Cum se adaugă compost plantelor

Adăugarea compostului la plante le oferă nutrienți care îi ajută să prospere și să înflorească! Compost este descompus materie organică, cum ar fi frunze și resturi alimentare. Adăugarea compostului la sol îmbunătățește textura și sănătatea, permițând mai mult spațiu de aer între particule, creând o drenare mai bună. De asemenea, atrage viermii de ferestre, care creează un mediu sănătos pentru florile și legumele voastre. Puteți adăuga compost plantelor în mai multe moduri, inclusiv udarea acestora cu ceai de compost, modificând solul cu compost, săpat găuri de compost și folosind compost ca mulci. Toate aceste metode vor îmbunătăți calitatea solului de grădină.

Pași

Metoda 1 din 5:
Alegerea sau realizarea compostului
  1. Imagine intitulată Adăugați compost la plante Pasul 1
1. Începeți compostarea la domiciliu. Creați un heap compost prin stratificare sol cu ​​materiale organice. Materiale maro alternative (cum ar fi frunze uscate, paie, rumeguș și hârtie mărunțită) cu materiale verzi (ca frunze proaspete, cafea și resturi de fructe și legume). Nu adăugați nimic cu carne, ulei, grăsime sau produse lactate la compostul dvs. În mod regulat, apa mormanul până când este umed, dar nu soggy.
  • Există multe modalități prin care puteți configura un sistem de compost, inclusiv a cos, A pat, și a teanc.
  • Amestecați în mod regulat compostul cu o lopată sau o pitchfork.
  • Imagine intitulată Adăugați compost la plante Pasul 2
    2. Selectați compost organic, de înaltă calitate. Dacă nu aveți timp, spațiu sau materiale pentru a vă face propriul compost, îl puteți cumpăra. Cu toate acestea, trebuie să alegeți cu atenție, deoarece unele compost conțin canalizare umană, farmaceutice și solvenți. Căutați compost organic, de înaltă calitate, care conține mucegai de frunze, deșeuri de curte și gunoi de grajd de animale.
  • Simțiți și punga, ar trebui să fie lumină, pufoasă și au un miros de pământ. Evitați achiziționarea compostului care este greu, simte nisipos sau miroase de amoniac.
  • Vizitați magazinul local de grădină pentru a alege compostul, astfel încât să puteți mirosi și să îl simțiți înainte de a efectua o achiziție.
  • Imagine intitulată Adăugați compost la plante Pasul 3
    3. Asigurați-vă că compostul dvs. sa descompus temeinic înainte de ao folosi. Compost este gata atunci când este maro închis, fricos și are un miros de pământ. Nu ar trebui să fie mucegăit, pulbere, fierbinte sau miros ca amoniacul. Dacă puteți discerne ce sunt unele dintre elementele compost (e.G., o coaja de banane), compostul are nevoie de mai mult timp pentru a descompune inainte de ao folosi in gradina ta.
  • Metoda 2 din 5:
    Efectuarea de ceai de compost
    1. Imagine intitulată Adăugați compost la plante Pasul 4
    1. Umpleți o pungă de burlap cu compost. Dacă nu aveți o pungă de burlap, puteți folosi o pernă veche. Umpleți sacul sau cazul cu compost, apoi închideți capătul deschis.
  • 2. Scoateți sacul de compost într-o cadă de apă. Umpleți o cadă, bin sau o găleată cu apă, apoi plasați sacul de compost în interiorul acesteia. Agitați sacul în jurul valorii de câteva minute pentru a ajuta apa să pătrundă în sac și compost.
  • Imagine intitulată Adăugați compost la plante Pasul 6
    3. Permiteți sacului să abrupte pentru câteva zile. Pentru a permite nutrienților să se scurgă de la compost și în apă, lăsați sacul să abrupte timp de două până la trei zile. Veți putea spune că este gata atunci când apa este culoarea ceaiului.
  • 4. Spray sau turnați ceaiul de compost pe plantele dvs. Umpleți o sticlă de pulverizare sau udare cu ceaiul de compost. Se toarnă sau pulverizează apa pe plantele în ghiveci sau de grădină pentru a le oferi o băutură plină de nutrienți.
  • Puteți folosi sacul de compost pentru a face câteva loturi de ceai de compost, apoi răspândiți compostul umed în jurul grădinii dvs.
  • Metoda 3 din 5:
    Modificarea solului cu compost
    1. Imagine intitulată Adăugați compost la plante Pasul 8
    1. Răspândiți 3 până la 4 inci (7.6 până la 10.2 cm) de compost deasupra solului. Modificarea pământului dvs. de grădină vă va ajuta plantele să înflorească. Adăugați 3 până la 4 inci (7.6 până la 10.2 cm) de compost în solul din jurul plantelor din grădina dvs. Rămâneți la câțiva centimetri distanță de bazele plantelor existente.
  • Imagine intitulată Adăugați compost la plante Pasul 9
    2. Lăsați compostul neîntrerupt în apropierea plantelor. Nu doriți să deranjați rădăcinile plantelor care deja cresc în grădina dvs. Mai degrabă decât raking și de a face compost în sol în jurul plantelor, lăsați compostul ca fiind într-o rază de 1 picior (30 cm) în jurul bazelor de plante.
  • 3
    Rake și până la stratul de compost în solul existent în jurul plantelor dvs. Pentru a amesteca compostul în solul existent, rake și până la compost în partea superioară de 6 inci (15 cm) a solului din jurul plantelor. Aceasta oferă aerare și permite substanțelor nutritive din compost să vă îmbogățească solul existent.
  • 4. Apă grădina ta. Apă ușor grădina până când solul este umed. Acest lucru ajută substanțele nutritive să se scurgă de la compost în straturile mai profunde ale solului, ceea ce vă va alimenta plantele.
  • Metoda 4 din 5:
    Saparea găurilor de compost
    1. Imagine intitulată Adăugați compost la plante Pasul 12
    1. Dig de găuri de 12 inci (30 cm) adânc în grădina ta. Utilizați o lovitură sau lopată pentru a săpa mai multe găuri care sunt de 12 centimetri (30 cm) adâncime între rândurile dvs. de grădină. Săpeți cât mai multe găuri, pe măsură ce vă puteți completa cu compostul pe care îl aveți la îndemână.
  • Imagine intitulată Adăugați compost la plante Pasul 13
    2. Puneți 2 litri (1.9 l) de compost în fiecare gaură. Se toarnă sau lopate 2 litri (2.000 ml) (1.9 l) de compost în fiecare gaură. Nu doriți să umpleți întreaga gaură cu compost, deoarece veți adăuga o parte din solul de grădină existent la gaură.
  • Imagine intitulată Adăugați compost la plante Pasul 14
    3. Umpleți restul gaurei cu solul. Folosind solul pe care l-ați scos din gaură, acoperiți compostul cu sol până când este nivelul cu restul patului de grădină. Nutrienții de la compost vor îmbogăți solul din grădina dvs. și vor ajuta plantele să prospere.
  • Metoda 5 din 5:
    Folosind compost ca mulci
    1. Șterge buruieni și iarbă departe de zonă. Pentru a vă asigura că nimic nu crește prin noul dvs. strat de mulci, îndepărtați buruienile și iarba din zona pe care o veți adăuga mulci. Asigurați-vă că eliminați rădăcinile buruienilor de la sol, astfel încât acestea să nu crească înapoi.
  • 2. Ecran compostul. Sift compostul printr-un ecran pentru a elimina bucăți mari. Puteți utiliza un ecran vechi sau faceți-vă propriul dvs prin atașarea 0.5 în (1.3 cm) pânză de hardware cu ochiuri la un cadru din lemn. Plasați ecranul peste o roabă și stiri compostul în ea. Rezervați piesele mari pentru următoarea grămadă de compost.
  • Imagine intitulată Adăugați compost la plante Pasul 17
    3. Acoperiți terenul de grădină cu compostul. Răspândiți 1 până la 2 inci (2.5 până la 5 ani.1 cm) de compost peste stratul superior de sol din grădina dvs. Asigurați-vă că răspândiți mulciul în mod egal în zonă, care lucrează în jurul plantelor existente. Păstrați stratul de compost aproximativ 2 inci (5.1 cm) departe de baza plantelor existente și de tulpinile acestora.
  • sfaturi

    Pentru plantele perene, ar trebui să adăugați compost de fiecare dată când adăugați o plantă sau împărțiți o plantă. Pentru plantele anuale, adăugați compost în fiecare primăvară.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar