Cum de a construi un pat de plantare ridicată

Un pat de plantare ridicată este o cutie de plantare mare sau un pat de grădină închis, care este ridicat ușor deasupra solului. Aceste paturi sunt ideale dacă aveți o calitate slabă a solului sau drenaj rău în curtea dvs., deoarece vă dau un mic control asupra mediului în creștere al plantelor. Un pat înălțat vă poate ajuta să vă salvați spatele și genunchii, reducând cât de mult trebuie să vă îndoiți și să îngenuncheați! Pentru a construi un pat simplu ridicat, găsiți mai întâi o locație plată și însorită în curtea ta. Construiți un cadru pentru patul dvs. cu scânduri de lemn durabile și umpleți-l cu legume sau flori.

Pași

Partea 1 din 3:
Planificarea proiectului dvs
  1. Imagine intitulată construiește un pat de plantare ridicată Pasul 1
1. Alegeți o locație pentru patul dvs. care devine plin de soare 6-8 ore pe zi. Majoritatea legumelor fac cel mai bine dacă au un soare complet pentru cea mai mare parte a zilei. Găsiți un loc în care orice plante pe care intenționați să o crească va primi toată lumina soarelui de care au nevoie.
  • Dacă intenționați să aveți mai multe paturi de plantare, orientați-le astfel încât laturile lungi se confruntă cu nord-sud. Acest lucru va împiedica umbrirea reciprocă a paturilor.
  • Evitați construirea patului de plantare sub un copac pentru a preveni umbra excesivă și așternutul de frunze.
  • Imagine intitulată construiește o pat de plantare ridicată Pasul 2
    2. Selectați un loc de nivel. Găsiți o zonă din grădina dvs. cât mai plată posibil. Nu numai că acest lucru vă va face să construiți, dar va ajuta, de asemenea, să împiedicați scurgerea neuniformă din patul de plantare.
  • Pentru a verifica dacă terenul în care doriți să construiți este nivelul, ciocanul 2 mize în pământ în jurul aceleiași distanță, în afară de lungimea plantei pe care doriți să o construiți. Legați o lungime de șir între mize și a atârna un nivel de dulgher pe el. Dacă zona este de nivel, ar trebui să apară bulele între cele două linii centrale.
  • Dacă nu găsiți o parte la nivelul gazonului dvs., este posibil să aveți Topdress-l la chiar și a construi o terasă dacă se înclină întreaga curte.
  • Poti Nivelul zonelor neuniforme în curtea dvs., completând depresiuni cu sol și împușcați-l în jos.
  • Imagine intitulată construiește un pat ridicat de plantare pas 3
    3. Găsiți o zonă cu cameră pentru a vă deplasa pe toate părțile plantei. În mod ideal, ar trebui să puteți ajunge la tot în patul de plantare fără a fi nevoie să intrați în pat. Căutați un loc în grădina dvs., unde veți avea libertatea de a muta în jurul patului de plantare, astfel încât veți avea acces ușor pentru udare, plângere și recoltare.
  • Dacă este posibil, lăsați cel puțin 18 inci (46 cm) între patul de plantare și orice paturi sau plante înconjurătoare, astfel încât să puteți mișca ușor între ele.
  • Vă puteți construi patul de plantare pe un perete sau un gard dacă doriți, dar va trebui să faceți destul de îngust, astfel încât să puteți ajunge cu ușurință la plante din spatele patului (i.E., la cel mult 2 picioare (0.61 m) larg).
  • Imagine intitulată Construiește un pat de plantare ridicată Pasul 4
    4. Face planta dvs. nu mai mult de 4 picioare (1.2 m) lățime. Vă puteți face plantatorii atâta timp cât doriți, dar vor trebui să fie suficient de înguste, astfel încât să puteți ajunge cu ușurință la toate plantele din interior. Pentru majoritatea oamenilor, 4 picioare (1.2 m) este lățimea maximă confortabilă.
  • De exemplu, ați putea construi un pat de plantare care este 4 picioare (1.2 m) lățime și 8 picioare (2.4 m) lung.
  • Sfat de experți
    Steve Masley

    Steve Masley

    Specialistii de la Home & Garden Masley a proiectat și mențin grădini de legume organice în zona San Francisco Bay de peste 30 de ani. El este un consultant de grădinărit organic și fondator al crescător-it-organic, un site web care învață clienți și studenți Ins și Outs de Grădinări de legume organice. În 2007 și 2008, Steve a învățat practicumul local de agricultură din agricultură la Universitatea Stanford.
    Steve Masley
    Steve Masley
    Specialist Home & Garden

    Gândiți-vă la lățimea patului. Potrivit echipei de a crește-o organic, paturile ridicate sunt deseori proiectate prea largi. "Dacă faceți patul prea larg, vă veți întoarce înapoi încercând să ajungeți la mijloc. Faceți-o doar suficient de largă pentru a face 2 rânduri pe exterior, și poate un rând eșalonat în mijloc, așa că va fi mai ușor de atins. Și dacă puneți patul împotriva unui gard sau ceva, ar trebui să fie doar 2 rânduri adânci, astfel încât să puteți ajunge cu ușurință în spatele patului."

  • Imagine intitulată construiește o pat de plantare ridicată Pasul 5
    5. Construiți-vă plantațiul la cel puțin 6 inci (15 cm) ridicat. Planterul trebuie să fie suficient de mare și suficient de adânc pentru a găzdui rădăcinile plantelor dvs., astfel încât 6 inci (15 cm) este minimul absolut. Dacă este posibil, construiți plantul de 1-2 picioare (0.30-0.61 m) ridicat.
  • Un pat de plantare mai mare are, de asemenea, avantajul de a fi mai ușor de atins fără îndoială sau ghemuit la fel de mult.
  • Imagine intitulată Construiește un patul de plantare ridicată Pasul 6
    6. Selectați un tip de lemn durabil pentru cadru pentru a preveni putregaiul. Lemnul este cel mai comun material pentru construirea paturilor ridicate de plantare, deși puteți utiliza și alte materiale, cum ar fi cărămidă, beton sau chiar siding de aluminiu. Dacă mergeți cu lemn, selectați un tip care este tratat chimic pentru a dura mai mult.
  • Cele mai moderne prosperitate tratați cu presiune sau tratați chimic nu mai conțin arsenic sau alți compuși toxici. Alegeți un tratament bazat pe cupru, cum ar fi ACQ, care este considerat sigur pentru culturile alimentare.
  • Dacă preferați să evitați din nou lemnul tratat chimic, obțineți un tip mai durabil de lemn natural, cum ar fi Cedar, Redwood sau Cypress. Aceste tipuri de cherestea sunt mai scumpe decât pădurile mai puțin durabile, cum ar fi pin, dar pot dura până la 20 de ani.
  • Avertizare: Nu utilizați legăturile feroviare pentru a vă face plantația ridicată. Ele sunt adesea tratate cu un compus toxic numit Creosot.

    Partea 2 din 3:
    Construirea cadrului
    1. Imagine intitulată Construiește un patul de plantare ridicată Pasul 7
    1
    Tăiați cherestea la lungimea dorită. Odată ce știți dimensiunile dorite ale patului dvs. de plantare ridicată, tăiați 4 scânduri de lemn până la lungimea părților patului dvs. de plantare. Dacă nu intenționați să construiți pereții cu mai multe cursuri de lemn, alegeți panouri care sunt suficient de largi pentru a ajunge la înălțimea dorită (E.G., 18 inci (46 cm)).
    • De exemplu, dacă doriți să faceți un plantator de 2 picioare (0.61 m) lățime cu 4 picioare (1.2 m) Long, tăiat 2 scânduri care sunt de 2 metri (0.61 m) lungime și 2 scânduri care sunt de 4 picioare (1.2 m) lung pentru a face părțile laterale ale cadrului.
    • S-ar putea să vă puteți tăia panourile la lungimea dorită la magazinul unde le cumpărați.
  • Imagine intitulată Construiește o pat de plantare ridicată Pasul 8
    2. Marcați contururile plantei în care doriți să construiți. După ce ați determinat exact unde doriți să fie plantațiul, măsurați conturul patului și marcați-l afară. Există câteva modalități de a face acest lucru:
  • Utilizați o lopată sau o lopată pentru a tăia canelurile în gazon de-a lungul marginilor exterioare ale site-ului patului de plantare.
  • Alternativ, marcați colțurile cu mize și rulați șir sau sfoară între ele pentru a defini marginile patului.
  • Imagine intitulată Construiți o pat de plantare ridicată Pasul 9
    3
    Scoateți gazonul din zona din interiorul plantei. Utilizați o lovitură pentru a îndepărta toată iarba din interiorul zonei pe care tocmai ați marcat. Apă zona ușor de 3 sau 4 zile înainte de a înmuia solul. Când sunteți gata să începeți, utilizați o lovitură ascuțită pentru a înscrie gazonul în 1 ft (30 cm) benzi paralele. Ridicați un capăt al fiecărei benzi cu marginea unei furcă sau furcă de grădină, apoi rotiți banda și scoateți rola din zona de plantare.
  • Achiziționați sau închiriați un dispozitiv de tăiere pentru a face această sarcină mai ușoară, mai ales dacă construiți un pat de plantare lungă.
  • Dacă întâlniți orice pietre mari sau rădăcini vechi sub gazon, scoateți și pe cei.
  • Dacă eliminați gazonul suficient de mare, este posibil să îl puteți salva și să îl utilizați pentru a acoperi o altă zonă a gazonului.
  • Bacsis: Dacă nu intenționați să salvați gazonul, puteți face acest proces mai ușor prin uciderea ierbii înainte de ao elimina. Acoperiți zona cu un prelată sau un strat de carton timp de aproximativ 6 săptămâni, apoi săturați iarba moartă.

  • Imagine intitulată construiește o pat de plantare ridicată Pasul 10
    4. Slăbiți solul sub gazonul îndepărtat. Luați o furculiță de grădină și rupeți solul în contururile plantei. Acest lucru va face mai puțin compact și mai ușor de lucrat. Săturați cel puțin 6-8 inci (15-20 cm) adâncime.
  • Pentru a ușura plantele dvs. să rădăcină în sol sub pat, scoateți stratul superior al solului slăbit și apoi săturați-vă în jurul unei lungimi ale lui Spade. Puneți solul pe care l-ați îndepărtat înapoi în pat și amestecați împreună cele 2 straturi de sol.
  • Imagine intitulată Construiește un patul de plantare ridicată Pasul 11
    5. Puneți 4 mize de lemn la colțurile interioare ale planterului. Va trebui să utilizați mizele pentru a sprijini pereții plantei. La fiecare din cele 4 colțuri interioare ale zonei pe care ați marcat-o, conduceți într-o miză de lemn greu. Conduceți-l suficient de departe, astfel încât aproximativ 60% din miză este sub pământ, în timp ce celelalte 40% sunt expuse mai sus.
  • Utilizați mizele care sunt suficient de lungi pentru a ajunge la vârfurile pereților plantați după ce le conduceți.
  • Dacă construiți un plantator lung (e.G., mai mult de 4-6 picioare (1.2-1.8 m), este posibil să aveți nevoie să conduceți în mize la fiecare 3 picioare (0.91 m) pentru un sprijin suplimentar.
  • Imagine intitulată construiește un pat de plantare ridicată Pasul 12
    6. Săpați un șanț de 1-2 inci (2.5-5.1 cm) adânc de-a lungul marginilor plantei. Pentru o stabilitate suplimentară, pereții plantei dvs. trebuie să se extindă ușor sub suprafața solului. Utilizați o lopată de spade sau de șanț pentru a săpături în jos 1-2 inci (2.5-5.1 cm) de-a lungul marginilor în care intenționați să puneți scândurile.
  • Pentru a îmbunătăți drenajul, se toarnă un pic de pietriș în partea de jos a șanțului.
  • Imagine intitulată construiește o etapă de plantare ridicată
    7. Atașați plăcile la mizele cu unghii sau șuruburi. Setați fiecare placă în poziție în șanțul de-a lungul marginii plantei. Utilizați unghiile sau șuruburile galvanizate pentru a le atașa la mize.
  • S-ar putea să găsiți mai ușor să pre-găuriți scândurile dacă utilizați șuruburi.
  • De asemenea, puteți crea un cadru prin atașarea plăcilor împreună cu paranteze, apoi puneți-o pur și simplu în poziție în afara patului. Apoi, fixați-l la mizele pentru o stabilitate suplimentară.
  • Dacă plăcile pe care le utilizați nu sunt suficient de largi pentru a obține înălțimea dorită, utilizați mize mai înalte și construiți pereții cu 2 sau mai multe cursuri de panouri. De exemplu, utilizați mizele care extind 24 de centimetri (61 cm) deasupra solului, apoi au construit părțile laterale ale cadrului cu 2 rânduri de panouri care sunt lățimea de 12 inci (30 cm).
  • Imagine intitulată Construiește un pat de plantare ridicată Pasul 14
    8. Linia plantatorului cu o cârpă hardware pentru a ține dăunători. Dacă sunteți îngrijorat de gophere, voci sau alte dăunători înfloriți, puneți un strat de /2 sau /4 în 1.27 sau 0.64 cm) cârpă de hardware pe fundul patului. Îl puteți atașa la fundul pereților cu un pistol de capse.
  • Pânza hardware va împiedica dăunătorii fără a preveni o bună drenare sau înrădăcinare.
  • Partea 3 din 3:
    Umplerea și plantarea patului
    1. Imagine intitulată Construiește un pat de plantare ridicată Pasul 15
    1. Umpleți patul de grădină cu un amestec de sol bogat în nutrienți. Pentru ca grădina dvs. ridicată să înflorească, furnizați-o cu o mulțime de sol de înaltă calitate. Oferă un amestec de compost, solul solului și gunoiul de grajd sau altul îngrășământ organic Pentru a vă menține plantele sănătoase și fericite.
    • Tipul de sol și îngrășământ de care aveți nevoie va depinde de ceea ce creșteți în plantați. Cercetarea nevoilor plantelor Sunteți interesat să crească sau să discutați cu cineva de la centrul local de grădină.
  • Imagine intitulată construiește un pat de plantare ridicată Pasul 16
    2. Flori de plante sau legume în pat de grădină. În timp ce mulți oameni folosesc plantatori ridicați crește legume, le puteți folosi pentru orice. Umpleți patul ridicat cu roșii sau morcovi sau utilizați-l pentru a crește flori sau ierburi decorative.
  • Plantele care cresc înalte, cum ar fi roșii, viță de vie, fasole de pol sau flori înalte, cum ar fi Foxgloves, sunt alegeri bune pentru paturile ridicate. Este posibil să aveți nevoie să le sprijiniți cu mizele sau la grătar.
  • Bacsis: Din moment ce plantele dvs. vor fi apropiate în patul ridicat, asigurați-vă că alegeți plante bune de companie care nu vor concura pentru substanțele nutritive. De exemplu, morcovii cresc bine împreună cu varza sau castraveții.

  • Imagine intitulată Construiește un patul de plantare ridicată Pasul 17
    3. Apa plantele frecvent pentru a le împiedica să se usuce. Paturile de grădină ridicate se vor usca mai repede decât grădinile plantate direct în pământ. Țineți un ochi apropiat asupra patului tău ridicat de plantare și apă plantele ori de câte ori observați uscarea solului.
  • Pentru paturi mai mari de plantare, ar putea fi de ajutor Instalați un sistem automat de irigare Pentru a vă asigura că plantele primesc toată apa de care au nevoie.
  • Imagine intitulată construiește un pat de plantare ridicată Pasul 18
    4. Adăugați o copertă pentru a vă proteja plantele de dăunători sau elemente. Dacă doriți să vă acoperiți patul de grădină cu plasă pentru a menține păsările sau dăunătorii de insecte, creați un cadru simplu prin îndoirea lungimii țevii din PVC în arce și montați-le peste plantator. În condiții de răcire, creați un mini-seră prin tăierea unui capac de plastic clar la arcadele din PVC. Utilizați lungimi flexibile de /2 în 1.3 cm) țeavă care sunt de două ori lățimea plantei dvs. pentru a face arcurile. Pentru a monta arcurile:
  • Secțiuni tăiate de 1 în (2.5 cm) la aceeași lungime ca înălțimea cadrului (e.G., 18 inci (46 cm)).
  • Utilizați cleme și șuruburi pentru a atașa 2 secțiuni de 1 din (2.5 cm) tub opuse reciproc în interiorul cadrului oriunde doriți să instalați un arc. De exemplu, ați putea instala aceste tuburi la ambele capete și la mijlocul cadrului planterului.
  • Introduceți 1 capăt al /2 în 1.3 cm) conductă într-una din secțiunile de tuburi scurte, îndoiți-o în mijloc pentru a crea un arc și introduceți celălalt capăt în secțiunea tubului de pe partea opusă a plantatorului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar