Cum să ajungeți la citirea unei cărți

Dacă aveți probleme interesate de o carte nouă, există o mulțime de moduri în care vă puteți ajuta să vă motivați să vă iubiți citirea. Dacă vi se oferă alegerea, este important să alegeți cărți despre subiecte sau genuri care vă interesează. Citiți într-un mediu fără distracție și discutați cu alții despre carte pentru a vă ajuta să vă încântați să o citiți. Prin dedicarea timpului în fiecare zi în mod special pentru citire, veți fi făcut cu cartea dvs. în cel mai scurt timp.

Pași

Metoda 1 din 3:
Stau interesat de carte
  1. Imaginea intitulată intră în citirea unei cărți Pasul 1
1. Creați un mediu de citire fără distracție. Găsiți undeva calm, liniștit și confortabil pentru dvs. să citiți, cum ar fi un scaun confortabil într-o cameră însorită sau într-un hamac afară. A îndepărtat toată tehnologia, cum ar fi telefoanele, tabletele, computerele și televizoarele, astfel încât să nu vă distrați.
  • Imaginea intitulată intra în citirea unei cărți Pasul 2
    2. Completați sarcini de nagging în prealabil, astfel încât mintea dvs. se poate concentra pe citire. Permițându-vă mintea să rătăcească sau să se rătăcească în timp ce citirea nu vă va permite să luați cu adevărat ceea ce citiți și veți renunța mai ușor. Puneți-vă deoparte toate gândurile de îmbolnăviți sau lucruri pe care doriți să le faceți și să vă concentrați asupra cărții.
  • Dacă aveți nevoie să terminați temele, să răspundeți la e-mailuri sau să faceți spălătorie, să completați aceste sarcini înainte de a vă stabili pentru a vă concentra pe o carte.
  • Imaginea intitulată intra în citirea unei cărți Pasul 3
    3. Luați note pentru a vă ajuta să vă amintiți caracterele cheie și alte informații. Dacă vă aflați uitarea care este caracterul care este în timp ce citiți, începeți să scrieți informații despre oameni, locuri și evenimente care au loc.
  • De asemenea, puteți să vă scrieți gândurile, reacțiile și predicțiile cu privire la cartea pe măsură ce citiți.
  • Păstrați notebook-ul și un stilou lângă dvs. pe măsură ce citiți.
  • Imaginea intitulată intră în citirea unei cărți Pasul 4
    4. Discutați cu ceilalți despre ceea ce citiți pentru a obține noi perspective. Odată ce ați început o carte nouă, puneți prietenii, membrii familiei sau colegii dacă l-au citit. Dacă au, puteți vorbi despre caractere, linii de complot sau teme pentru a vă ajuta să vă încântați și interesați de carte.
  • Dacă nu au citit cartea, puteți vorbi despre teme în cartea pe care o găsiți interesante sau personaje care vă amintesc de oameni în viața voastră.
  • Adresați-vă prietenilor și colegilor dacă au sugestii de carte pentru dvs.
  • Imaginea intitulată intră în citirea unei cărți Pasul 5
    5. Alăturați-vă unui club de carte pentru a vă ajuta să vă motivați. Cluburile de cărți vă vor încuraja să citiți mai des, astfel încât să puteți ține pasul cu alegerile clubului cărții. Veți obține discutați cartea cu ceilalți și vă alăturați unei comunități de oameni care vă pot încuraja să citiți, de asemenea.
  • Verificați ziarul, anunțurile sau social media pentru a vedea dacă există un club de carte în apropierea dvs.
  • Creați un club de carte informală cu prietenii sau colegii dvs.
  • Imaginea intitulată intră în citirea unei cărți Pasul 6
    6. Citiți cartea cu voce tare sau gură cuvintele care vă ajută să vă concentrați. Dacă aveți probleme în a vă concentra pe carte, încercați să citiți cu voce tare pentru câteva pagini. Acest lucru vă ajută creierul să se concentreze în întregime pe cuvintele și asupra semnificației lor.
  • Dacă sunteți într-un loc public și nu doriți să îl deranjați pe ceilalți, încercați să călcați încet cuvintele în loc să le vorbiți cu voce tare.
  • Imaginea intitulată intră în citirea unei cărți Pasul 7
    7. Țineți o carte sau un marcaj sub linia în care vă aflați în prezent. Acest lucru vă va ajuta să vă concentrați pe o linie la un moment dat și să vă împiedicați ochii să rătăcească pagina. Deplasați notecardul sau marcați în jos pe măsură ce completați fiecare linie, dar nu până când nu ați citit ultimul cuvânt din linie.
  • Metoda 2 din 3:
    Găsirea timpului de citit
    1. Image denumită să citească o carte Pasul 8
    1. A rezervat cel puțin 20 de minute de timp de citire dedicat în fiecare zi. Cele 20 de minute pot fi în orice moment în timpul zilei, dar încercați să nu împărțiți cele 20 de minute în creșteri mai mici. Dedicarea a 20 de minute în fiecare zi pentru a citi (și a lipi de ea) va ajuta la rândul său citirea unui obicei.
    • Setați un cronometru timp de 20 de minute - sau 30 sau 40 de minute, dacă doriți - astfel încât să știți cât timp ați citit.
    • Dacă vă aflați că doriți să continuați să citiți după cele 20 de minute, continuați să mergeți!
  • Imaginea intitulată intra în citirea unei cărți Pasul 9
    2. Citiți după ce vă treziți spre deosebire de dreapta înainte de culcare. De multe ori, veți începe să citiți înainte de a merge la culcare și veți obține doar câteva pagini înainte de a deveni prea obosit. Prin citirea imediat după ce te trezești, vei fi mult mai alertă și vei fi mai interesat de carte.
  • Încercați să citiți atât înainte de pat, cât și dimineața pentru a profita de timpul în jos.
  • Image denumită să citească o carte Pasul 10
    3. Păstrați o carte cu dvs. în orice moment. Există o mulțime de ori ați putea citi în timpul liber, ca atunci când sunteți la biroul medicului, la un parc sau așteptați o dată de prânz pentru a apărea. Prin păstrarea unei cărți în pungă, mașină, servietă sau rucsac, veți putea citi în timpul oricăror momente gratuite pe care le aveți.
  • Citirea în timpul lucrurilor cum ar fi pauzele comerciale de televiziune vă va ajuta să utilizați mai mult timp de citire.
  • Imaginea intitulată intră în citirea unei cărți Pasul 11
    4. Profitați de timpul de călătorie. Dacă luați un autobuz, un tren sau alt tip de transport public la locul de muncă, aduceți o carte cu dvs. pentru a citi în timpul navetei. Dacă altcineva vă conduce la școală, de lucru sau alte activități, utilizați acest timp pentru a ajunge în unele pagini suplimentare.
  • În timp ce nu puteți citi o carte dacă conduceți, puteți asculta cartea pe bandă. Ascultarea unui Audiobook necesită același proces mental ca citirea unei cărți, deci este bine să faceți acest lucru.
  • Imaginea intitulată intrați în citirea unei cărți Pasul 12
    5. Utilizați tehnologia pentru a se potrivi în timp suplimentar de lectură. Există aplicații de carte pe care le puteți descărca pe telefon, tabletă sau computer, făcându-l ușor de citit, chiar dacă nu aveți o carte fizică cu dvs. Peruse cărțile disponibile pe aceste aplicații pentru a găsi unul care vă interesează.
  • Există multe cărți pe care le puteți descărca pe aplicații care sunt complet gratuite, în timp ce altele vor costa bani.
  • Dacă descărcați aplicația pe toate dispozitivele dvs. și citiți-o pe cele diferite, majoritatea aplicațiilor se vor sincroniza împreună, făcându-l ușor să vă ridicați locul de citire, indiferent de dispozitivul pe care îl utilizați.
  • Metoda 3 din 3:
    Selectarea cărților bune
    1. Imaginea intitulată intra în citirea unei cărți Pasul 13
    1. Alegeți cărți care vă interesează. Dacă vă place non-ficțiune sau cărți despre povestirile de dragoste, căutați cărți care se concentrează asupra acestor interese. Selectarea cărților în genul dvs. preferat sau în acest centru în jurul unui subiect vă interesează va face să citiți cartea mult mai ușoară și mai plăcută.
    • De exemplu, iubitorii de sport pot căuta cărți despre fotbal, curse de mașini sportive sau alergând.
    • Dacă vă place istoria medievală, căutați cărți în secțiunea de ficțiune istorică care au caractere medievale.
    • Faceți o căutare online pentru a găsi cărți minunate despre subiectul dorit.
  • Imaginea intitulată intră în citirea unei cărți Pasul 14
    2. Du-te la biblioteca dvs. locală pentru noi citește. Vizitarea bibliotecii este o modalitate excelentă de a găsi o gamă largă de cărți gratuit. Puteți solicita un bibliotecar sugestii și verificați cărțile în fiecare săptămână pentru a citi - nu uitați să le returnați până la data scadenței.
  • Dacă nu ați fost niciodată la biblioteca locală, intrați și înscrieți-vă pentru o carte de bibliotecă, astfel încât să puteți începe să verificați cărți.
  • Imaginea intitulată intră în citirea unei cărți Pasul 15
    3. Vizitați magazinele de cărți folosite pentru a găsi oferte bune pe cărți. În timp ce puteți merge întotdeauna la o librărie și puteți cumpăra cărți noi, achiziționarea lor utilizată vă va ajuta să economisiți bani. Căutați magazinele de cărți folosite în zona dvs. sau vizitați o librărie și un magazin regulat în secțiunea vânzare.
  • Stocați cărțile astfel încât să aveți întotdeauna una de citit în continuare.
  • Adresați-vă unui angajat pentru recomandări de carte bună dacă nu sunteți sigur ce carte de a alege.
  • Imaginea intitulată intrați în citirea unei cărți Pasul 16
    4. Citiți până la 3 cărți dintr-o dată pentru o varietate de opțiuni. Citirea mai multor cărți la un moment dat se va asigura că există întotdeauna ceva interesant de citit. Uneori s-ar putea să doriți să citiți o carte diferită în funcție de starea de spirit și de la începerea câtorva o dată, veți avea întotdeauna unul care vă interesează.
  • Dacă vă obosiți să citiți un mister, puteți trece la un memoir, în timp ce un roman grafic ar putea fi o alegere bună pentru o carte înainte de culcare.
  • Citirea mai multor cărți la o dată nu funcționează pentru toată lumea, deci dacă preferați să citiți o singură carte la un moment dat, acest lucru este în regulă.
  • Imaginea intitulată intră în citirea unei cărți Pasul 17
    5. Nu mai citiți o carte dacă nu sunteți interesat de ea. Dacă citiți o carte pentru plăcere, doriți să vă angajați și să meritați timpul. Nu suferiți printr-o carte pe care nu vă place să o terminați - dă-i o șansă și dacă nu vă place, treceți la o altă carte pe care o faceți.
  • Dacă cartea face parte dintr-o misiune și nu este opțională, va trebui să porniți prin ea.
  • Jurnalul de citire a probelor, modalități de a face distracția de citire și sugestii de carte

    Jurnal pentru a urmări cărțile pe care le-ați citit

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Modalități de a face distracția de citire

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Distracție și angajarea cărților de citit

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Faceți o listă a cărților pe care le-ați citit și creați o listă suplimentară de cărți pe care doriți să le citiți în viitor.
  • Dacă aveți tendința de a citi câteva pagini sau capitole și apoi lăsați o carte, păstrați întotdeauna un marcaj în loc pentru a vă ajuta să vă întoarceți cu ușurință în carte.
  • Dacă aveți dificultăți de a citi imprimare fină, adresați-vă bibliotecii locale pentru versiunile de imprimare mai mari. De asemenea, puteți mări amplificarea imprimării pe multe eReaders.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar