Cum să fertilizați afinele

Acest articol explică ce să facă pentru a vă fertiliza cu succes plantele de afine de la domiciliu, ajustarea pentru a îmbunătăți aciditatea solului, folosind plante sănătoase și asigurându-se că sunt bine poziționate pentru a se asigura că albinele și alte insecte le polenizează cu ușurință.

Pași

  1. Imagine intitulată Fertilizarea Afinete Pasul 1
1. Începeți bine cu afine. Afinele aduc o combinație unică de fructe delicioase și o frumusețe ornamentală izbitoare la grădină și peisaj. Afinele sunt ușor de crescut, necesită o mare grijă și sunt rareori deranjați de dăunători. Dacă sunt urmate câțiva pași de bază, plantele dvs. de afine pot să prospere și să dureze o viață.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Afinete Pasul 2
    2. Alegeți o varietate adecvată de afine. Soiurile de afine se disting prin potrivirea climei și sezonul de maturare. Asigurați-vă că ați ales soiuri potrivite în zona dvs.
  • Este posibil să doriți să selectați soiuri care se coacă la momente diferite sau să prezinte fructe mari (cele mai bune pentru alimentația proaspătă și deserturi) sau fructe mici (cel mai bun pentru brioșe și clătite). Tufișurile cu culoarea de toamnă strălucitoare sau diferite obiceiuri de creștere oferă grădinarilor o mulțime de opțiuni de utilizat în întregul peisaj.
  • Pentru iubitorii de afine, permiteți cel puțin două plante pe membru de familie.
  • Partea 1 din 2:
    Plantarea fructelor optime
    1. Imagine intitulată Fertilizarea Afinete Pasul 3
    1. Planta în lumina soarelui. Afinele au nevoie de multă lumină solară, ori de câte ori începe să filmeze sau să se bâzâie.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Afinete Pasul 4
    2. Asigurați un drenaj suficient. Drenarea adecvată a solului este importantă. Găsiți un site adecvat, evitând zone mici culcat apa de colectare sau sunt lentă să se scurgă în primăvară.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Afinete Pasul 5
    3. Selectați locul potrivit. Selectați o locație însorită într-un sol bine drenat fără buruieni și bine lucrat. Localizați într-o zonă în care apa de irigare este disponibilă, deoarece cele mai bune rezultate vor fi obținute prin menținerea zonei rădăcinii umede pe tot parcursul sezonului de creștere. În cazul în care solul este slab sau marginal drenat, paturi ridicate de 3-4 picioare (0.9-1.2 m) Wide și 8-12" Munca mare foarte bine pentru afine.O modalitate sigură de a crește afine în aproape orice sol este de a încorpora mușchiul de turbă în mediul de plantare.
  • Pentru plantarea directă în pământ, lucrați la o suprafață de plantare cu diametrul de aproximativ 2-1 / 2 picioare și un picior adânc. Îndepărtați 1/3 până la 1/2 din sol. Adăugați o cantitate egală de mușchi de turbă pre-umezită și amestecați bine.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Afinete Pasul 6
    4. Mulci bine. Afinele fac cel mai bine cu 2-4" mulci peste rădăcini pentru a conserva umiditatea, a preveni buruienile și a adăuga materie organică.Coajă mulci, compost acid, rumeguș, tăieturi de iarbă etc. toate funcționează bine. Repetați la fiecare an.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Afinete Pasul 7
    5. Asigurați polenizarea pentru plantele de afine.Afinele nu pot fi fertilizate de propriul lor polen. Cei mai mulți pomi fructiferi, inclusiv afinele au atât organe de sex masculin, cât și feminin pe aceeași floare, dar nu toate sunt auto-polenizare.Cel mai bun pariu pentru afine este de a avea diferite soiuri de afine în termen de 100 de picioare (30.5 m), astfel încât albinele pot călători și cruce polenizate.
  • Partea 2 din 2:
    Fertilizarea afinelor
    1. Imagine intitulată Fertilizarea Afinete Pasul 8
    1. Fertiliza la momentul potrivit. Primăvara este cel mai bun moment, înainte ca frunzele să crească. Aplicați la începutul primăverii și din nou la sfârșitul primăverii pentru cele mai bune rezultate.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Afinete Pasul 9
    2. Au testat solul. Nu veți ști cum să o corectați de dragul plantelor de afine mai bune.Aproape toate fructele fac cel mai bine în sol ușor acid, undeva între un pH de 5.5 și 6.5. Afinele preferă un sol de o aciditate și mai mare între 4.09 și 5.0. Aciditatea solului este o parte importantă a fertilizării corecte a afinelor.
  • Afinele se dezvoltă în solurile acide. Un balon comprimat de picior 4-cubic va fi de obicei suficient pentru patru până la cinci plante, pentru paturi ridicate amestec de volume egale de turbă cu compost acid sau amestec de plantare. Reprezentantul centrului de grădină poate recomanda un acidificator de sol, dacă este necesar pentru solul dvs.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Afinete Pasul 10
    3. Selectați un îngrășământ adecvat pentru afine. Această plantă îi place îngrășămintele acide, cum ar fi formulările Rhododendron sau Azalea. Alegeți un îngrășământ ridicat în azot. Cu toate acestea, îngrășământul nu trebuie să conțină azotat de calciu sau clorură, deoarece acestea pot ucide unele plante de afine. Îngrășământul trebuie să conțină azotat de amoniu, sulfat de amoniu sau uree acoperită cu sulf. Aceste ingrediente asigură că pH-ul este mai mic și nivelul acidului mai mare.
  • Pentru stocul nou plantat, utilizați 2 linguri de 10-20-10 (sau îngrășământ similar) la sfârșitul primăverii sau odată ce plantele sunt stabilite. Atenție! Afinele sunt foarte sensibile la fertilizare.
  • Pentru anii următori, utilizați 1 uncie de îngrășământ pentru fiecare an de la plantare la un total de 8 uncii pe plantă.
  • Pentru îngrășămintele organice, făina de sânge și făina de bumbac funcționează bine.Sau puteți utiliza următoarele:
  • Făină de pește sau masă de oase și sânge pentru azot.
  • Făină de oase și alge marine pulverizate pot adăuga potasiu și fosfor.
  • Terenurile de cafea sau turba de sphagnum poate crește aciditatea.
  • Evitați utilizarea gunoiului de grajd proaspăt.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Afinete Pasul 11
    4. Apa in. Întotdeauna apă bine după fertilizare.
  • Imagine intitulată Fertilizarea Afinete Pasul 12
    5. Asigurați-vă că planta de afine nu este deficientă în fier sau magneziu. Dacă vedeți frunzele roșii în galben, aceasta semnifică o deficiență în magneziu, în timp ce frunzele galbene cu venele verzi înseamnă o eventuală deficiență de fier. Îngrășământul trebuie să conțină nici unul sau ambii nutrienți, după cum este necesar.
  • sfaturi

    Spațierea: afinele pot fi plantate cât mai aproape de 2-1 / 2 picioare în afară pentru a forma hedgerounds solizi sau distanțați până la 6 picioare (1.8 m) în afară și cultivat ca specimene individuale. Dacă sunt plantate în rânduri, permiteți 8-10 picioare (2.4-3.0 m) între rânduri în funcție de echipamentul utilizat pentru cosire sau cultivare.
  • Plantare: Pentru stocul de containere, îndepărtați de la oală și ușor coborâți suprafața exterioară a mingelor rădăcinii. Setați linia de sus a plantei de aproximativ 1-2 inci (2.5-5.1 cm) mai mare decât solul existent și ferm în jurul valorii de rădăcină. Mound solul de-a lungul laturilor masei rădăcinii expuse. Udarea bine. Pentru plantele de rădăcini goale, răspândirea rădăcinilor largi și superficiale, acoperite cu 1/2" din sol. Solul ferm în jurul rădăcinilor și a apei.
  • Tăierea. Este important ca afine să se stabilească înainte de a le permite să poarte fructe. Ulterior, acestea ar trebui să fie foarte pernați în fiecare an pentru a evita fructarea care are ca rezultat o creștere mică sau slabă. Îndepărtați toate înfloririle pe măsură ce apar primele. an. În anii după aceea, urmați acești pași după ce frunzele au scăzut.Îndepărtați creșterea scăzută în jurul bazei. Dacă nu crește, se prăbușește! Scoateți lemnul mort și lemnul twiggy non-viguros. Selectați pentru lemn de culoare strălucitoare cu laterali lungi (cel puțin 3 inch). Eliminați creșterea scurtă de culoare blotchy. Dacă 1/3 până la 1/2 din lemn nu a fost îndepărtată, subțiri lateralele de fructe și ramurile mici până când acest echilibru a fost obținut.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar