Cum să devii un jurnalist de muzică

Jurnalismul de muzică este o profesie rapidă, care oferă celor care mănâncă, dorm și respira muzica o șansă de a se implica în interior. Nu este o afacere ușoară de a intra în totuși. Concurența este acerbă și poate fi descurajantă să știe unde să înceapă. Trebuie să aveți o pasiune pentru muzică, să rămâneți informați cu privire la ultimele știri și eliberați și să fiți dispuși să vă dedicați timpul și energia pentru a vă dezvolta abilitățile de scriere. Cu răbdare, o atitudine pozitivă și o mulțime de muncă grea, vă puteți realiza visul de a transforma aprecierea muzicii în cariera dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Construirea abilităților și educației necesare
  1. Imaginea intitulată deveni un jurnalist de muzică Pasul 1
1. Începeți să scrieți recenzii de muzică. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți odată ce ați decis să începeți o carieră în jurnalismul muzicalului este începerea construirii experienței făcând chestia pe care doriți să o faceți: scris despre muzică. Scoateți recenzii ale albumelor dvs. preferate și înregistrați-vă gândurile pe emisiuni live. Dezvoltați un ochi pentru detalii și luați-vă serios munca dvs., chiar dacă o faceți doar pe un nivel amator.
  • Gândiți-vă la revizuirile dvs. timpurii ca instruire. Scopul este de a vă exprima ideile într-un mod clar și angajat. Faceți fiecare piesă spun ceva, chiar dacă nimeni nu o citește.
  • Cu cât știți mai mult despre muzica pe care o examinați, cu atât mai bine. Cu un domeniu mai mare de cunoștințe, veți putea să faceți mai bine criticile și comparațiile obiective și zero în ceea ce este bun și rău despre un cântec, album sau performanță.
  • Imaginea intitulată deveni un jurnalist de muzică Pasul 2
    2. Stați curentul cu privire la știrile legate de muzică. Jurnalismul este un loc de muncă rotund-ceas - același lucru este valabil și pentru critici în industria muzicală. Când nu scrieți despre muzică, ar trebui să îl cercetați. Rămâneți la curent cu activitățile artiștilor majori, acordați atenție anunțurilor mari și ridicați noi lansări atunci când ies. La cercetarea știrilor despre lumea muzicală, sunteți minerit pentru materialul de utilizat în munca dvs.
  • Cercetarea este o parte importantă a îndatoririlor zilnice ale oricărui jurnalist și poate fi și mai consumatoare de timp decât scrierea de fapt.
  • Imaginea intitulată deveni un jurnalist de muzică Pasul 3
    3. Citiți publicațiile de muzică de înaltă calitate. Deveniți un cititor avid al recenzenților mari de imprimare, cum ar fi piatra de rulare, precum și publicațiile online, cum ar fi pitchfork și stereogum. Aceste prize de știri vă vor oferi o idee despre stilul și conținutul pe care editorii îl caută. Veți afla, de asemenea, mai multe despre muzică în acest proces, ajutându-vă pe calea dvs. de a deveni un expert în ambarcațiunile dvs.
  • Articolele care sunt publicate în surse influente tind să fie cele mai bune de acest fel. Ceea ce vă evidențiază despre stilul și mesajul lor? Ce par să aibă în comun?
  • Fi în căutarea deschiderilor de carieră cu publicațiile pe care le citiți.
  • Imaginea intitulată deveni un jurnalist de muzică Pasul 4
    4. Câștigați o diplomă în jurnalism sau comunicații. Luați în considerare înscrierea într-un program de licență concentrat de scriere la colegiul sau universitatea comunitară locală. Deși nu este strict necesar să dețineți o diplomă pentru a reuși ca un critic de muzică, acesta va adăuga doar la acreditările dvs. Tipul de lucru pe care îl faceți în școală vă va îmbunătăți abilitățile lingvistice și poate oferi chiar și oportunități de a face contacte care vă vor putea ajuta în viitor.
  • Dacă o alegere de angajare vine vreodată la tine sau pe altcineva, având o diplomă ar putea fi doar marginea pe care trebuie să o câștigați.
  • Decideți dacă timpul și cheltuielile de a merge la școală ar merita dvs. sau dacă ați fi mai bine să utilizați energia pentru a construi o experiență practică. Mulți jurnaliștii muzicali notabili au crescut în partea de sus a domeniului lor, fără a beneficia de un grad de colegiu.
  • Partea 2 din 3:
    Câștigând experiență
    1. Imaginea intitulată deveni un jurnalist de muzică Pasul 5
    1. Rafinați-vă stilul de scriere. Scrieți o mulțime. Practica face perfect. Concentrați-vă pe compunerile de compoziție (piese critice care includ recenzii, interviuri, caracteristici și editoriale) cu un stil concis, punchnic, care va atrage atenția oamenilor și le vor face să ia notă. Aflați cum să scrieți rapid pentru a simula lucrul în termenul limită. Reluarea înregistrărilor sunt un bonus, dar nimic nu contează mai mult pentru directorii de angajare de la publicațiile muzicale decât cât de solid este scrisul contribuitorilor.
    • Observați ceea ce vă place despre articolele pe care le citiți pe site-uri de prestigiu și reviste și încercați să includeți aceste trăsături în propria dvs. scriere.
    • Scrisul dvs. ar trebui să spună ceva unic despre muzica în sine.
  • Imaginea intitulată deveni un jurnalist de muzică Pasul 6
    2. Construiți-vă portofoliul. De îndată ce ați început să scrieți clipuri, să le compilați într-un portofoliu pe care îl puteți arăta la părțile interesate. Având eșantioane ale lucrărilor dvs. colectate într-un singur loc ușurează potențialii angajatori să vă evalueze stilul și să determine dacă ați fi o potrivire bună pentru publicarea lor. Alegeți cea mai puternică lucrare pentru a intra în portofoliul dvs. Odată ce începeți să aplicați pentru muncă, puteți trimite selecții pentru a merge împreună cu experiența dvs. de lucru.
  • Porniți un blog. Majoritatea jurnalismului de muzică se desfășoară prin Internet în aceste zile. Un blog-ul popular bine conceput, cu un titlu memorabil care este plin de scriere bună va servi ca un portofoliu însuși.
  • Este bine dacă majoritatea scrisului dvs. este publicată online, dar având copii fizice ale muncii dvs. pe care le puteți realiza este un avantaj clar.
  • Imaginea intitulată deveni un jurnalist de muzică Pasul 7
    3. Implicați-vă în scena muzicii locale. Stabiliți o reputație în orașul dvs., punându-vă pe linia frontală a scenei muzicale locale. Fi în participarea la fiecare spectacol pe care îl puteți și asigurați-vă că vă faceți griji. Aceasta este o modalitate excelentă de a începe întâlnirea cu alți jurnaliști, manageri de muzică și chiar artiști înșiși. Unele orașe au chiar și periodici mici care se specializează în acoperirea muzicienilor și locațiilor locale. Lucrul pentru sau cu unul dintre periodice ar fi o modalitate excelentă de a intra în afaceri.
  • Dacă o publicație care merită scriere nu există în zona dvs., creați-vă singuri. Zinele sunt încă destul de populare în scenele muzicale de nișă și subterane, și le puteți circula unde credeți că vor atrage cea mai mare atenție.
  • Imaginea intitulată deveni un jurnalist de muzică Pasul 8
    4. Trimiteți clipurile dvs. la diferite site-uri web și reviste. Când credeți că munca dvs. este suficient de bună pentru a fi citită de o audiență mai mare, trimiteți-l la departamentele de departamente ale diferitelor puncte de știri muzicale. Aceasta poate include surse de imprimare și publicații online. Spuneți-le puțin despre dvs. și despre pasiunea dvs. și asigurați-vă că includeți eșantioane ale clipurilor pe care le-ați lucrat. Dacă un editor crede că veți face un bun la publicație, ei vor să vă angajeze cel mai probabil.
  • Știți cine să intre în contact și unde să vă trimiteți munca. Veți apărea mai profesionist și vă veți organiza decât dacă bomba cu covoare Fiecare adresă de e-mail întâlnește cu mostre de scriere.
  • Nu vă fie frică să faceți apeluri la rece la o publicație pe care doriți să o lucrați sau pur și simplu să apăsați. Acesta vă va evidenția ambiția și va clarifica că sunteți dispus să faceți ceea ce este necesar pentru a ajunge acolo unde doriți să fiți.
  • Partea 3 din 3:
    Avansându-vă cariera
    1. Imaginea intitulată deveni un jurnalist de muzică Pasul 9
    1. Face contacte din industrie. Forge relații profesionale prietenoase cu oamenii pe care ai intrat în contact cu începutul tău. Încercați să vă amintiți fiecare nume și fața pe care o întâlniți, deoarece niciodată nu știți când cineva ar putea să vă ajute în jos. Fii amabili, curteni și ușor de lucrat cu. Când oamenii mărturisesc cât de serios este interesul dvs. de muzică, vă vor ține minte atunci când există o muncă importantă care trebuie făcută.
    • Succesul nu este vorba despre cine știți, dar poate ajuta cu siguranță să fiți bine conectați. Nu doare niciodată să aibă prea mulți prieteni.
    • Fiți dornici să efectuați favoruri pentru oameni ori de câte ori aveți șansa. Ei pot fi capabili să returneze favoarea oferindu-ți un picior.
    • Faceți tot posibilul pentru a face o impresie bună. Oamenii își amintesc cine le place ... și cine nu-i place.
  • Imaginea intitulată deveni un jurnalist de muzică Pasul 10
    2. Oferiți-vă serviciilor independente. S-ar putea să nu vă angajați cu o publicație de reputație imediat, dar asta nu înseamnă că nu puteți să trăiți în continuare ca jurnalist de muzică. Continuați să produceți clipuri și să căutați locuri unde puteți găsi o muncă independentă. Multe site-uri web și editori mai mici acceptă contribuțiile oaspeților. Poate fi greu să găsești o muncă consistentă ca agent independent, și nu este plătit prea mult, dar nu fi descurajat. Lucrul important este să vă păstrați numele acolo și să primiți cât mai multe expuneri cât puteți.
  • Scrierea independentă poate fi o modalitate excelentă de a vă completa venitul ca jurnalist. Puteți chiar să găsiți suficientă muncă pentru ao transforma într-un concert cu normă întreagă.
  • Pot exista, de asemenea, oportunități de a vă folosi abilitățile de scriere pentru a veni cu BIOS-urile și de a presa materialele pentru ei înșiși muzicieni înșiși. Contactați direct un artist sau reprezentarea lor direct pentru a vedea dacă ar putea să vă folosească.
  • Imaginea intitulată deveni un jurnalist de muzică Pasul 11
    3. Puneți în timp cu o priză de știri muzicale. Dacă sunteți destul de norocos să vă oferiți un loc de muncă la o publicație de revizuire a muzicii, atunci aveți deja un picior în ușă. Săturați în jos și să vă pregătiți să vă deplasați în rândul rândurilor. Să fie loiali și să vă angajați în echipa dvs. și să vă asigurați întotdeauna că vă puneți cea mai bună lucrare. Eforturile dvs. nu vor fi neobservate. După ce ați servit ceva timp, dvs. poate fi unul dintre numele aruncat în pălărie pentru o creștere sau promovare.
  • Păstrați o atitudine pozitivă și fiți productivi, chiar dacă trebuie să începeți în camera de corespondență sau să faceți cafea. Personalitatea și etica dvs. de lucru vor fi cei mai mari factori în cât de departe mergeți.
  • Căutați modalități de a vă îmbunătăți în mod constant, astfel încât munca dvs. să continue să iasă în evidență chiar și după ce v-ați stabilit.
  • Imaginea intitulată deveni un jurnalist de muzică Pasul 12
    4. Deveniți editor. Editorul este poziția cea mai râvnită pentru majoritatea jurnaliștilor. Dacă lucrați destul de mult pentru suficient timp, atingând nivelul de editor este un obiectiv realizabil. Ca editor, veți avea puterea de a selecta articole pentru publicare, supravegheați lucrarea scriitorilor de personal și chiar autorul unor piese de interes special pe teme de alegere. Editorii stau, de asemenea, să primească multe alte avantaje, inclusiv admiterea gratuită a concertului, treceri în culise, predarea știrilor și versiunilor de muzică și șansele de a intervieva artiștii.
  • Odată ce sunteți editor, experiența dvs. va vorbi de la sine. Veți putea să vă luați talentele la alte puncte de știri și publicații, după cum vedeți potrivite.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Chiar dacă nu sunteți în stare să aterizați imediat un loc de muncă plătit, ați putea găsi o publicație locală care are nevoie de stagiari pentru a ajuta la operațiunile lor. Interingerea la unul dintre aceste locuri vă va familiariza cu procesul de scriere, editare și publicare.
  • Articolele dvs. ar trebui să facă mai mult decât să descrie pur și simplu muzica pe care o revizuiți. Să poată oferi cititorilor rezumate calitative ale eliberărilor muzicale și performanțelor care vor spori experiența lor de ascultare.
  • Fiți pregătiți să primiți critici pentru punctele dvs. de vedere, mai ales dacă le împărtășiți deschis pe un blog. Gusturile diferă și nu toată lumea va fi de acord cu dvs. Fanii morți vor fi deosebit de despărțiți în apărarea artiștilor pe care scrieți.
  • Aflați cum să scrieți despre multe tipuri diferite de muzică, mai degrabă decât să se specializeze pe un singur gen. Aveți o probabilitate mai mare de a găsi o muncă, publicați și citiți dacă sunteți în măsură să vă diversificați expertiza.
  • Dacă este posibil, luați legătura cu alți jurnaliști de muzică la nivel local și întrebați-le pentru indicii despre cum să lanseze o carieră ca un critic. Majoritatea au început să înceapă același lucru, și probabil că vor fi fericiți să ajute un alt scriitor aspirant.
  • Avertizări

    Jurnalismul muzical este o industrie formată în principal de agenți independenți. În timp ce unele puncte de vânzare au scriitori dedicați, majoritatea materialelor sunt depuse de contribuabili cu fracțiune de normă. Ca rezultat, poate fi greu să înscrieți o poziție dedicată pe termen lung.
  • Nu vă așteptați să vă îmbogățiți ca jurnalist de muzică, mai ales când începeți mai întâi. Scriitorii sunt adesea plătiți sume modeste pentru clipurile lor, iar munca independentă poate fi rară. S-ar putea să vi se ofere o șansă să vă publicați scrisul, dar pentru plățile mici sau deloc. Îmbrățișați toate ocaziile pentru a vă vedea munca. Odată ce sunteți puțin mai cunoscută, vă puteți lua talentele la publicații mai mari și vă așteptați să plătiți mai bine.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar