Cum să germineze semințele portocalii

Copacii portocalii sunt un copac frumos care să aibă în creștere în casa dvs. sau în curte. Nu numai că produc frunze minunate mirositoare, dar copacii maturi, de asemenea, poartă fructe. Semințele portocalii sunt destul de ușor de germinat, dar un copac crescut de la o sămânță portocalie poate dura oriunde de la șapte la 15 ani pentru a da roade. Dacă căutați un copac care va produce fructe mai repede, sunteți mai bine să obțineți un copac grefat dintr-o grădiniță. Dar dacă sunteți în căutarea unui proiect distractiv și doriți să crească un copac pentru casa sau curtea dvs., germinarea unei semințe de portocale este o modalitate distractivă și ușoară de a face acest lucru.

Pași

Partea 1 din 3:
Colectarea și curățarea semințelor
  1. Imagine intitulată Germinate Semințe Orange Pasul 1
1. Scoateți semințele dintr-o portocală. Tăiați o portocală în jumătate pentru a dezvălui semințele. Utilizați o lingură sau cuțit pentru a alege semințele. Pomul care crește va produce probabil fructe similare, așa că asigurați-vă că alegeți semințele unei varietăți portocalii care vă plac.
  • Unele soiuri portocalii, cum ar fi burghiile și clemențele, sunt fără semințe și nu veți putea să vă propagați copacii portocalii în acest fel.
  • Imagine intitulată Germinarea semințelor Orange Pasul 2
    2. Selectați și curățați semințele. Căutați semințe pline, întregi și sănătoase care nu au pete, semne, dents, pauze, decolorare sau alte pete sau imperfecțiuni. Transferați semințele la un castron și umpleți-l cu apă curată. Utilizați o cârpă curată pentru ceai pentru a șterge semințele și pentru a îndepărta toate urmele de carne și suc.
  • Curățarea semințelor este, de asemenea, importantă pentru îndepărtarea fungilor și a sporilor de mucegai și pentru a preveni muștele fructelor.
  • Puteți curăța și germina toate semințele din portocaliu, apoi alegeți cele mai mari și mai sănătoase varietăți de plante.
  • Imagine intitulată Germinate Semințe Orange Pasul 3
    3. Înmuiați semințele. Umpleți un castron mic cu apă curată la temperatura apei. Transferați semințele la apă și lăsați-i să se înmoaie timp de 24 de ore. Multe semințe au o șansă mai bună de a gemeta dacă sunt înmuiate mai întâi, deoarece înmuierea înmoaie acoperirea de semințe și inchideți germinarea.
  • Când semințele au înmuiat timp de 24 de ore, scurgeți apa și așezați semințele pe un prosop curat.
  • Nu înmuiați semințele mai mult decât acest lucru, deoarece acestea pot deveni apă de apărare și nu.
  • Partea 2 din 3:
    Germinarea semințelor
    1. Imagine intitulată Germinate Semințe Orange Pasul 6
    1. Transferați semințele într-o oală pregătită sau în pământ. Obțineți o oală de plantare de 4 inch (10 cm) cu găuri de drenaj în partea de jos sau găsiți un loc bun în curtea dvs. pentru a planta semințele. Dacă plantați direct în pământ, apoi săpați o gaură mică și plasați semințele în pământ. În cazul în care plantarea într-o oală, umpleți fundul cu un strat subțire de pietricele pentru a crește drenajul și umpleți potul de restul drumului cu solul. Face o jumătate de inch (1.3 cm) gaură în centrul solului cu degetul. Așezați semințele în gaură și acoperiți-l cu sol.
    • După transplantarea seminței la o oală, continuați să o oferiți o mulțime de lumină directă în fiecare zi.
  • Imagine intitulată Germinate Semințe Orange Pasul 7
    2. Fertilizați și apa varzii pe măsură ce cresc. Răsadurile nou sported vor beneficia de un îngrășământ blând, cum ar fi compost ceai. Adăugați suficientă ceai de compost pentru a umezi solul. Repetați la fiecare două săptămâni. Apa solul bine o dată pe săptămână sau dacă solul începe să se usuce.
  • Dacă solul se usucă prea des, arborele portocaliu nu va supraviețui.
  • Pe măsură ce răsadurile se dezvoltă într-un copac, va începe să devină mai mari și să crească frunze.
  • Partea 3 din 3:
    Transplantarea răsadului
    1. Imagine intitulată Germinate Semințe Orange Pasul 8
    1. Pregătiți un vas mai mare când apar frunze. După câteva săptămâni, când răsadurile au dezvoltat câteva seturi de frunze și a crescut în dimensiune, va trebui să fie transplantată la o oală mai mare. Utilizați o oală de 8 "sau 10". Asigurați-vă că are găuri de drenaj în partea de jos și adăugați mai întâi un strat de pietre sau pietricele.
    • Umpleți oală cea mai mare parte a drumului cu solul. Se amestecă într-o mână de mușchi de turbă și o mână de nisip pentru a furniza copacul cu soluri bine drenaj și ușor acid. Arbori portocalii ca un pH între 6 și 7 ani.0.
    • De asemenea, puteți căuta soluri de ghivere specifice citrice la centrul dvs. de grădină.
  • Imagine intitulată Germinate Semințe Orange Pasul 9
    2. Plantați răsadurile în vasul mai mare. Faceți o gaură în centrul solului în oală nouă, care este de aproximativ 2 cm (5 cm) adâncime și 2 centimetri lățime. În primul rând, puneți un strat de sol în partea de jos a potului pe care o veți folosi.Apoi, strângeți sau atingeți potul pe care răsadarea este în prezent pentru a slăbi solul. Așa cum faceți acest lucru, glisați solul și rădăcinile din oală într-o singură bucată și transferați-le în oală nouă. După transferare, completați zona din jurul mingelor de rădăcină cu sol nou.
  • Apă solul imediat, astfel încât este umed.
  • Imagine intitulată Germinate Semințe Orange Pasul 10
    3. Plasați oala într-o locație însorită. Deplasați copacul într-o locație însorită care primește o mulțime de lumină directă. Lângă o fereastră de sud sau de sud-est este minunată, dar un solar sau o seră este chiar mai bună.
  • În climatul cald, puteți muta copacul în ghiveci în primăvară și vară, dar puneți-l undeva care este protejat de vânturi puternice.
  • Imagine intitulată Germinate Semințe Orange Pasul 11
    4. Oferi o mulțime de apă. Copacii portocalii iubesc udarea regulată. În timpul lunilor de primăvară și de vară caldă, apa plantei adânc o dată pe săptămână. În zonele în care există precipitații regulate, apă atunci când este necesar pentru a vă asigura că solul rămâne umed.
  • În timpul lunilor de iarnă, lăsați stratul superior de sol să se usuce parțial înainte de udare.
  • Imagine intitulată Germinate Semințe Orange Pasul 12
    5. Fertilizați copacul în creștere. Copacii portocalii sunt alimentatori grei și au nevoie de o mulțime de substanțe nutritive. Hrăniți copacul cu un îngrășământ echilibrat, cum ar fi 6-6-6, de două ori pe an. Hrăniți copacul o dată la începutul primăverii și o dată la căderea timpurie. Acest lucru este deosebit de important în primii câțiva ani, înainte ca arborele să pornească fructe.
  • Există, de asemenea, îngrășăminte specifice citrice pe care le puteți găsi la un centru de grădină.
  • Imagine intitulată Germinarea semințelor Orange Pasul 13
    6. Transplantul la ghivece mai mari sau o locație în aer liber, pe măsură ce crește arborele. Când copacul este de aproximativ un an, transplantați-l la o oală de 10 sau 12 sau 30 cm). După aceea, transplantați copacul la o oală mai mare în fiecare martie. Alternativ, dacă locuiți într-o zonă care rămâne relativ caldă pe tot parcursul anului, puteți transplanta copacul într-o locație însorită afară.
  • Copacii portocalii nu vor supraviețui în mod obișnuit dacă sunt expuși la temperaturi sub 25 f (-4 c), astfel încât acestea nu pot fi transplantate permanent în afara zonelor mai reci.
  • Copacii portocalii complet crescuți sunt mari, deci dacă locuiți într-un climat mai rece, păstrați copacul într-un solar sau seră, dacă este posibil.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar