Cum să umpleți paturile ridicate de grădină

Acum că ați făcut a Pat de grădină crescut, S-ar putea să vă întrebați cât de bine să o umpleți. Paturile de grădină crescute de obicei au nevoie de un amestec de sol și compost. Puteți amesteca solul cu compostul cu atenție sau stratificați-le, care este cunoscut sub numele de grădinărit Lasagna. Oricine poate fi foarte eficient, dar Lasagna Gradening poate fi uneori mai ieftin și mai ușor dacă aveți o grădină ridicată ridicată.

Pași

Metoda 1 din 2:
Amestecarea solului și a compostului
  1. Imagine intitulată umple paturile ridicate de grădină Pasul 1
1. Calculați cât de mult veți avea nevoie de sol. Măsurați dimensiunile patului de grădină utilizând o măsură de bandă. Veți avea nevoie de lungimea, lățimea și adâncimea patului. Plasați acele măsurători într-un calculator online de volum al solului. Găsiți unul dintre acestea prin căutarea pe Internet. Puteți încerca acest lucru: https: // grădinari.COM / Cum-To / Sol-Calculator / 7558.HTML
  • Țineți minte că veți amesteca solul cu compost. Deci numărul pe care îl obțineți de la calculator va fi volumul pe care ar trebui să-l aveți după ce ați combinat compostul cu solul.
  • Imagine intitulată umple paturile de grădină ridicate Pasul 2
    2. Adunați solul nativ din curtea dvs., dacă este posibil. Cel mai bun sol de utilizat este solul care este nativ în zona dvs. Dacă aveți sol pentru a vă rezervă în curte, pur și simplu adunați suma pe care aveți nevoie într-o găleată sau un roabă și mutați-o la patul de grădină ridicat.
  • Imagine intitulată umple paturile de grădină ridicate Pasul 3
    3. Achiziționați amestecuri bogate în nutrienți dacă nu puteți utiliza solul nativ. Dacă nu aveți acces ușor la sol, puteți achiziționa un amestec de sol sau un amestec de sol Faux dintr-un magazin de aprovizionare din grădinărit. Dacă amestecați solul achiziționat cu sol din curte, asigurați-vă că ambele au o consistență similară.
  • Cel mai important nutrient pentru nevoile dvs. de sol este azotul.
  • Imagine intitulată umple paturile ridicate de grădină Pasul 4
    4
    Asigurați-vă propriul compost sau cumpărați unele. Puteți face propriul compost prin descompunerea materialului organic într-un recipient de compost. Dacă aveți suficiente de la grămada dvs. personală de compost, pur și simplu utilizați ceea ce aveți. Sau, cumpărare compost dintr-un magazin de grădinărit.
  • Citiți sacul sau întrebați asistentul magazinului pentru a afla ce materiale au intrat în compost. Cel mai bun compost va fi făcut în principal din materie vegetală, resturi alimentare și gunoi de grajd.
  • Imagine intitulată umple paturile ridicate de grădină Pasul 5
    5. Se amestecă solul și compostul utilizând la un raport de 1: 1. Scopul dvs. ar trebui să fie la un amestec uniform de compost și sol. Măsurați solul și compostul înainte de a le turnați în pat pentru a fi precise sau pur și simplu măsurați cantitățile de către ochi. Nu vă faceți griji că sunteți complet exacți. Odată ce ați turnat atât solul cât și compostul în pat, amestecați-le cu atenție folosind mâinile, fie un instrument de grădinărit, ca un până.
  • Purtați mănuși dacă amestecați cu mâinile.
  • Imagine intitulată umple paturile de grădină ridicate Pasul 6
    6. Îndepărtați orice roci din amestec. Pur și simplu scoateți roci ori de câte ori le vedeți și le puneți în altă parte în curtea voastră. Prea multe roci mari pot face dificilă creșterea plantelor.
  • Imagine intitulată umple paturile de grădină ridicate Pasul 7
    7. Umpleți patul de grădină în partea de sus sau aproape de partea de sus. Cât de mare umpleți patul depinde de preferințele personale și de plantele pe care le veți crește. Dacă plantele voastre vor crește drept, cum ar fi roșiile, mențineți amestecul de sol spălați cu partea superioară a patului. Dacă veți crește în principal flori, lăsați un spațiu între partea superioară a solului și partea superioară a patului. În acest fel, înflorirea florii va fi afișată mai proeminentă.
  • Metoda 2 din 2:
    Încercarea de grădinărit Lasagna
    1. Imagine intitulată umple paturile ridicate de grădină Pasul 8
    1. Adunați materiale compostabile organice, cum ar fi tăierile și frunzele de iarbă.Lasagna Gardening folosește un strat de fund de compost și un strat superior de sol. La realizarea stratului lor de compost, mulți grădinari urmăresc să aibă un amestec care este 2 părți frunze mărunțite și 1 părți de iarbă tăie. Dacă aveți o curte, utilizați frunzele de la copacii și tăierile de iarbă pe care le adunați de la cosirea gazonului.
    • Dacă nu aveți tăieturi de iarbă și frunze la îndemână, întrebați pe cineva la un magazin local de grădinărit pentru alternative.
  • 2. Plasați un strat de carton sau ziar în jos. Acest lucru se va descompune încet, adunând umiditatea și sufocarea buruienilor în acest proces. Veți avea nevoie de aproximativ 4 până la 6 straturi suprapuse, indiferent de alegerea pe care o utilizați. Asigurați-vă că stratul de carton sau ziar se răspândește până la marginile plotului dvs. de pat ridicat.
  • 3. Așezați compostul dvs. în partea de sus a ziarului sau a cartonului. Răspândiți materialele dvs. compostabile în mod egal pe stratul de carton sau de ziar. Umpleți patul pe jumătate cu acest material. Dacă utilizați câteva materiale compostabile diferite, amestecați-le împreună cu mâinile.
  • Imagine intitulată umple paturile ridicate de grădină Pasul 11
    4. Găsiți solul la strat în partea de sus a compostului dvs. În mod ideal, utilizați solul nativ care este în curtea ta. Dacă aveți nevoie de o alternativă, mergeți la un magazin local de grădinărit și cumpărați solul solului sau un înlocuitor de sol.
  • Imagine intitulată umple paturile de grădină ridicate Pasul 12
    5. Îndepărtați orice roci din sol. Lucrați mâna prin sol și asigurați-vă că nu există nimic acolo care ar putea împiedica creșterea plantelor dvs. Dacă găsiți roci, pur și simplu mutați-le în altă parte în curte sau, probabil, plasați-le într-un parc sau o plajă mai târziu.
  • Imagine intitulată umple paturile ridicate de grădină Pasul 13
    6. Umpleți patul ridicat spre partea de sus sau în apropierea vârfului. Plasați solul direct pe stratul de carton sau ziar. Dacă plantați ceva care crește drept, ca roșiile, nu ezitați să faceți solul de sol cu ​​partea de sus a patului. Dacă plantați flori, lăsați un spațiu între partea superioară a solului și partea superioară a patului.
  • Acest lucru asigură că înflorirea florii pare mai proeminentă decât tulpina.
  • Avertizări

    Evitați utilizarea numai a solului sau a compostului, deoarece acest lucru cauzează de obicei probleme pentru o grădină.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar