Cum să găsiți articole științifice online

Când aveți un proiect de cercetare - fie pentru muncă, școală sau un alt scop - doriți informații cele mai fiabile și actualizate. Articolele științifice sunt unele dintre cele mai bune resurse pentru un proiect de cercetare. Cu un pic de lucru, puteți găsi o mulțime de articole științifice online gratuit, precum și alte resurse fiabile, cum ar fi publicațiile guvernamentale. Mai ales dacă găsiți referințe online, asigurați-vă că examinați materialul critic pentru a evalua calitatea acestuia.

Pași

Metoda 1 din 3:
Căutarea articolelor gratuite online
  1. Imagine intitulată Găsiți articole științifice online Pasul 1
1. Încercați Google Scholar. Puteți accesa Google Scholar http: // savant.Google.COM. În alte țări decât Statele Unite, căutați "Google Scholar" Pentru a obține pagina dvs. locală. Prin această pagină de căutare, puteți privi prin numeroase jurnale, teze, rezumate și articole care acoperă o gamă largă de discipline.
  • Utilizați opțiuni de căutare avansată pentru a obține cele mai bune rezultate. Probabil că nu veți avea același succes dacă utilizați cuvinte cheie sau căutări de limbi simple, așa cum ați dori pe orice alt motor de căutare pe Internet.
  • Rezultatele dvs. vor fi o listă de citări în ordinea relevanței. Asigurați-vă că ați verificat datele, deoarece acestea nu vor fi comandate cronologic. Faceți clic pe un rezultat pentru a obține informații de publicare. Dacă este disponibil, puteți vizualiza gratuit textul complet.
  • Imagine intitulată Găsiți articole științifice Pasul 2
    2. Vizitați Doaj. Directorul revistelor de acces deschis (Doaj) oferă un număr de articole de jurnal științific pe care le puteți accesa gratuit. Doaj include jurnale științifice și academice care acoperă o varietate de domenii și scrise în multe limbi.
  • Toate articolele de pe Doaj sunt acces complet deschis, ceea ce înseamnă că puteți citi sau tipări textul complet al articolelor gratuite.
  • Imagine intitulată Găsiți articole științifice online Pasul 3
    3. Utilizați motoarele de căutare specifice disciplinei. Există numeroase motoare de căutare științifică care se concentrează pe o anumită disciplină, cum ar fi știința sau istoria. Rezultatele pe care le găsiți vă pot permite să citiți gratuit textul articolelor sau să citiți un rezumat și să plătiți pentru a descărca textul integral.
  • De exemplu, dacă faceți un proiect de cercetare științifică, puteți căuta articole despre SCiseek sau Sicicentral.
  • Puteți căuta aceste site-uri web online sau puteți solicita un profesor sau bibliotecar de cercetare pentru unele recomandări.
  • Imagine intitulată Găsiți articole științifice online Pasul 4
    4. Check out site-urile web ale cadrelor universitare individuale. Dacă știți numele unui profesor proeminent în disciplina pe care o cercetați, este posibil să găsiți copii ale lucrărilor lor pe propriul site web sau un profil universitar.
  • Majoritatea profesorilor au o listă a tuturor publicațiilor lor. În funcție de politica editorului, acestea pot avea, de asemenea, copii PDF sau online ale articolului disponibile pe propriul site web pentru a citi sau descărca.
  • Imagine intitulată Găsiți articole științifice online Pasul 5
    5. Căutați paginile guvernamentale. Paginile operate de guvernele naționale, precum și site-urile legislative sau parlamentare, sunt surse mari de documente primare, cum ar fi legile și documentele de politică.
  • Multe departamente guvernamentale publică, de asemenea, articole din punct de vedere științific, evaluate de colegi. De exemplu, Institutul Național de Sănătate din Statele Unite găzduiesc Publicitate, care oferă rezumate și textul complet al articolelor științifice, mulți dintre ei gratuit.
  • Comisiile și comitetele guvernamentale pot avea, de asemenea, documente fiabile utilizate în elaborarea și modificarea legislației, cum ar fi lucrările de poziție și analiza statistică. În plus față de utilizarea acesteia ca surse, puteți săturați prin citările din aceste documente pentru a găsi articole științifice care pot fi relevante pentru proiectul dvs.
  • Imagine intitulată Găsiți articole științifice Pasul 6
    6. Găsiți articole din organizații internaționale sau neguvernamentale. Multe organizații internaționale sau neguvernamentale, cum ar fi Organizația Națiunilor Unite, produc cercetări științifice, de asemenea. Aceste rapoarte sunt adesea disponibile gratuit sau la un cost relativ limitat.
  • Înainte de a utiliza o lucrare scrisă pentru o organizație non-guvernamentală sau nonprofit, asigurați-vă că înțelegeți misiunea, scopul și agenda organizației în sine. Deși multe dintre aceste lucrări vor fi bine menționate și fiabile, unele pot fi înclinate spre un anumit punct sau poziție particulară.
  • Metoda 2 din 3:
    Utilizarea bazelor de date bibliotecă
    1. Imagine intitulată Găsiți articole științifice online Pasul 7
    1. Mergeți la un site de bibliotecă universitară. Multe universități au o abordare mai deschisă pentru furnizarea de articole științifice publicului larg. Este posibil să puteți accesa articole științifice prin intermediul site-ului bibliotecii, chiar dacă nu sunteți un student actual la acea școală.
    • Verificați colegiile și universitățile din apropierea dvs. În felul acesta nu va fi incomod dacă ajungeți să mergeți la bibliotecă pentru a vă uita la articolele pe care le-ați găsit online.
    • Chiar și universitățile care nu au acces deschis la bazele lor de date pot avea încă acces liber la publicul larg dacă utilizați un computer în bibliotecă în sine.
  • Imagine intitulată Găsiți articole științifice online Pasul 8
    2. Accesați bazele de date electronice. Diferitele biblioteci vor avea diferite baze de date de jurnale științifice și alte publicații științifice. De obicei, aceste baze de date acoperă anumite câmpuri sau discipline.
  • Căutați o filă care spune "cercetare," "Resurse online," sau ceva similar. Chiar dacă biblioteca permite publicului larg să acceseze bazele de date, este posibil să fie necesar să creați un cont de utilizator.
  • Sfat de experți
    Kim Gillingham, Ma

    Kim Gillingham, Ma

    Diplomă de masterat, Biblioteca, Kutztown UniversityKim Gillingham este o bibliotecă pensionată și specialist în informații cu peste 30 de ani de experiență. Ea are un maestru în știința bibliotecii de la Universitatea Kutztown din Pennsylvania, și a reușit departamentul audiovizual al Centrului de Bibliotecă District din Montgomery County, Pennsylvania, timp de 12 ani. Ea continuă să facă o muncă voluntară pentru diverse biblioteci și proiecte de bibliotecă de creditare în comunitatea sa locală.
    Kim Gillingham, Ma
    Kim Gillingham, Ma
    Master, știința bibliotecii, Universitatea Kutztown

    Știați? Bibliotecarii, fie la o bibliotecă publică sau la o instituție de cercetare, sunt instruiți în științele informației, ceea ce înseamnă că sunt experți la urmărirea informațiilor și găsirea surselor. Nu ezitați să întrebați un bibliotecar pentru ajutor!

  • Imagine intitulată Găsiți articole științifice online Pasul 9
    3. Introduceți termenii de căutare. Când căutați baze de date de bibliotecă, veți obține în mod obișnuit rezultate mai bune utilizând opțiunile de căutare avansate decât o căutare de limbă simplă, cum ar fi folosit pentru un motor de căutare pe Internet General.
  • Dacă nu ați folosit niciodată această bază de date particulară, vă familiarizați cu termenii de căutare. În timp ce vor fi, în general, aceleași, pot exista unele diferențe de la un sistem de bibliotecă la altul.
  • De obicei, veți avea și opțiunea de a limita rezultatele. De exemplu, este posibil să puteți verifica o casetă dacă doriți ca căutarea dvs. să returneze numai articolele revizuite peer.
  • Imagine intitulată Găsiți articole științifice online Pasul 10
    4. Preluați-vă rezultatele. Când trimiteți căutarea, veți reveni o listă de articole științifice conexe. De obicei rezultatele căutării vă vor oferi numele și autorul articolului împreună cu informațiile de publicare.
  • Într-o bibliotecă de acces deschis, puteți face clic pe titlul unui articol pentru a citi textul complet al articolului. În alte biblioteci, făcând clic pe titlu, vă poate duce doar la un rezumat. Dacă credeți că articolul ar fi util pentru proiectul dvs. bazat pe abstract, puteți accesa în mod obișnuit textul complet, mergând la bibliotecă.
  • Metoda 3 din 3:
    Evaluarea calității articolului
    1. Imagine intitulată Găsiți articole științifice online Pasul 11
    1. Obțineți informații despre publicație. În mod obișnuit, editorul unui jurnal sau publicării științifice este o societate universitară sau academică. Dacă numele nu este bine cunoscut, pot fi necesare cercetări suplimentare.
    • Uneori, un jurnal poate să se uite și să se simtă învățător și impresionant, dar de fapt, să fie o afacere în grabă, fără o poziție reală.
    • Faceți o căutare online a numelui publicației sau a numelui editorului. Căutați mai multe informații despre reputația lor în domeniu.
  • Imagine intitulată Găsiți articole științifice online Pasul 12
    2. Cercetarea fundalului autorului. Cu excepția cazului în care autorul este cineva cunoscut pentru a fi lider în domeniu, trebuie să afli cât de multă autoritate au. Articolele scrise de persoane cu o vastă experiență în domeniu sunt considerate mai fiabile decât cele scrise de studenți.
  • De asemenea, doriți să examinați fundalul autorului pentru posibilele părtinire. Dacă autorul este cineva care pledează deschis pentru o anumită politică sau poziție, munca lor științifică nu poate fi obiectivă.
  • Imagine intitulată Găsiți articole științifice Pasul 13
    3. Căutați citări ale articolului. Articolele care sunt menționate frecvent în bursa ulterioară au avut un impact mare asupra domeniului lor. Examinați aceste mențiuni ulterioare cu atenție pentru a determina dacă articolul a fost primit favorabil.
  • De exemplu, dacă aveți un articol care a fost citat de 50 de ori în ultimul an, acest articol a avut un impact mare. Cu toate acestea, revizuirea ulterioară indică faptul că articolul a fost criticat sau respins în aproape toate aceste citări. Probabil că ar fi o greșeală să se bazeze pe acel articol, având în vedere toate criticile respective.
  • Imagine intitulată Găsiți articole științifice online Pasul 14
    4. Discutați cu personalul Bibliotecii de Cercetare. După toate cercetările dvs. în contextul unui articol și autorul său, este posibil să nu vă asigurați încă calitatea articolului. Un bibliotecar de cercetare va fi capabil să discute cu dvs. cât de fiabil este sursa.
  • De asemenea, bibliotecarii de cercetare vă pot îndrepta, de asemenea, la alte resurse pe care nu le cunoașteți sau nu le-ați luat în considerare.
  • Unele universități vă permit să întrebați întrebările Bibliotecarilor de cercetare online, fără a merge vreodată la bibliotecă. Nu lăsați întrebări online în ultimul moment, deoarece este posibil să trebuiască să așteptați un răspuns.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar