Cum de a proiecta o grădină mică

Chiar dacă nu aveți o zonă mare în curte, puteți face în continuare o grădină frumoasă care maximizează spațiul pe care îl aveți. Înainte de a începe săparea sau plantarea, asigurați-vă că aveți un plan detaliat pentru aspectul grădinii dvs. și plantelor pe care doriți să le includeți. Căutați plante care cresc bine în zona dvs. și sunt suficient de mici pentru a se potrivi în grădina dvs. atunci când ajung la dimensiunea lor completă. Cu plantele potrivite, veți avea doar aproximativ o oră de întreținere săptămânală pentru grădina dvs. mică.

Pași

Partea 1 din 4:
Alegerea celei mai bune locații
  1. Imagine intitulată Design O grădină mică Pasul 1
1. Alegeți o zonă care primește 6-8 ore de soare zilnic. Deoarece cele mai multe plante și legume înflorite necesită ca soarele să crească în mod corespunzător, optați pentru cea mai însorită zonă din curtea dvs. pentru a vă plasa grădina. Dacă zona nu are o mulțime de lumină în timpul zilei, este posibil să fiți în stare să crească plantele care se dezvoltă în umbră.
  • Plantele care nu primesc suficientă lumină nu vor produce cât mai multe flori sau nu vor crește.
  • Imagine intitulată Design O mică grădină Pasul 2
    2. Alegeți un loc care este aproape de o sursă de apă. Încercați să găsiți o zonă care are fie o sursă de apă naturală, fie se află aproape de atașamentul dvs. de furtun în aer liber. În acest fel, solul va rămâne umed și va face mai puțin probabil să se usuce și să vă omoare plantele. Dacă nu sunteți în stare să plasați grădina dvs. direct de o sursă de apă, asigurați-vă că este cât mai aproape posibil.
  • De asemenea, puteți încerca să construiți un iaz artificial sau o caracteristică de apă dacă doriți să ajutați menținerea solului hidratat.
  • Imagine intitulată Design O mică grădină Pasul 3
    3. Alegeți pentru un loc unde puteți accesa cu ușurință grădina dvs. Căutați un loc în curtea dvs. unde puteți vedea grădina dvs. dintr-o fereastră sau un loc în curte, astfel încât să vă puteți bucura de ea. Asigurați-vă că puteți intra în grădina dvs. cu ușurință pentru a face mai ușor să aveți grijă de plantele dvs. Evitați să-l plasați oriunde este greu de ajuns, sau altfel poate deveni mai mult de un hassle.
  • Imagine intitulată Design O mică grădină Pasul 4
    4. Măsurați spațiul disponibil pentru grădina dvs. Întindeți o bandă de măsurare peste lungimea zonei și înregistrați măsurarea pe o bucată de hârtie. Apoi luați măsurarea pentru lățimea zonei. Verificați dublu măsurătorile pentru a vă asigura că sunt corecte, astfel încât să puteți planifica spațiul eficient.
  • În mod obișnuit, parcelele cresc cele mai bune în zonele dreptunghiulare, dar puteți face grădina dvs. o formă diferită, cum ar fi un triunghi sau un cerc, dacă se potrivește mai bine spațiului.
  • Bacsis: Puneți mizele din lemn în jurul perimetrului zonei și întindeți sfoară între ele pentru a vă ajuta să vizualizați mai bine dimensiunea spațiului.

    Partea 2 din 4:
    După principiile de proiectare
    1. Imagine intitulată Design O mică grădină Pasul 5
    1. Planificați aspectul pentru grădina dvs. la scară pe o bucată de hârtie de grafic. Desenați schița pe hârtie, astfel încât fiecare grilă pătrată egală /2 sau 1 picior pătrat (0.046 sau 0.093 m). Începeți prin schițarea dreptunghiurilor mai lungi pentru paturile dvs. de grădină, astfel încât să se scală pentru dimensiunea reală pe care o doriți. Apoi împărțiți dreptunghiurile în secțiuni mai mici pentru fiecare plantă diferită pe care doriți să o puneți în ele, presupunând că 1-2 plante durează de obicei 1 picior pătrat (0.093 m). Asigurați-vă că lăsați un spațiu de 18 în 46 cm) între paturile de grădină, astfel încât să puteți merge cu ușurință între ele și îngrijirea plantelor dvs.
    • De exemplu, dacă doriți un pat de grădină de 3 până la 8 picioare (0.91 m × 2.44 m) și fiecare pătrat de pe hârtia grafică este egal cu 1 picior pătrat (0.093 m), atunci vei desena un dreptunghi care are 3 pătrate de 8 pătrate lungi. Acest pat ar lăsa suficient spațiu pentru 24-48 de plante.
    • Lucrați în creion, astfel încât să puteți șterge și să facă modificări la design cu ușurință.
    • Uită-te online pentru planificatori de grădini digitali pentru a vă ajuta să proiectați aspectul.
  • Imagine intitulată Design O mică grădină Pasul 6
    2. Utilizați grădinărit pătrat pentru cel mai compact sistem de creștere. Faceți o rețea pe designul dvs., astfel încât fiecare pătrat este de 1 la 1 picioare (30 cm × 30 cm). Faceți o listă a plantelor pe care doriți să le creșteți și să etichetați fiecare pătrat pe grilă cu una dintre plantele din lista dvs. Asigurați-vă că cunoașteți dimensiunile finale de creștere, astfel încât să puteți gestiona cu ușurință câte plante dintr-o specie pe care o veți putea crește în piață.
  • În mod obișnuit, puteți potrivi 1-2 plante individuale de specie în 1 picior pătrat (0.093 m) zonă, dar este posibil să puteți planta mai mult dacă sunt creșteri mici. Discutați cu un angajat la un centru de grădinărit, deoarece vă poate ajuta să alegeți plantele care vor funcționa cele mai bune.
  • Imagine intitulată Design O mică grădină Pasul 7
    3. Aranjați-vă designul, astfel că există puncte focale. Scopul de a avea 1-2 aspecte ale designului dvs. de grădină unic, astfel încât acestea să iasă în evidență de restul plantelor. Aceasta ar putea fi o statuie, o fântână sau un copac mic plasat în centru sau pe ambele părți. Luați în considerare locul în care doriți ca oamenii să se concentreze sau să-și atragă atenția când se uită la grădina dvs. și să vă planificați designul în jurul acestor pete.
  • Puncte focale ajută grădina dvs. să se simtă mai primitoare și să le facă mai plăcute vizual.
  • Căile din grădina dvs. pot contribui, de asemenea, la atragerea ochilor oamenilor în anumite direcții pentru a ajuta apoi să curgă vizual.
  • Imagine intitulată Design O mică grădină Pasul 8
    4. Puneți plante similare una de cealaltă pentru a crea ritm și simetrie. Mai degrabă decât punerea unor plante diferite în fiecare dintre paturile de grădină, optați pentru utilizarea aceleiași plante sau cele care au texturi sau culori similare, astfel încât acestea sunt una de la altul. În acest fel, când te uiți la grădina ta, va arăta invitarea și face ca zona să se simtă mai echilibrată. Asigurați-vă că plantele de pe fiecare parte a grădinii dvs. au aproximativ aceleași dimensiuni sau designul grădinii dvs. poate să pară murdar sau dezechilibrat.
  • Imagine intitulată Design O mică grădină Pasul 9
    5. Faceți înălțimea de margine ⅓ a lungimii orizontale pentru ao ajuta să se simtă închisă. A face ca grădina dvs. să se simtă închisă vă va face să vă simțiți mai confortabil în timp ce lucrați în grădina dvs. Măsurați lungimea orizontală a zonei grădinii și optați pentru instalații sau caracteristici de proiectare care sunt cel puțin o treime din această lungime din designul dvs.
  • De exemplu, dacă aveți o grădină de 18 picioare (550 cm) lung, scopul de a avea plante care ajung până la 6 picioare (180 cm) în jurul marginilor
  • Imagine intitulată Design O grădină mică Pasul 10
    6. Includeți camera pentru a se așeza în designul dvs. dacă doriți un loc de relaxare. Uită-te online sau la magazine de grădinărit pentru a găsi scaun în aer liber care se potrivește spațiului tău și se potrivește stilului tău. Desenați scaunele în designul dvs. și asigurați-vă că aveți căi care duc la ea. Puteți plasa scaunul direct în iarbă sau îl puteți seta pe plăci sau pavele pentru o suprafață plată, uniformă.
  • Evitați utilizarea mobilierului realizat pentru utilizarea în interior, deoarece ar putea dezvolta ușor mucegaiul sau se murdăresc din vreme.
  • Nu este nevoie să includeți scaune în grădina dvs. dacă nu aveți spațiu.
  • Partea 3 din 4:
    Selectarea plantelor
    1. Imagine intitulată Design o grădină mică Pasul 11
    1. Optați pentru paturi ridicate care sunt de 12 în (30 cm) adânc pentru un sol mai bun. Căutați paturi sau recipiente ridicate care sunt în jur de 4 picioare (1.2 m) lățime și 12 centimetri (30 cm) adânc, astfel încât rădăcinile plantelor au loc să crească. Evitați să obțineți paturi mai largi, deoarece poate face mai dificilă îngrijirea și recoltarea plantelor. Dacă este posibil, orientați paturile, astfel încât acestea să funcționeze de la nord la sud pentru a permite plantelor dvs. să obțină cea mai mare cantitate de lumină în timpul zilei.
    • Paturile ridicate sunt mai ușor de gestionat, deoarece puteți controla mai ușor solul și substanțele nutritive din interiorul recipientului. De asemenea, nu trebuie să mergeți pe sol.
    • Dacă nu doriți să utilizați paturi ridicate, puteți instala în continuare în rânduri direct în pământ.
    • Construiți paturile de plantare Dacă nu puteți găsi cele preconstrucționate în dimensiunile de care aveți nevoie.
    • Asigurați-vă că aveți loc pentru a accesa patul pe toate părțile.
    • Puteți face propriile paturi pentru ieftine folosind placaj.
  • Imagine intitulată Design O mică grădină Pasul 12
    2. Se amestecă plantele ornamentale și comestibile împreună în grădina dvs. Încercați să includeți cel puțin 1-2 tipuri de plante ornamentale înflorite în fiecare dintre paturile dvs. de grădină, unde planificați legume în creștere. Optați pentru plantele care au forme diferite de frunze și o varietate de flori pentru a vă face grădina să arate vizual interesant. Discutați cu angajații de la un centru local de grădinărit pentru a afla ce plante sunt cele mai compatibile, astfel încât acestea nu concurează pentru substanțe nutritive.
  • Unele plante ornamentale pe care le puteți utiliza în grădina dvs. includ Hostas, Hibiscus, Allium, Salvia, Lavandă și Sedum.
  • Plantele ornamentale înflorite atrag, de asemenea, insecte benefice care ucid alți dăunători și ajută la polenizare.
  • Nu este nevoie să includeți legume în grădina dvs. dacă doriți doar plante ornamentale sau înfloritoare.
  • Imagine intitulată Design O mică grădină Pasul 13
    3. Alegeți soiuri compacte de plante pentru a maximiza spațiul. Dacă vă place aspectul plantelor mai mari și doriți să le dezvoltați, verificați centrul local de grădinărit pentru a vedea dacă au versiuni compacte ale acestora. Verificați dimensiunea finală de creștere a ambalajului pentru a vă asigura că se vor potrivi în continuare în paturile dvs. de grădină la sfârșitul sezonului. Includeți plantele din desenul designului grădinii, astfel încât să vedeți cât de mult spațiu vor lua.
  • Cele mai frecvente legume care au soiuri compacte sunt castraveți, roșii, zucchini și squash, dar puteți găsi alții.
  • Evitați să plantați nimic pepeni sau pomi fructiferi, deoarece pot fi dificil de controlat și pot fura substanțele nutritive din alte plante.
  • Imagine intitulată Designul unei grădini mici Pasul 14
    4. Utilizați plantarea companionului pentru a reduce concurența pentru substanțe nutritive și a gestiona dăunători. Discutați cu un angajat la un centru de grădinărit sau arătați online despre plantele pe care doriți să le creșteți și ce perechi bine cu ei. Încercați să poziționați plantele mai mici între cele mai mari, astfel încât să puteți profita din plin de spațiul în creștere. Asigurați-vă că plantele pe care le selectați sunt compatibile unul cu celălalt sau altfel posibil ca acestea să nu crească la întregul lor potențial.

    Exemple de plante de companie:
    · Tomate cresc bine cu mărar și busuioc Deoarece ei protejează împotriva dăunătorilor.
    · Marigolds pereche cu cele mai multe legume de grădină și le protejați de nematode.
    · Încerca rozmarin sau salvie chiar lângă brocoli, Kale, sau Turnips.
    · Utilizare Nasturtiums Pentru a atrage afide departe de alte plante din grădina dvs.
    · Usturoi și ceapă poate determina dăunătorii, dar vor afecta creșterea fasolei sau a mazării.

  • Imagine intitulată Design O mică grădină Pasul 15
    5. Includeți un gard sau un traseu pentru a ajuta plantele să crească vertical. Încercați să puneți trellisul sau gardul de-a lungul nordului grădinii dvs., astfel încât plantele care cresc pe ea pot obține cea mai mare lumină pe tot parcursul zilei. Scopul este de 5-6 picioare (1.5-1.8 m) Tallis Tallis pentru a ajuta la susținerea cea mai mare creștere. Evitați să plasați o grămadă sau un gard în cazul în care se aruncă umbra pe alte plante sau altfel le puteți face să crească mai puțin eficient.
  • Traseele și gardurile funcționează bine pentru plantele de viță de vie, cum ar fi mazărea, fasole, squashes și roșii.
  • Puteți, de asemenea, să atașați rafturi sau recipiente direct la un gard dacă doriți să crească plantele înfloritoare de pe teren.
  • Imagine intitulată Design O mică grădină Pasul 16
    6. Încercați să plantați succesiunea dacă doriți o mare varietate de vegetație. Căutați plante care opresc înflorirea sau sunt gata să recolteze în mijlocul sezonului de creștere. Apoi alegeți soiuri de plante care se dezvoltă în ultima jumătate a sezonului de creștere pentru a înlocui plantele care au crescut mai devreme. În acest fel, grădina dvs. va produce întotdeauna legume proaspete sau flori pe tot parcursul întregului an.
  • De exemplu, puteți planta ridichi sau salata în primăvară pentru a recolta în vara târzie. Apoi, puteți crește squash de vară în aceeași locație pentru a recolta în toamnă.
  • Partea 4 din 4:
    Tendându-ți grădina
    1. Imagine intitulată Design O mică grădină Pasul 17
    1. Mulci între plantele dvs. pentru a ajuta solul să păstreze apa. Scopul de a avea o 2-3 în (5.1-7.6 cm) strat de mulci organici, cum ar fi chips-uri de lemn, frunze sau mușchi de turbă. Răspândiți mulciul în mod egal peste grădina dvs., deci este de aproximativ 2 inci (5.1 cm) departe de oricare dintre tulpinile plantelor dvs. Reaplicați mulciul în timpul sezonului dacă observați că este subțire.
    • Mulch împiedică, de asemenea, că buruienile să crească în paturile dvs. de grădină.
  • Imagine intitulată Design O mică grădină Pasul 18
    2. Apă solul atunci când se simte uscat 3 în (7.6 cm) sub suprafață. Săpați o gaură în solul de 2 inci (5.1 cm) adânc și atingeți-l cu degetul. Dacă se simte uscat, utilizați o pană de apă sau un furtun pentru a apărea solul până când este umed 6-8 inci (15-20 cm) adâncime. Verificați zilnic solul pentru a vă asigura că nu se usucă și vă ucide plantele.
  • Plantele din recipiente sau paturi ridicate trebuie, de obicei, să fie udate mai des decât cele plantate direct în sol.
  • Imagine intitulată Design O mică grădină Pasul 19
    3. Aplicați îngrășăminte la începutul și mijlocul sezonului de creștere. Puteți folosi îngrășăminte lichide, fie puteți cumpăra granule care se înmoaie în sol. Aplicați jumătate din cantitatea de îngrășământ pe solul din apropierea plantelor dvs. și împrăștiați-o uniform pe tot parcursul patului de grădină. Imediat apă solul astfel încât îngrășământul să se înmoaie și să dea nutrienți plantelor dvs.
  • Aveți grijă să nu obțineți nici un îngrășământ direct pe plantele dvs., deoarece le-ați putea deteriora.
  • Imagine intitulată Design O mică grădină Pasul 20
    4. Trageți buruienile cu mâna când le vedeți în creștere. Verificați patul de grădină săptămânal pentru că buruienile cresc între plante. Luați buruienile cât mai aproape de sol cum puteți și trageți-le direct din pământ. Dacă nu doriți să le trageți cu mâna, utilizați un hoe sau o mistrie pentru a scoate rădăcinile și scoateți-le din grădina dvs.
  • Evitați să părăsiți rădăcinile buruienilor în sol, deoarece ar putea crește înapoi.
  • Avertizare: Evitați utilizarea ucigașilor chimici de buruieni, deoarece ar putea dăuna și ucide alte plante pe care le aveți în grădina dvs.

  • Imagine intitulată Design O grădină mică Pasul 21
    5. Plante de prune pentru a-și controla dimensiunile. Începeți tăierea la începutul sezonului pentru a vă ajuta să promovați o nouă creștere, iar în mijlocul sezonului pentru a vă ajuta să vă păstrați grădina curată. Îndepărtați eventualele tulpini sau ramuri care au deteriorate sau arată picioarele cu o pereche de pruneri de mână. Face tăieturi la un unghi de 45 de grade pentru a ajuta la reducerea șansei de putregai.
  • Nu tăiați mai mult de o treime din vegetație sau altfel planta nu poate crește înapoi la fel de ușor.
  • sfaturi

    Obțineți inspirație pentru modele și layout-uri din revistele de grădinărit.
  • Mergeți la un magazin de grădinărit local pentru a vă întreba despre plantele care funcționează bine împreună și găsiți noi adăugiri pentru a adăuga la grădina dvs.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Ruletă
    • Hârtie milimetrică
    • Cresterea paturilor de gradina
    • Garduri sau trellis
    • Scaune în aer liber (opțional)
    • Udarea sau furtunul
    • Mulci
    • Îngrăşământ
    • Prierii de mână
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar