Cum să tăiați lemnul folosind diferite scule electrice

A trebuit vreodată să știe care tip de ferăstrău face ce loc de muncă? Sau chiar cum să-l utilizați? Instrumentele ajută la tăierea lemnului mai puțin complicat, mai rapid și mai precis. Cu condiția ca acestea să fie utilizate în mod corespunzător și cu atenție, ele pot fi de avantaje enorme atunci când efectuați un nou proiect cu lemn. Există o varietate de ferăstraie diverse care pot fi folosite pentru a tăia lemnul. Acest articol rapid este plin de sfaturi pentru a vă ajuta de-a lungul drumului și este un ghid de ajutor pentru unele dintre tipurile de ferăstraie disponibile.

Pași

  1. Imagine intitulată Lemn tăiat folosind diverse unelte de alimentare Pasul 1
1. Utilizați un jigsaw. Pot fi montate diferite lame pentru a se potrivi cu diferite tipuri de lemn masiv, cum ar fi placajul, placajul, precum și Hardboard. Jigsaws sunt potrivite în mod special pentru tăierea lemnului. Poate crea tăieturi drepte sau curbe.
  • Când generați o tăietură, poziționați lemnul de pe bancă și asigurați-vă că zona de tăiere este clară pentru a vă asigura că nu tăiați tot ce nu doriți.Imagine intitulată Lemn tăiat folosind diverse scule electrice pas 1bullet1
  • Tăieturile sunt făcute ca marginea ascuțită crește în sus prin cherestea. Ceea ce înseamnă cea mai mare parte va fi pe partea inferioară. Păstrați acest lucru în mintea voastră în timp ce plasați cherestea particulară pentru o tăietură, în special în cazul tăierii lemnului solid care are o suprafață acoperită sau de melamină.Imagine intitulată Lemn tăiat folosind diverse unelte de putere Pasul 1Bullet2
  • Jigsaws au adesea rate de viteză reglabile și sunt disponibile având o capacitate de îndepărtare a murdăriei și a prafului și, de asemenea, perspective variabile de farfuri de bază.
  • Imagine intitulată Lemn tăiat folosind diverse unelte de alimentare Pasul 2
    2. Utilizați o ferăstrău circular. Acestea sunt utilizate pentru tăierea lemnului, MDF, bord și placă. Ea face tăieturi directe de linie. Ca și cu un jigsaw, tăierea efectivă se face pe măsură ce lamele de tăiere se ridică în sus prin cherestea, astfel încât cea mai mare parte va fi pe dedesubt.
  • Când faceți o nouă tăiere, plasați suprafața acoperită a lemnului real pe o bancă și asigurați-vă că zona de tăiere este clară pentru a vă asigura că nu tăiați ceea ce nu înseamnă.Imagine intitulată Lemn tăiat folosind diferite scule de alimentare Pasul 2Bullet1
  • Ferăstraiele circulare prezintă, în general, capabilități de tăiere variabile, viteze reglabile, o linie variabilă a indicatorului de tăiere, un dispozitiv de reglare a adâncimii, o pârghie de ridicare de protecție inferioară la distanță, o instalație de îndepărtare a prafului și comutator de siguranță. Diferitele atașamente, precum și lamele pot fi obținute.Imagine intitulată Lemn tăiat folosind diferite scule electrice pas 2bullet2
  • Sunt disponibile și accesoriile circulare de ferăstrău, care pot fi montate în partea de sus a burghiului dvs. electric.
  • Imagine intitulată Lemn tăiat folosind diverse unelte de alimentare Pasul 3
    3. Utilizați un ferăstrău de miter. Aceasta este utilizată pentru toate tipurile de tamplarie cu scop general, cum ar fi tălpile de tăiere, șinele DADO și arhitrațile. Poate face practic orice tăietură atunci când un unghi specific este esențial, care include tăieturi înclinate și intitulate. Un ferăstrău miter este un "fixat", ceea ce înseamnă că nu trebuie să fie mutat manual pentru că felii de lemn real. De aceea, trebuie să luați în considerare îngrijiri suplimentare pentru a nu vă așeza niciodată mâinile în calea generatorului tăieturii.
  • Pentru a utiliza un ferăstrău de miter, ar trebui să vă asigurați că cherestea pe care doriți să o tăiați este de fapt fixată strâns, deoarece chiar și o cantitate mică de mișcare poate afecta tăierea, ca rezultat într-o articulație slabă.
  • Un ferăstrău de miter trebuie folosit cu un stand de ferăstrău sau, eventual, o masă de lucru pentru a vă susține cherestea și a văzut în timp ce efectuați lucrarea.
  • CHOO Saws sunt cele mai simple forme de ferăstraie. Acestea includ un ferăstrău suspendat deasupra lemnului real pe o balama. Pentru a produce o tăietură, trageți ferăstrăul drept în jos spre lemn. Cât de mare este lama dvs. determină dimensiunea tăierii pe care o puteți crea.
  • Ferăstraiele glisante tind să fie mai superioare. Pe lângă includerea acelorași capacități ca o tăietură de tăiere, ele au, de asemenea, o caracteristică de alunecare pentru ca ferăstrăul să poată fi alunecat de-a lungul șinei sau poate ghidul. Ce înseamnă acest lucru sunt adesea folosite pentru a produce o tăietură mult mai largă decât o tăietură de tăiere va face.
  • Imagine intitulată Lemn tăiat folosind diferite scule de alimentare Pasul 4
    4. Utilizați un ferăstrău reciproc. Ferăstraiele cu discuri sunt adesea folosite pentru lucrările de demolare în loc de lucrări de construcție. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt cele mai potrivite pentru a face reduceri rapide și "dure". Ele nu sunt potrivite pentru orice fel de tăiere precisă. Prin urmare, sunt folosite în mod normal pentru locuri de muncă, cum ar fi scoaterea unor cadre vechi de ferestre sau chiar tăierea rădăcinilor copacilor. Ea face tăieturi de bază, asemănătoare cu tipul de tăietură de tăiere, ar fi probabil să creeze. Din cauza formei sale, un ferăstrău cu piston poate fi folosit adesea pentru a face tăieturi în locuri pe care alte unelte electrice nu le-ar putea realiza.
  • Un ferăstrău reciproc trebuie să fie ținut în ambele mâini atunci când este utilizat. Îngrijirea corectă trebuie să fie luată pentru a vă menține ferăstrăul constant. Plasarea capătului sculei împotriva lemnului poate ajuta la menținerea acestuia.Imagine intitulată Lemn tăiat folosind diferite scule electrice Pasul 4Bullet1
  • Atunci când se utilizează un ferăstrău cu ferăstrău, este posibil să găsiți lama în cherestea, deci ar trebui să aveți grijă să vă planificați tăieturile cu atenție și să vă asigurați că, ori de câte ori este posibil, lemnul dvs. pe care îl puteți tăia nu se poate "închide" în jurul lamei. Lubrifierea lamei poate, de asemenea, ajuta.
  • Ferăstraiele reciproce au adesea setări de viteză reglabile. Unele sunt disponibile cu o facilitate de schimbare a lamei care nu necesită un instrument diferit (în timp ce unii au nevoie de o cheie allen). Mai multe ferăstraieri reciproce au o mișcare orbitală care poate adesea să ajute la tăierea mai rapidă.
  • Ferăstraiele reciproce fără fir sunt disponibile, care pot fi o alegere bună pentru utilizare în zonele dificil de accesibile.
  • Imagine intitulată Lemn tăiat folosind diverse unelte de alimentare Pasul 5
    5. Utilizați o ferăstrău de tăiere a ușii. Acest lucru este folosit pentru tăierea marginilor inferioare ale ușilor în timp ce sunt în poziție. Ea face tăieturi simple de formare. O tavă de tăiere a ușii ar trebui să fie ținută în ambele mâini și ar trebui să fie folosită încet și în mod constant.
  • Ferăstrăul dvs. ar trebui să fie folosit când ușa care trebuie tăiată este închisă. Trebuie să împingeți treptat febră-ul real în partea de jos a ușii până când marginea îndeplinește ușa și nu vă va permite să împingeți și mai departe. Ar trebui să glisați ferăstrăul foarte atent de-a lungul marginii ușii, cu o viteză constantă, menținând placa unică în contact cu podeaua pentru a vă ghida. Trebuie să vă opriți înainte de a ajunge la marginea ușii pentru a vă asigura că nu deteriorați cadrul. Cutia ta poate fi terminată în timp ce ușa este deschisă.Imagine intitulată Lemn tăiat folosind diferite scule de putere Pasul 5Bullet1
  • Singura distincție între diferitele tipuri de ferăstraie de tuns uși este adâncimea tăierii și înălțimea lamei de la sol.
  • sfaturi

    Așa cum am menționat la începutul acestui articol, D.I.Echipamentul Y ar putea fi dăunător, prin urmare, trebuie utilizat cu atenție și sensibil.
  • Trebuie să purtați protecția ochilor și mănuși atunci când utilizați majoritatea sculelor electrice și, de asemenea, trebuie să puneți apărătorii de urechi dacă utilizați mașini zgomotoase.
  • Urmați întotdeauna recomandările producătorului pentru unelte individuale.
  • Avertizări

    Instrumentele pot fi destul de periculoase dacă nu sunt utilizate corect. Când utilizați unelte electrice, este important să vă concentrați complet pur și simplu la lucrare la îndemână și asigurați-vă că nu sunteți lansat în timp ce utilizați orice echipament alimentat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar