Cum să ai grijă de o plantă de croton

Crotons (cunoscută și sub numele de haina lui Rushfoil și Iosif) sunt plante tropicale cu frunze luminoase, vibrante și multicolore. Ele pot fi cultivate în aer liber în climă caldă și umedă, dar altfel, este mai bine să le crească ca elemente de plante sau adăugiri sezoniere la peisajul dvs. Crotons poate fi dificil de a crește, deoarece au cerințe foarte specifice atunci când vine vorba de lumină, apă, temperatură și umiditate și pentru că nu le place să fie mișcați. Trucul cu cultivarea acestor plante este de a găsi o locație ideală în care planta va prospera și pentru a evita mișcarea.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea locației potrivite
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru o etapă de plante de croton 01
1. Selectați o oală cu drenaj bun. Crotoni ca o mulțime de apă, dar ei nu fac bine în solul soggy sau umed. Pentru a vă asigura că oală oferă drenaj adecvat, căutați un recipient care are găuri de drenaj în partea de jos. Când alegeți o dimensiune a recipientului, căutați un recipient care este vorba de ⅓ mai mare decât mingea rădăcină a plantei.
  • Dacă locuiți în zonele de duritate 10 și 11, cum ar fi sudul Florida, puteți sări peste container dacă doriți să plantați croca direct în grădină.
  • Pentru a vă găsi zona de duritate, puteți căuta o grămadă de zone de duritate online.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de croton Pasul 02
    2. Alegeți o zonă care primește 6 până la 8 ore de lumină puternică a soarelui. Crotoni au nevoie de o mulțime de soare luminoase pentru a-și menține frunzele colorate, dar pot arde în lumină excesiv de cald, dur, dacă sunt expuse toată ziua. Locația ideală este o fereastră orientată spre est sau vest care primește 6 până la 8 ore de soare direct în fiecare zi.
  • Crotoni care primesc prea mult lumina directă a soarelui pot ajunge cu frunze arse.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de croton Pasul 03
    3. Păstrați planta departe de schițe. Crotons nu vor tolera aerul dramatic, mai ales dacă este aer rece. Alegeți o locație departe de ușile și ferestrele, ventilii și întoarcerea aerului, ventilatoarele de tavan și oriunde altundeva că ar putea fi supusă curenților de aer.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de croton Pasul 04
    4. Mutați planta cât mai puțin posibil. Odată ce ați găsit o locație în care Croton este fericită, evitați să o mutați cu orice preț. Crotons nu răspund bine la șoc, care include mișcarea. Nu fi surprins dacă Croton-ul dvs. scade o serie de frunze după ce îl mutați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de croton Pasul 05
    5. Transplant crotonul într-o locație în aer liber în primăvară. Crotonii pot fi plantați în aer liber în zonele de duritate 10 și 11, care includ locuri precum Florida de Sud. Pentru a planta afară, alegeți o locație cu o mulțime de soare indirect, cum ar fi sub un copac care oferă o umbră parțială. Scopul de a muta planta în afara la mijlocul de sus până la sfârșitul primăverii pentru a minimiza șocul la plantă.
  • Un croton nu va supraviețui probabil în climatele mai reci în care temperatura devine mai mică de 40 ° F (4 ° C). Dacă temperaturile de iarnă din zona dvs. scade sub acest lucru, puteți transplanta crocul înapoi la un recipient și îl aduceți în interior pentru iarnă sau tratați crotonul ca anual și lăsați-l să moară peste iarnă.
  • Dacă vă mutați Crotonul în interiorul și în afara, în funcție de sezon, fiți pregătiți pentru frunze să scadă.
  • Pământul ideal pentru crotoni este un sol bogat și bine drenaj, plin de nutrienți. Pentru a vă îmbogăți solul și pentru a îmbunătăți drenajul, modificați-l cu compostul în vârstă înainte de plantare.
  • Partea 2 din 3:
    Creșterea unui croton sănătos
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de croton Pasul 06
    1. Apă în mod regulat cu apă călduță pentru a menține solul umed al solului. Utilizați apă călduță pentru a evita șocul la rădăcini și apă când se usucă partea superioară ½ inch (13 mm) de sol. Ține-ți degetul în sol și, dacă partea de sus se simte uscată, este timpul de apă. Continuați udarea până când excesul curge găurile din fundul vasului.
    • Aceste plante tropicale iubesc o mulțime de apă, dar este important să aveți un sol umed, umed, mai degrabă decât un sol umed sau umed.
    • În timpul perioadelor de dormit în toamna târzie și iarna, tăiați înapoi pe udare și lăsați solul să se usuce la o adâncime de 1 inch (2.5 cm).
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de croton Pasul 07
    2. Păstrați planta în jurul valorii de 75 ° F (24 ° C). Crotons sunt nativi în zonele tropicale și nu vor prospera la temperaturi sub 60 ° F (16 ° C). Temperatura ideală pentru aceste plante este între 70 și 80 ° F (21 și 27 ° C) în timpul zilei și 65 ° F (18 ° C) pe timp de noapte.
  • Este posibil să crească crotonies în aer liber, dar numai în climate calde cu niveluri ridicate de umiditate. Dacă locuiți într-un climat răcitor sau mai uscat, creați-vă crota în interiorul în care puteți controla mediul.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de croton Pasul 08
    3. Să mențină o umiditate mai mare în jurul plantei. Gama ideală de umiditate pentru Crotoni este cuprinsă între 40 și 80%, cu nivelul optim fiind în jur de 70%.Puteți realiza acest lucru prin eliminarea frunzelor la fiecare 1 până la 2 zile sau prin creșterea plantei într-o baie care este folosită adesea pentru dușuri și băi.
  • O altă modalitate de a genera umiditate pentru plantă este de a plasa oala pe o tavă plină cu pietricele care sunt acoperite cu apă. Înlocuiți apa, după cum este necesar pentru a menține pietricele umede.
  • Pentru a măsura umiditatea din jurul crocelului, puteți utiliza un dispozitiv numit un higrometru. Acestea sunt disponibile la domiciliu, grădină și magazine universale.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de croton Pasul 09
    4. Fertilizați planta lunar în perioadele de creștere activă. Crotorii au nevoie de o mulțime de nutrienți pentru a-și crește frunzele colorate. În timpul perioadelor de creștere activă în primăvară, vară și căderea timpurie, alimentează planta în fiecare lună prin adăugarea unui îngrășământ lichid sau pulbere în apă înainte de udare.
  • Cel mai bun îngrășământ pentru crotoni este unul care este ridicat în azot și potasiu, cum ar fi un amestec 8-2-10, deoarece aceste substanțe chimice ajută plantele să crească tulpini puternice și frunze. Numerele se referă la cantitatea de azot, fosfor și potasiu în îngrășământ.
  • Nu alimentați planta în timpul perioadelor de dormit în timpul căderii târzii și a lunilor de iarnă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de croton Pasul 10
    5. Repot instalația în primăvară când depășește vasul curent. Alegeți o oală care este de 1 până la 2 inci (2.5 până la 5 ani.1 cm) mai mare decât vasul curent. Căutați o oală cu o mulțime de găuri de drenaj. Umpleți oală la jumătatea drumului cu un sol bogat. Scoateți cu grijă crotonul din vasul original și plasați-l ușor în noua. Acoperiți rădăcinile cu soluri suplimentare și apă pentru a fixa solul în poziție.
  • Repotarea unui croton poate duce la scăderea frunzelor, dar puteți minimiza șocul în instalație numai prin reproducere în primăvara mijlocie sau târziu.
  • În loc de pământ de ghiveci, puteți utiliza, de asemenea, un amestec de jumătate și jumătate de mușchi de turbă și compost în vârstă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de croton Pasul 11
    6. Opriți creșterea prin repotul cu aceeași dimensiune a vasului. Unele specii de crotoni pot ajunge până la 6 picioare (1.8 m) și puteți limita creșterea lor prin menținerea aceluiași dimensiune a recipientului. Când doriți ca planta să înceteze să crească, să o repoți în primăvară într-o oală care are aceeași dimensiune.
  • În loc să reporniți planta, puteți, de asemenea, să vă îmbrăcați să o păstrați sănătoși. Scoateți primele 3 inci (7.6 cm) de sol în fiecare primăvară și îl înlocuiți cu sol proaspăt.
  • Partea 3 din 3:
    Depanarea problemelor comune
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de croton Pasul 12
    1. Apă planta mai mult dacă sfaturile frunzelor se rotesc maro. Underwateringul este o problemă comună cu Crotoni, și vor începe să-și scape frunzele dacă nu ajung destul. Inspectați frunzele abandonate pentru Browning pe sfaturi și uscăciune generală. Furnizați planta cu mai multă apă și începeți să scoateți mai des frunzele pentru a corecta problema.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de croton Pasul 13
    2. Apă mai puțin dacă frunzele vor fi bine. Deși crotonii iubesc solul umed, este posibil să le apariți prea mult. Frunzele de vopsit sunt un semn de supraîncărcare și puteți corecta problema prin tăierea înapoi. Numai apă atunci când partea superioară ½ inch (13 mm) a solului se usucă și nu părăsi niciodată crotonul așezat în solul soggy.
  • Alegeți întotdeauna o oală cu găuri bune de drenaj pentru a preveni supraîncărcarea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de croton Pasul 14
    3. Deplasați planta dacă marginea frunzelor maro. Dacă planta începe să-și scape frunzele și nu este din cauza subacvaticării, inspectați marginile frunzelor pentru Browning. Aceasta este o indicație că planta este expusă la temperaturi scăzute sau o pescaj rece. Deplasați planta într-o locație mai caldă sau departe de ventilatoare, orificii și alte surse de proiecte.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de croton Pasul 15
    4. Oferiți mai multă lumină dacă culorile încep să se estompeze. Cel mai distinct lucru despre Crotoni este frunzele lor vibrante, iar planta necesită o mulțime de lumină solară pentru a produce aceste culori strălucitoare. Dacă frunzele încep să-și piardă culoarea sau dacă creșterea frunzelor noi este un verde plictisitor, mutați planta într-o locație însorită.
  • Crotonii au nevoie de aproximativ 6 până la 8 ore de lumină luminoasă, indirectă în fiecare zi pentru a-și menține sănătatea și culorile.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de croton Pasul 16
    5. Oferiți mai multă umbră dacă frunzele dezvoltă patch-uri gri. Plăcile gri pe frunze indică faptul că planta devine prea multă caldă, directă. Puteți muta planta într-o fereastră care devine mai puțin Soare directă sau instalați o cârpă de umbră pentru ao proteja de cele mai dure raze UV.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de croton Pasul 17
    6. Spălați frunzele cu apă cu săpun pentru a ucide acarieni de păianjen. Semnele unei infestări de acarieni de păianjen includ pete galbene sau maro pe frunze, culori palide sau plictisitoare și Whitshing Windbing. Umpleți un castron mic cu apă caldă și se agită într-o linguriță (5 ml) de vas lichid sau săpun de mână. Utilizați o cârpă curată pentru a spăla ușor vârfurile și fundul frunzelor cu soluția. Lăsați planta timp de aproximativ 10 minute și apoi ștergeți frunzele cu o cârpă umedă.
  • Repetați la fiecare câteva zile, după cum este necesar, până când acarienii au plecat.
  • Alternativ, explozie plantele cu un curent ascuțit de apă o dată pe săptămână pentru a controla infestarea.
  • sfaturi

    În timp ce instrucțiunile de îngrijire pentru diferite soiuri de croton sunt similare, poate fi utilă verificarea specificațiilor bazate pe varietatea specifică. De exemplu, dacă aveți soiul foarte popular de croton Petra, ați putea verifica specificul Instrucțiuni de îngrijire pentru Croton Petra Plante.

    Avertizări

    Crotile nu au adesea nevoie de tăiere, cu excepția eliminării frunzelor moarte și a ramurilor. Purtați mănuși când tăiați pentru a vă proteja mâinile de iritarea cauzată de SAP.
  • Dacă planta dvs. devine picioare sau spinoase, prune o treime din ramuri un an. Când o nouă creștere începe în anul următor, îndepărtați o altă treime din ramuri până când ați atins obiceiul de creștere dorit.
  • Unele specii de croturi pot fi toxice pentru oameni și animale de companie, în special pentru SAP. Păstrați copiii și animalele departe de aceste plante.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar