Cum să fertilizați flori

Plantele înflorite pot fi mândria și bucuria oricărei grădini. Dar, pe măsură ce orice grădinar știe, pentru a obține rezultatele frumoase pe care le căutați, florile voastre necesită un stimulator de îngrășăminte. Indiferent dacă selectați un îngrășământ sintetic de lucru rapid sau un îngrășământ organic mai natural, va trebui să determinați când îl aplicați, cum să îl aplicați și ce alte nevoi specifice au plantele dvs. Este posibil să aveți nevoie să faceți o încercare și o eroare sau chiar să cereți sfaturi. Indiferent de ce, florile voastre vor fi mult mai frumoase după ce sunt fertilizate în mod corespunzător.

Pași

Metoda 1 din 3:
Aplicarea îngrășămintelor la flori
  1. Imagine intitulată Fertilizarea Flori Pasul 1
1. Determinați când să fertilizați. Tipul de flori pe care doriți să-l fertilizați, fie că este vorba de un an anual sau perene și dacă este o nouă creștere sau o fabrică stabilită va juca un rol în determinarea când trebuie să fertilizați. Determinați cel mai bun timp pentru a vă fertiliza plantele de înflorire specifice.
  • Fertilizați solul pentru anuale, precum și orice plantare nouă, în timpul pregătirii patului.
  • Fertilizați plantele perene și țările ornamentale stabilite de îndată ce creșterea lor se reia în primăvară.
  • Becurile au nevoie de fertilizare de îndată ce apare creșterea.
  • Trandafirii au nevoie de fertilizare începând cu luna mai, dar nu după luna iulie. Nu doriți să încurajați o nouă creștere ca abordare de toamnă și de iarnă.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Flori Pasul 6
    2. Apă plantele tale. Înainte de fertilizare, ar trebui să vă apariți flori așa cum faceți în mod normal. Este important ca florile voastre să obțină o băutură frumoasă înainte de a fi fertilizate, dar nu este nevoie să o exagerați.
  • Solul ar trebui să fie puțin umed când aplicați îngrășăminte. Rădăcinile uscate pot fi susceptibile la arderea îngrășămintelor.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Flori Pasul 2
    3. Adăugați îngrășăminte naturale la suprafața solului. Cea mai simplă modalitate de a aplica îngrășămintele naturale este de a le răspândi pe suprafața solului a paturilor de plantare. Îngrășămintele naturale durează mult mai mult timp să se descompună și să-și elibereze substanțele nutritive disponibile în sol, deci este o idee bună să le aplicați cu cel puțin câteva luni înainte de plantare, dacă este posibil.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Flori Pasul 3
    4. Aplicați îngrășământ granular în sol.Îngrășămintele granulare sunt aplicate prin stropirea directă pe sol sau prin utilizarea unui distribuitor. Veți dori să întoarceți solul cu o rake pentru a crea o distribuție uniformă a granulelor. Îngrășămintele granulare sunt mai lungi. Ele pot rămâne în solul dvs. timp de până la 9 luni.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Flori Pasul 4
    5. Administrați îngrășăminte lichide sau solubile în apă la plantele și solul. Îngrășămintele solubile în apă sunt fabricate dintr-un tip de pulbere care se dizolvă în apă. Oricare dintre aceste îngrășăminte pot fi aplicate flori. Ele pot fi pulverizate direct pe plante și sol. Îngrășămintele solubile în apă rămân în sol timp de 2-3 săptămâni.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Flori Pasul 5
    6. Să acorde o atenție deosebită anualelor dvs. Flori anuale (cele care își completează ciclul de viață într-un sezon de creștere) tind să aibă nevoie de mai multă îngrășământ decât flori perene (care se întorc din nou în fiecare an.)
  • Metoda 2 din 3:
    Alegerea între îngrășămintele naturale și sintetice
    1. Imagine intitulată Fertilizarea Flori Pasul 7
    1. Evaluați diferite forme. Primul pas va fi decide dacă veți folosi un îngrășământ natural sau unul sintetic. Există câteva beneficii pentru fiecare.
    • Îngrășămintele naturale sunt compuse din material organic. Exemplele includ compost (homemade sau magazin cumpărat), gunoi de grajd, masă de bumbac, masă de sânge, masă osoasă, emulsie de pește, alge marine lichide, lapte și melasă.
    • Îngrășămintele sintetice vin într-o varietate de forme, cum ar fi granule, pulberi solubile în apă și concentrate lichide.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Flori Pasul 8
    2. Cântărește costurile pe termen scurt față de termenul pe termen lung. Achiziționarea îngrășămintelor naturale (spre deosebire de generarea propriului compost) poate fi prohibitivă. O cantitate similară de îngrășământ sintetic poate costa mai puțin. Cu toate acestea, îngrășămintele naturale vor elibera mai multe substanțe nutritive în timp, hrănindu-ți plantele pentru mai mult timp și îmbunătățind calitatea solului în timp.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Flori Pasul 9
    3. Alegeți îngrășămintele sintetice pentru rezultate rapide. Într-o zi de aplicare a unui îngrășământ sintetic (în special un soi solubil în apă), veți vedea rezultate dramatice. Aceasta poate fi alegerea potrivită pentru dvs. dacă plantele dvs. au nevoie de o pick-media imediată.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Flori Pasul 10
    4. Selectați îngrășămintele naturale pentru a îmbunătăți calitatea solului. Îngrășămintele naturale lucrează încet pentru că îmbunătățesc calitatea solului din interior. Mai degrabă decât să ofere doar nutrienți direct la plantă, ele oferă, de asemenea, nutrienți care vor rămâne în sol. Îngrășămintele naturale pot îmbunătăți calitatea solului dvs., ceea ce înseamnă că veți avea nevoie în cele din urmă îngrășăminte mai puțin frecvent.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Flori Pasul 11
    5. Luați în considerare utilizarea unei combinații de îngrășăminte naturale și sintetice. Îngrășămintele naturale sunt mult mai bune pentru solul dvs. în timp, dar ele sunt mult mai lente pentru a elibera. O opțiune este de a folosi un îngrășământ natural ca îngrășământ primar, dar pentru a da, de asemenea, plantelor dvs. impuls ocazional cu un îngrășământ sintetic solubil în apă.
  • Metoda 3 din 3:
    Selectarea produsului potrivit
    1. Imagine intitulată Fertilizarea Flori Pasul 12
    1. Citiți etichetele. Dacă achiziționați îngrășăminte cumpărate de magazin, asigurați-vă că citiți cu atenție eticheta. Ar trebui să căutați un produs de îngrășământ desemnat clar pentru utilizare cu flori (sau plante cu flori). Dacă vreți să fertilizați o floare specifică (e.G., Trandafiri) Puteți chiar să găsiți un produs conceput pentru acea floare.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Flori Pasul 13
    2. Căutați N-P-K. Cele mai bune îngrășăminte pentru flori conțin azot (N), care promovează creșterea - fosfor (P), care îmbunătățește sistemele de rădăcini și producția de flori și potasiul (K), care îmbunătățește vigoarea generală și rezistența la boală). Un pachet de îngrășământ va avea, în general, un număr de trei părți (e.G., 5-10-10) care a indicat procentajul fiecăruia dintre aceste macronutrienți pe volum.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Flori Pasul 14
    3. Alegeți fosfor pentru flori. Plantele cunoscute pentru abilitățile lor de înflorire prolific vor avea nevoie, în general, mai mult fosfor. Acesta este numărul de mijloc este majoritatea îngrășămintelor. O 10-20-10 va conține o doză mai mare de fosfor pentru a vă ajuta să vă hrăniți plantele înfloritoare.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Flori Pasul 15
    4. Consultați un expert. Nu doare niciodată să vorbească cu cineva din regiunea dvs. despre ce îngrășământ recomandă. Acest lucru vă poate ajuta să vă economisească timp și bani. Luați în considerare vorbind cu un grădinar local, cineva dintr-o companie de amenajare a teritoriului sau un reprezentant la magazinul dvs. de aprovizionare în grădină.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Flori Pasul 16
    5. Așteaptă un proces și eroare. Doar ca modalitate de a determina cu adevărat ceea ce vor răspunde florile dvs. este de a da ceva o încercare. Este posibil să fie necesar să experimentați mai multe opțiuni sau combinații diferite înainte de a găsi îngrășământul perfect pentru plantele dvs. de înflorire.
  • sfaturi

    Testul sau au efectuat unele teste pe sol, dacă nu sunteți sigur de calitatea acestuia. Puteți găsi că solul dvs. lipsește un nutrient specific. Apoi puteți căuta un îngrășământ cu un procent mai mare din acest ingredient decât normal.

    Avertizări

    Nu utilizați un îngrășământ cu un procent mai mare de azot decât potasiu. Vrei ca florile tale să se concentreze mai degrabă pe înflorire decât pe vegetație. Un nivel mai ridicat de azot este utilizat mai bine pentru creșterea legumelor.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Îngrăşământ
    • Apă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar