Cum de a crea o grădină de ploaie

Dacă curtea dvs. devine multă apă în timpul furtunilor, grădinile de ploaie sunt o modalitate frumoasă de a împiedica scurgerea de a provoca suprasaturarea. Din moment ce grădinile de ploaie folosesc plante native umede, pot face o adăugare atractivă, de întreținere redusă la grădina dvs. Scout scout curtea pentru un loc ideal de grădină de ploaie, apoi săpat un mic bazin pentru a umple cu compost și pentru a adăuga noi plante. Odată ce ți-ai plantat grădina de ploaie, buruienile și mulci-o în mod obișnuit pentru a vă păstra sănătatea grădinii de ploaie.

Pași

Partea 1 din 4:
Alegerea unui site
  1. Imagine intitulată Creați o grădină de ploaie Pasul 1.Jpeg
1. Poziționați grădina la cel puțin 10 picioare (3.0 metri) de la casa ta. Dacă grădina dvs. este prea aproape de casă, apa poate eroda la fundația casei. Acest lucru poate cauza inundații subsol sau probleme structurale. Păstrați-vă grădina de ploaie departe de căile de acces și trotuare, pentru a evita eroziunea căii.
  • Urmăriți modelul de drenare a curții dvs. în timpul unei furtuni. Încercați să poziționați grădina în apropierea în cazul în care scurgerea în mod natural.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de ploaie Pasul 2.Jpeg
    2. Măsurați panta zonei dvs. Folosind o placă lungă, dreaptă din lemn și un nivel de dulgher, măsurați panta zonei dvs. proiectate. Pentru a obține suficientă apă de ploaie în grădina dvs., veți avea nevoie de o pantă de cel puțin 1 inch (2.54 centimetri) în 4-1 / 2 picioare (1.32 de metri) sau 2%. Fără această pantă naturală, va trebui să o creați în mod natural prin săparea.
  • Deoarece grădinile de ploaie vă protejează curtea de la depășirea apei, veți dori o pantă de două procente sau mai mult.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de ploaie Pasul 3.Jpeg
    3. Testați solul în locația dvs. Înainte de a începe săparea, verificați solul pentru a vă asigura că este potrivit pentru grădina dvs. În timp ce grădinile de ploaie pot prospera cu soluri mai puțin permeabile, cum ar fi argila, vor face cel mai bine cu soluri bine-drenate sau nisipoase. Săpați o gaură superficială în zona dvs. proiectată și umpleți-o cu apă. Dacă apa rămâne în gaură timp de două zile, solul nu este suficient de permeabil pentru o grădină de ploaie.
  • Dacă tot solul din zona dvs. nu este permeabil, puteți crea sol adecvat pe cont propriu. Pământul de grădină ideală de ploaie va fi de 30% nisip, 30-40% sodiu lutsoil și 30-40% materie organică. Până Acest amestec în solul existent pentru drenaj adecvat.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de ploaie Pasul 4.Jpeg
    4. Complați dimensiunea grădinii dvs. folosind mize și șir. În mod obișnuit, grădinile de ploaie variază între 100 și 300 de metri pătrați (30.5-91.4 metri pătrați). Orice mai mic, iar grădina dvs. nu va avea loc pentru varietatea plantelor. Construi mai mare, iar grădina ta va fi greu de săpat și să asigure o pantă ideală.
  • Cât de mare va fi grădina ta de ploaie depinde de modelele meteorologice ale zonei dvs. Dacă aveți o mulțime de precipitații, veți dori o grădină mai mare. Chiar și grădinile mici vor ajuta cu scurgerea.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de ploaie Pasul 5.Jpeg
    5. Planificați adâncimea grădinii dvs. pe baza pantei sale. Grădinile de ploaie sunt de obicei între 4-8 inci (10.2-20.3 centimetri) Deep. Dacă panta locației dvs. este mai mică de 4%, veți dori o grădină de ploaie între 3-5 inci (7.6-12.7 centimetri) Deep. Pentru pante între 5-7%, creează o grădină de ploaie 6-7 inci (15.3-17.8 centimetri) Deep. Pantele între 8-12% vor fi cele mai bune la aproximativ 8 inci (20.3 centimetri) Deep.
  • Ploaie de ploaie mai adâncă de 8 inci (20.3 centimetri), sau cu o pantă de peste 12%, nu va fi ideală. Ele prezintă un pericol de declanșare și, în general, dețin apă timp prea mult, devenind mai mult de un iaz decât o grădină de ploaie.
  • Partea 2 din 4:
    Achiziționarea de plante
    1. Imagine intitulată Creați o grădină de ploaie Pasul 6.Jpeg
    1. Alegeți plantele originale din zona dvs. Plantele care se dezvoltă bine în grădinile de ploaie sunt rezistente și sănătoase. Grădina dvs. de ploaie va fi cea mai redusă întreprindere regională, deoarece acestea vor fi adaptate la fluctuațiile climatice și de precipitații locale.
    • Cel mai bun loc pentru achiziționarea de plante native este la pepiniere de plante locale.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de ploaie Pasul 7.Jpeg
    2. Achiziționați plante perene care au maturizat deja. Plantele mai tinere nu vor prospera, precum și cu cantități mari de ape, deci evitați cumpărarea de semințe sau răsaduri. Sistemele lor de rădăcină nu sunt suficient de dezvoltate pentru a se ocupa de downprour. Plantele perene durează de mai mulți ani, astfel încât plantele de cel puțin unul sau doi ani vor avea sisteme de rădăcini.
  • Adresați-vă pepinia locală pentru instalații mature specific pentru a evita primirea răsadurilor.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de ploaie Pasul 8.Jpeg
    3. Căutați plante care se dezvoltă bine în zonele umede. Alegeți plantele care pot gestiona o mulțime de downprour. Puteți găsi plante umede native prin u.S. Corpul armatei de ingineri Lista de plante naționale (NWPL) vizitând: http: // plante umede.USACE.armată.mil / nwpl_static / index.HTML. De asemenea, puteți verifica revistele locale de grădinărit sau pepinia de plante din orașul dvs. pentru a întreba ce plante umede se dezvoltă în climatul dvs.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de ploaie Pasul 9.Jpeg
    4. Adăugați arbuști pentru protecția eroziunii. Plantele cu sisteme de rădăcini dense dețin grădini de ploaie împreună cele mai bune. Arbuștii au dezvoltat, în general, sisteme de rădăcini care se înmoaie în exces de apă și să împiedice eroziunea terenurilor. Căutați arbuști cel mai bine adaptat condițiilor dvs. de sol. Majoritatea arbuștilor preferă solul bine drenaj la argilă.
  • Arbuștii cresc cel mai bine în condiții umede, dar nu și suprasaturate. Adăugați mai multe arbuști la grădini de ploaie cu scurgeri deosebit de excesive.
  • Partea 3 din 4:
    Construirea grădinii dvs
    1. Imagine intitulată Creați o grădină de ploaie Pasul 10.Jpeg
    1. Săturați zona de grădină la adâncimea dorită. Odată ce ați scos dimensiunile grădinii de ploaie și măsurați panta, săturați-vă grădina la adâncimea dorită. Chiar și fundul grădinii dvs. folosind nivelul drept, plat și al dulgherului. Continuați măsurarea fundului grădinii până când ați eradicat lovituri majore sau dips.
    • Re-verificați panta grădinii dvs. pentru a vă asigura că ați obținut o adâncime ideală.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de ploaie Pasul 11.jpeg
    2. Construiește o bermă pentru a ține în apă. Un berm (sau baraj de pământ) va împiedica scurgerea scurgerii din grădină. Utilizați solul rămase de la săpat pentru a împacheta mormăi ridicați de pământ în jurul perimetrului grădinii. Construiți-vă bermul cu laturi blânde înclinate, astfel încât este mai puțin susceptibil la eroziune.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de ploaie Pasul 12.jpeg
    3. Umpleți bazinul cu solul. După ce ați săturat grădina dvs. și ați adăugat un bermă, adăugați sol la grădina dvs. de ploaie. Puteți folosi solul de grădină de ploaie pre-mixtă, sau puteți utiliza solul de grădinărit general. Amestec compost cu solul înainte de ao adăuga în grădina dvs., deoarece acesta va oferi nutrienți care pot lipsi în sol. Conținutul de compost a solului dvs. ar trebui să fie de aproximativ 20-30%.
  • Conținutul de lut din sol ar trebui să fie minim. Ia o mână de pământ în mână și o stoarce. Dacă solul rămâne agățat împreună și nu se destramă atunci când este ruptă, conținutul dvs. de lut este prea mare și va trebui să modificați solul.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de ploaie Pasul 13.jpeg
    4. Adăugați plantele alese. Plasați plantele aproximativ un picior (0.3 metri), astfel încât rădăcinile lor au loc să crească. O grădină de ploaie poate avea cât mai puțin trei sau la fel de mult ca zeci de plante în funcție de dimensiunea locației dvs. Asigurați-vă că ați împachetat o mulțime de sol în jurul sistemelor rădăcină pentru a evita uscarea plantelor.
  • Puneți arbuștii între soiurile de flori pentru a scoate culorile între diferite plante și aduceți un sistem de rădăcină stabil la grădina dvs.
  • Unele soiuri de plante pot avea instrucțiuni specifice de plantare. Cercetarea nevoilor fiecărei specii pentru a evita deteriorarea plantelor.
  • Partea 4 din 4:
    Menținerea grădinii dvs
    1. Imagine intitulată Creați o grădină de ploaie Pasul 14.jpeg
    1. Adăugați mulci la grădina dvs. pentru primii doi ani. Mulch va păstra umezeala solului și vă ajută să vă îngrijiți plantele în timp ce se adaptează la sol. Mulțimi mai grele (cum ar fi gorila mulci de păr și lemn tăiat sau rock) sunt preferabile în grădinile de ploaie pentru a le împiedica să plutească departe. Un 2-3 inch (5-7.6 centimetri) Se preferă stratul de acoperire a solului superior.
    • După al doilea an, mulcirea este inutilă, dar poate fi continuată în scopuri estetice.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de ploaie Pasul 15.jpeg
    2. Apă plantele în mod regulat, în special în vrăji uscate. În primii câțiva ani sau în perioade de secetă severă, va trebui să apăsați grădina în plus față de scurgerea pe care o primește. Apă grădina dvs. cu aproximativ 1-2 inci (2.5-5 centimetri) pe săptămână. După câțiva ani, plantele dvs. vor avea sisteme de rădăcini complet stabilite și vor avea nevoie de mai puțină îngrijire. De atunci, numai apă grădina dvs. dacă nu a plouat timp de 10 zile (sau dacă observați semne de subaltiere).
  • Semne de supraîncărcare: frunze de culoare maro sau în galben, blistere de plante sau leziuni și rădăcini gri, subțire.
  • Semne de subalț: Creștere ascendentă, sol uscat, plante de vopsit și frunze uscate, decolorate.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de ploaie Pasul 16.jpeg
    3. Ține-ți grădina în mod regulat. În primii câțiva ani, grădina dvs. va fi vulnerabilă la buruieni, astfel încât să vă monitorizați grădina în mod regulat. Îndepărtați buruienile de la rădăcină pentru a evita regrowth. O dată sau de două ori pe lună este ideal pentru a vă menține plantele sănătoase.
  • După câțiva ani, grădina dvs. ar trebui să fie suficient de puternică pentru a se descurca dincolo de buruienile ocazionale.
  • Imagine intitulată Creați o grădină de ploaie Pasul 17.jpeg
    4. Inspectați-vă de multe ori grădina. O dată pe săptămână, introduceți grădina de ploaie și căutați eroziunea grădinii sau plantele nesănătoase. Dacă orice coș de gunoi a fost spălat în grădina dvs. de ploaie, scoateți-l împreună cu orice buruieni invadatori. Verificați grădina dvs. la câteva zile după furtunile de ploaie pentru a vă asigura că nu rămâne apă în picioare.
  • Dacă grădina dvs. de ploaie are apă în picioare pentru câteva zile, plantele dvs. pot deveni supraodate. Adăugați mai multe mulci organici și soldsoil în grădina ta de ploaie pentru a ridica zona și a absorbi rapid apa.
  • Dacă grădina dvs. de ploaie este sub un dowspout, asigurați-vă că vă curățați în mod regulat jgheaburile, astfel încât apa să poată ajunge la plante.
  • sfaturi

    Adăugați roci decorative pentru a preveni spălarea precipitațiilor de spălare a plantelor mai mici.
  • De asemenea, grădinile de ploaie pot Reduceți cantitatea de poluanți care se spală în iazuri și zone umede locale. Ele sunt ideale pentru o opțiune de grădinărit ecologică.
  • Alegeți plantele cu înălțimi diferite pentru a adăuga varietate în grădina dvs. de ploaie.
  • Avertizări

    Nu plasați grădina pe un rezervor septic sau o linie de utilitate subterană. Apelați departamentul dvs. local de utilități subterane pentru a avea aceste zone marcate înainte de a începe săparea.
  • Nu așezați grădinile de ploaie sub copacile copacilor. Plantele dvs. vor crește cel mai bine dacă primesc o mulțime de lumina soarelui în plus față de apă.
  • Plantele tinere nu pot gestiona scurgerea excesivă până când sistemele lor de rădăcină s-au dezvoltat.
  • Lucruri de care ai nevoie

    • O placă lungă, dreaptă
    • Nivel
    • Miză
    • Șir de curte
    • Lopată
    • Pământ de grădină mixtă (opțional)
    • Plante umede native
    • Arbuști
    • Compost
    • Mulci
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar