Cum la grădină

Având o grădină poate fi un mod minunat de a vă dezvolta propriile legume, înfrumusețați-vă proprietatea sau atragerea vieții sălbatice locale. Puteți planta o grădină mare în curtea dvs. sau puteți să plantați o grădină mică dacă aveți spațiu limitat. Puteți chiar să plantați o grădină folosind nimic altceva decât containere. Dacă vă gândiți la începerea unei grădini și nu sunteți sigur de unde să începeți, atunci există mai multe lucruri care ar putea ajuta. Luați în considerare diferite tipuri de grădină, pregătiți-vă terenul și uneltele de grădină, selectați semințele și plantele dvs. și apoi instalați grădina dvs.

Pași

Partea 1 din 4:
Alegerea unui tip de grădină
  1. Imagine cu titlu de putere Pasul 3
1. Decideți ce vreți să creșteți sau să faceți cu grădina dvs. Există multe tipuri diferite de grădini și utilizări pentru o grădină, deci gândiți-vă la ceea ce ar oferi tipul ideal de grădină. Unele dintre diferitele tipuri de grădini includ:
  • Gradina de legume. Acesta poate fi cel mai popular și practic tip de grădină. Prin creșterea propriilor legume, puteți economisi bani și creșteți numărul de legume proaspete pe care le consumați.
  • Gradina cu flori. O grădină de flori adaugă frumusețea curții dvs. și poate fi o scăpare relaxantă pentru dvs. Dacă sunteți interesat în principal de înfrumusețarea proprietății, atunci o grădină de flori poate fi cea mai bună alegere. Puteți planta perene, anuale sau o grădină mixtă.
  • Fluture sau grădină de hummingbird. Nu poți să crești fluturi sau de colibri, dar poți planta flori care îi vor atrage în curte, cum ar fi flori sălbatice bogate în polen, mărar, fenicul și lapte. Un fluture sau o grădină de hummingbird poate fi un tip mare de grădină pentru a planifica cu copii.
  • Grădină sălbatică. O grădină sălbatică este una care ajută la susținerea animalelor din zona dvs., oferindu-le surse de alimente și adăpost. Acestea sunt de obicei plante care sunt originare din zona dvs., deci ar trebui să aflați ce specii dvs. natale trebuie să vă planifice grădina.
  • Imagine intitulată Pick Low Întreținere Perenii pentru grădina dvs. Pasul 4
    2. Luați în considerare cât spațiu aveți la dispoziție. Dacă aveți o mulțime de spațiu, atunci puteți planta o grădină în pământ. Dacă aveți spațiu limitat sau pur și simplu nu doriți să plantați în pământ, atunci puteți planta o grădină în containere. Puteți crește o varietate de plante diferite în ghivece și le puteți păstra pe un patio sau într-un loc însorit al curții dvs. Unele plante se dezvoltă chiar în containere în interior, astfel încât utilizarea containerelor poate fi, de asemenea, ideală dacă locuiți într-un apartament.
  • Dacă locuiți într-o zonă cu un sol bun care nu este prea stânjenit sau nisipos, atunci creșterea grădinii dvs. în pământ este o opțiune bună.
  • Dacă creșterea grădinii dvs. în pământ nu este o alegere viabilă, luați în considerare cumpărarea de containere pentru a vă dezvolta plantele sau construirea deasupra paturilor de bază. Deasupra paturilor de la sol sunt minunate deoarece sunt mai ușor pe spate și pot fi mutate în jurul curții dvs., dacă doriți. Asigurați-vă că recipientele sau paturile sunt suficient de mari pentru plantele pe care doriți să le creșteți și că au drenaj bun.
  • Dacă sunteți limitat în spațiu, dar totuși doriți să aveți grădina în exterior, atunci puteți crește o grădină verticală. Aceste tipuri de grădini folosesc plante mici sau cutii stivuite și plante în creștere în poziție verticală.
  • Imagine intitulată Pick de întreținere redusă Perenii pentru grădina dvs. Pasul 5
    3. Determinați cât de mult soarele dvs. vor primi plantele dvs. Multe plante necesită aproximativ 6 până la 8 ore de soare complet pentru a prospera. Dacă nu aveți o zonă care să ofere atât de mult soare, atunci puteți instala în continuare o grădină. Va trebui să alegeți plantele care se dezvoltă în umbră sau cu mai puțin soare.
  • Încercați să verificați zona în care intenționați să vă dezvoltați grădina de câteva ori pe zi într-o zi însorită pentru a vedea cât timp strălucește soarele în acea zonă. De exemplu, ați putea verifica la ora 7:00, ora 11:00 și la ora 17 și să faceți o notă dacă soarele strălucește în acea zonă din acel moment. Dacă soarele strălucește într-o zonă în timpul a două sau trei dintre verificările dvs., atunci plantele iubitoare de soare vor deveni probabil acolo.
  • Partea 2 din 4:
    Pregătiți-vă terenul și uneltele de grădină
    1. Imagine intitulată grădină când aveți un pas de câine 14
    1. Alegeți un complot. Locația este importantă atunci când vă planificați grădina. Cel mai important, determinați dacă zona pe care doriți să o utilizați devine suficientă soare. Apoi, luați în considerare dacă dimensiunea este potrivită pentru ceea ce doriți să faceți cu el și, de asemenea, luați în considerare modul în care veți apărea această grădină. Ar trebui fie să puteți trage un furtun asupra acestuia dacă este o grădină mare sau să puteți purta o pată completă de udare, dacă este mai mică.
    • Dacă veți crește o grădină de containere, este încă important să identificați o zonă adecvată pentru a plasa containerele. Zona ar trebui să aibă o lumină bună a soarelui, suficient spațiu pentru plante să crească în sus și ar trebui să fie ușor de transportat la o sursă de apă sau se află undeva care este convenabilă pentru a le aduce apă.
  • Imagine intitulată Înțelegerea testului HIV Pasul 1
    2. Testați solul. Solul bun va avea o cantitate adecvată de var, fosfor, azot și potasiu. Aflați cât de mult dintre fiecare aveți în sol și ceea ce aveți nevoie pentru a adăuga mai multe pentru a obține cele mai bune plante în creștere. Dacă plantați o grădină de containere, atunci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la acest lucru. Puteți folosi doar un sol de ghiveci care este potrivit pentru tipul de plante pe care le veți crește.
  • Puteți achiziționa un kit de testare a solului la domiciliu din multe magazine hardware și de grădină. Urmați instrucțiunile pentru a afla proprietățile solului de grădină.
  • Puteți lua eșantioane de sol din jurul grădinii dvs. și le puteți trimite la laboratorul local de testare a solului certificat de stat, și pentru o mică taxă pe care o vor testa la laborator și vă vor trimite rezultatele într-o săptămână. Acest lucru este mult mai ușor decât testarea solului, dar costă mai mult.
  • Luați mai multe eșantioane de sol din jurul grădinii dvs. pentru a vă asigura că obțineți rezultate exacte de testare.
  • Testați pH-ul solului pentru a vedea dacă aveți nevoie pentru a face modificări pentru a echilibra. Pentru a face acest lucru, utilizați un kit de testare a pH-ului sau faceți propriul test acasă și verificați solul din grădina dvs. Anumite plante preferă diferite niveluri de pH, dar este mai bine să aveți sol care este la fel de aproape de neutru - un pH de 7 - cât mai posibil.
  • Imagine intitulată Margă de plante Pasul 22
    3. Pregătiți-vă solul. Odată ce ați terminat testele solului și pH-ului, pregătiți-vă solul adăugând substanțele nutritive necesare pentru a vă ajuta plantele să crească.
  • Adăugați materie organică pentru a vă ajuta să vă îmbogățiți solul cu substanțe nutritive. Puteți utiliza compost (de la propriul tău compost, dacă aveți unul), descompune frunze, mușchi de turbă sau gunoi de gunoi de animale descompus. Toate acestea sunt disponibile pentru cumpărare la centrele locale de grădinărit dacă nu aveți acces ușor la ele.
  • Adăugați îngrășământ în sol pentru a ajuta la înlocuirea în azot, fosfor sau potasiu că este lipsit de. Eticheta de pe sacul de îngrășăminte vă va spune exact cât este prezentă fiecare dintre aceste substanțe nutritive. Numerele 5-10-5, de exemplu, vă spun că îngrășământul conține azot 5%, 10% fosfor și 5% potasiu.
  • Urmând rezultatele testului de pH, dacă solul dvs. este alcalin (peste 7), încercați să adăugați lime sau ca cenușă de lemn pentru ao neutraliza. Dacă solul dvs. este acid (sub 7), adăugați moss de turbă sau frunze de descompunere. În funcție de ce plante doriți să crească, este posibil să nu mai necesiți pH-ul. Este mai ușor să crească plantele care vor supraviețui în solul existent.
  • Imaginea intitulată se implică în studiile de cercetare medicală Pasul 2
    4. Cercetați-vă zona. Este important să găsiți informații despre condițiile de creștere în zona dvs. Uită-te online, vorbește cu un consultant local de grădină, sau sună serviciul de extindere a cooperativelor.
  • Aflați când înghețurile încep și se termină în medie, astfel încât să știți timpul potrivit pentru a planta. Plantarea prea devreme sau prea târziu vă poate ucide semințele sau plantele, deci este vital să știți când cel mai bun moment pentru a începe este.
  • Aflați despre modelele meteorologice locale care ar putea afecta grădina dvs.
  • Căutați cel mai bun moment pentru a vă recolta fructele, fructele și legumele din zona dvs. Unele dintre acestea pot fi simple, dar unele plante necesită puțin mai multe know-how când cel mai bun moment pentru a le recolta este.
  • Efectuați un program atunci când fiecare dintre instalațiile dvs. specifice trebuie plantate pe baza cerințelor lor de habitat și a nevoilor în creștere. Unele plante ar putea fi nevoite să fie începute foarte devreme în sezon, în timp ce alții nu au nevoie de plantare până în vara.
  • Imagine intitulată Păstrați uneltele de grădină în formă excelentă Pasul 7
    5. Strângeți uneltele. Pentru a face grădinărit cât mai ușor și relaxant posibil, este important să aveți toate instrumentele potrivite. Utilizați o lopată, mănuși, o mistrie de grădinărit, o furculiță de grădină, coșuri sau găleți pentru a ține buruieni, iar o udare poate cel puțin. Puteți achiziționa alte instrumente, dar nu este necesar ca o grădină mică și medie de dimensiuni medii.
  • Pentru o grădină mare, este posibil să aveți nevoie să achiziționați o roabă, greble și găuri, loppers și o săpătură post-gaură.
  • Uită-te la Instalarea unui sistem de aspersoare automată dacă nu aveți timp sau abilitatea de a apărea în apă.
  • Partea 3 din 4:
    Selectarea semințelor și a plantelor
    1. Imagine intitulată Alegeți planuri de siguranță în siguranță atunci când aveți o pisică 2
    1. Determinați dacă doriți să începeți grădina din semințe. Multe plante fac bine când le porniți de la semințe. Verificați centrul local de grădină pentru pachetele de semințe și uitați-vă la etichetă pentru a vedea cât timp trebuie să crească, când este cel mai bun moment pentru a le planifica și cât de multă apă au nevoie.
    • Creșterea de la semințe poate dura oriunde de la una la patru luni, în funcție de ceea ce creșteți, deci este important să planificați înainte.
    • Creșterea de la semințe este cea mai ieftină opțiune, deoarece un pachet de semințe costă doar câțiva dolari sau cenți. Plantele complete achiziționate de la un magazin de grădinărit pot costa oriunde de la $ 1 la $ 50 fiecare.
    • Creșterea de la semințe are avantajul de a vă permite să porniți sămânța într-un recipient și să o păstrați în interior sau să o puneți chiar în pământ. Cu toate acestea, plantarea unei semințe într-un recipient și pornirea în interior poate duce la o plantă mai sănătoasă decât începând cu în aer liber în pământ. De asemenea, poate oferi instalația dvs. cu un început anterior, deoarece nu va trebui să așteptați ultimul îngheț.
  • Imagine intitulată planta un hedging verde etapa 2
    2. Luați în considerare transplantarea plantelor mature. Beneficiul transplantării unei plante mature în solul sau recipientului dvs. este că este deja parțial cultivat și va purta fructe mai devreme. Planta va fi, de asemenea, mai probabil să supraviețuiască și să prospere. Transplantarea plantelor mature durează doar câteva minute de lucru odată ce restul grădinii dvs. a fost pregătit.
  • Verificați magazinul local de grădină pentru plante mature și asigurați-vă că verificați etichetele de pe plante pentru a determina dacă vor funcționa pentru tipul de grădină pe care îl planificați.
  • Imagine intitulată Crește plantele native australiene Pasul 7
    3. Verificați becurile de flori. Dacă alegeți să crească flori, aveți și opțiunea de a planta becurile. Becurile sunt ușor de plantat, iar unele dintre ele (perene) se vor întoarce în fiecare an. Unele becuri sunt anuale și vor trebui înlocuite în fiecare an.
  • Țineți minte că becurile înflorește doar câteva săptămâni la un moment dat.
  • Verificați magazinul local de grădină pentru becuri pe care le puteți planta în grădină și bucurați-vă de an după an, cum ar fi lalele, narcisele și alliumii.
  • Partea 4 din 4:
    Plantarea grădinii dvs
    1. Imagine intitulată Păstrați câinii din grădini Pasul 3
    1. Aranjați-vă plantele. Alegeți unde doriți ca fiecare plantă să meargă în grădina dvs. Țineți minte cantitatea de lumină solară de care au nevoie și dimensiunea totală pe care o vor crește. Începând cu plantele mici, poate fi înșelătoare, deoarece unii pot deveni foarte mari și în cele din urmă au nevoie de parcele sau containere mai mari.
    • De obicei, este sigur să dea aproximativ 10 inci (25.4 cm) de spațiere între fiecare plantă, dar asigurați-vă că citiți pachetul de semințe sau eticheta pe plante pentru a vedea cât de mult va avea nevoie.
    • Veți dori, de asemenea, să lăsați suficient spațiu între rânduri, astfel încât să puteți merge între ele. Planificați să lăsați aproximativ 18 inci (45.7 cm) între rânduri.
    • Încercați să păstrați plantele în grupuri de varietate. De exemplu, puteți să vă plantați toate legumele în aceeași secțiune a grădinii dvs. și să vă păstrați florile sau boabele într-o altă secțiune.
    • Aflați ce plante vor crește pe cei mai înalți, deoarece vor crea umbră în timp și ar trebui să fie plantați în apropierea altor plante care vor crește, de asemenea, înalte sau în apropierea plantelor care necesită o lumină mai mică și mai multă umbra.
  • Imagine intitulată Pierde Greutate Gradinarit Pasul 2
    2. Plantați semințele sau plantele. Folosind aranjamentul pe care l-ați conceput, plasați fiecare plantă în grădină. Săpați o gaură de două ori dimensiunea și aceeași adâncime ca și mingea rădăcină, sau așa cum este indicat pe pachetul de semințe. Adâncimea va varia oriunde din /4 inch (0.6 cm) la 2 inci (5.1 cm) pentru adâncimea semințelor în funcție de ceea ce plantați. Nu contează dacă plantați într-un container sau în pământ. Utilizați instrucțiunile de adâncime furnizate pe pachetul de semințe.
  • Nu săpați o gaură prea adâncă. Doar săpat suficient de departe pentru a permite loc pentru toate rădăcinile fără a acoperi tulpina sau frunzele. Solul din pământ ar trebui să fie nivel cu solul plantei pe care îl plantați.
  • Setați ușor fiecare plantă în gaura sa, pentru a nu deteriora nici o parte din ea. Utilizați degetele sau o mistrie pentru a scoate încet murdăria înapoi în gaura peste rădăcini. Dacă planta pe care o plantați este legată de rădăcină, ceea ce înseamnă că rădăcinile se înfășoară în jurul recipientului, masați ușor și slăbiți-le înainte de plantare. Acest lucru va ajuta rădăcinile plantelor să se răspândească în solul înconjurător, în loc să continue să se înfășoare în jurul mingelor rădăcinii, sufocându-se.
  • Imagine intitulată plantă sub un pas de copac 5
    3. Adăugați mulci. Obținerea cât mai multor substanțe nutritive în sol, așa cum vă puteți ajuta plantele să crească pline și sănătoase. Mulch va ajuta cu acest lucru și va contribui, de asemenea, la prevenirea creșterii buruienilor. Răspândirea mulciului între fiecare dintre plante într-un strat de aproximativ un centimetru gros.
  • Pentru legume, adăugați paie sau frunze descompuse ca mulci în jurul plantelor dvs. pentru cele mai bune rezultate.
  • Florile fac bine cu așchii de lemn sau coaja ca mulci.
  • Imagine intitulată planta sub un pas de copac 6
    4. Apă plantele tale. În primele câteva săptămâni după plantare ar trebui să aibă un pic mai multă apă pentru a ajuta rădăcinile să se stabilească. Evitați up-ul, totuși, prin inundarea stratului superior al grădinii dvs. Trebuie doar să oferiți aproximativ un centimetru de apă pe săptămână, astfel încât este posibil să nu aveți nevoie să vă apărați la grădina dvs. deloc dacă plouă.
  • Utilizați o pată de apă sau o atașare prin pulverizare la furtunul dvs. pentru a apărea plantele. Apa de la înălțime, astfel încât să nu deteriorați niciunul din frunzele sau tulpinile lor.
  • După câteva zile de udare de 1-2 ori pe zi, puteți apărea mai puțin apă. Treceți la udare o dată la două zile sau cam asa ceva.
  • Imagine intitulată Creșterea plantelor native australiene Pasul 11
    5. Păstrați un ochi pe grădina dvs. și ați bătut-o în mod regulat. Odată ce grădina dvs. este stabilită, dați-i timp să crească. O grădină sănătoasă va dura mai multe sezoane dacă este în mod corespunzător îngrijită de. Asigurați-vă că ați verificat grădina pentru buruieni în mod regulat și scoateți orice buruieni pe care îl faceți.
  • Imagine intitulată Utilizați pomul de Crăciun în grădina Pasul 3
    6. Luați în considerare punerea unui gard. Dacă creșteți o grădină de legume, atunci vă puteți dori să puneți un gard în jurul ei pentru al proteja de viața sălbatică. Acest lucru nu este absolut necesar, dar vă poate ajuta dacă găsiți că aveți invadatori frecvenți.
  • Rețineți că cerbul poate sări foarte mult. Gardul dvs. va trebui să aibă cel puțin 8 picioare (2.4 m) ridicat pentru a le împiedica să sări în grădina dvs.
  • Imaginea intitulată Pregătiți-vă grădina pentru iarna Pasul 8
    7. Recoltați grădina dvs. Când grădina dvs. a crescut până la maturitate, recoltați fructele muncii dvs. Alegeți cu atenție sau tăiați legume, fructe de padure, ierburi și flori pentru a fi utilizate în propria casă. Sau, pur și simplu bucurați-vă de mers pe jos și relaxați-vă în grădina dvs. dacă ați creat-o pentru a vă înfrumuseța proprietatea.
  • sfaturi

    Puteți cu ușurință Decoreaza-ti gradina cu materiale reciclate pentru a face propria ta.
  • În general, planificați pornirea grădinii după ultima dată de îngheț în zona dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar