Cum să devii un sudor

Sudorii ajută la construirea lumii. În câmpurile de la construcția la curse de mașini la fabricație, sudorii își folosesc abilitățile pentru a fuziona metalul împreună la specificațiile și forța corespunzătoare. Dacă sunteți interesat să învățați să deveniți un sudor, există mai multe modalități de a construi abilitățile de care aveți nevoie la locul de muncă.

Pași

Partea 1 din 3:
Învățând sudarea
  1. Imaginea intitulată deveni un etape de sudor 1
1. Să înțeleagă cerințele locului de muncă. Sudorii comerciali trebuie să fie în mod fizic și mental, cu o coordonare excelentă a ochilor mâini, iar capacitatea de a rămâne axată pe o sarcină repetitivă pentru perioade lungi de timp. Nu trebuie să se aplice neclintiți și neglijenți. Sudorii se mândresc serios în munca lor și în abilitățile necesare pentru a finaliza corect un loc de muncă.
  • Un bun sudor trebuie, de asemenea, să fie auto-motivat și un auto-starter, deoarece o parte a locului de muncă ar putea implica freelancing, găsirea propriilor proiecte și locuri de muncă. Sudorii pot fi în mare cerere, dar se va depinde de tine să cauți această cerere și să găsească locurile de muncă care necesită un sudor bun și informat.
  • Ca un sudor, vei fi în jurul metalului cald, lumini strălucitoare și vapori nocivi în fiecare zi. În multe locuri de muncă de sudură, veți lucra în jurul echipamentelor grele care pot provoca vătămări grave. Este imperativ să se înțeleagă toate potențialele pericole posibile înainte de a începe o urmărire a certificării de sudare și a unui loc de muncă.
  • Imaginea intitulată deveni un etape de sudor 2
    2. Programe de formare a cercetării în apropierea dvs. Dacă nu aveți experiență de sudare la locul de muncă, găsirea unui program de antrenament este cel mai bun mod de a începe. Multe colegii comunitare au programe de sudare, la fel ca și programele profesionale și școlile profesionale ale adulților. Acestea sunt cea mai fiabilă modalitate de a intra în industrie, iar un program bun va include asistență pentru plasarea locurilor de muncă pentru a vă ajuta să obțineți un picior în ușă. Societatea Americană de sudare (AWS) oferă o bază de date căutată de școlile de sudură găsite Aici.
  • În Statele Unite, cele trei școli de sudare prestigioase de sudare sunt școala de sudură Tulsa, Institutul Hobart de Suding Technology și Școala de sudare Lincoln.
  • Bursele sunt disponibile pe pagina de bursă AWS cu privire la ele Website. Multe companii și sindicate vor oferi, de asemenea, burse, deoarece multe regiuni au un deficit de sudori și ambele tipuri de organizații au un interes în formarea mai mult.
  • Imaginea intitulată deveni un etapă de sudor 3
    3
    Obțineți o sudare de experiență de experiență. Nu puteți învăța sudarea dintr-o carte. Sudarea este un comerț cu mâinile pe care le puteți învăța numai prin luarea unei clase de nivel introductiv, înscrierea la un program de ucenicie care vă va oferi instruirea de locuri de muncă sau înscrierea într-o școală de sudură și construirea abilităților necesare pentru sudarea metalului.
  • Dacă nu aveți nici o sudare cu experiență sau aveți unele instruire informală de la Tinkering în jurul casei și doriți să aflați mai multe, începeți să luați un curs de sudare introductiv la o colegiu comunitar sau la o școală tehnică din zona dvs. pentru a afla despre abilitățile de siguranță necesare și mecanica locului de muncă, apoi practică pe propria dvs. cât mai mult posibil.
  • Învață să lovești un arc, o forță și să-ți controlezi băieții. Trebuie să începeți undeva, iar primele abilități esențiale în sudură sunt în a face suduri mici, numite tari, pentru a obține metalul să se țină împreună fără cleme pentru a-l țineți și apoi controlați cu precizie arcul și firul sau tija Conectați piesele. Va lua o anumită practică și îndrumare, așa că căutați sudori experimentați pentru a vă arăta cablurile când începeți mai întâi.
  • Multe locuri de muncă de sudură industrială în aceste zile se fac cu mașini de sudură de bază Flux, care se dezlănțuie automat sârmă, făcând locurile de muncă mult mai ușor și mai eficiente. Dacă doriți să obțineți sudare și să vă plătiți, practicați acest tip de sudare, care va fi unul dintre cele mai frecvente tipuri de muncă pe care o veți întâlni.
  • Imaginea intitulată deveni un etape de sudor 4
    4. Aflați ce tipuri de sudare veți avea nevoie pentru locuri de muncă specifice. Sudorii sunt necesari pentru multe sarcini diferite, iar unele industrii sau tipuri de locuri de muncă folosesc anumite tipuri de sudare mai mult decât altele. Aflați tipurile de bază și dacă doriți o anumită industrie, învățați tipul corect:
  • MIG Sudarea sau sudarea de gaz inert, este frecvent utilizată pentru fabricarea oțelului, oțel inoxidabil și aluminiu. Industria automobilelor, șantierelor navale și multe alte industrii folosesc sudarea MIG, din ce în ce mai mult soiul cu flux.
  • Sticking-ul Stick, numit și sudarea arcului ecranat, este un tip simplu și popular de sudare datorită costului său scăzut și ușurinței de utilizare. Este adesea folosit în lucrările de construcții și în proiectele de domiciliu.
  • TIG Suding, sau sudarea de gaz inert tungsten, este un proces lent care necesita metal curat. Cu toate acestea, poate face o sudură de înaltă calitate pentru aproape orice metal. Magazinele de fabricare arhitecturale utilizează adesea TIG pentru sudarea din oțel inoxidabil. Sudarea TIG este considerată de înaltă calificare, deci dacă vă antrenați în TIG și găsiți un loc care îl folosește, veți crește șansa la un loc de muncă.
  • Există multe soiuri de sudare care tind să fie mai puțin frecvente decât cele trei de mai sus. Unele dintre acestea, cum ar fi sudarea cu arc de tungsten-arc, sunt foarte specializate și utilizate numai în câteva domenii, cum ar fi fabricarea de biciclete și avion.
  • Imaginea intitulată deveni un etape de sudor 5
    5. Participați la un program de ucenicie. Multe companii oferă formare la locul de muncă prin programe de ucenicie, unde veți face o muncă de sudură de intrare, dar sperăm că aveți șansa de a afla mai multe. Pe măsură ce completați mai multe ore în programele de ucenicie, nivelul dvs. de acreditare va crește.
  • De obicei, completarea completă a uceniciei și creșterea la "calfă" rangul durează aproximativ trei ani. Cu toate acestea, acest lucru variază foarte mult pe regiune, chiar și în aceeași țară în cazul Statelor Unite și Canada.
  • Unele zone ale lumii nu pot avea deloc un program formal de ucenicie, dar în programele de formare profesională vă vor ajuta în continuare să vă aterizați un loc de muncă atunci când nu sunteți încă un sudor experimentat și câștigați abilitățile pe care trebuie să le calificați pentru locuri de muncă mai avansate.
  • Găsiți programe cu asistență pentru plasarea locurilor de muncă. Un bun program de sudare ar trebui să-și asiste elevii să găsească o slujbă odată ce programul este complet. De preferință, programul dvs. ar trebui să includă oportunități de a întâlni potențialii angajatori.
  • Partea 2 din 3:
    Obținerea certificărilor corespunzătoare
    1. Imaginea intitulată deveni un etape de sudor 6
    1. Aflați despre diferitele tipuri de locuri de muncă disponibile pentru sudori. Ca orice slujbă, este important să înțelegeți diferența dintre ceea ce se va aștepta la dvs. ca un sudor de nivel de intrare și ce se va aștepta la dvs. în alte deschideri de sudură pentru locuri de muncă pe care le-ați putea găsi anunțate pentru sudori. Tipul de experiență și certificări de care aveți nevoie va varia, în funcție de tipul de poziție pe care doriți să o urmăriți.
    • Sudori face un lucru-metal de sudură. Sudorii buni pot găsi în mod constant munca în toate tipurile de producție, îndeplinind abilitățile lor comerciale în realizarea de mașini, nave, mașini grele și alte elemente esențiale. Dacă două bucăți de metal trebuie să fie fuzionate împreună, sudorul este persoana pentru slujbă. Sudorul nu asamblează de obicei metalul care urmează să fie sudat, să opereze orice alt tip de mașini sau să facă orice altceva decât să sufere. Fitters, erectoare, operatori și alte meserii sunt adesea implicate în procesele care necesită sudare.
    • Inginerii de sudare au mai multe responsabilități, inclusiv managementul și planificarea proiectelor, metalurgia și supravegherea sudorilor. Inginerii de sudură au nevoie de obicei de experiență în CAD și sunt, în general, obligați să aibă o diplomă de patru ani în ingineria materialelor sau ingineria sudării și adesea un grad avansat.
    • Instructori de sudură trebuie să fi trecut examenul de certificare a instructorului de sudare certificați de la AWS, devenind certificat pentru a instrui pe alții în abilitățile necesare pentru sudură. Dacă aveți ambiții de a preda, multe locuri de muncă sunt disponibile pentru instructori calificați. Aveți nevoie de câțiva ani de experiență cu diferite stiluri de sudare pentru a se califica pentru această certificare.
    • Inspectorii de sudare sunt certificate pentru a evalua și completa standardele de calitate proporționale cu standardele AWS. Experiența la locul de muncă și lucrul alături de un inspector de sudură superior sunt necesare înainte de a finaliza certificarea.
  • Imaginea intitulată deveni un etapă de sudor 7
    2. Obțineți certificarea AWS corespunzătoare. În mod tipic, certificarea AWS implică un test de sudare și un examen scris pe care îl veți lua la fiecare șase luni la un an, în funcție de cerințele regionale, pentru a vă menține certificarea actualizată. Va trebui să obțineți certificarea necesară pentru disciplina de sudură urmărită.
  • În sudarea comercială, sudorii trebuie adesea să completeze certificarea AWS GMAW sau MIG 3G, ceea ce reprezintă un test de competențe de bază într-o varietate de poziții fizice diferite. Pot fi necesare alte certificări, în funcție de competențele necesare pentru un anumit loc de muncă. Această certificare permite unui sudor să ia titlul "Certificat Welder," Deschiderea unei varietăți de oportunități de angajare.
  • Inginerii de sudură trebuie să-și completeze certificarea inginerului de sudură AWS, care acoperă o varietate de subiecte practice, tehnici fundamentale și o geometrie. Odată cu finalizarea acestui test, inginerul de sudură devine un inginer de sudură certificat (CWE).
  • În unele zone, inclusiv anumite u.S. Statele, puteți începe să lucrați ca un sudor fără certificare, dar dacă nu aveți experiență excelentă de muncă, veți avea un timp greu concurează cu persoanele cu certificare de formare. Catch-22 este că poate fi dificil să se califice pentru examen fără experiență, dar puteți compensa acest lucru prin participarea la școală sau la un program de ucenicie.
  • Imaginea intitulată deveni un etape de sudor 8
    3. Urmăriți alte abilități care vă completează sudarea. Dacă aspiră să fii inginer, să înveți să citești proiecte, să supravegheze proiectele și să gestioneze personalul pentru a vă face cel mai rotunjit, cel mai performant candidat pentru noi locuri de muncă. Dacă nu ați participat niciodată la un program de instruire a sudurii sau programul nu vă va învăța anumite abilități, încercați să le studiați pe cont propriu sau să întrebați colegii prietenoși pentru instruirea de bază.
  • Chiar dacă lucrarea pe care o lucrați în prezent nu vă cere să învățați sudarea TIG sau o altă abilitate pe care nu ați achiziționat încă, luați în considerare învățarea mai mult de-a lungul modului de a vă face disponibil pentru mai multe locuri de muncă. Cele mai multe stiluri de sudare știți, cu atât mai multă varietate de locuri de muncă puteți efectua.
  • Partea 3 din 3:
    Găsirea de locuri de muncă de sudură
    1. Imaginea intitulată deveni un pas de sudor 9
    1. Aplicați într-o varietate de locații. Multe industrii diferite vor angaja sudori, iar locurile de muncă pe care le puteți aplica vor varia în funcție de experiența dvs. și de nivelul dvs. de certificare.
    • Pentru majoritatea locurilor de muncă, va trebui să furnizați un CV, dovada certificării dvs. și treceți un ecran de droguri înainte de a fi angajat.
  • Imaginea intitulată deveni un etape de sudură 10
    2. Păstrați certificarea actualizată. Rămâneți în partea de sus a datei de expirare a certificării AWS și completați procedura de recertificare cât mai curând posibil. Acest lucru poate avea un efect asupra salariului dvs., în unele locuri de muncă.
  • Dacă sunteți suficient de norocoși să fiți angajați pe undeva cu normă întreagă, probabil că va trebui să treceți prin re-certificări regulate și noi programe de formare la locul de muncă. Din fericire, acest lucru va veni probabil cu o creștere în gradul de plată și noi abilități.
  • Pentru a vă face cel mai bine candidat pentru fiecare loc de muncă, este important să rămâneți certificați și să căutați în mod activ noile certificări pentru clasa dvs. de plată și de comercializarea pentru noi proiecte și responsabilități.
  • Imaginea intitulată deveni un etapă de sudură 11
    3. Cercetări mai multe locuri de muncă de sudură specializate și cerințele de locuri de muncă specifice. Dacă știți că sunteți interesat de un anumit tip de sudare sau o industrie care necesită un tip specific de sudare, este posibil să aveți nevoie de mai multă pregătire pentru a obține abilitățile necesare pentru a face o gamă mai diversă de locuri de muncă.
  • Locurile de muncă comune de sudură au loc în șantierele navale, fabricile, șantierele de construcție și de-a lungul conductelor, deși există și multe opțiuni mai specializate. Dacă sunteți interesat de o anumită industrie, dar nu sunteți sigur de cerințe, căutați pur și simplu postările de locuri de muncă online sau discutați cu cineva angajat în acest domeniu.
  • Imaginea intitulată deveni un etape de sudură 12
    4. Lucrați o varietate de locuri de muncă dacă este posibil. Odată ce sunteți un sudor cu experiență cu 10-120 de ani în domeniu, probabil că nu veți avea nici o problemă de a găsi un loc de muncă constant, bine plătit. Cu cât faceți mai multă muncă până la acel punct, într-o varietate de locuri de muncă de sudură, cât puteți, cu atât veți învăța diferitele tehnici și tipuri de sudare într-un cadru practic.
  • Luați în considerare aplicarea la locuri de muncă care necesită călătorii. Dacă nu puteți găsi un loc de muncă constant în apropiere, căutați locuri de muncă mai departe. Mulți sudori călătoresc între locuri de muncă, ca cele mai mari locuri de muncă care necesită cele mai sudori tind să dureze doar câteva luni. Unii oameni lucrează pentru o companie care le oferă câteva luni pe drum, urmată de câteva luni libere.
  • sfaturi

    Căutați programe de formare la locul de muncă, care includ formarea sponsorizată plătită de angajatori ca mijloc de control al costurilor.
  • Participați la numeroase programe de formare pentru a învăța mai multe metode și asigurați-vă că abilitățile sunt transferabile și cele mai comerciale în diverse industrii.
  • Nu vă fie frică să faceți și să recunoașteți greșelile. Amintiți-vă, nu puteți învăța dacă nu vă greșiți!
  • Avertizări

    Sudarea implică lucrul cu mașini complexe și unelte care aplică căldură extremă, emite lumină strălucitoare și produce vapori potențial nocivi. În funcție de industrie, disciplina și metoda de sudare, instrumentele utilizate pentru finalizarea lucrării pot fi periculoase dacă nu sunt manipulate corespunzător utilizând uneltele de protecție corespunzătoare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar