Cum de a alege o carte bună

Îți place să citești? Nu știi niciodată ce vrei să citești? Ați citit deja cartea dvs. preferată de o mie de ori și doriți să citiți ceva nou, dar nu știți ce doriți să citiți. Veți merge la bibliotecă, dar nu ați decis într-o carte bună. Dacă aveți informațiile corecte, este foarte ușor să alegeți o carte!

Pași

  1. Imaginea intitulată Scrie o carte de divertisment Pasul 6
1. Faceți o listă care răspunde la aceste întrebări:
  • Ce gen de cărți vă place? Sci-fi, aventură, mister, non-ficțiune, ficțiune, ficțiune realistă?
  • Ce auditori vă place? Cărți de cercetare de către autori pe care i-ați bucurat în trecut. Șansele sunt vor avea o altă publicație pe care o veți bucura, de asemenea, și căutând de autori, puteți obține mai multe dintre aceleași tipuri de cărți pe care autorul a scris autorul.
  • Există un tip de carte sau o carte specifică pe care doriți să o încercați? Dacă există, căutați cartea și citiți rezumatul acestuia. Care vă va ajuta să decideți dacă cartea este potrivită pentru dvs.
  • Există cărți într-o anumită serie pe care doriți să o citiți? Dacă știți seria, puteți căuta seria online și puteți găsi cărțile. De asemenea, puteți merge la bibliotecă și puteți vedea dacă au seria pe care o căutați.
  • Care sunt interesele dumneavoastră? Introduceți hobby-urile în căutarea catalogului dvs. de bibliotecă și setați-o, "Cuvânt cheie." Făcând acest lucru, veți găsi cărți pe care le puteți citi că ați putea dori.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru cărți rare Pasul 12
    2. Căutați casa dvs.De multe ori, cărțile bune vor colecta în liniște praful în propria casă. Poate ai uitat de unul, sau cineva care trăiește cu tine are câteva cărți bune. De asemenea, prin căutarea casei dvs., puteți găsi cărți pentru dvs., pe care le puteți citi și nu vă va costa nici măcar bani.
  • Imagine intitulată Alegeți cărți despre relațiile Pasul 5
    3. Cereți pe cineva să recomande o carte bună. Poți să-ți întrebi fratele mai mare, mama ta, tatăl tău, cel mai bun prieten al tău sau chiar profesorul tău englez. Prietenii sau familia cu care aveți lucruri în comun pot face adesea recomandări de carte excelente. Librările locale, mici au adesea recomandări minunate, iar când te cunosc, este chiar mai bine! Ar trebui să întrebi pe oameni ca același gen de cărți pe care l-au citit, astfel încât să puteți potrivi cărți pe care le citiți.
  • Imagine intitulată reduce dependența de știri Pasul 4
    4. Citiți recenzii de carte în ziare și reviste. Citiți listele Bestseller publicate în majoritatea ziarelor sau în revistele săptămânale. Aflați care cărți noi fac titluri și de ce.
  • Imagine cu titlu de studiu Legea contractului Pasul 13
    5
    Alăturați-vă unui club de carte. Fiind un membru al clubului de carte este adesea o modalitate de a experimenta noi cărți pe care nu le-ați fi avut niciodată motivația de a citi altfel. Alăturați-vă unui club de carte sau a face ca un club de carte să știți cine altcineva îi place aceleași cărți ca tine și puteți citi cărți pe care alții le-au citit și le puteți discuta. Obțineți oameni care doresc să citească cărți pentru a vă alătura Clubului dvs. de carte.
  • Imagine intitulată Donați cărți folosite la caritate Pasul 14
    6. Vedeți dacă biblioteca sau librăria are computere. Dacă se întâmplă, uitați-vă pe motorul de căutare al bibliotecii. Puteți utiliza motorul de căutare pentru a găsi o anumită carte, cărți de un anumit autor sau ceva la fel de larg ca doar un anumit gen. De asemenea, puteți face acest lucru acasă.
  • Imagine intitulată Donați cărți folosite la caritate Pasul 8
    7. Adresați-vă bibliotecarului sau cărți despre locația cărților pe care le căutați. El / ea va fi bucuros să vă ajute.
  • Imagine intitulată Alegeți cărți despre relațiile Pasul 3
    8. Skim prin rafturile din secțiunea de care sunteți interesat. Dacă vedeți ceva care arată atrăgătoare, ridicați-l și citiți partea din spate a cărții. Skim peste partea din spate a cărții sau a clapei interioare, oriunde este rezumatul. Dacă vă țineți atenția, citiți prima pagină sau așa. Dacă vă țineți în continuare atenția, atunci este probabil o carte bună pentru dvs. Subiectul ar putea fi interesant pentru dvs., dar stilul de scriere poate fi cheia pentru a vă bucura de ea. Dacă pare interesant, puneți-l în grămada dvs. Continuați să faceți acest lucru până când aveți câteva cărți.
  • Imagine intitulată Alegeți cărți despre relațiile Pasul 4
    9. Găsiți un loc unde să stați sau să stați dacă trebuie și să citiți primul capitol al fiecărei cărți. Desigur, dacă aveți multe cărți, acest lucru poate fi consumator de timp. Citirea primului capitol al unei cărți vă poate ajuta să știți ce cărți și genuri de cărți vă place și astfel încât să nu aveți un timp greu căutând din nou cărți.
  • Imagine intitulată Alegeți cărți despre relațiile Pasul 6
    10. Îndepărtați-vă stiva. Dacă ați prefera să aveți cartea 1 peste cartea 2, puneți cartea 2 înapoi. Continuați să faceți acest lucru. Dacă ați prefera să aveți cartea 3, atunci rezervați 1, puneți cartea 1 înapoi, etc.
  • Imagine intitulată Studiu Cartea Apocalipsei Pasul 4
    11. Cercetarea listelor de citire ale scriitorilor dvs. preferați. Șansele sunt foarte bune încât vă veți dori ceea ce recomandă. Faceți această listă unde puteți vedea acest lucru, astfel încât să puteți continua să adăugați la această listă pe măsură ce timpul trece.În acest fel puteți vedea ce cărți ați citit deja și ce cărți doriți cu adevărat să citiți.
  • Imagine intitulată Donați cărți folosite la caritate Pasul 10
    12. Mergeți la site-uri precum Gutenburg.Org sau Gutenburg.cca. Aceste două site-uri au o mulțime de cărți electronice gratuite pe care le puteți descărca, tipări sau citi pe computer. Dacă școala sau biblioteca dvs. are propriile cărți electronice, atunci puteți să le vedeți de acolo.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru cărți rare Pasul 13
    13. Du-te aleatoriu! Luați ceva interesant de pe rafturi, verificați-l și citiți-l! Veți fi surprins de ceea ce vă place.
  • Imagine intitulată Faceți citirea unui hobby (copii) Pasul 3
    14. Cărțile gateway (cum ar fi Harry Potter sau evenimentele nefericite) sunt modalități excelente de a vă menține lectura ocupată în timp ce explorați alte opțiuni.
  • sfaturi

    Nu vă veți face rău dacă verificați prea multe cărți sau nu citiți cărțile pe care le verificați din bibliotecă. Doar asigurați-vă că ați transformat-le la timp. Luați în considerare aducerea unei pungi de carte sau Tote.
  • Păstrați lista dvs. de lectură. Când ți-a fost recomandată o carte, scrieți-l imediat și utilizați-l ca o referință după ce vă aflați în bibliotecă sau librărie.
  • Faceți o listă și luați-o cu dvs. la bibliotecă. Scrieți ce cărți doriți. Acest lucru vă va ajuta să nu le uitați.
  • Dacă v-ați plăcut cartea pe care ați ales-o, poate fi un ghid bun atunci când obțineți alte cărți. Adesea, dacă priviți cartea de pe un site web, vă va oferi o listă de cărți similare. De exemplu, mergeți la listarea Amazonului pentru una dintre cărțile dvs. preferate și derulați până la secțiunea intitulată "Clientii care au cumparat acest produs au mai achizitionat si". Nu respectați doar această categorie. Încercați cărți diferite, pentru că nu știți niciodată ce veți găsi!
  • Asigurați-vă că cartea este adecvată vârstei. Bineînțeles că este întotdeauna bine să verificați o carte mică de copii din când în când, doar pentru distracția lui.
  • Întoarceți cartea la timp sau va trebui să plătiți taxe târzii.
  • Utilizați regula de cinci degete. Flip la prima pagină, dacă există cuvinte zero pe care nu le cunoașteți, este prea ușor, dar dacă există cinci nu știți, este prea greu.
  • Nu contează ce gândesc ceilalți despre dvs., stilul dvs. de cărți sau despre ceea ce vă place sau doriți să citiți. Dacă doriți să citiți, mergeți doar pentru el și bucurați-vă.
  • Check out cărți care au fost o influență asupra propriilor dvs. favorite. Dacă autorul dvs. preferat a fost inspirat de o anumită carte, există o șansă bună pe care o vei dori prea.
  • Avertizări

    Nu judeca o carte prin coperta sa.
  • Nu credeți că trebuie să citiți sau ca o carte doar pentru că toți ceilalți o fac. Dacă citiți o carte pe care nu vă place sau nu o puteți trece, este bine să o abandonați pentru altceva.
  • Citirea poate fi dependentă, dar acest lucru nu este neapărat un lucru rău. Doar nu lăsați-o să interfereze cu slujba sau viața de zi cu zi.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Computer - pentru a căuta cărți
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar