Cum să fii interesat de matematică

În timp ce stați în clasa de matematică ascultând profesorul dvs. multiplicați și adăugați cantități nesfârșite de numere, matematica poate deveni obositoare și neinteresantă destul de repede. Cu toate acestea, puteți remedia monotonia matematică făcând matematica semnificativă pentru dvs. Face matematica semnificativă prin explorarea modului în care matematica pătrunde în fiecare aspect al vieții, chiar și interesele tale!

Pași

Metoda 1 din 3:
Cultivarea interesului față de matematică
  1. Imaginea intitulată fi interesată de pasul de matematică 1
1. Face matematică un joc. Face matematica mai interesantă, transformându-l într-un joc. Descărcați o aplicație de pe computer sau tabletă care utilizează matematica pentru a rezolva puzzle-uri sau pentru a completa diferite nivele în joc. De asemenea, puteți juca jocuri de bord vechi, cum ar fi monopolul sau Yahtzee, pentru a-ți exercita abilitățile de matematică în timp ce încă mai te distrezi.
  • Dice și jocurile de cărți sunt, de asemenea, modalități excelente de a vă dezvolta și de a testa abilitățile matematice.
  • Imaginea intitulată fi interesată de pasul de matematică 2
    2. Aflați trucuri de matematică. Există o mulțime de trucuri în matematică care sunt distractiv să știi, pentru că te salvează mult timp. Sunt adesea interesante, de asemenea. De exemplu, adăugarea tuturor numerelor de la 1 la 100 este o mulțime de muncă. Dar, verificați această modalitate foarte ușoară de a face acest lucru: 100 + 1 = 101 și 99 + 2 = 101, dreapta? La fel și 98 + 3, 97 + 4, 96 + 5 etc. În schimb, dacă multiplicați 101 de cantitatea acestor perechi, veți obține suma tuturor numerelor de la 1 la 100, care este de 5050. Ați putea adăuga 1 + 2 + 3...Dar făcând asta, ați găsit o cale de ieșire din munca suplimentară. E distractiv.
  • Învăța trucuri de matematică care va face calculul mult mai ușor.
  • Imaginea intitulată fi interesată de pasul 3
    3. Alăturați-vă unui club de matematică. Cluburile de matematică vor fi umplute cu oameni care sunt pasionați de matematică. Înroundându-vă cu iubitorii de matematică, vă va inspira să vă interesați de matematică și să aflați despre diferitele moduri în care matematica este încorporată în viața de zi cu zi. Alăturați-vă unui club la școală, online sau în comunitatea locală.
  • Imaginea intitulată fi interesată de pasul de matematică 4
    4. Face matematică ușor. O mulțime de oameni își pierd interesul față de matematică, deoarece poate fi dificil de învățat. Matematica poate fi dificil de învățat, deoarece, în sala de clasă modernă, studenții sunt învățați să învețe matematica prin memorarea formulelor. Cu toate acestea, prin învățarea matematică în acest fel, elevii nu sunt învățați principiile și conceptele subiacente, care sunt necesare pentru a înțelege de ce se utilizează o anumită formulă. Prin urmare, faceți matematica mai ușoară prin învățarea și înțelegerea principiilor și conceptelor de bază ale unei anumite piese de matematică.
  • Adresați-vă profesorului dvs. în timpul sau după clasa de ce și cum funcționează o anumită formulă, în timp ce alții nu. Întrebați-vă profesorul, "Care sunt principiile subiacente ale acestei formule?" sau "Cum pot face această formulă mai puțin abstractă și mai concretă?"
  • Vă puteți testa pentru a vedea dacă înțelegeți matematica, întrebându-vă aceste întrebări:
  • Pot explica fapte și concepte matematice în fapte și concepte mai simple?
  • Pot face conexiuni logice între diferite concepte și fapte?
  • Pot identifica principiile care fac totul să funcționeze într-o anumită piesă de matematică?
  • 5. Rezolvați problemele provocatoare. Mulți oameni sunt plictisiți în clasa de matematică, deoarece curriculumul utilizează metode de predare repetitivă încurajând memorarea lui Rote. Dacă este cazul, încercați să faceți probleme de concurență matematică, cum ar fi AMC și Mathcounts. O altă alegere este să citiți mai departe în manualele de matematică și să încercați să înțelegeți, nu doar memorați.
  • Metoda 2 din 3:
    Menținerea interesului față de matematică
    1. Imaginea intitulată fi interesată de pasul de matematică 5
    1. Conectați matematica și citirea. Citiți cărțile centrate pe mistere matematice sau cărți fictive și / sau autobiografice bazate pe matematicieni celebri. De exemplu, o mulțime de cărți lui Paul Verhoeven încorporează matematica. De asemenea, Numărul diavolului de Hans Magnus Enzensberger este o carte de ficțiune populară circa.
    • Citiți biografiile matematicienilor feminini renumiți pentru a vă cultiva și menține interesul față de matematică. De exemplu, citiți despre Hipatia, unul dintre cele mai vechi matematicieni feminini cunoscuți din Alexandria.
  • Imaginea intitulată fi interesată de pasul de matematică 6
    2. Coace ceva. Coacerea utilizează o mulțime de proporții și ratioane. Prin coacerea tortului tău preferat, brownies sau cookie-uri, puteți afla despre proporții și ratioane în timp ce vă distrați și satisfaceți gustul dvs.
  • Imaginea intitulată fi interesată de pasul de matematică 7
    3. Conectați matematica cu interesele dvs. Puteți să vă promovați interesul față de matematică, explorând modul în care matematica este legată de ceva ce vă place! De exemplu, dacă sunteți interesat de repere istorice, cum ar fi Podul Golden Gate sau Statuia Libertății, aflați despre matematica implicată în construirea acestor repere.
  • Dacă sunteți interesat de un subiect care nu este asociat în mod tradițional cu matematica, aflați cum subiectul încorporează matematica. De exemplu, dacă sunteți interesat de modă, explorați modul în care tiparele de tăiere și coaserea acestor modele implică matematica.
  • Imaginea intitulată fi interesată de pasul de matematică 8
    4. Conectați matematica la viața de zi cu zi. Formulele noi de matematică pot părea luminoase și neinteresante, mai ales dacă nu le aplicați la nimic. Face matematica interesantă prin aplicarea formulelor lumnice la circumstanțele de viață de zi cu zi. De exemplu, dacă aveți un ceas deșteptător, există șanse să calculați câte minute puteți dormi înainte de a ieși din pat odată ce ați lovit butonul de amânare. Încercați să observați diferitele moduri pe care le faceți matematică în sarcinile de zi cu zi.
  • Imaginea intitulată fi interesată de pasul de matematică 9
    5. Fi pozitiv cu privire la matematică. Realizați că, dacă păstrați o minte deschisă, puteți învăța ceva. Da, matematica poate fi greu uneori, dar poate că există o modalitate mai bună pentru a învăța matematica, cum ar fi să jucați jocuri cu prietenii sau să citiți o poveste fictivă bazată pe un mister matematic.
  • Metoda 3 din 3:
    Stați focalizate în clasa matematică
    1. Imaginea intitulată fi interesată de pasul de matematică 10
    1. Fiți pregătiți pentru clasa matematică. Prin a fi pregătit pentru clasa matematică, veți putea să țineți pasul cu noul material învățat de profesorul tău. Te vei simți angajat, mai puțin distras și mai interesat. Fiți pregătiți pentru clasa matematică prin completarea temelor dvs. la timp, prin obținerea de ajutor în prealabil dacă nu înțelegeți o problemă și prin toate materialele dvs. pregătite pentru clasa pentru a începe, eu.E., Creion, hârtie, manual și calculator.
  • Imaginea intitulată fi interesată de pasul de matematică 11
    2. Stai în față. Dacă considerați că este greu să se concentreze în clasa matematică, încercați să stați în fața clasei, de exemplu, primul sau al doilea rând. Stau în fața sălii de clasă, veți putea auzi tot ce spune profesorul tău. Situând în față, profesorul dvs. va face, de asemenea, contact vizual cu dvs. și există mai puține distrageri în partea din față a sălii de clasă.
  • Imaginea intitulată fi interesată de pasul de matematică 12
    3. Participați la clasa. Faceți clasa matematică interesantă prin participarea! Aceasta înseamnă să puneți întrebări atunci când nu înțelegeți ceva. Dacă nu înțelegeți o problemă de matematică, întrebați-vă profesorului dvs. despre un exemplu real de viață. De asemenea, vă puteți oferi voluntar să lucrați la problema matematică la bord sau să vă angajați într-o competiție prietenoasă cu un coleg de clasă pentru a vedea cine poate rezolva mai întâi ecuația.
  • Imaginea intitulată fi interesată de pasul de matematică 13
    4. Ia notite. Prin luarea de note în timpul clasei, veți fi mai angajați cu materialul. Puteți lua note prin desenarea imaginilor sau diagramelor pentru a vă ajuta să înțelegeți un concept. De asemenea, puteți scrie cuvinte pe care nu le-ați auzit înainte și definițiile acestora.
  • Multe cuvinte matematice au originea lor în limba greacă, latină sau arabă. Încercați să urmăriți rădăcina acestor cuvinte pentru a combina matematica cu istoria.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar