Cum se fixează drenajul sărac al solului

Apa permanentă din cauza scurgerii slabe în gazonul dvs. poate duce la o serie de probleme, de la țânțarii la deteriorarea structurală a casei dvs. Pentru a rezolva acest lucru, trebuie mai întâi să studiezi gazonul dvs. pentru a înțelege cum și de ce apa colectează la acel loc specific. Odată ce aveți o idee mai bună cu privire la motivul pentru care se întâmplă acest lucru, puteți aborda problema în consecință prin redirecționarea apei de ploaie, tratarea solului, adăugând vegetație sau o combinație a celor trei.

Pași

Metoda 1 din 3:
Identificarea problemei
  1. Imagine intitulată Fixul de drenaj slab al solului Pasul 1
1. Identificați unde se colectează apa. Urmăriți curtea în timpul precipitațiilor. Notați exact unde apa tinde să se bazeze și să stea. De asemenea, luați în considerare cât de ușoară sau greu este precipitația, ceea ce poate afecta cât de mare este zona afectată. Stagii sau steaguri în centrul zonei și / sau la frontierele sale în timp ce este încă umed dacă credeți că veți pierde din vedere odată ce se usucă.
  • De exemplu, spuneți că aveți un loc aproximativ zece metri pătrați care au apă în picioare după o zi de precipitații medii.
  • Apoi spuneți că, după o precipitație grea care durează trei zile sau mai mult, zona se extinde la douăzeci de metri pătrați.
  • În acest caz, zona problema este, probabil, în continuare a zece metri pătrați, deoarece zona înconjurătoare nu are de obicei apă în picioare.
  • Imagine intitulată Fixul de drenaj slab al solului Pasul 2
    2. Verificați unde vine apa. În primul rând, vezi dacă apa suplimentară este concentrată pe acest loc printr-o structură din apropiere, cum ar fi acoperișul casei sau vărsat. Apoi, verificați dacă apa este scurtată de pe o suprafață impermeabilă, ca o cale de acces sau o terasă, care este aproape de mână. În cele din urmă, verificați suprafața gazonului pentru a vedea dacă zona afectată este semnificativ mai mică decât zona înconjurătoare.
  • Apa merge oriunde o ia gravitatea, deci lucrați întotdeauna în sus de zona afectată pentru a afla cum ajunge apa acolo.
  • Imagine intitulată Fixul de drenaj slab al solului Pasul 3
    3. Verificați solul. Scurgerea excesivă a apei și punerea într-o depresie în pământ este cu siguranță o problemă, dar rețineți că este posibil ca acesta să nu fie singurul. Se așteaptă ca solul în sine să împiedice absorbția apei să fie absorbită. Acest lucru poate fi cauzat de:
  • Compactarea din greutatea plasată pe ea, cum ar fi parcare pe același plasture de pământ în mod repetat.
  • Structuri rădăcină groase de la vegetație care blochează absorbția apei prin solduri.
  • Solul compus în cea mai mare parte din lut, mai degrabă decât nisip și / sau materie organică.
  • Imagine intitulată Fixul de drenaj slab al solului Pasul 4
    4. Măsurați gradul gazonului dvs. Ia un picior de 3 metri (0.9 m) miza de lemn și plantați-o o treime din calea spre pământ alături de casa dvs. Faceți același lucru cu o a doua miză de 100 de picioare (30.5 m) departe de casă, cu zona afectată între ele. Atunci:
  • Legați un șir în jurul primei mize în care îndeplinește terenul. Apoi legați celălalt capăt la cea de-a doua miză, folosind un nivel pentru a determina cât de sus, pentru a vă face nodul, pentru a păstra șirul perfect orizontal.
  • Mergeți de-a lungul lungimii șirului și măsurați înălțimea de pe sol pentru a vedea cât de mult scade în timp ce vă îndepărtați de casă.
  • În mod ideal, gazonul dvs. ar trebui să renunțe la câteva centimetri (5 cm) la fiecare zece metri (3 m) de la casa ta. Dacă solul se ridică din nou în timp ce vă îndepărtați de casă, aceasta poate face parte din problema dvs. de drenaj.
  • Metoda 2 din 3:
    Redirecționarea apei
    1. Imagine intitulată Fixul de drenaj slab al solului Pasul 5
    1. Retranede gazonul tău. Apa urmează gravitației, deci dacă colectează într-o depresie, ridică terenul în acea zonă. În primul rând, ridicați partea superioară a solului afectat cu o rachetă peisagistică, astfel încât acesta se amestecă bine cu solul care urmează să fie adăugat. Apoi colectați sol de pe un site superior și utilizați rake-ul pentru ao redistribui peste zona scăzută, pasăind bine să o amestecați cu solul original. Umpleți depresia aproape tot drumul, cu aproximativ 2 inci (5 cm) la rezervă. Umpleți ultimele două centimetri prin așezarea sobei, astfel încât rădăcinile sale împiedică spălarea solului.
    • Amintiți-vă să păstrați panta gazonului dvs. în jos din casa dvs., nu spre el.
    • Panta gazonului dvs. ar trebui să fie mai mică cu câțiva centimetri (5 cm) la fiecare zece metri (3 m) de la casa ta.
  • Imagine intitulată Fixul de drenaj slab al solului Pasul 6
    2
    Instalați jgheaburile și scurgerile. Dacă acoperișul casei sau vărsării se adaugă apă într-un anumit loc în greu, redirecționați apa prin instalarea jgheaburilor de apă și scurgeri de scurgere. Cu siguranță, faceți acest lucru dacă apa se bazează direct alături de casa dvs., deoarece poate intra în fundație și poate crea mucegai și fisuri. Asigurați-vă că plasați canalele în cazul în care solul se înclină departe de casă, astfel încât să nu creați o nouă problemă în timp ce rezolvați cel vechi.
  • Instalarea unui butoi de ploaie Pentru a colecta apă din jgheaburile dvs. este o modalitate excelentă de a minimiza suma pe care trebuie să o absoarbă gazonul. Este, de asemenea, o mare practică fără deșeuri, deoarece apa de ploaie poate fi utilizată pentru plantele de apă.
  • Imagine intitulată Fixul de drenaj slab al solului Pasul 7
    3. Creați un pârâu de drenaj. Hartă un pat de pârâu care va transporta apă în jos din zona afectată. Scoateți 12 până la 15 inci (30 până la 38 cm) de sol de-a lungul acestui curs. Compactă pământul, astfel încât patul este plat și laturile sunt înclinate în sus și spre exterior, departe de pat, astfel încât apa înconjoară curge în. Acoperiți patul și părțile laterale cu țesătură peisaj pentru a menține buruienile și iarba de la cultivare. Apoi adăugați un ½ inch (1.25 cm) strat de pietriș de mazăre peste pat.
  • Să fie atenți la vecini atunci când plotați cursul pârâului. Redirecționarea apei în picioare ar putea să vă rezolve problemele de drenaj, dar inundarea curții lor poate crea o problemă cu totul nouă.
  • Metoda 3 din 3:
    Tratarea solului și adăugarea de plante
    1. Imagine intitulată Fixul de drenaj slab al solului Pasul 8
    1
    Aerați gazonul tău. Dacă structura rădăcină a ierbii sau a altor vegetații este atât de groasă încât împiedică solul să absoarbă apa, să folosească un aerator de gazon pentru a rupe bariera. Puneți găuri prin împământare cu vârfurile sau cutinele aeratorului, astfel încât apa poate ajunge mai profundă mai devreme. Alegeți dintr-o varietate de modele (de la aeratoarele pe care le puteți purta sub pantofii dvs. în timp ce mergeți la alții că apăsați ca o mașină de tuns iarba) pe baza dimensiunii zonei dvs. afectate.
    • Toate modelele sunt, în general, împărțite în două clasificări: spike și aeratoare de bază. Aeratoarele de bază sunt considerate pe scară largă cele mai eficiente.
    • Aerizarea gazonului dvs. va atrage, de asemenea, mai multe activități de vierme. Viermii vor crea și mai multe căi pentru a călători în și prin sol.
  • Imagine intitulată Fixul de drenaj slab al solului Pasul 9
    2
    Modifică compoziția solului. Dacă un test de sol arată că gazonul dvs. este în primul rând argilă, adăugați elemente noi care vor promova absorbția apei. Utilizați o rake de până sau peisagistică pentru a slăbi și îndepărta cel puțin 6 cm (15 cm) de solar din zona afectată. După îndepărtarea acestui lucru, rake patul găurii dvs. din nou pentru a slăbi solul subiacent, astfel încât acesta se amestecă bine cu stratul de 6 inci (15 cm) de materiale organice pe care urmează să le adăugați. Apoi, rake într-un amestec de compost, frunze moarte, chipsuri de lemn, coajă de copac și nisip horticol.
  • Noul material organic va fi mai ușor și mai permeabil decât lut.
  • De asemenea, va promova viața plantelor, care la rândul său va absorbi mai multă apă prin rădăcinile sale.
  • Viermii vor fi de asemenea atrași de solul mai bogat, iar găurile pe care le creează vor crește drenajul.
  • Gypsul și calcarul sunt, de asemenea, eficiente la ruperea luturilor pentru mai multă permeabilitate.
  • Imagine intitulată Fixul de drenaj slab al solului Pasul 10
    3. Utilizați vegetația pentru a absorbi apa. Plante peisagistice, arbuști sau plante care sunt deosebit de însetate în sau în apropierea zonei afectate. Rețineți cât de mult soare sau umbra primește unde apar problemele dvs. de drenaj. Alegeți vegetația locală care va prospera în curtea dvs. specifică. Dacă solul dvs. este în cea mai mare parte argilă, asigurați-vă că alegeți plantele bine adaptate la acel sol.
  • Plante ideale pentru lut: (copaci) mesteacan, molid albastru, crabapple, brad douglas, estul hemlock, eucalipt, arțar japonez, japonez, molid norvegia, cedru roșu de vest- (arbuști) Barberry, Bush fluture, Hytragea, Rose, Viburnum- ( Plante) Bigleaf Periwinkle, Juniper comun, Juniper Juniper, zmeură târâtoare, urechi de elefanți, Geranium.
  • Imagine intitulată Fixul de drenaj slab al solului Pasul 11
    4
    Creați o grădină de ploaie. Dacă solul dvs. nu este argilă, dar încă mai experimentați drenajul slab, mergeți mai departe și întoarceți zona afectată într-o grădină de ploaie. Săpați o gaură în centrul zonei respective. Faceți-o destul de adâncă și suficient de largă pentru ca toată scurgerea înconjurătoare sau apa în picioare să se colecteze. Creați un amestec de plantare care este de 60% nisip, 20% compost și 20% solul pentru umplerea găurii. Selectați plantele care sunt originare din zona dvs. și prosperă în apă pentru a planta în noua dvs. grădină.
  • Păstrați grădina de ploaie la cel puțin 10 m picioare (3 m) din casă și la cel puțin 50 de picioare (15.2 m) dintr-un sistem septic. În U.S., Apelați 811 pentru a vă asigura că utilitățile subterane nu sunt în cale.
  • În mod ideal, toată apa din grădina ta de ploaie ar trebui să fie absorbită într-o zi de precipitații. Acest lucru este parțial de ce crearea unei grădini de ploaie în solul de lut nu este o soluție, deoarece apa are un timp mai dur prin lut.
  • O grădină de ploaie este un punct final excelent pentru scurgerile de jgheab și paturile uscate de pârâu pentru a scăpa de scurgeri de pe acoperișuri, căi de acces și patios.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Adăugarea prea multor rumeguș, scoarță sau alte materii organice de înaltă carbon la sol poate crea o deficiență în azot. Utilizați un îngrășământ de azot sau gunoi de grajd pentru a reechilibra azotul și a crea o descompunere mai rapidă a materiei organice.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar