Cum de a construi o grădină hidroponică

Hidroponica este un sistem de grădinărit în care creșteți plantele într-o soluție fără sol, de obicei apă. O grădină hidroponică are o rată de creștere de 30-50% mai rapidă și un randament mai mare decât o grădină de sol. Grădinile hidroponice au, de asemenea, mai puține probleme cu bug-uri, dăunători și boli. Pentru a vă construi propria grădină hidroponică, începeți prin construirea sistemului hidroponic. Apoi, adăugați culturile în sistem, astfel încât să poată crește. Mențineți grădina hidroponică așa cum se dezvoltă și se bucură de plante fericite și sănătoase la domiciliu.

Pași

Partea 1 din 3:
Construirea sistemului hidroponic
  1. Imagine intitulată Construiți o grădină hidroponică Pasul 1
1. Construiți masa de inundații. Masa de inundații va ține apa pentru grădină. Puteți construi o masă simplă de inundații din lemn. Lățimea mesei de inundații va depinde de cât de mult doriți să creșteți în grădină și cât de multă apă doriți să utilizați.
  • Pentru o grădină mică, faceți un cadru dreptunghiular din cherestea tratată care este de 4 picioare, 1 inch (1.2 metri, 2.54 cm) lățime cu 8 picioare, o lungime de 1 inch (2.4 metri, 2.54 cm). Apoi, linia-l cu o foaie de plastic din polietilenă. Aceasta va deține 20 de galoane (75 L) de apă.
  • De asemenea, puteți utiliza o tavă de plastic adâncă, ca masă de inundații. Alegeți un recipient care poate conține 10 până la 20 de galoane (38 până la 75 L) de apă. Poate doriți să luați tava cu plastic pentru a vă asigura că nu se scurge.
  • Imagine intitulată Construiți o grădină hidroponică Pasul 2
    2. Faceți o platformă plutitoare din Styrofoam. Pentru a împiedica putrezirea rădăcinilor și a solului plantelor, faceți o platformă plutitoare, astfel încât să poată pluti în apă. Pentru o grădină mică, utilizați un picior de 4 cu 8 (1.2 cu 2.4 metri) foaie de 1 ½ inch (3.8 cm) groasă Styrofoam. Verificați dacă marginile platformei se pot deplasa în sus și în jos, astfel încât plantele pot pluti.
  • Imagine intitulată Construiți o grădină hidroponică Pasul 3
    3. Tăiați găurile largi de 2 până la 3 inch (5 până la 7 cm) în platformă. Utilizați o oală de plante ca un ghid când tăiați găurile cu un ferăstrău. Tăiați găuri suficiente pentru a se potrivi tuturor plantelor pe care doriți să le creșteți. Asigurați-vă că vasele de plante se încadrează în găuri și nu se extind dincolo de 1/16 inch (0.4 cm) sub platforma Styrofoam.
  • Imagine intitulată Construiți o grădină hidroponică Pasul 4
    4. Adăugați emițătoare de picurare la tabelul de inundații. Emițătorii de picurare ajută la scurtarea apei din grădină pentru a vă asigura că apa nu stați stagnant în tabelul de inundații. Le puteți găsi în secțiunea de alimentare de irigare la magazinul dvs. de hardware local sau la grădiniță. Ele vin în diferite rate de picurare, bazate pe galoane maxime pe oră (GPH).
  • Pentru o grădină standard, doriți ca masa de inundații să dețină 5 galoane (19 l) de apă pe oră. Deci, primiți două emițătoare de picurare care au o rată de 2GPH.
  • Puneți două găuri în partea de jos a mesei de inundații. Apoi, împingeți emițătorii de scurgere în găuri. Sigilați orice lacune în jurul emițătorilor de picurare cu adeziv epoxidic sau fierbinte.
  • Imagine intitulată Construiți o grădină hidroponică Pasul 5
    5. Așezați masa de inundații pe un stand cu o găleată. Tabelul de inundații va trebui să fie ridicat pe un stand sau un scaun. Plasați o găleată sub tabelul de inundații, direct sub emițătorii de picurare. Găleata va prinde apa pe măsură ce se scurge din tabelul de inundații.
  • Dacă creșteți grădina hidroponică afară, plasați-o într-un loc însorit în curtea dvs. Poziționați masa de inundații, astfel încât să primească o cantitate maximă de soare.
  • Imagine intitulată Construiți o grădină hidroponică Pasul 6
    6. Umpleți masa de inundații cu apă. Se toarnă suficientă apă pentru a umple masa de inundații la jumătatea drumului. În funcție de dimensiunea pe care ați ales-o pentru masa de inundații, acest lucru poate necesita 5 până la 20 de galoane (19 până la 75 L) de apă.
  • Puteți adăuga întotdeauna mai multă apă la masa de inundații odată ce adăugați culturile.
  • Imagine intitulată Construiți o grădină hidroponică Pasul 7
    7. Configurați luminile de creștere dacă creșteți în interior. Grădinile hidroponice pot fi cultivate în aer liber în climate calde, în special climă care tind să obțină lumina soarelui pe tot parcursul anului. Dacă creșteți grădina în interior, veți avea nevoie de lumini. Utilizați lămpi de halogenură metalică sau becuri de sodiu.
  • Poziționați luminile de creștere peste masa de inundații, astfel încât să devină o mulțime de lumină.
  • Imagine intitulată Construiți o grădină hidroponică Pasul 8
    8. Obțineți alimente de plante. Va trebui apoi să adăugați alimente de plante bogate în nutrienți sau îngrășăminte la apă, astfel încât plantele să poată prospera. Căutați alimente de plante bogate în calciu, magneziu și alți nutrienți la magazinul local de aprovizionare cu plante sau la centrul de grădinărit.
  • Puteți cumpăra alimente de plante formulate special pentru o grădină hidroponică. Va fi bogat în substanțele nutritive necesare pentru plantele cultivate în apă.
  • Partea 2 din 3:
    Adăugarea culturilor
    1. Imagine intitulată Construiți o grădină hidroponică Pasul 9
    1. Du-te pentru verde cu frunze și ierburi. Grădinile hidroponice sunt cele mai bune pentru plantele cu rădăcini superficiale, cum ar fi verdele cu frunze, cum ar fi salata, spanacul și kale. De asemenea, puteți crește ierburi ca menta, busuioc și mărar.
    • Alegeți plantele care au nevoie de lumină similară și de apă. În acest fel, când se apropie aproape de grădină, toți fac bine și se dezvoltă.
    • Pe măsură ce vă extindeți grădina dvs. hidroponică, ați putea să crească legume cu rădăcini adânci, cum ar fi sfecla, squash și castraveți.
  • Imagine intitulată Construiți o grădină hidroponică Pasul 10
    2. Face amestecul de potting. Începeți cu o bază care va oferi umiditate și aer pentru plante. Utilizați opt părți perlit și o parte COCO FIBER. De asemenea, puteți utiliza vermiculite sau mușchi de turbă în loc de fibră de cocos.
  • Dacă locuiți într-un climat arid, adăugați mai multe fibre de coco la perlit. Pentru un climat umed, adăugați mai puțin fibre de coco.
  • Imagine intitulată Construiți o grădină hidroponică Pasul 11
    3. Puneți amestecul în vase de plantare. Utilizați ghivece de 4 inchi care au găuri pe fundul fundului sau vasele de plantare netă. Găurile vor permite plantelor să obțină alimente de apă și de plante în grădina hidroponică. Umpleți vasele ⅓ ale calea cu amestecul.
  • Imagine intitulată Construiți o grădină hidroponică Pasul 12
    4. Plantați culturile. Utilizați răsaduri încrucișate în cuburi de sol. Plasați cubul cu răsadarea pornită în oală. Turnați media în jurul părților laterale și în partea de sus a plantei. Ar trebui să fie confortabil în oală.
  • Folosirea răsadurilor care au fost deja plantate și pornite, vă vor face mai ușor să vă scoateți grădina de pe teren. Puneți un cub de răsaduri pornite pe oală.
  • Imagine intitulată Construiți o grădină hidroponică Pasul 13
    5. Plasați culturile în tabelul de inundații. Apă culturile ușor și apoi puneți-le în tabelul de inundații. Dacă utilizați o platformă plutitoare, plasați ghivecele în găurile tăiate. Dacă nu utilizați o platformă plutitoare, pur și simplu le așezați în apă în tabelul de inundații.
  • Asigurați-vă că rădăcinile plantelor sunt scufundate numai în apă ⅙ de un centimetru. Acest lucru va asigura că rădăcinile nu sunt prea umede, dar au încă suficientă apă pentru a prospera.
  • Partea 3 din 3:
    Menținerea grădinii hidroponice
    1. Imagine intitulată Construiți o grădină hidroponică Pasul 14
    1. Apă plantele o dată pe zi. Apă plantele de la bază în fiecare zi. Dacă încep să se potrivească, le apa de două ori pe zi. De asemenea, trebuie să adăugați mai multă apă la masa de inundații dacă începe să pară rar.
    • Dacă plantele nu se dezvoltă la fel de mult cât doriți, pot să nu primească suficient aer și prea multă umiditate. Verificați dacă rădăcinile plantelor sunt putrezite. Dacă încep să putrezească sau să miroase, să le mute mai sus, astfel încât rădăcinile lor sunt mai puțin scufundate în apă.
  • Imagine intitulată Construiți o grădină hidroponică Pasul 15
    2. Adăugați mai multe alimente de plante după cum este necesar. Apa din tabelul de inundații trebuie să se scurgă încet prin emițătorii de picurare în găleata dedesubt. Acest lucru poate dura șapte până la 10 zile. După cum se întâmplă acest lucru, adăugați un lot proaspăt de alimente de plante la găleată și mai multă apă. Apoi, turnați conținutul găleții în tabelul de inundații.
  • Acest lucru va asigura că plantele primesc substanțele nutritive de care au nevoie în timp ce cresc în grădina hidroponică.
  • Imagine intitulată Construiți o grădină hidroponică Pasul 16
    3. Confirmați că plantele primesc suficientă lumină. Dacă creșteți grădina hidroponică în aer liber, asigurați-vă că plantele obțin constante, lumina directă a soarelui 10-15 ore pe zi. Dacă creșteți grădina în interior, creșteți luminile pe plante timp de 15-20 de ore. Configurați luminile pe un cronometru, astfel încât să se oprească automat la un moment de setare în fiecare zi.
  • Puteți cumpăra lumini de creștere care vin cu un cronometru. Sau puteți seta un temporizator și puteți opri luminile de creștere după cum este necesar.
  • Imagine intitulată Construiți o grădină hidroponică Pasul 17
    4. Recolta grădina pe măsură ce crește. Utilizați foarfece de grădinărit curat pentru a tăia grădina. Prune grădina pentru dimensiune și pentru a mânca. Tăiați frunze pentru a mânca la tulpină. Recoltați randamentul pe măsură ce crește, așa că prosperă.
  • Apoi puteți adăuga noi plante la masa de inundații sau înlocuiți plantele existente pe baza nevoilor dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Lemn sau un recipient din plastic
    • Styrofoam
    • Apă
    • Emițătoarele de scurgere
    • Găleată și stand
    • Planteaza mancare
    • A început semințe
    • Amestec de ghiveci
    • Creșteți luminile (opțional)
    • Cronometru (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar