabil că nu va fi o opțiune dacă fotografiați în câmp. Când nu puteți efectua o măsurătoare exactă, estimați distanța și ajustați focalizarea utilizând ecranul LCD.
  • Metoda 2 din 3:
    Reglarea adâncimii câmpului
    1. Imagine intitulată Focus o cameră de cameră 5
    1. Verificați distanța minimă de focalizare a camerei. Distanța minimă de focalizare este cât de departe trebuie să fie lentilele de la un subiect la zoom complet. Dacă doriți ca subiectul să se concentreze ascuțit cu un fundal neclar, va trebui să obțineți cât mai aproape de obiect în zoom complet. Căutați online pentru numărul camerei dvs. sau pentru modelul obiectivului împreună cu cuvintele cheie "Distanța minimă de focalizare."
    • DSLR-ul dvs. a venit probabil cu o lentilă de bază, cum ar fi o distanță de 18-105 mm, cu o distanță minimă de focalizare de 1.48 ft (0.45 m). Aceasta înseamnă că nu se poate concentra pe obiecte mai apropiate de 1.48 ft (0.45 m) la zoom complet.
    • O bună lentilă macro, care este destinată închiderilor detaliate, se poate concentra pe obiectele 8 din (20 cm) sau mai puțin de la obiectivul la zoom complet.
    • Camerele cu zoom optic și cu zoom optic au distanțe minime de focalizare. Dacă nu aveți un DSLR, puteți să manipulați în continuare profunzimea câmpului pentru a obține un subiect puternic concentrat cu un fundal neclar.
  • Imagine intitulată Focus o cameră foto 6
    2. Măriți subiectul pentru o adâncime superficială a câmpului. Cu obiectivul dvs. la zoom plin, poziționați-vă subiectul la distanța minimă de focalizare de la vârful lentilei. Dacă distanța dvs. minimă de focalizare este 1.48 ft (0.45 m), subiectul ar trebui să fie atât de departe de lentilă.
  • Adâncimea câmpului este cantitatea fotografiei care apare ascuțită de la prim plan în fundal. Când o fotografie este luată la o adâncime superficială a câmpului, un obiect mai aproape de lentilă apare în focalizare ascuțită, iar fundalul este neclar.
  • Imagine intitulată Focus o cameră Cameră 7
    3. Utilizați cea mai mare setare a diafragmei pentru a bloca fundalul. Setarea diafragmei sau numărul F-Stop, controlează cantitatea de lumină care intră în lentilă. Un număr mai mic F-stop, cum ar fi F2, corespunde cu o deschidere mai mare. O diafragmă mai mare are ca rezultat o adâncime superficială a câmpului, care dă un subiect focalizat puternic și un fundal neclar.
  • Căutați un cadran în partea de sus a camerei dvs. Setați-l la "A" sau "AV", care denotă modul prioritar al diafragmei. În acest mod, setați diafragma, iar camera stabilește automat viteza de declanșare. În modul "M" sau manual, selectați atât diafragma și viteza obturatorului.
  • Dacă aveți o cameră foto și împușcături, este posibil să puteți controla manual diafragma, dar nu toate modelele oferă această caracteristică. Dacă nu puteți, ar trebui să puteți obține o adâncime superficială a câmpului prin mărirea tot drumul la distanța minimă de focalizare.
  • Imagine intitulată Focus o cameră foto 8
    4. Pune distanța între subiect și fundal. Cu cât există mai mult spațiu între subiect și fundal, blurrier fundalul va fi. Păstrați cât mai multă distanță între subiectul pe care îl concentrați și obiectele din fundal.
  • De exemplu, fotografia unei flori la cel puțin 10 până la 15 ft (3.0 la 4.6 m) În fața obiectelor de fundal vă va oferi mai mult decât dacă există obiecte 1 ft (0.30 m) în spatele ei.
  • Acest principiu se aplică, de asemenea, camerelor de smartphone. Într-o diplomă, puteți obține efectele unei adâncimi superficiale a câmpului, chiar dacă camerele telefonice nu au zoom optic.
  • Imagine intitulată Focus o cameră foto 9
    5. Reglați viteza de declanșare și ISO, dacă este necesar. O diafragmă mai mare înseamnă că mai multă lumină intră în lentilă. Acest lucru ar putea produce fotografii luminoase, zgomotoase în setările în aer liber sau în alte locații bine luminate. Pentru a micșora luminozitatea în timp ce reține o diafragmă mare, va trebui să reglați viteza de declanșare și setările ISO.
  • Du-te cu o viteză mai rapidă de declanșare pentru a micșora luminozitatea. Dacă setarea curentă este de 200, aceasta înseamnă că viteza obturatorului este 1/200 de secundă. Încercați viteze incrementale de declanșare, cum ar fi 1/500 sau 1/1000, până când atingeți luminozitatea dorită.
  • Asigurați-vă că ISO este setat la 100 sau 200. În condiții bine luminate, setările ISO mai mari vor produce fotografii granulare, zgomotoase.
  • Metodele exacte pentru setarea vitezei de declanșare și ISO variază în funcție de modelul camerei, deci uitați-vă prin opțiunile de meniu sau verificați manualul de utilizare pentru instrucțiuni specifice.
  • Metoda 3 din 3:
    Focalizarea unei camere smartphone
    1. Imagine intitulată Focus o cameră de cameră 10
    1. Atingeți ecranul în care doriți ca camera să se concentreze. Pentru a focaliza manual un smartphone, apăsați pur și simplu pe obiect așa cum apare pe ecran. Veți vedea apoi un pătrat sau dreptunghi pe obiect.
    • Țineți apăsat ecranul pentru a bloca focalizarea pe subiect. Aceasta înseamnă că dacă alte obiecte din poziția de schimbare a cadrului, telefonul dvs. va rămâne concentrat în cazul în care ați selectat.
    • Rețineți că subiectul pe care l-ați concentrat asupra nevoilor de a rămâne pus sau va deveni nefocalizat. În plus, păstrați telefonul la aceeași distanță de subiect după setarea focalizării. Nu o aduceți mai aproape sau mai departe de subiect sau veți pierde focalizarea.
  • Imagine intitulată Focus o cameră de cameră 11
    2. Păstrați telefonul cât mai mult posibil. Mâinile instabile sunt numărul 1 Motivul fotografiilor blurry ale telefonului mobil. Pentru a garanta că telefonul dvs. rămâne în continuare, investiți într-un trepied conceput pentru smartphone-uri.
  • Dacă nu aveți un trepied la îndemână, încercați să strângeți telefonul pe o suprafață. Dacă trebuie să o ții în aer, încercați să vă păstrați brațele cât mai aproape de corpul dvs. posibil. Țineți respirația în timp ce luați fotografia sau faceți tot posibilul pentru a vă încetini respirația.
  • Iluminarea bună poate reduce, de asemenea, neclaritatea din cauza agitării. În lumina inferioară, viteza obturatorului este mai lentă, ceea ce lasă mai mult timp pentru a tremura să blocheze imaginea.
  • Imagine intitulată Focus o cameră foto 12
    3. Evitați utilizarea zoomului digital. Pentru camerele DSLR și la punct și de fotografiere, zoomul optic este atunci când obiectivul se mișcă fizic pentru a mări subiectul. Camerele telefonului mobil nu au în prezent această caracteristică. Funcția zoom a smartphone-urilor pur și simplu culege și lărgește digital fotografia, care scade calitatea imaginii.
  • În loc să utilizați zoom digital, aduceți obiectivul camerei cât mai aproape de subiect posibil. Țineți minte că majoritatea camerelor de smartphone nu se pot concentra pe obiecte mai mici de 3 din (7.6 cm) din lentilă.
  • Imagine intitulată Focus o cameră de cameră 13
    4. Utilizați distanța pentru a bloca fundalul. Ca și în cazul camerelor DSLR și de filmare, puteți manipula o adâncime a camerei smartphone-ului pentru a bloca fundalul. Atingeți ecranul pentru a vă concentra manual pe subiectul dvs. și puneți cât mai mult spațiu între aceasta și orice obiecte din fundal.
  • Verificați setările camerei smartphone pentru modurile macro sau portret. În aceste moduri, veți avea un timp mai ușor de realizat un subiect puternic concentrat cu un fundal neclar.
  • sfaturi

    Redați-vă cu setările camerei dvs. Setările de ajustare manuală pot părea intimidante la început, dar, cu un pic de tinkering, va deveni intuitivă.
  • Android și aplicațiile implicite implicite iPhone vă permit să ajustați manual câteva setări. Dacă doriți mai mult control asupra camerei dvs. smartphone, puteți descărca întotdeauna o aplicație terță parte.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar