Cum să vă aranjați poemele pentru o colecție de poezie

Un chipook sau o colecție de poezii este o modalitate excelentă de a vă afișa munca. S-ar putea să se simtă ca o sarcină descurajantă de a vă aranja poemele într-o colecție, deoarece va trebui să vă gândiți cum să le organizați într-o lucrare completă de artă. Ar trebui să începeți prin organizarea poemelor, astfel încât acestea să facă un întreg coeziv. Ar trebui să lustruiți și să formatați colecția, astfel încât să fie gata pentru publicare.

Pași

Partea 1 din 3:
Organizarea poezii
  1. Imagine intitulată Aranjați-vă poeziile pentru o colectare de poezie Pasul 1
1. Identificați cele mai puternice poezii. Începeți prin citirea prin poezi unul câte unul. S-ar putea să aveți un stack de patruzeci și cincizeci de poezii pe care le considerați sau o grămadă de sute. Citiți fiecare poem și apoi puneți-le în două grămezi: puternice și slabe. Apoi puteți să vă uitați mai îndeaproape la poemele din grămada puternică și să includeți aceste în colecție.
  • Când puneți poezii în aceste piloți, nu puneți prea mult stoc în poezii care au fost deja publicate sau au câștigat informații. Ar trebui să încercați să utilizați propria judecată atunci când decideți dacă o poezie este puternică sau slabă și nu se bazează pe opiniile externe.
  • De asemenea, trebuie să utilizați acest pas pentru a vă ajuta să selectați poezii pentru colectare și nu ca principiu de organizare. Comandarea poemelor dvs. de la cea mai puternică la cea mai slabă într-o colecție nu va prezenta cea mai bună lucrare în ansamblu și poate lăsa cititorul deflatat sau dezinteresat de momentul în care ajung la sfârșitul cărții.
  • Imagine intitulată Aranjați-vă poeziile pentru o colecție de poezie Pasul 2
    2. Găsiți o temă sau o formă unificatoare. Multe colecții de poezie de succes vor prezenta o temă unificată cititorului și vor include poezii care vorbesc cu această temă. Acest lucru va permite cititorului să se conecteze la poemele pe un nivel de poezie și la colecția ca întreg.
  • De exemplu, puteți citi prin poeziile dvs. și puteți realiza că multe dintre cele mai puternice poeme discută despre Queerness și de a fi outsider într-un grup. Puteți folosi apoi Queerness ca temă pentru poemele dvs. și asigurați-vă că fiecare poezie se referă la această temă.
  • De asemenea, puteți observa că multe dintre cele mai puternice poeme urmează o formă poetică specifică, cum ar fi Sonet sau Haiku. Puteți decide apoi să utilizați această formă poetică ca unificatori și să includeți poezii care utilizează acest formular.
  • Imagine intitulată Aranjați-vă poeziile pentru o colecție de poezie Pasul 3
    3. Au un arc narativ. Colecția ar trebui să simtă că are un început, mijloc și sfârșitul, unde ar trebui să începeți undeva și să ajungeți în altă parte. Scopul ar trebui să fie acela de a lua cititorul într-o călătorie emoțională. Călătoria se poate încheia cu o rezoluție de un fel sau o concluzie.
  • Gândiți-vă la modul în care fiecare poem stabilește o anumită stare de spirit sau ton și apoi puneți-le alături. Observați dacă starea de spirit sau tonul se schimbă dacă plasați o poezie lângă altul.
  • De exemplu, puteți observa că aveți o poezie despre a fi ciudat în liceu și o altă poezie despre a fi ciudat ca adult. Puteți decide să plasați mai multe poezii după poemul de liceu, astfel încât să se acumuleze și o schimbare care se întâmplă până când cititorul ajunge la poemul adult despre Queerness.
  • De asemenea, dacă aveți imagini sau fraze recurente în poemele dvs., le puteți răspândi astfel încât să nu se simtă grupate împreună. De asemenea, puteți observa că anumite poezii se potrivesc împreună mai bine alături și anumite poeme devin mai semnificative atunci când cad într-un anumit punct în arcul narativ al colecției.
  • Imagine intitulată Aranjați-vă poeziile pentru o colectare de poezie Pasul 4
    4. Conectați anumite poezii împreună. De asemenea, puteți încerca să le conectați împreună poemele împreună, astfel încât să aibă sens pe un nivel micro. Acest lucru este adesea făcut cu poezii care se simt mai emoțional și abstract. Puteți conecta poezii împreună pe baza textului utilizat în fiecare poem sau imagini care se simt conectate.
  • De exemplu, este posibil să observați o anumită culoare într-o singură poezie și o conectați cu o altă poezie care explorează aceeași culoare într-un mod mai abstract. Sau, puteți conecta trei poezii împreună pe baza unei linii repetate sau a unei imagini pe care le împărtășesc.
  • Imagine intitulată Aranjați-vă poeziile pentru o colecție de poezie Pasul 5
    5. Puneți mai întâi poemul cel mai puternic. Ca și prima linie a unui roman, prima poezie din colecția dvs. este crucială. Acesta va spune cititorului dvs. ceea ce se pot aștepta în restul colecției și le poate obliga să continue să citească. Ar trebui să încercați să aveți cea mai puternică poezie ca prima poezie în colecția dvs., astfel încât să puteți prezenta cea mai bună lucrare în avans.
  • De asemenea, puteți decide să alternezi apoi între poezii mai puternice și poezii mai slabe, astfel încât cititorul să obțină o probă largă a vocii dvs. și astfel poemele mai puternice pot ajuta la iluminarea poemelor mai slabe.
  • Cu toate acestea, nu ar trebui să încercați să ascundeți poezii cu adevărat slabe, folosind poezii mai puternice ca o distragere a atenției. Cititorul dvs. va observa probabil acest lucru și întrebarea de ce poezii mai slabe au fost incluse în colecția în primul rând.
  • Imagine intitulată Aranjați-vă poeziile pentru o colectare de poezie Pasul 6
    6. Lăsați poezii care nu se potrivesc cu întregul. Ar trebui să fii dispus să renunți la poezii care nu se potrivesc cu restul sau care nu se potrivesc cu colecția ca întreg. O parte din aranjarea unei colecții puternice de poezie este dispusă să admită atunci când o poezie nu funcționează și trebuie tăiată.
  • Amintiți-vă că puteți salva întotdeauna poezii care sunt tăiate pentru viitoarele colecții sau alte proiecte. Doar pentru că o poezie nu se potrivește cu colecția dvs. actuală nu înseamnă că nu va găsi o casă printre alte poezii în viitor.
  • Partea 2 din 3:
    Lustruirea colecției
    1. Imagine intitulată Aranjați-vă poeziile pentru o colectare de poezie Pasul 7
    1. Citiți colecția cu voce tare de la început până la sfârșit. Odată ce v-ați organizat poemele într-o colecție, ar trebui să o citiți cu voce tare de la început până la sfârșit. Ascultați modul în care fiecare poezie sună una lângă cealaltă și observați dacă există o creștere a emoțiilor, a stării de spirit și a tensiunii pe măsură ce colectarea progresează.R
    • De asemenea, ar trebui să citiți colecția cu voce tare la un prieten de încredere sau la un coleg și să le permiteți să citească colecția pe cont propriu. Ele vă pot oferi feedback utile și critici constructive cu privire la ordonarea poemelor dvs. Având oa doua pereche de ochi pe colecție, probabil va face mai bine.
  • Imagine intitulată Aranjați-vă poeziile pentru o colecție de poezie Pasul 8
    2. Luați în considerare împărțirea colecției în secțiuni. Puteți decide să încadrați colecția prin împărțirea acesteia în secțiuni. Puteți împărți poemele bazate pe arcul narativ al colecției, cum ar fi poezii care discută despre început, poezii care discută despre mijlocul și poezii care discută despre sfârșit. Sau, puteți rupe poemele bazate pe o temă sau pe imagini specifice.
  • Multe colecții de poezie nu titlu sau numează secțiunile, deoarece titlurile se pot simți prea evidente și spunând cititorului. Dacă decideți să includeți titlurile secțiunii, încercați să le faceți încă să apară misterios cititorului, astfel încât cititorul să nu simtă că li se spune ce să se aștepte în fiecare secțiune.
  • Puteți decide să începeți și să încheiați fiecare secțiune cu poezii puternice care leagă fiecare secțiune împreună. Acest lucru vă va ajuta să puneți capăt fiecărei secțiuni, dar permiteți ca secțiunile să se conecteze împreună într-un întreg coeziv.
  • Rețineți că nu aveți nevoie să aveți secțiuni în colecția dvs., mai ales dacă simțiți că colecția face mai bine fără nici un spațiu de respirație sau întreruperi. Unele colecții de poezie beneficiază de o narațiune dreaptă fără pauze sau secțiuni.
  • Imagine intitulată Aranjați-vă poeziile pentru o colectare de poezie Pasul 9
    3. Faceți o verificare a ortografiei și a gramaticii. De asemenea, ar trebui să lustruiți limba în colecție pentru a vă asigura că este corect din punct de vedere gramatic și fără cuvinte greșite. Nu vă bazați pe caracteristica SpellCheck de pe computer pentru a face acest lucru pentru dvs. În schimb, citiți colecția înapoi, începând de la ultima pagină și deplasarea înapoi. Acest lucru vă va permite să acordați atenție fiecărui cuvânt și asigurați-vă că apare corect pe pagină.
  • Pentru că scrieți poezia și accesați creativitatea, puteți decide să jucați cu limbă. Dacă există un cuvânt greșit sau o sentință incorectă din punct de vedere gramatic în poemele dvs., ar trebui să fie acolo în scop și ar trebui să fie evident pentru cititor că este intenționat.
  • Partea 3 din 3:
    Formatarea colecției pentru publicare
    1. Imagine intitulată Aranjați-vă poeziile pentru o colecție de poezie Pasul 10
    1. Determinați numărul paginii colecției. Cele mai multe colecții de poezie variază de la 50 la 70 de pagini. Adesea, mai puțin este mai mult când vine vorba de colecții de poezie. Evitați copleșirea cititorului cu prea multe poezii și prea multe secțiuni. Încercați să păstrați colecția de poezie concisă, dar totuși adevărată pentru viziunea dvs. artistică.
    • Dacă intenționați să trimiteți colecția dvs. de poezie un editor specific, aflați cerințele de numărare a paginii și încercați să le îndeplinim. S-ar putea să terminați mai multe poezii odată ce lucrați cu un editor, care va afecta numărul dvs. de pagină.
  • Imagine intitulată Aranjați-vă poemele pentru o colecție de poezie Pasul 11
    2. Includeți o pagină de titlu. Colecția dvs. de poezie ar trebui să aibă o pagină de titlu, cu titlul și numele autorului. Puteți utiliza propriul nume sau un nume de stilou pe care l-ați utilizat în publicarea înainte.
  • Puteți decide să vă transmiteți colecția de poezie la sfârșit, odată ce a fost organizată și pusă împreună. S-ar putea să veniți cu un cuvânt sau mai multe cuvinte care descriu cel mai bine colecția de poezie, pentru dvs. Sau, puteți decide să utilizați o frază menționată într-una din poemele dvs. ca titlul pentru colectare.
  • Imagine intitulată Aranjați-vă poeziile pentru o colecție de poezie Pasul 12
    3. Adăugați un cuprins. Cele mai multe colecții de poezie vor avea o pagină de conținut după pagina de titlu. Această pagină este o șansă pentru a vă arăta aranjamentul colecției dvs. și prezentați ordinul cititorului dvs. Asigurați-vă că includeți titlul fiecărui poem în secvență pe pagina de masă a conținutului.
  • Imagine intitulată Aranjați-vă poeziile pentru o colecție de poezie Pasul 13
    4. Puneți-vă într-o pagină de autor și o pagină de confirmare. Ar trebui să includeți despre pagina de autor la sfârșitul manuscrisului dvs., de obicei ca ultima pagină. Furnizați informații biografice pe această pagină și includeți o fotografie profesională a dvs., dacă doriți.
  • De asemenea, puteți decide să aveți pagina de confirmare la sfârșitul manuscrisului sau în partea din față a manuscrisului, după pagina de titlu. Pagina de recunoaștere este șansa de a vă mulțumi celor care v-au ajutat să completați colecția. Dacă poezia a fost publicată în alte reviste, asigurați-vă că ați creditat aceste jurnale literare după nume.
  • Țineți cont de o pagină de confirmare este opțională și nu este obligatorie în formatarea colecției dvs. Unele colecții de poezie au o pagină de confirmare și unele colecții nu.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar